Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
И дакле, да не избогорадаше и не искукаше хронични кукачи, да смо дочекали овај пад без ковид пропусница, не би их ни уводили. Али кукачима је посао да кукају. Бар их не послушаше за затварање.

Има овде и Већих Респиратора од Великог Респиратора.

Друг Борис још одолева у Лондону и не уводи ништа, засад.

Него, Следбеници могу да одахну: Главни Глобални Епидемиолог (ГГЕ) је рекао за Блумберг да ће догодине ковид бити мање опасан од сезонског грипа. Реч је, дабоме, о Монополисти Оперативног Система (МОС) - најпризнатијем светском надрилекару и баби врачари.

Dr Licemer je napokon skupio hrabrost i zucnuo malo o proslavama i dočecima Nove godine:

Istakao da bi medicinski deo Kriznog štaba najviše voleo da ne bude nikakvih proslava Nove godine.

- Ali, svesni smo da to nije moguće. Niko nas nije pitao za organizovanje proslava o kojima se govori u medijima, ali postoje gradski štabovi. Insistiraćemo na kovid propusnicama – rekao je dr Predrag Kon u „Uranku“.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/ne-bi ... -i/0cqvqf4

Usput, mišljenje o raspustu i učinkovitosti istog mu se ne poklapaju sa onime što je Tiodorović govorio pre par dana:

Produžen jesenji raspust je dao rezultate uz sinergističnu primenu kovid propusnica. Pet puta je manje zaraženih u osnovnim školama i deset puta manje u srednjim školama.

Lepo rekao Dačić jednom - ''3 lekara, 5 mišljenja''.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899764#p899764:224skdji je napisao(la):
Пантограф » 18 Nov 2021 11:45 am[/url]":224skdji]У Португалу се тражи поновно обавезно ношење маски на отвореном. И то тражи председник.
Asked, later, if he understands that the mandatory use of masks in the street should be resumed, the head of state replied: "That, of course, that is evident".
Највакцинисанија земља, блабла-трућ. Митровић.

Мораће ова грађевина лудила из темеља да се руши, иако је толики силно браните. Ово није нормално.
Bio sam u Portugalu od petka do juče. Pri tome sam posetio gradove Leiria, Figueira da Faz u jednom danu, potom Porto jedan ceo dan i preostala cela tri dana u Lisabonu. Pošto sam iz aviona uleteo u auto, prvo kretanje među stanovništvom je bilo u Leirii, gde sam bio zbunjen zašto ljudi nose maske na otvorenom. Ne svi, ali dovoljno veliki broj da me natera da opet proguglam situaciju i mere u Portugalu. Onda sam video da nije obavezno, ali je preporuka. Nije obavezno ni u gastronomiji, jeste u radnjama, nigde se ne traži ta "kovid propusnica". Na utakmici sa 58k ljudi, zvanična obaveza je bila da se nose maske i da se zauzima mesto na karti, što verujem da su portugalci većinom uradili, mi srpski navijači nismo morali.
Suština je da su portugalci očigledno disciplinovani i da razumeju težinu situacije i zašto nešto rade. Nigde nije bilo "mrtvila", praznih restorana, ograničenja, ljudi skroz zadovoljni i uživaju u životu.
Ne verujem ni da će im ova mera teško pasti.

Pa dobro, i Srbi imaju svoj deo tih poslušnika koji preporuke uzimaju za reč Božju a razmišljanje prepuštaju onima što jednog dana kažu jedno, a drugog drugo. To su oni ljudi koji se mogu videti u GSPu ili Maksiju kojima maska nije bila dovoljna da se osete bezbedno, pa staviše i vizir preko nje, čisto za slučaj da ih neko ''gađa'' Koronom. A pored toga, stave i rukavice, za slučaj da Korona uzme burgiju pa pokuša da im se uvuče u krv kroz kožu...

A imali smo prilike da ih vidimo na delu i 99', kad je tadašnji režim izveo eksperiment i rekao celoj naciji da će pomračenje Sunca biti izuzetno opasno i pola Srbije se tada zabarikadiralo u stanove, neki su spuštali i roletne, stavljali kartone...

Zašto sve ovo pišem?
Zato što su maske na otvorenom glupost koja nema nikakvog smisla. Milion su puta veće sanse da neko pogine u automobilu (bilo da je Srbija, Portugal, Austrija...) nego da se zarazi tako što na otvorenom jedan izdahne, pa patogen sleti nekako baš u otvorena usta drugog.

Mislim cela ova pandemija je postala jedno veliko igralište bolesnih i dokonih statističara, paničara, strašljivaca i ŠBB KBB-era. I naravno, svih koji masno zarađuju na svemu ovome, na razne načine. Od velikih igrača koji mlate milijarde na vakcinama pa sve do štancovanja maskica, alkoholčića i rukavičica.

Da li se u Austrija priznaje samo vakcina ili može i test (antitela, antigen, PCR) za ulazak u kafiće i ostala mesta gde je potrebna potvrda?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899554#p899554:28dpco0x je napisao(la):
nex999 » Sre Nov 17, 2021 7:03 pm[/url]":28dpco0x]Secam se kada su svi relevantni izvori, taj na Balkanu cuveni Fauci, CDC, WHO, i pola evrope lepo najavljivali - vakcine NECE biti dovoljne da se zaustavi epidemija, vec ce morati da se paralelno uvode i mere po potrebi, mere distance treba i dalje da budu na snazi jos neko vreme, nosenje maski gde treba da se nose takodje - to je redovno docekivano na noz jelte, jer je u pojedinim mozgovima uvek bilo vakcina=kraj epidemije, neka se pritom svi drugi vakcinisu osim mene i cemu uvodjenje mera osim zla i zelje za mrcvarenjem.

E sad imamo ponovo istu ekipu koja eto kuka kako to da epidemija nije gotova uprkos vakcinama, pritom naravno brojeci samo i iskljucivo broj zarazenih u zemljama sa visokom stopom vakcinacije, koje su sve suspendovale mere i sada ih postepeno uvode ponovo, kao sto su i najavljivali. Broj smrti cemo da ne gledamo jer samo je to zarazavanje bitno...
Ovde je recimo jedno 3 puta proglasena "smrt kurone", pretvarana je u grip i tako dalje...I onda se prica o "narativima", haha obozavam obrtanje logike u njihovim glavama.

Najveći problem je razdor društva jer se vodi rat protiv nevidljivog neprijatelja. A sada taj neprijatelj nije virus već "nevakcinisani". Pa imamo ljude koji bacaju kletve na one koji još nisu vakcinisani pa se postavlja pitanje zašto ako su oni vakcinisani i tako zaštićeni. Vidimo i po tim zemljama da masovna ili obavezna vakcinacija neće zaustaviti virus pa makar i prepolovila broj smrtnih slučajeva. Tu vidimo štelovanje statistike i da je čak dovoljno i 10% nevakcinisane KOMPLETNE populacije (znači deca 0-12god) da "antivakseri" budu državni i društveni neprijatelji iako ih je u stvarnosti veoma mali broj. Očigledno da više ni vakcinacija nije bitna već te neke propusnice ili ograničenja.

Zato zaključujemo da je diskriminacija propusnicama na delu jer je veća verovatnoća da virus prenese vakcinisan, a zaražen jer se ne testira nego neko ko se testira svaka dva dana(nemam ništa protiv propusnica koje zahtevaju i da se vakcinisani testiraju). Ako ćemo realno tako gledano onda je jedina ispravna metoda zabrana kretanja za SVE, obavezne maske i distanca. A ako gledamo sa strane "moramo nekog da krivimo" onda su krivi ti neki "antivakseri" jer hoće mene vakcinisanog i zaštićenog da ubiju, zato ja vakcinisan mogu svuda netestiran, a nevakcinisane da zaključamo.

Takodje bio je onaj klip od nekog lika iz batajnice, naći ću ga, gde priča kako je on jedini nevakcinisan u celoj sobi i da i dalje ne želi da se vakciniše iz nekog njegovog razloga, pa se postavlja pitanje koliko je to istinito da nevakcinisani teže oboljevaju jedno 20x više od vakcinisanih. Pošto znamo da kada se vakcinisan zarazi, a masovno se zarazuju, širi virus skoro isto, samo verovatno kraće ali i to ostaje da se vidi, opet zavisi od stanja organizma.

Ostaje pitanje kada više ne bude bilo nevakcinisanih, kada budemo vakcinisali i novorodjenčad, protiv koga ćemo onda voditi rat? Jer će garant u nekom uglu vrebati neki vakcinisani koji nije primio peti buster na vreme, kasni nekih 45 minuta, pa je sad nevakcinisan i "antivakser" zbog koga ne mogu da izadjem napolje. Takodje vidimo da kod ovih što bacaju kletve takodje vlada pogrešno informisanje kao i kod antivaksera te nema neke razlike izmedju njih jer je sada već dokazano i očigledno da vakcinacijom samo smanjujemo teže slučajeve ( da možemo napokon da se vratimo i ostalim bolestima, ali to je samo nadanje tj bar s eja nadam), i da nećemo zaustaviti širenje virusa. Tako da nisu antivakseri krivi zašto oni ne smeju napolje još neku deceniju, to je ta ekipa. Extremni provakser ili antivakser, isto mu dodje.

Meni je to sa bacanjem kletve jedan od najjačih utisaka na temi do sad. Ne zbog same kletve - kunemo se i proklinjemo mi Srbi non stop. Nego što me je fasciniralo koliko neko može da maši svoju metu i poentu.

Rafališe se sve u šesnaest po SVAKOME ko iz BILO KOG razloga još uvek nije vakcinisan, a za to vreme se potpuno ignorišu oni koji inspirišu i/ili teraju narod da ide na razne imbecilne masovne događaje. I ignorišu se oni koji su jbno IZABRANI i PLAĆENI i ZADUŽENI da vode računa o kretanjima velikih masa i odigravanju velikih manifestacija, a koji su prećutali 99% situacija u kojima je trebalo da progovore i suprotstave se.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899843#p899843:1ezl7bxw je napisao(la):
nex999 » Čet Nov 18, 2021 2:15 pm[/url]":1ezl7bxw]U ovoj religiji uvek moze da se opravda svakakvo misljenje i nakaradna logika koja je uvek ta da vakcine treba da zaustave virus nekako (a ne pandemiju), dok ja ne zelim niti cu da se ponasam kako mi se savetuje - jer je ipak neki problem u vakcinama i oni koji se ne zele vakcinisati su zrtve proganjanja od strane vakcinisanih.
Kojoj religiji?

Kuroslobodarskoj, otkud znam kako su je nazvali?

Ne znam, ja sam u drugoj. Onoj kojoj je pun svega i želi samo da bude ostavljena na miru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899829#p899829:39gyqt0v je napisao(la):
Bender Rodriguez » 18 Nov 2021 02:30 pm[/url]":39gyqt0v]Pa dobro, i Srbi imaju svoj deo tih poslušnika koji preporuke uzimaju za reč Božju a razmišljanje prepuštaju onima što jednog dana kažu jedno, a drugog drugo. To su oni ljudi koji se mogu videti u GSPu ili Maksiju kojima maska nije bila dovoljna da se osete bezbedno, pa staviše i vizir preko nje, čisto za slučaj da ih neko ''gađa'' Koronom. A pored toga, stave i rukavice, za slučaj da Korona uzme burgiju pa pokuša da im se uvuče u krv kroz kožu...

A imali smo prilike da ih vidimo na delu i 99', kad je tadašnji režim izveo eksperiment i rekao celoj naciji da će pomračenje Sunca biti izuzetno opasno i pola Srbije se tada zabarikadiralo u stanove, neki su spuštali i roletne, stavljali kartone...

Zašto sve ovo pišem?
Zato što su maske na otvorenom glupost koja nema nikakvog smisla. Milion su puta veće sanse da neko pogine u automobilu (bilo da je Srbija, Portugal, Austrija...) nego da se zarazi tako što na otvorenom jedan izdahne, pa patogen sleti nekako baš u otvorena usta drugog.

Mislim cela ova pandemija je postala jedno veliko igralište bolesnih i dokonih statističara, paničara, strašljivaca i ŠBB KBB-era. I naravno, svih koji masno zarađuju na svemu ovome, na razne načine. Od velikih igrača koji mlate milijarde na vakcinama pa sve do štancovanja maskica, alkoholčića i rukavičica.
Slažem se da je to glupa i bespotrebna mera, meni je za 3 i po sata leta nazad za Beč užasno smetala maska i mislim da sam dosta vremena proveo držeći je ispod nosa.
S druge strane, ne bih se složio da su oni poslušnici. Da jesu, verujem da bi onda taba bilo pobunjenika koji ne bi nosili maske nigde, što nisam nigde primetio, pa čak omladina poštuje sve mere.

astrodule":39gyqt0v je napisao(la):
Da li se u Austrija priznaje samo vakcina ili može i test (antitela, antigen, PCR) za ulazak u kafiće i ostala mesta gde je potrebna potvrda?

Zavisi od pokrajine do pokrajine. Tamo gde se traži potvrda, većinom važi trenutno 2G pravilo, dakle samo vakcina ili preležano. Mislim da je trenutno previše izmešano i iskomplikovano, jer se sada u Beču uvodi 2G+ za noćnu gastronomiju i veća okupljanja, gde se uz vakcinu ili preležano traži i dodatni PCR test. Dakle ne može čak ni samo PCR test, nego i onda dva, najverovatnije da se motiviše na vakcinaciju.
Ali je vakcina dovoljna za sve gde se traži potvrda. Baš juče kad smo se vratili u Beč, odmah u prvom restoranu su nam tražili 2G potvrdu, pa čak je konobar i skenirao kod. Rekao je da imaju aplikaciju od države kojom to skeniraju i dobijaju sigurnu informaciju da li je validno ili ne.
A trenutno se razgovara i o lockdownu za sve, u šta su već ušli Salzburg i Gornja Austrija jer je tamo najniži procenat vakcinisanih i najveći broj slučajeva - u nekim mestima incidenca preko 2000. Da li će se to uvesti na nivou cele države, videćemo sutra, a istovremeno stručnjaci sve glasnije pozivaju na obaveznu vakcinaciju.

Iz istog razloga što si primio i prve dve doze.

Vakcina ti pomaže (nekome više, nekome manje) oko 6 meseci i iz tog razloga se mora obnoviti ako želiš da budeš zaštićen (neko više, neko manje).

Ko kaze da svaka doza negira efekte prethodne, kako ljudi samo dolaze do ovakvih saznanja da mi je znati...

IMG_20211119_014619.jpg

10 dana lokdauna i obavezna vakcinacija u Austriji

Austrijska vlada donela odluku da od ponedeljka, 22. novembra, svi građani, a ne samo nevakcinisani, budu zaključani 10 dana.

Takođe, doneta je i odluka da je od 1. februara naredne godine u toj zemlji vakcinacija protiv koronavirusa obavezna za sve. Time je Austrija postala prva zemlja EU koja je uvela opštu obavezu vakcinacije protiv koronavirusa.

Situacija sa koronavirusom u Austriji je, bez obzira na strogu meru zaključavanja nevakcinisanih osoba, na ivici katastrofe. Broj novozaraženih konstantno raste i obara sve rekorde, a isti slučaj je i sa bolnicama koje su na ivici kolapsa. I danas je, na dan kada su donete poslednje najdrastičnije mere, prijavljeno 15.809 novozaraženih.

U protekla 24 sata preminulo je 48 osoba zaraženih koronavirusom, a broj kovid pacijenata se povećao za 62 na 2.859.

Prema planu, lokdaun bi mogao da bude produžen maksimalno za još 10 dana. Nakon isteka 20 dana zaključavanja, nevakcinisani bi i dalje bili u lokdaunu. Škole neće raditi, već će imati samo službu čuvanja dece čiji roditelji zbog posla ne mogu da brinu o njima.

Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg rekao je na pres konferenciji da ove mere nije bilo lako doneti, ali da su morali da budu preduzeti ovakvi koraci zbog loše epidemiološke situacije.

"Uvek sam govorio da je zajednički cilj da se nevakcinisani vakcinišu, ali i pored intenzivne kampanje, nismo uspeli da uverimo dovoljno ljudi u to. Mere koje smo donosili, posebno 2G pravilo i lokdaun za nevakcinisane, povećali su spremnost za vakcinaciju, ali ne dovoljno dobro", rekao je Šalenberg.

Dodao je da je dugo postojao politički konsenzus da se ne uvodi obavezna vakcinacija, ali da se mora gledati realnosti u oči.

"Predugo smo polazili od toga da je moguće da ljude uverimo da se dobrovoljno vakcinišu, radi svoje i zaštite bližnjih. Ali, moramo priznati realnost", rekao je Šalenberg.

Ukazao je da je previše političkih snaga koje se bore protiv vakcinacije, što je neodgovorno i predstavlja atak na zdravstveni sistem, a posledice su prepune intenzivne nege i ogromna ljudska patnja.

"Zato smo se odlučili za teške mere. U celoj zemlji biće obavezna vakcinacija od 1. februara. To je jedini način da izadjemo iz začaranog kruga infekcija. Ne želimo peti, šesti talas... Virus ostaje, moraćemo da živimo sa tim, a jedini put je vakcinacija", rekao je Šalenberg.

On je naveo da će lokdaun, koji stupa na snagu u ponedeljak, trajati maksimalno 20 dana za vakcinisane i izlečene od koronavirusa, za koje će biti okončan 13. decembra.

Šalenberg je najavio i da će biti mera pomoći, jer nikome ovakva odluka, kaže, ne pada lako, ali se zbog loše epidemiološke situacije, ne samo u Gornoj Austriji i Salcburgu, moraju preduzeti ovakvi koraci.

izvor: B92

Pa, dobro, to s propusnicama je očigledno uspelo... :laugh: Kakvi duduci. Šta li će sve još da smisli do 1. februara i obaveznog cepljenja? Kako se iz toga svega izvući? Pukovnik il pokojnik!

Narativ da je vakcina rešenje za bolest i da vakcinisani neće d aobole se promenio u "vakcine ublažavaju bolest i od nje nečeš završiti u bolnici i nedajbože umreti". Naravno ako nemaš druge bolesti.
To je donelo razočarenje u vakcine i njeno kratko trajanje, 6 pa i 5 meseci kod nekih i kraće. Znači vakcine nisu dovoljno dobre za virus i njegovu moć mutacije. Što je i logično, još uvek je nov za nas.
Zato se sada traže uz vakcinaciju i stare mere poput distanciranja, nošenja maske, zabrana okupljanja itd. Što znači da smo otprilike na početku.
A to znači da sama vakcina nije rešenje, to vlade u svetu pa i naša izbegavaju da kažu, veliki je to biznis a lokdauni pogađaju ekonomiju.
Treba izdržati do sledeće bolje vakcine....

Na stranu sve, recimo da su Austrijanci, a bogami i AustraLIjanci u pravu, i da je potrebno i dobro da se uvode narodni pritvori na 10 dana, da se nose maske na otvorenom, da se sile zaposleni da se vakcinišu svaka 4 meseca inače dobijaju otkaz, da se forsira obavezna vakcinacija, da se ne daju putovanja bez _________ (dopisati ime preferirane vakcine za preferiranu zemlju) i slično.

Recimo da je sve to u redu i ispravno.

Mene samo zanima, već mesecima unazad, odgovor na prosto pitanje - dokle tako?

Pošto ovo što se sad dešava sa svetom, ekonomski, to je bukvalno življenje na veresiju. Ceo svet je trenutno na veresiji. Nakon ekonomske štete i duga većoj nego za vreme Drugog svetskog rata:
Global debt is forecast to surpass World War II levels by the end of this year due to a continuous rise in government and corporate spending following the outbreak of COVID-19.
Covid-19’s $24 Trillion Cost (So Far) Means Economics Will Never Be The Same
https://www.theactuary.com/news/2021/06 ... ts-suggest
https://www.forbes.com/sites/williampes ... -the-same/

I sad, znači s jedne strane ekonomija se erodira na sve strane, a s druge strane, očekuje se da 8 milijardi ljudi obustave 80% svojih aktivnosti do daljnjeg...
Znači mi (mi, obična sitna boranija širom sveta) smo kao fizikalac koji je već do guše u dugovima, a uz to i strašno pesimsitičan, da ne kažem depresivan... a neko mu je upravo rekao da će još dugo, neizvesno dugo, moći da radi samo sa 20% kapaciteta i da zarađuje 20% plate.

Aha. I, dokle tako? Baš bih voleo da čujem prognoze raznih svetskih ''stručnjaka'' šta misle, koliko je takvo stanje održivo. Naravno, i Šeklerovo mišljenje pod obavezno. Da nam svima objasni kako se iz bazena dugova i depresije vadi stajanjem mirno u mestu na neodređeno vreme.

Benderu, nije da nisi u pravu, ali isto tako, sudeći po dugoročnim posledicama koje ovaj virus ostavlja na neke ljude, imaćemo porast preuranjenih ili invalidskih penzija, iznenadnih srčanih udara, još uvek nepoznatih posledica na sve koji su preležali, lako ili manje lako... Ovo je sveobuhvatan društveni, medicinski i ekonomski problem. Moje lično mišljenje je da su životi ono što je prioritetno. Ako treba i cela planeta na deset godina da pauzira ionako nerealnu krivu večnog rasta. Na to sve se sudarilo sa krizom klimatskih promena, i sve nekako deluje kao da treba da nam bude trenutak opamećivanja. Nažalost, malo je reći koliko sam se razočarao u celo čovečanstvo zbog svega što nam se dešava, možda i treba da se predamo nihilizmu, služimo apstraktnom bogu ekonomije Mamonu i pustimo da naši sebični životi budu i poslednji koji će ličiti na nešto na ovom svetu.

Setite se da sam rekao ovde prosle godine da ce narednih 10 godina mozda biti ovako ako ne i duze.......
A ovo ovako nema smisla odavno.....jedino da naprave bolju vakcinu ili da virus jednostavno oslabi dosta ili nestane u sta sumnjam
Ja ne mogu da verujem da uvode karantin u austriji 10 dana

Шеклеров и других научника посао није да брине о економији него о вирусологији. А да су препоруке поштоване од свих онда кад је требало, на почетку, када су још биле молбе и препоруке, сада не би стигли до тачке када почиње општа репресија, али и тада је већина (да, већина!) истеривала своја "права" и подваљивала и кривинарила где је и како стигла, да би сада на крају заправо за...ла највише себе.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900198#p900198:3hl6s8yd je napisao(la):
Astrotrain » Pet Nov 19, 2021 3:34 pm[/url]":3hl6s8yd]Шеклеров и других научника посао није да брине о економији него о вирусологији.
A što se onda oglašava i o ekonomiji? Što kaže ''briga me za ekonomiju''? Ne bukvalno tako, ali slično.
Zašto sebe protura u emisije i razgovore o nečemu što uključuje 10 različitih sfera i ekspertiza, a ponaša se kao da je samo njegova bitna?

Zamisli konstruiše se putnički avion i jedan od inženjera zadužen za elektroniku kaže ''mene ne interesuju vaši prohtevi za pozicijama motora, pozicijama zakrilca, obliku trupa... ja sam vam rekao, ja hoću tunel za elektroniku tako i tako i nikako drugačije. I nemojte da mi pričate o saradnji, o potrebama, o ljudskim prohtevima... jer mene to ne zanima. Ja ceo život radim sa žicama i elektronima. Mene ljudski prohtevi ne interesuju. Nema prohteva. Kad žice nemaju prava i prohteve, neće ih imati ni ljudi!''

E tako se ponaša i nastupa Šekler i njemu slični. Jel tebi to normalno? Jel tebi to deluje kao put ka oporavku i rešavanju ove krize?

Taj institut u kome radi taj Šekler i njemu slični... od čega se on finansira i na čemu počiva? Na ljubavi? Na sunčevoj energiji? Na crnoj materiji?
Ili na 1) ljudskom radu 2) ekonomiji.

A Šekler se uporno pose**va po oba i kaže kako ga ''ne zanimaju''. Super. Da vidim što ga neće zanimati sledećeg leta kada na svetskom nivou, zbog Kovida, bude milijardu ljudi (trenutno smo na 500 miliona, UNov podatak) pa nema na čemu više ni da sedi dok gleda virus pod mikroskopom jer sve živo stalo. A o drugim materijalima za rad da ne pričam. A na ulici se osvrće za sobom jer su pune ljudi koji su ostali bez svega i spremni su da se pokolju.
А да су препоруке поштоване од свих онда кад је требало, на почетку, када су још биле молбе и препоруке, сада не би стигли до тачке када почиње општа репресија
Misliš kao ono kad smo još proleća 2020. znači DVA-TRI MESECA OD IZBIJANJA EPIDEMIJE bili u kućnim pritvorima na po nekoliko dana? I sve što smo bili uspeli da postignemo time je samo privremeno spuštanje brojki i blago zaustavljanje pikova? Jel na to misliš?

Svet je od vajkada bio pun tih ''e da smo'' priča.
Evo kad smo već u tome, dozvoli da i ja iznesem jednu:

Prvo: Da korumpirani aljkavci u Vuhanu nisu petljali sa letećim pacovima, ne bi sad cela planeta bila u ovoj situaciji.

Evo još jedna: Da su korumpirani aljkavci poštovali procedure i protokole kada je leteći pacov ugrizao jednog od radnika, ne bi sad cela planeta bila u ovoj situaciji.

Hoćemo li i dalje da idemo u tom smeru ''e da smo''? Ili ćemo pak da nastavimo u smeru ''j'š ekonomiju, živećemo od ljubavi''?

Vrh