Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Baš pre desetak minuta razgovaram sa majkom kako mi nismo dobili nikakvu poruku o opasnosti, kao što je slučaj bio sa drugima, kad ono eto, stiže i meni. :D

I pored najvise pozitivnih (160) malo ohrabruje odnos testiranih i zarazenih koji je danas 5:1 (u pocetku je bilo cesto 1:1)

dr kon hladno izjavio da se solidarisao sa kolegom na jucerasnjoj koferenciji za stampu??? a onda otisao na pink televiziju da tamo odgovara na pitanja.

medicinski radnici njih 13 koji su se jos pre sest dana avionom vratili u Srbiju su zavrsili u 28 dnevnoj samozolaciji bez obrazlozenja??
izvor: Nova S emisija menju nama 17 h o1.o4 2020

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723008#p723008:2z16vj1a je napisao(la):
vradovic » Sre Apr 01, 2020 5:51 pm[/url]":2z16vj1a]pa sada svi koji dolaze iz inostranstva idu u izolaciju koliko znam.

Da li su u izolaciju otišli predsednik Vučić i Siniša Mali, nako što su došli iz Mađarske?

Videli smo da je Angela Merkel u izolaciji zbog rizičnog kontakta.

Navodno je zbog svega toga podneta i krivična prijava. Videćemo ishod.

pa sada svi koji dolaze iz inostranstva idu u izolaciju koliko znam.
Pa da. I postavlja se pitanje, od ovog povećanja slučajeva, koliko njih je od ljudi koji su došli iz inostranstva, a koliko njih je nastalo od ''ovdašnjih'' stanovnika koji su izlazili napolje? Pitanje je retoričko, nije mi namera da inspektorišem koliko gastarbajtera i dijaspore je donelo koliko patogena u Srbiju. Niti da, za razliku od vlasti i Vučića, pokrećem hajku na te ljude.

Ali pre nego što vlast i nadležni izađu pred javnost i kažu kako su užasnuti i zgranuti opuštenošću 8% naroda (izvor tog podatka je Aleksandar Vučić, u onoj emisiji na Prvoj), neka prvo kažu da li imamo povećanje zato što neko izađe da sam džogira po keju, ili zato što su prihvatni centri i hale na granicama i aerodromima bili puni ljudi iz inostranstva koji su kroz njih prošli?

Na kraju krajeva, ako su stručnjaci sami još ranije rekli da će ova i sledeća nedelja biti najteže... ne razumem otkud ovoliko isčuđavanje i paničenje države? Da li može bolje? Naravno.

Ali ako su sami rekli da sledi težak period, i ako se taj period ostvaruje baš onda kad su i najavili, manje više u onoj meri u kojoj su i najavili... ne razumem otkud sad ovo isčuđavanje. Svaki dan neki šok. Svaki dan neko zgražavanje. Svaki dan ''nemojte vi sami da paničite, slaćemo vam mi poruke kad da paničite''.
Sve što pričaju po tom pitanju nema veze s logikom i razumom i njihovim prethodnim izjavama.

Aman, kakvu opasnost predstavljaju ljudi koji šetaju po parku, kad sam ja danas bio prinuđen da stojim u redu do pola Rodine samoposluge kod Zmaja?? Namerno sam pošao tamo, jer već godinama nema nikakvih gužvi - jedva da ima kupaca - da ne dreždim po Maksiju, Veru, ili Merkatoru, a ono pun parking, sa svih strana. Rade sve kase. Ima unutra i ljudi bez maski. Oko voća i povrća haos - normalno, zatvorili pijace.

Ludaci, nesposobni, glupi, dvosmisleni, neproduktivni, nesvrsishodni, neinteligentni 'smart' volovi. Neka se nose gde sunce ne sija, svi zajedno, državni velikodostojnici i 'stručnjaci'.

Ne pravdajte ih i ne racionalizujte postupke te sekte, ako Boga znate.

i jedna i druga kategorija ( i gastosi i nepostovanje distance od osam posto ljudi) izvora zaraze je prenaduvana i izgovor. ovde se do 15tog marta nije vrsila nikakva kontrola na aerodromima i ulazima u drzavu, za sve strance i lokalce koji su putovali po svetu. I tekla predizborna kampanja, sa sve mitingom 9. marta u Valjevu, koji je sada disproporcionalno pogodjen epidemijom. koliko hiljada ljudi nece otici kod svog lekara zbog histerichnog nastupa oko groblja i sajma. ili sto zna da ce u dz cekati satima (jer se ceka toliko i u najboljim periodima) i ko zna sta josh zaraditi tamo.
tako da ta pricha o gastosima je smeshna. Znamo svi zasto ti ljudi odlaze odavde - jer ovde nemaju perspektivu a znamo i ko je odgovoran za kontinuitet u nedostatku iste. Ako oni i jednog momenta salju pare nazad ili placaju poreze u ovoj drzavi onda trebaju da imaju prava i da se vrate. pogotovo sto je na vlasti "patriotska, nismo zuti izdajnici, jarboli, Milos Veliki" stranka. Niko se nije zapitao i reagovao sto ljudi odlaze, u desetinama hiljada svake godine, a sada je problem sto su se vratili jer su im mozda ostali stariji roditelji ili rodbina, da se izbori sa ovim "sistemom".
a nije problem sto se nedeljama nisu zatvarali kafici, kladionice, itd.
Tesko da bi bili u boljem stanju i da se isti nisu vratili, jer nam je zdravstveno stanje populacije loshe kao i stanje zdravstvenog sistema.

Jasno, zapušteni su nam hronični pacijenti u proseku užasno.

I gledam sad Hrvate: Imaju Civilnu zaštitu, nadležni i normalni ljudi se obraćaju narodu, na ulazima u prodavnice dežura član Civilne zaštite, na ulazu dezinfekcija ruku - a ovde pipamo plastičnu dršku na kolicima bez ikakve dezinfekcije.

Našta liči ovaj naš provizorijum od države, budibogsnama...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723017#p723017:gzzxc8vx je napisao(la):
Пантограф » Wed Apr 01, 2020 6:17 pm[/url]":gzzxc8vx]Aman, kakvu opasnost predstavljaju ljudi koji šetaju po parku, kad sam ja danas bio prinuđen da stojim u redu do pola Rodine samoposluge kod Zmaja?? Namerno sam pošao tamo, jer već godinama nema nikakvih gužvi - jedva da ima kupaca - da ne dreždim po Maksiju, Veru, ili Merkatoru, a ono pun parking, sa svih strana. Rade sve kase. Ima unutra i ljudi bez maski. Oko voća i povrća haos - normalno, zatvorili pijace.

Ludaci, nesposobni, glupi, dvosmisleni, neproduktivni, nesvrsishodni, neinteligentni 'smart' volovi. Neka se nose gde sunce ne sija, svi zajedno, državni velikodostojnici i 'stručnjaci'.

Ne pravdajte ih i ne racionalizujte postupke te sekte, ako Boga znate.

UKINITE POLICIJSKI ČAS, BANDO OKUPATORSKA!

Pristupio sam ovom forumu jer me na amaterski načim veoma zanima izgradnja Beograda itd. Međutim uvek mi je smetao ovaj baner na kraju svakog komentara u kojem se propagandistički ponavlja neki slogan.

Ako ceo svet uvodi suštinski iste mere samo na različite načine, onda ovo iskaljivanje besa i vređanje stvarno nema smisla.

Kritikujemo Vučića što priča o epidemiji, a ovde građevinski stručnjaci i arhitekte pričaju o epidemiji. Neozbiljno.

Ne, ovde građani Srbije koji izmiruju svoje dugove i obaveze prema državi i društvu praktikuju svoje pravo da komentarišu poteze i odluke ljudi koji su postavljeni na neke funkcije da zastupaju i sprovode interese naroda.

P.S.
U svakoj zemlji na svetu ljudi se isto ovako sastaju na internetu i komentarišu svoje vlasti i države. U svakoj, sem u Severnoj Koreji.

a) iako se to nekima ne svidja, svi i dalje imamo pravo na slobodu izrazavanja. Nemamo prava na svoje cinjenice ali imamo pravo na mislenje
b) on je placeni drzavnik (barem pokusava da glumi jednog) i kao takav ima drugachiji nivo odgovornosti
tako da nismo isti i nije neozbiljno

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723034#p723034:8mmocct6 je napisao(la):
JarJarBinks » 01 Apr 2020 19:41[/url]":8mmocct6]Kritikujemo Vučića što priča o epidemiji, a ovde građevinski stručnjaci i arhitekte pričaju o epidemiji. Neozbiljno.
Ako već nismo kompetentni da pričamo o epidemiji Corona virusa, jer nismo zdravstveni radnici, pre svega epidemiolozi, kako je moguće da smo onda kompetentni da izlazimo na izbore i biramo političare , kada i sami nismo političari? I zašto mora stalno da se potencira to što mnogi komentarišu oblast za koju se nisu školovali? Da nisu kompetentni , i da automatski nemaju pravo da imaju mišljenje o bilo čime drugom osim svoje oblasti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723034#p723034:2ponvp2t je napisao(la):
JarJarBinks » Sre Apr 01, 2020 6:41 pm[/url]":2ponvp2t]Kritikujemo Vučića što priča o epidemiji, a ovde građevinski stručnjaci i arhitekte pričaju o epidemiji. Neozbiljno.

Ja sam inače lekar i nisam jedini na forumu. Inače, u svakom društvu koje nije totalitarno bi svako trebalo da ima pravo na svoje mišljenje o raznim pitanjima.

Ne kritikuje se to što Vučić priča o epidemiji, nego o pojedinim merama koje su donete za koje mnogi smatraju i obrazlažu da nisu niti logične, niti produktivne, kao i o dvostrukim aršinima po raznim pitanjima.

A sad nešto konkretno. Ipak neće raditi kladionice i frizerski saloni, kao ni bilo koje drugo mesto masovnog okupljanja. Naravno , izuzimajući markete, piljarnice i apoteke. Upravo javili na RTS - u.

"Molim građane da ne nasedaju na lažne vesti"- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović
Razumem druze olicenje istine i morala, i nije mi tesko

Prilozi

• yes sir !!!.jpg
    yes sir !!!.jpg
    25,4 KB · Pregleda: 925
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723047#p723047:210lzalp je napisao(la):
Пантограф » 01 Apr 2020 20:11[/url]":210lzalp]Nego, vrteći kanale sad naleteh na Parove.
Ta masovna okupljanja nisu zabranjena?
Ti to tek sad primetio? Baci koji put i na Pink. Eno ih i tamo u "karantin". :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723041#p723041:zmbdqf7w je napisao(la):
solecar » 22 minutes ago[/url]":zmbdqf7w]A sad nešto konkretno. Ipak neće raditi kladionice i frizerski saloni, kao ni bilo koje drugo mesto masovnog okupljanja. Naravno , izuzimajući markete, piljarnice i apoteke. Upravo javili na RTS - u.

A po kom osnovu su onda teretane odmah zatvorene?

Da li postoji neka gradska odluka o tome?

Evo, sada gledam sve vesti naše Vlade i tu postoje uglavnom samo apeli da se neke mere poštuju. Jedine konkretne stvari su naredbe, tj. tamo gde nešto zabranjuju.

http://www.pravno-informacioni-sistem.r ... 0/34/1/reg

2а Забрањује се кретање у свим парковима и јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, почев од 21. марта 2020. године, од 20 часова.

Zašto je policija kontrolisala zabranu kretanja posle 17h, a ovu "kvotovanu" naredbu nije kontrolisala (ne računam kola sa rotacijom koja mole ljude da napuste parkove) ?

Onda sam naišao na ovo

Премијерка је такође нагласила да је са председником договорила и да Влада данас усвоји одлуку забране окупљања више од пет људи.
https://www.srbija.gov.rs/vest/453126/d ... entara.php

Gde je ta odluka?

Glavno moje pitanje je zašto se odluke Vlade ne kontrolišu, tj. šta radi policija?

Bolje da ste stavitli dr Mengela nego ovog bioteroristu radovanovica. Ja nemam nista protiv njih narkomana i tabletomana da se sami drogiraju, al ti ljudi sile druge ljude da budu drogirani njihovim vakcinama. Lik je izasao iz Orvelove 1984. Ovde je najveci talog drustva stavljen za najvise pozicije, pa tako ovde i kod doktora. N1 ce iskljuciti kometare naravno i nece pozvati doktore koji drugacije pricaju, ne razumem ljude da besplatno prihvataju da gledaju njihovu predstavu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722846#p722846:18g0l9ss je napisao(la):
astrodule » Sre Apr 01, 2020 8:44 am[/url]":18g0l9ss]Aj da ponovo malo pričamo o maskama. Tražio sam neke testove o tome kako ponovo sterilisati maske i tamo se pominju sterilizacije na 90 stepeni i razne druge "komplikovane" stvari.

Zašto obična hirurška maska mora da se baci posle par sati korišćenja? Mi ih dobro isprskamo alkoholom i koristimo ponovo. Zašto taj naš proces nije dovoljan?

Isto sam radio i sa onom krutom FFP2 što bolje prianja uz lice, ali sam je na kraju bacio jer je počela da smrdi (a baš sam je dosta nosio).

Mikrotalasna.

Hirurške maske imaju metalnu žicu koja se oblikuje oko nosa, ne bi smele u mikrotalasnu.

Vrh