Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Korona odgovara prodavcima naročito u malim prodavnicama jer nema više guranja unutra i rasterećeniji je rad kada ljudi ulaze jedan po jedan. I meni se više sviđa tako a siguran sam da će se prestati sa tom praksom kada ovo sranje prođe.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900641#p900641:3dpm96b6 je napisao(la):
nex999 » Ned Nov 21, 2021 8:06 am[/url]":3dpm96b6]Batut preporucuje trecu dozu nakon 4 meseca za one koji su primili sinopharm prve dve. Tako da mozes.
Juce sam otisao u Usce i zavrsio za 5 minuta. Imaju samo Pfizer i Sputnik tamo. Inace sam se vakc AZ, sada sam odabrao Pfizer.
Hvala na odgovoru, danas sam dobila sms da mogu 3.dozu da primim. Proslo je 4 meseca

Apropo svih ( i na forumu i van njega) koji teraju priču ''ovo samo u Srbiji ima''...

Odmah da kažem da tekst nije ceo, izdvojio sam glavne brojke i opise protesta jer je ceo tekst malo poduži. I naravno, slike su na Blicovom linku.

Holandija

U Holandiji su, drugu noć za redom, izbili nemiri zbog novih pravila izolacije usled sve većeg broja slučajeva zaraženih koronom. Demonstranti su napali policiju i palili bicikle u Hagu, u noći nakon što su prethodni protesti u Roterdamu postali nasilni pa je policija otvorila vatru i ranila najmanje tri osobe.

Situacija se toliko zaoštrila da je policija zapucala u znak upozorenja. Troje ljudi je hospitalizovano u bolnici u Roterdamu u subotu, koji su povređeni kad je policija ispalila metke tokom demonstracija protiv kovid restrikcija, preneo je "Gardijan".

Nekoliko stotina demonstranata palilo je automobile, vatromet i bacalo kamenje na policiju tokom protesta u petak uveče, a policija je odgovorila pucnjevima upozorenja i vodenim topovima. Gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb je opisao dešavanja kao "orgije nasilja".

- Pucali su u demonstrante. Ljudi su bili povređeni - rekao je Abutaleb.

Austrija

U Austriji broj slučajeva kovida nastavlja da raste, zbog čega je zemlja nakon uvođenja mere zatvaranja za nevakcinisane brzo prešla na novu taktiku - desetodnevni karantin važiće sa sve, a vakcinacija će od februara biti obavezna. Tako je zabranjen izlazak iz kuće za 8,9 miliona Austrijanaca osim zbog posla, nužne kupovine ili vežbe.

U subotu se u Beču okupilo oko 35.000 demonstranata, a “Dojče vele” piše da su mnogi bili iz desničarskih organizacija, uključujući ekstremne i ultradesničarske stranke i grupe poput Partije slobode (FP), antivakserske grupe MFG i Identitarista.

Hrvatska

U Hrvatskoj su u subotu takođe održani protesti. Više od 10.000 ljudi je u Zagrebu protestovalo zbog uvođenja kovid potvrda. Srna navodi da je demonstrante predvodio aktivista i teoretičar zavere Marko Francisković, koji je u centru Zagreba održao govor protiv kovid potvrda.

Severna Makedonija

Protesti su održani i u Severnoj Makedoniji. Stotine demonstranata marširalo je centrum Skoplja u subotu uveče, kako bi izrazili protest zbog preporuke o obaveznom vakcinisanju od strane zdravstvenih vlasti zemlje.

Italija

Demonstrirali su i Italijani. Oko 3.000 ljudi okupilo se u Rimu da izraze svoj protest zbog “zelenih propusnica”. “Dojče vele” navodi da skoro niko na protest nije nosio zaštitnu masku. Protest je održan i u Milanu, gde je došlo do sukoba među demonstrantima, navodi AP.

Danska

U Danskoj je zbog planova vlade da ponovo uvede kovid propusnice za civilne službenike koji idu na posao protestvovalo oko hiljadu ljudi.

Švajcarska

I Švajcarci su izašli na ulice. Oko 2.000 ljudi protestovalo je zbog predstojećeg referenduma koji če odlučiti da li će vladin restriktivni zakon protiv kovida biti odobren. Demonstranti smatraju da je predloženi zakon “diskriminatorni”, preneo je “Dejli mejl”.

https://www.blic.rs/vesti/svet/evropa-g ... li/5c7jcxg

Samo se postavlja pitanje dokle su spremni da idu donosioci odluka i koliki broj žrtava im je prihvatljiv, jer koliko god određeni broj ljudi, kako na forumu, tako i van njega, negirao, ovo prerasta u jedno opšte ludilo koje nije ni na strani vakcinisanih, a tek nije na strani nevakcinisanih.

Simpaticna ekipa na ovim protestima:
U subotu se u Beču okupilo oko 35.000 demonstranata, "Dojče vele” piše da su mnogi bili iz desničarskih organizacija, uključujući ekstremne i ultradesničarske stranke i grupe poput Partije slobode (FP), antivakserske grupe MFG i Identitarista.
Srna navodi da je demonstrante predvodio aktivista i teoretičar zavere Marko Francisković, koji je u centru Zagreba održao govor protiv kovid potvrda.
A kod nas dr Misa ceka kao zapeta puska...

Naravno Chiko, ja sam zato i ostavio te rečenice u celosti, baš zato što sam znao da ćeš ti lepo da se nasladiš tim novinarskim tvrdnjama da se Kovid propusnicama protive samo antivakseri, desničari i ekstremisti. Uživaj. :)

P.S.
Šteta je što se ti toliko gnušaš Blica do poslednjeg atoma. Jer u svemu ovome, ti i oni ste zapravo na istoj strani. Blic već mesecima obožava da se istovaruje po svakome ko nije Kovid paničar, da svakoga etiketira kao antivaksera i teoretičara zavere i da sve što mu se ne dopada svrstava u ultradesničarstvo i ekstremizam. Ja sam mislio da se vi levaci više držite zajedno i međusobno poštujete. Pih.

Hvala Bender, nisam znao da sam toliko bitan i uticajan, pa me imas u vidu kada pises postove.

Mada neces verovati, ja vas potpuno razumem, i znam zasto te frustracije i bes. I ja sam pun frustracija i besa, skoro isto koliko i vi, kao i cela ekipa za koju mislite da je protiv vas. Zar iko normalan moze da voli ovo stanje.

Ono sto mislim je da ste pogresno postavili nisan, sto bi rekli artiljerci prebacujete, smanjite rastojanje.

Da se osvrnem na Austriju.

Naravno da nisam bio na demonstracijama, niti ću ikada biti. Poznajem par ljudi koji su bili, njihovi utisci su da, naravno ima tih ultra desničara, kao i sličnih bu****, ali ima i predstavnika vojske, policije, lekara i drugih poštovanih struka. Glavni problem ovih demonstracija je to što nema nikakvog predstavnika koji će jasno predati zahtev šta treba promeniti, tako da praktično nema cilja. Zbog toga se na tim demonstracijama okupljaju svakakve grupacije. Juče je bio veliki broj ljudi jer su mere sulude i zbunjujuće (što mene onako ne dotiče puno, ne izlazim u klubove, retko kad u restorane, sve što bih kupio mogu naručiti), i kapiram zašto se neki bore. Međutim, problem je što se neki bore protiv tih mera sa nekakvim suludim mislima i teorijama zavere.

Chiko, Pa jbg, povukli ste glavni nalog pa sad ostajete samo ti i nex.

A ti si pun besa na koga? Na svakog ko se ne slaze sa bilo kojom merom ili na situaciju i okolnosti generalno? Nisi valjda i na Krizni stab, pu pu daleko bilo?

A to da ti je pogresno postavljen nisan si potpuno u pravu. Vec mesecima drzava i Partija prave razne bespotrebne bahate masovne papazjanije a ti i ostatak ekipe cutite ko zaliveni na to a istovarujete se na odgovorne i normalne ljude s ove teme. Slazem se, potpuno pogresno podeseni nisani i prioriteti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900867#p900867:sl8972j7 je napisao(la):
marrecar » Ned Nov 21, 2021 11:29 pm[/url]":sl8972j7]
Naravno da nisam bio na demonstracijama, niti ću ikada biti.
Naravno, nemoj nikad. Nemoj ni da glasaš. Nije kao tebi tamo neko odlučuje o sudbini, pa da ti treba da iskažeš svoje mišljenje i stav o svemu tome.
Međutim, problem je što se neki bore protiv tih mera sa nekakvim suludim mislima i teorijama zavere.
Ko očekuje savršeni protest, koje god vrste, koje god zemlje, kojim god povodom, u kome god dobu... taj će se vala načekati.
Nije da ih nema, naravno. Ima. Ali 1 na svakih 10.000.

@marrecar to je veliki problem jer se na bilo koji protest protiv države pojave gomila pravih idiota (ultradesničari, anarhisti...)i onda te prosto bude sramota da budeš u njihovom društvu.

Trebalo je mi lepo još prošlog leta onog prvog dana protesta (kad je stvarno bio narod, prvi i drugi dan) čim je poletela prva kamenica prema pandurima da obustavimo sve, da se spakujemo, i odemo svi kućama.

Veliki vođa bi uvideo i cenio taj gest, javno se zahvalio i pohvalio narod i sigurno nam ne bi više prolongirao policijske časove, histerisanja i papazjanije.

I da, naravno... svako ko sumnja u bilo koju zvaničnu priču bilo koje vlade glede bilo koje teme... je teoretičar zavere. Znači, ko sumnja i u istragu ubistva Gardista, ili ubistvo Đinđića, ili slučaja Savamale, Belivuka... on je teoretičar zavere. Ma šta Gardisti... svako ko sumnja u namere i poteze jednog Ria Tinta je teoretičar zavere. Samo da budemo načisto. Kad se već frljamo terminima, hajde da se frljamo do kraja i za sve.

U potpisu,
Teoretičar zavere

Да, запуши нос и гласај за ДОС, беше то дало резултате ономад?

Али немају протести никакве шансе за успех у овим околностима.

Ja mislim da u Srbiji nema šanse za velikim protestima. Ovaj u Zagrebu je nezamisliv za Beograd. Ova vlast je toliko uspela da iskontroliše narod i da ga zaglupi (i zastraši) da je to u rangu sa Severnom Korejom.

Ali i da dođe do protesta, protiv čega treba protestvovati? Realno treba se buniti protiv rukovođenja epidemijom od strane političara. Nije kod nas toliki problem Krizni štab, tj. njegov medicinski deo, već politički deo i to onaj najviši - Premijerka i Predsednik (ako je on uopšte član). Premijerkini stavovi i pokušaji objašnjavanja su uvreda za svakoga sa barem malo mozga.

Na žalost, taj protest bi se pretvorio u protest protiv vakcinacije (ne obavezne, nego vakcinacije) i okupila bi se ekipa koja guta SVE sa Balkan infa i sličnih portala.

Pa i da se okupi makar onoliko koliko u Zagrebu (a realno bi moralo mnogo više jer je BG veći od ZG), pojava raznih debila bi sve upropastila i vlast bi prikazivanjem tih spodoba i puštanja njihovim izjava sve učesnike protesta izjednačila sa njima.

У складу са мојим алијасом морам да кажем да управо појава анти-вакс и тзв ултра-десничарских вођа убија сваку могућност да се протести омасове, оно што локдаун-власти нису у стању да ураде. Сигуран сам да је велики број људи у најмању руку збуњен многим мерама које спроводе неке европске земље, а та збуњеност често прелази у огорченост. Са друге стране ставови анти-вакс лидера, често доведени до сулудих размера, не пролазе код већине поготово код образованијих.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900913#p900913:2net4zmc je napisao(la):
astrodule » Pon Nov 22, 2021 8:29 am[/url]":2net4zmc]Ja mislim da u Srbiji nema šanse za velikim protestima. Ovaj u Zagrebu je nezamisliv za Beograd. Ova vlast je toliko uspela da iskontroliše narod i da ga zaglupi (i zastraši) da je to u rangu sa Severnom Korejom.

Mislim da je populacija u Srbiji daleko poslusnija nego u S. Koreji. Tamo vlast mora da upotrebljava mere prinude.
Ovde su ljudi pseci poslusni svom ludom Vodji i Gospodaru.

Предраг Кон: Сматрам да треба и дечија популација да се вакцинише; Ковид пропуснице које важе 24 сата представљају апсолутни минимум

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900913#p900913:2rcxrle4 je napisao(la):
astrodule » Pon Nov 22, 2021 9:29 am[/url]":2rcxrle4]Ja mislim da u Srbiji nema šanse za velikim protestima. Ovaj u Zagrebu je nezamisliv za Beograd. Ova vlast je toliko uspela da iskontroliše narod i da ga zaglupi (i zastraši) da je to u rangu sa Severnom Korejom.

I da budu protesti mediji će to ispinovati i prikazati da je umesto 100000 ljudi bilo 1000 antivaksera koji se nešto bune, a prokovidisti će to gutati. Vidjeno već.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/%D0% ... janje.html

U nacrtu zakona, na kojem radi Ministarstvo zdravlja, predviđeno je da osobe koje ne budu poštovale obavezu vakcinacije budu kažnjene sa do 3.600 evra za odbijanje prve doze i 1.450 za odbijanje treće doze.

Dobro je, ima Austrija iskustva kako treba :D

Koliko sam pročitao Austrija uvodi ovakve mere jer im je 30% intenzivne nege za kovid pacijente granica koju ne žele da pređu. Verovatno shvataju da kada pređu tih 30%, ostatak pacijenata trpi.

Kada gledamo iz tog ugla, zar nije logično da se sve uradi da se spreči uvod u kolaps zdravstvenog sistema?

Doduše, ja ne bih tako očigledno uvodio obaveznu vakcinaciju, ali bih zahtevao SVUDA potvrdu o vakcinaciji (6 meseci od poslednje doze), test na antitela (važi 90 dana ako imaš dovoljno antitela) ili PCR ili antigenski (važe 2 dana).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900869#p900869:3kupv06j je napisao(la):
Bender Rodriguez » 22 Nov 2021 12:33 am[/url]":3kupv06j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900867#p900867:3kupv06j je napisao(la):
marrecar » Ned Nov 21, 2021 11:29 pm[/url]":3kupv06j]
Naravno da nisam bio na demonstracijama, niti ću ikada biti.
Naravno, nemoj nikad. Nemoj ni da glasaš. Nije kao tebi tamo neko odlučuje o sudbini, pa da ti treba da iskažeš svoje mišljenje i stav o svemu tome.
Međutim, problem je što se neki bore protiv tih mera sa nekakvim suludim mislima i teorijama zavere.
Ko očekuje savršeni protest, koje god vrste, koje god zemlje, kojim god povodom, u kome god dobu... taj će se vala načekati.
Nije da ih nema, naravno. Ima. Ali 1 na svakih 10.000.
Zašto ti onda nisi izašao na proteste one male nekolicine u Beogradu pre par nedelja? Da li bi ti bilo drago da svoje normalno mišljenje i razmišljanje iskažeš u društvu ljudi koji mažu Pavlovićevu mast na nos?
Ove demonstracije u Beču su, čini mi se svake nedelje, sa istim čudnim grupacijama - ljudi koji imaju suludo teorije o vakcinama (kao poslednja koja kaže da serijski broj koji počinje sa 1 je placebo, sa 2 je prava za političare i bitne ljude, sa 3 je za indukovanje kancera), zatim ljudi koji propagiraju svoje neke druge političke (rasističke, antifeminističke, nacističke, homofobne i slične) ideje, pa i ljudi koji potpuno negiraju postojanje korone, a I svih drugih virusa i bolesti. Tako je pre neki dan napravljen snimak sa lekarom neke bolnice u Gornjoj Austriji, gde su prvo snimili stanje u bolnici i koliki je tamo haos. Inače je u toj pokrajini najveći broj novih slučajeva, a najmanja vakcinisanost. Potom su intervjuisali nasumične ljude na ulici, gde je jedna devojka prvo negirala takvo stanje i smatrala da je to laž od vlade, a onda kad su joj rekli da su upravo bili u bolnici i snimili, videli svojim očima, zatvorila je usta i nije znala šta da kaže. Onda jedan dečko je skroz negirao koronu, pritom rekavši da iako ima neku bolest pluća, da se neće vakcinisati jer do sada nije imao koronu. Oni mu rekli da je to znači sreća, on kao ne, mislim da nema tu sreće, nema korone.
Eto, uglavnom takvi dolaze, koji žele da opovrgnu nauku i ljude koji su se edukovali u tim oblastima. Ima i onih koji dolaze da se bore protiv mera, iako su vakcinisani i solidarišu se, smatraju da se pravi razdor u društvu. Nažalost su njihovi glasovi nadjačani od strane bu**** i glupih ljudi, kao što je to uvek slučaj, da su takve osobe najglasnije u svakoj životnoj situaciji.

Dakle, o mojoj sudbini odlučujem ja, živim onako kako ja smatram da je za mene najbolje. Kada bih se pridružio takvim demonstracijama i kada bi takvi ljudi pobedili, onda ne bi postojao normalan život više.
Naravno da ne postoji savršen protest, ali ne pada mi na pamet da učestvujem u nečemu gde je većinsko mišljenje i razmišljanje ono koje ugrožava živote drugih, ne samo vezano za koronu, nego generalno za život.

То интервјуисање насумичних је манипулација, а закључци који из њега проистичу добијени су индукцијом из малог броја премиса, дакле, у потпуности невалидни и непоуздани. Да би извео било какав закључак о маси, морао би у овом случају да спроведеш истраживање узорка по научној методологији. И онда би добио преовлађујуће ставове, мотиве, политичку позадину... И онда би, врло вероватно, добио сасвим другачију смешу од тога како је представљена у медијима. Пошто се то, наравно, никада неће десити, у условима толике манипулативне медијске моћи која је у рукама... естаблишмента (ваљда то живом Србину не треба објашњавати?), протести не могу имати било какав ефекат.

То на концу значи и да ће тоталитарне тенденције, за време нашег живота, мало дуже потрајати него што се надају безразложни оптимисти. Има истраживања која кажу да се с тоталитаризмом, активно или пасивно, помири бар две трећине грађана, без обзира на образовање и на имовни статус. Тако ће и бити.

Да вас само подсетим да у Европи постоје државе у којима се овакав циркус, једноставно, тренутно не спроводи, укључујући и једну поприлично многољудну земљу - Енглеску - а апокалипса се тамо не чини изгледнијом него у овој Посткурцовој проклетињи нпр. А онда треба да се свако запита да ли је на страни тоталитарног циркуса и ако јесте, зашто јесте.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900999#p900999:1l9u0wne je napisao(la):
Пантограф » Pon Nov 22, 2021 1:00 pm[/url]":1l9u0wne]Па то је Ново доба: 30% значи колапс. Колико пре неку годину, нису се уводиле "мере" (какав удбашки, бољшевичко-нацошки одвратан термин) ни кад је 100%:
L’EMERGENZA
Milano, terapie intensive al collasso per l’influenza: già 48 malati gravi molte operazioni rinviate

https://milano.corriere.it/notizie/...te-c9dc43a6-f5d1-11e7-9b06-fe054c3be5b2.shtml
10 gennaio 2018 | 07:56
Посебно се нису уводиле "ефективне мере" попут ковид пропусница, које очигледно убрзавају заразу.
Ал усладио се тоталитаризам, нисмо то одавно пробали.
Подршка јавности - постоји. Само напред.

Austrija ima fore jer je "samo" 70% kompletne populacije vakcinisano. Ako uzmemo da populacije od 0-12god ima minimum 10% neka bude 15% dolazimo do toga da je 15% populacije nevakcinisano od kojeg je neki broj garantovano preležao. Samo da ne istroše "nevakcinisane" i biće njima ok :) Tj garant će onaj ko nije primio buster biti svrstan u nevakcinisane i tako nakon trećeg, četvrtog... bustera uvek je nevakcinisan posle odredjenog vremena pa bi trebalo biti poznato kolika će kazna biti za one koji se ne bustuju na vreme posle trećeg bustera.

Радојичић: Од увођења ковид пропусница смањен број заражених и значајно повећано интересовање за вакцинацију

Подаци говоре да је увођење ковид пропусница мера која се показала делотворном јер је у периоду откада су уведене значајно смањен број новозаражених и истовремено повећано интересовање за вакцинацију, изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

Он је, гостујући на РТС-у, навео да тешко са сигурношћу можемо да кажемо колико једна мера утиче на смањење броја заражених с обзиром да сама пандемија има своју динамику и да се понаша непредвидиво.

– У овом тренутку у Београду је 61,88 одсто грађана добило бар једну дозу вакцине, 59,42 процента две дозе, а скоро 30 процената грађана примило је све три дозе. Претходног дана, 605 грађана је примило прву дозу, а 973 другу. Посебно је важан податак да је од тренутка када су уведене ковид пропуснице аплицирано око 180.000 нових доза вакцине, што значи да је око три до четири пута повећан степен нововакцинисаних у том периоду. То говори да је ова мера смањила број новозаражених и повећала интересовање за вакцинацију – навео је градоначелник.

Када је реч о ковид пропусницама, Радојичић је нагласио да су комунални милиционари, као и градски и санитарни инспектори на терену и проверавају њихову примену.

– Током претходног викенда, 22 екипе су биле на терену, 49 комуналних милиционара, 12 градских и 24 санитарна инспектора контролисало је 890 објеката и 435 возила јавног саобраћаја. Од 25. октобра је контролисано око 15.800 објеката, а изречене казне износе више од 11 милиона динара. Није циљ да кажњавамо, већ да шаљемо јасну поруку да се мере морају поштовати, а видимо да су оне и дале резултате – рекао је Радојичић.

Говорећи о стању у школама, Радојичић је истакао да деци морамо да обезбедимо све услове како би ова школска година била боља од претходне, али и да водимо рачуна о епидемиолошкој ситуацији.

– Београд има надлежност за предшколске установе. Према подацима који су ми достављени, у новембру је 233 деце било позитивно на вирус корона, 203 радника у вртићима, а 707 родитеља, што је значајно боље него у октобру. Мислим да је прави тренутак да деца поново крену у школе. Морамо наравно пратити ситуацију и у зависности од ње поново се прилагођавати – истакао је Радојичић, додавши да нема модела ни у Европи ни у свету који је у потпуности идеалан.

izvor: beograd.rs

Ево кад се очекује крај овога - отприлике као што рече Водећи епидемиолог, В. Гејтс:
Berlin -- Nemački ministar zdravlja upozorio da brz porast broja novozaraženih ukazuje na to da će se verovatno svi u zemlji koji nisu vakcinisani zaraziti do kraja zime.
Dodao je i da će neki od njih umreti.
Zvanični podaci za protekla 24 sata u Nemačkoj pokazuju više od 30.000 novopotvrđenih slučajeva, što je povećanje od oko 50 odsto u odnosu na pre nedelju dana, prenosi AP.
...
"Do kraja ove zime skoro svi u Nemačkoj biće vakcinisani, oporavljeni ili preminuli", rekao je Špan novinarima u Berlinu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=901000#p901000:3en6vqwi je napisao(la):
marrecar » Pon Nov 22, 2021 12:01 pm[/url]":3en6vqwi]
Zašto ti onda nisi izašao na proteste one male nekolicine u Beogradu pre par nedelja? Da li bi ti bilo drago da svoje normalno mišljenje i razmišljanje iskažeš u društvu ljudi koji mažu Pavlovićevu mast na nos?
Iz vise razloga. Prvo, iako sam protiv ikakve forme Kovid propusnica, kada su uvedene kod nas, videlo se da su uperene protiv masovnih zurki u klubovima. Koje ja smatram nepozeljnim i nepotrebnim, i koje kritikujem.
Drugo, da, u roku od dve nedelje od pocetka protesta, videlo se da su najglasniji postali najveci ludaci, i svi su poceli da se distanciraju od njih. Ja sam sasvim slucajno naleteo na protest nekog 3. dana odrzavanja jer su zaustavili centar i tad sam video da su 70% bili mladi. Nakon jedno dve nedelje, kad sam prosao opet, bilo je oko 100 ljudi i sve neki fijuci.

Dakle, nisam protestovao tada jer iako s jedne strane prezirem Kovid fasizam, s druge strane se slazem i apelujem da su masovne (podvlacim ovo masovne) zurke nepozeljne sada. I drugo, sto sam brzo uvideo da je ta protest diskreditovan, bilo slucajno bilo namerno (a znam i koje metode se koriste za to, treba ti samo 10ak placenika da budu najglasniji i najludji).

Ti protesti su okoncani, jer narod za sada prihvata ovaj trenutni modus operandi. Vecina naroda ne ide na zurke posle 22h a za ove, poput mene, koji bi da se socijalizuju posle 20h postoje alternative i nacini da se to zaobidje.

Ali ako sizoidna drzava i licemerstine iz Siznog staba nastave da prosiruju svoj Kovid fasizam, racunaj da ce se ponoviti jul 2020.

E stvar kod te Austrije u kojoj ti zivis je sto vama rade upravo to. I kada se nadje deo ljudi sa kicmom koji nece to da trpi, ti kazes da neces nista da imas s njima i da nikad neces protestovati protiv toga. Super brale, nemoj da protestujes. Sedi kuci, radi iz spavace sobe za smanjenu platu, pretvori svoj dom u svoj posao, gledaj Twitch thots i pustaj da zivot prolazi pored tebe u najboljim godinama.I tesi se kako nema poente glasati jer nema razlike ni da li je oligopol vlasti ili monopol, tesi se kako su svi koji se u zivotu angazuju oko neceg kolektivnog zaludnici i kako su svi kojima je pun kufer DVOGODISNJEG Kovid ludila - ultradesnicari, antivakseri, teoreticari zavera i slicno.

Alo bre, stotine miliona ljudi sirom sveta ostaje bez prihoda, jos toliko ih ostaje sa okrnjenim. Dve godine svi sirom planete zivimo sa nametnutom idejom "jos samo dve nedelje" i "jos samo X% da se vakcinise i pobedjujemo" a kraj epidemije nije ni na vidiku. A kraj ekonomije se vec uveliko nazire i ljudi koji mogu, grabe sve materijalno jer se boje sta sledi. I onda na sve to dodju hrpe politicara koji sa obicnim narodom imaju kontakta taman koliko i sa Polinezanima, i kazu "e hajte opet malo u zatvaranje. Dokle tako? Ne znamo, vreme ce kasti"

Super. Podrzavaj ti to i dalje. Nemoj da glasas, nemoj da se angazujes oko bilo cega. Nemoj da mislis svojom glavom. Pusti da korporacije i lobisti misle umesto tebe i obavezno smatraj i nazivaj ludacima i desnicarima svakoga ko ne zeli da mu takvi kroje sudbinu i jos gore - uskracuju prava na rad i prava na socijalizaciju.

Vrh