[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=901000#p901000:3en6vqwi je napisao(la):
marrecar » Pon Nov 22, 2021 12:01 pm[/url]":3en6vqwi]
Zašto ti onda nisi izašao na proteste one male nekolicine u Beogradu pre par nedelja? Da li bi ti bilo drago da svoje normalno mišljenje i razmišljanje iskažeš u društvu ljudi koji mažu Pavlovićevu mast na nos?
Iz vise razloga. Prvo, iako sam protiv ikakve forme Kovid propusnica, kada su uvedene kod nas, videlo se da su uperene protiv masovnih zurki u klubovima. Koje ja smatram nepozeljnim i nepotrebnim, i koje kritikujem.
Drugo, da, u roku od dve nedelje od pocetka protesta, videlo se da su najglasniji postali najveci ludaci, i svi su poceli da se distanciraju od njih. Ja sam sasvim slucajno naleteo na protest nekog 3. dana odrzavanja jer su zaustavili centar i tad sam video da su 70% bili mladi. Nakon jedno dve nedelje, kad sam prosao opet, bilo je oko 100 ljudi i sve neki fijuci.
Dakle, nisam protestovao tada jer iako s jedne strane prezirem Kovid fasizam, s druge strane se slazem i apelujem da su masovne (podvlacim ovo masovne) zurke nepozeljne sada. I drugo, sto sam brzo uvideo da je ta protest diskreditovan, bilo slucajno bilo namerno (a znam i koje metode se koriste za to, treba ti samo 10ak placenika da budu najglasniji i najludji).
Ti protesti su okoncani, jer narod za sada prihvata ovaj trenutni modus operandi. Vecina naroda ne ide na zurke posle 22h a za ove, poput mene, koji bi da se socijalizuju posle 20h postoje alternative i nacini da se to zaobidje.
Ali ako sizoidna drzava i licemerstine iz Siznog staba nastave da prosiruju svoj Kovid fasizam, racunaj da ce se ponoviti jul 2020.
E stvar kod te Austrije u kojoj ti zivis je sto vama rade upravo to. I kada se nadje deo ljudi sa kicmom koji nece to da trpi, ti kazes da neces nista da imas s njima i da nikad neces protestovati protiv toga. Super brale, nemoj da protestujes. Sedi kuci, radi iz spavace sobe za smanjenu platu, pretvori svoj dom u svoj posao, gledaj Twitch thots i pustaj da zivot prolazi pored tebe u najboljim godinama.I tesi se kako nema poente glasati jer nema razlike ni da li je oligopol vlasti ili monopol, tesi se kako su svi koji se u zivotu angazuju oko neceg kolektivnog zaludnici i kako su svi kojima je pun kufer DVOGODISNJEG Kovid ludila - ultradesnicari, antivakseri, teoreticari zavera i slicno.
Alo bre, stotine miliona ljudi sirom sveta ostaje bez prihoda, jos toliko ih ostaje sa okrnjenim. Dve godine svi sirom planete zivimo sa nametnutom idejom "jos samo dve nedelje" i "jos samo X% da se vakcinise i pobedjujemo" a kraj epidemije nije ni na vidiku. A kraj ekonomije se vec uveliko nazire i ljudi koji mogu, grabe sve materijalno jer se boje sta sledi. I onda na sve to dodju hrpe politicara koji sa obicnim narodom imaju kontakta taman koliko i sa Polinezanima, i kazu "e hajte opet malo u zatvaranje. Dokle tako? Ne znamo, vreme ce kasti"
Super. Podrzavaj ti to i dalje. Nemoj da glasas, nemoj da se angazujes oko bilo cega. Nemoj da mislis svojom glavom. Pusti da korporacije i lobisti misle umesto tebe i obavezno smatraj i nazivaj ludacima i desnicarima svakoga ko ne zeli da mu takvi kroje sudbinu i jos gore - uskracuju prava na rad i prava na socijalizaciju.