Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Kao što već rekoh

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889232#p889232:2bbkcmce je napisao(la):
mariks » Sre Okt 13, 2021 12:13 pm[/url]":2bbkcmce]Malo dete za rumuniju. Polako, sezona je prošla, samo da stigne svuda ovaj talas :) a ne da gledamo zemlje gde je delta već odavno prošla.

Znači prošle godine nije ni trebalo da se protestvuje kada je najavljen novi lockdown, jer istog nije ni bilo...

Pazi iskreno ove propusnice su kod nas dosta slabe tako da i ja koji sam protiv njih nemam mišljenje. Jedino ako nije test faza za jače. Inače jutros gledam bio neki predstavnik ugostitelja i lepo kaže čovek. Od 50 klubova u gradu kako i zašto zbog njih ima 8000 zaraženih dnevno. Gde su skupovi, proslave, slavlja... a ne 150 mladih ljudi po klubu koji izlaze vikendom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892212#p892212:dad65cmv je napisao(la):
mariks » Pet Okt 22, 2021 9:34 am[/url]":dad65cmv]Pazi iskreno ove propusnice su kod nas dosta slabe tako da i ja koji sam protiv njih nemam mišljenje. Jedino ako nije test faza za jače. Inače jutros gledam bio neki predstavnik ugostitelja i lepo kaže čovek. Od 50 klubova u gradu kako i zašto zbog njih ima 8000 zaraženih dnevno. Gde su skupovi, proslave, slavlja... a ne 150 mladih ljudi po klubu koji izlaze vikendom.
To mu nije nikakvo opravdanje, treba uvesti kovid propusnice i za sve masovne skupove, a one koji nisu neophodni zabraniti u vreme pika talasa.
To je kao ono ukradem pare i kazem vidi ove iz vlasti sto kradu, pa ih niko ne dira.

Pa tom politikom se svi vode, kad može on mogu i Ja. Koliko samo političkih skupova smo imali u piku, svadbe, proslave... i opet svi udaraju po ugostiteljima, a ovo drugo niko ne vidi i nikome ne smeta kako Bender kaže.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892212#p892212:1cf7ebzk je napisao(la):
mariks » 22 Oct 2021 08:34 am[/url]":1cf7ebzk]
Pazi iskreno ove propusnice su kod nas dosta slabe tako da i ja koji sam protiv njih nemam mišljenje. Jedino ako nije test faza za jače. Inače jutros gledam bio neki predstavnik ugostitelja i lepo kaže čovek. Od 50 klubova u gradu kako i zašto zbog njih ima 8000 zaraženih dnevno. Gde su skupovi, proslave, slavlja... a ne 150 mladih ljudi po klubu koji izlaze vikendom.
Pogledaj zaokruženi deo linije zaraženih.

2021.10.21. Tok epidemije 2.jpg

To su sve školska deca, tinejdžeri i mlađi ljudi koji idu po klubovima, kafanama i masovnim druženjima raznih vrsta. To se vidi po tome što za razliku od čitavog ostatka grafika samo ovde imamo rast zaraženih koji zatim NE PRATI i porast broja umrlih istog nagiba. Dakle tu je sasvim jasno vidljivo da se kao glavni pokretač tog dela rasta broja zaraženih izdvojio onaj skup ljudi koji po zaražavanju umire bitno manje od prosečne mešavine godišta koja stvara krivu mrtvih u ostalim delovima grafika. Šta se tu desilo i zašto se ovaj deo razlikuje? U drugom delu faze rasta poslednjeg talasa, "štafetu" glavnih sejača zaraze su preuzeli mlađi ljudi koji su velikom brzinom zaražavali jedni druge (ostali su em vakcinisni bitno više, em manji procenat vremena provode u bliskom druženju, dakle po kafanama i klubovima). Posle toga, kad se virus dovoljno proširio, počeli da se masovno zaražavaju i svi ostali koje su ti zaraženi mladi zatim zarazili (ukućani, itd), pa je još jednom mešavna zaraženih po godištima počela da oslikava prosečnu mešavinu godišta (jer je sada već zaražen veoma veliki broj ljudi pa se generacijski profil zaraženih statistički usrednjava), a onda je i odnos zaraženih i umrlih polako počeo da se vraća na svoje uobičajene vrednosti.

Dakle upravo su takva mesta gde se skupljaju mlađe osobe bila krivac za ovoliki rast 5. talasa. Da Brnabićka i ostali koje ona sluša nisu hteli da se prave pametniji od epidemiologa i lekara, pa da su efikasne mere uveli ranije, pik ne bio ovoliki, i ne bi sada bilo toliko težak i dugotrajan posao da se on smanji. Jer sada ćemo ionako opet imati mere, samo će duže trajati.

Brnabicka i ekipa bi jednog dana koji nikad nece doci mogli i da budu osudjeni zbog ovoga.

Skoro sam potpuno siguran da su podaci koje dobijamo sada potpuno lazni, i oni o broju zarazenih.
Odjednom poznajem 5-6 ljudi koji su oboleli u proteklih 7 dana, a na to dodajem i sebe,
Pre deset dana, nisam poznavao obolele.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892234#p892234:26sbtb2p je napisao(la):
Zuma » Pet Okt 22, 2021 10:25 am[/url]":26sbtb2p]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892212#p892212:26sbtb2p je napisao(la):
mariks » 22 Oct 2021 08:34 am[/url]":26sbtb2p]
Pogledaj zaokruženi deo linije zaraženih.

To su sve školska deca, tinejdžeri i mlađi ljudi koji idu po klubovima, kafanama i masovnim druženjima raznih vrsta. To se vidi po tome što za razliku od čitavog ostatka grafika samo ovde imamo rast zaraženih koji zatim NE PRATI i porast broja umrlih istog nagiba. Dakle tu je sasvim jasno vidljivo da se kao glavni pokretač tog dela rasta broja zaraženih izdvojio onaj skup ljudi koji po zaražavanju umire bitno manje od prosečne mešavine godišta koja stvara krivu mrtvih u ostalim delovima grafika. Šta se tu desilo i zašto se ovaj deo razlikuje? U drugom delu faze rasta poslednjeg talasa, "štafetu" glavnih sejača zaraze su preuzeli mlađi ljudi koji su velikom brzinom zaražavali jedni druge (ostali su em vakcinisni bitno više, em manji procenat vremena provode u bliskom druženju, dakle po kafanama i klubovima). Posle toga, kad se virus dovoljno proširio, počeli da se masovno zaražavaju i svi ostali koje su ti zaraženi mladi zatim zarazili (ukućani, itd), pa je još jednom mešavna zaraženih po godištima počela da oslikava prosečnu mešavinu godišta (jer je sada već zaražen veoma veliki broj ljudi pa se generacijski profil zaraženih statistički usrednjava), a onda je i odnos zaraženih i umrlih polako počeo da se vraća na svoje uobičajene vrednosti.

Dakle upravo su takva mesta gde se skupljaju mlađe osobe bila krivac za ovoliki rast 5. talasa. Da Brnabićka i ostali koje ona sluša nisu hteli da se prave pametniji od epidemiologa i lekara, pa da su efikasne mere uveli ranije, pik ne bio ovoliki, i ne bi sada bilo toliko težak i dugotrajan posao da se on smanji. Jer sada ćemo ionako opet imati mere, samo će duže trajati.

Prvo, ti vodiš lični rat protiv kafana (iz nama poznatih i nepoznatih razloga) već skoro dve godine ovako javno pa ti je ceo post nemerodavan. Plus još uvek nisam siguran da li odredjena ekipa ljudi razlikuje kafanu ili kafić.

Drugo prvi pričaš kako nam broj umrlih nije stvaran, a vodiš se brojem umrlih koji je zvaničan. Ne kažem da NEMAJU uticaj već da NISU uticali toliko na zarazu koliko Vi mislite jer spominjete samo kafiće. Kako je više uticalo 150 mladih u klubu umesto 5000,10000 matorih na skupu za Vučića, 20000 na odbojci, puni gradski prevozi...? Da li i mladi idu po skupovima? Mladi koji idu po klubovima niti imaju dece niti većinom žive sa matorcima, tu je većinom studenarija i samci. Jednostavno niste merodavni da tvrdite nešto jer Vam je "kafana" i ljudi koji posećuju iste trn u oku koji je postojao i pre korone.

Školska deca, vrlo verovatno jer roditelji šalju decu u škole bez obzira da li su bolesni. Evo ti jedan izvor zaraze koji nije kafana, znam da te to ne zanima ali zamisli, nije kafana

bjfrHxN.jpg

i opet ne znam šta je ovde lošije od 10000 matoraca koji usklikuju vučiću i slično, a koje do sada NIJEDNOM niste spomenuli, samo kafane, kafane, kafane...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892284#p892284:6kxmi7br je napisao(la):
mariks » 22 Oct 2021 12:23 pm[/url]":6kxmi7br]
Prvo, ti vodiš lični rat protiv kafana (iz nama poznatih i nepoznatih razloga) već skoro dve godine ovako javno pa ti je ceo post nemerodavan. Plus još uvek nisam siguran da li odredjena ekipa ljudi razlikuje kafanu ili kafić.

Drugo prvi pričaš kako nam broj umrlih nije stvaran, a vodiš se brojem umrlih koji je zvaničan. Ne kažem da NEMAJU uticaj već da NISU uticali toliko na zarazu koliko Vi mislite jer spominjete samo kafiće. Kako je više uticalo 150 mladih u klubu umesto 5000,10000 matorih na skupu za Vučića, 20000 na odbojci, puni gradski prevozi...? Da li i mladi idu po skupovima? Mladi koji idu po klubovima niti imaju dece niti većinom žive sa matorcima, tu je većinom studenarija i samci. Jednostavno niste merodavni da tvrdite nešto jer Vam je "kafana" i ljudi koji posećuju iste trn u oku koji je postojao i pre korone.

Školska deca, vrlo verovatno jer roditelji šalju decu u škole bez obzira da li su bolesni. Evo ti jedan izvor zaraze koji nije kafana, znam da te to ne zanima ali zamisli, nije kafana

i opet ne znam šta je ovde lošije od 10000 matoraca koji usklikuju vučiću i slično, a koje do sada NIJEDNOM niste spomenuli, samo kafane, kafane, kafane...
Ja ne vodim rat protiv bilo koga nego sasvim neutralno procenjujem razne verovatnoće prenošenja virusa, izdvajajući zatim najveće rizike. A vas dvojica iz nekog razloga ne želite da izvedete ni osnovni račun.

Niko ne opravdava "skupove za Vučića" jer je jasno da to ne valja. Međutim ipak su veoma retki u odnosu na redovne večernje izlaske. Od čega zavisi verovatnoća prenošenja virusa?

1. Od broja kontakata
2. Od dužine trajanja prosečnog kontakta
3. Od učestanosti ponavljanja tog kontakta
4. Od toga koliko su blizu dvoje ljudi i koliko dugo
5. Od toga da li glasno pričaju gledjući se licem u lice (i na kojoj razdaljini)
6. Od veličine zatvorene prostorije u kojoj se nalaze, preciznije od odnosa broja ljudi u njoj i zapremine te prostorije

Verovatnoće širenja zaraze je grubo rečeno proporcionalna proizvodu svega ovoga, tj Pz=1*2*3*4*5*6

Ne ulazim u to da li se radi o kafani, kafiću ili kako se god sve nazivala takva mesta jer to sada nije bitno. Glavno je da se negde u zatvorenom skuplja više ljudi koji tamo provode više vremena. Takva mesta su maltene po svim ovim tačkama rizična. Mladi ljudi ih ČESTO posećuju, to je praktično ritual. Dugo vremena se provodi unutra, sa mnogo drugih ljudi, sedeći ili stojeći veoma blizu jedni drugih, gledajući se pri tome licem u lice, i glasno pričajući. Dakle: dugo, često, blizu, u velikoj gužvi i buci, što zahteva veoma glasan govor, i maloj prostoriji. Kad se sve to izmnoži dobija se ukupni rizik koji je za čitave redove veličine veći od ukupnih rizika skupova za Vučića (recimo broj zaraženih na ta dva načina za mesec dana). Da sad ne opisujem u čemu se sve razlikuju (maltene po svakoj stavci). Ja ih ni slučajno ne odobravam, ali je matematika jednostavno takva.

Koristim zvanično objavljene brojeve jer je sasvim jasno da su pravi brojevi još veći. Pa, ako ne valja ni sa zvaničnim brojevima, onda je sigurno još gore sa pravim brojevima. Tako izbegavam gubljenje vremena na za trenutnu temu irelevantnu raspravu koliki je tačan broj. Jer, ako ne valja ni sa najkonzervativnijom procenom, onda ne valja SIGURNO, bez obzira koliki je pravi broj (jer je on sigurno još veći). To je uobičajena tehnika analize. Pojednostavi problem izbacujući u početku sve od čega sigurno ne zavisi predmet analize. Nemoj mi reći da si prvi put čuo za nju.

Suprotno onome što kažeš, mladi većinom žive sa roditeljima, pošto je broj studenata koji žive po domovima i sami u drugom gradu zanemarljiv, a pogotovo što su među posetiocima kafana i kafića bilo kakvi studenti tek mali deo.

Za skolsku decu sam eksplicitno rekao da računam i njih kao one koji prenose virus. Ne čitaš pažljivo.

Niko ne opravdava skupove za Vučića a opet svi ćutite ko zaliveni dok se oni odigravaju a rafališete posle po ljudima što idu u kafić da se socijalizuju.
Vi već odavno svesno i namerno stavljate znak jednakosti između druženja sa krugom prijatelja i odlaženja u klubove i bahanalije.

Uopšteno, već dugo vremena rafališete po svima sem po onim najodgovornijim za ovakvo stanje.

Sada je gotovo izvesno da ćemo sledeće nedelje imati rekordne brojeve, oko 9000 slučajeva u proseku. Vlast očekuje da prokužavanje nastupi odmah i da mogu kazati kako su sadašnje mere dovoljne i nema potrebe da se uvode nove. No to se ne dešava, sledećeg utorka imaćemo oko 10.000 novih slučajeva, narednih dana malko manje. Ne znamo gde je kraj, Može ići i na 15 000 dnevno u novembru. Budimo spremni na haos, za sve emre je već kasno.

tragac":2g15tcn6 je napisao(la):
Sada je gotovo izvesno da ćemo sledeće nedelje imati rekordne brojeve, oko 9000 slučajeva u proseku. Vlast očekuje da prokužavanje nastupi odmah i da mogu kazati kako su sadašnje mere dovoljne i nema potrebe da se uvode nove. No to se ne dešava, sledećeg utorka imaćemo oko 10.000 novih slučajeva, narednih dana malko manje. Ne znamo gde je kraj, Može ići i na 15 000 dnevno u novembru. Budimo spremni na haos, za sve emre je već kasno.
To sam mislio i prošli put kada smo došli do 8000 na dan, ali tada je došlo do malog pada i zaravnjenja. Videćemo šta će nam doneti sledeća nedelja.

Зума, паушално је до сржи како процењујеш ове ствари. Невероватно је шта машта чини да без било каквих доказа свалиш све на једну страну.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892316#p892316:10dzwz92 je napisao(la):
astrodule » 22 Oct 2021 02:41 pm[/url]":10dzwz92]
tragac":10dzwz92 je napisao(la):
To sam mislio i prošli put kada smo došli do 8000 na dan, ali tada je došlo do malog pada i zaravnjenja. Videćemo šta će nam doneti sledeća nedelja.
Da bismo imali uvid o reprodukcionom potencijalu virusa bilo bi lepo da znamo koliko ima pozitivnih među testiranima na dobrovoljnoj osnovi.

Ne znam da li je sad moguće iz radoznalosti otići u kovid ambulantu, a da nemate ni simptome ni rizične kontakte. U svakom slučaju mnogi to rade kod privatnika, samo ne znam da li oni popunjavaju ikakav upitnik koji bi mogao da se koristi za sortiranje onih koji su došli iz radoznalosti i onih koji su otišli sa razlogom a nisu hteli ili mogli da čekaju red za PCR. Takođe imamo i kovid ambulanu na aerodromu gde svi koji se testiraju ne rade to iz razloga rizika, već iz preventivne obaveze. Procenat zaražavanja dobrovoljno testiranih osoba koje nemaju simptoome ni rizične kontakte sa potvrđeno zaraženima, bilo kojom metodom, nam može dati informaciju o trenutnom reprodukcionom dometu i potencijalu virusa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892318#p892318:29d3vq3r je napisao(la):
Mikie » Pet Okt 22, 2021 3:50 pm[/url]":29d3vq3r]Зума, паушално је до сржи како процењујеш ове ствари. Невероватно је шта машта чини да без било каквих доказа свалиш све на једну страну.

Bukvalno sam to hteo da napišem ali ne vredi, njemu će kafana biti sutra kriva i ako meteor sutra udari u zemlju. Jednostavno pojedini ljudi vode neke lične ratove i ne žele uopšte da sagledaju činjenice već misle da sve znaju. Bitno je da su utakmice, skupovi, veselja... retki, a izlasci vikendom ili jednom mesečno (jer nema svako ni novca da se bahati svaki vikend) veoma često. To je ta logika, daj da pljujemo deo naroda kojeg ne volimo kad već vlast ne možemo.

Elem, evo još jedno od rešenja

https://imgur.com/1mFMTo6

Ne verujem da do kolektivnog imuniteta zbog zaražavanja može doći tako brzo. Evo sasvim provizorne procene gde smo. Po zvaničnim podacima kod nas je smrtnost bar otprilike uoprediva sa drugima. Ako je pravi broj smrti do sada bio tri puta veći od zvaničnog, recimo da je i pravi broj zaraženih, pa dakle i imunih, do sada bio tri puta veći, da bi taj odnos smrtnosti ostalo isti. Pošto zvanično bilo milion zaraženih, recimo da je tri milona imunih zbog prokuženosti. Plus milion i po zbog preostale imunosti zbog vakcinacije (recimo da se vremenom istrošilo pola imunisti zbog vakcinacije, plus neefikasnost Sinofarma), i da to nisu delom isti ljudi, to je 4,5 miliona imunih zajedno, do sada. Dakle ostaje nam 2,5 miliona osetljivih. To je po trajanju nešto manje od dva poslednja talasa. Pitanje je dalje kojom brzinom ovo sada raste ... pa, recimo još pet meseci.

Naravno, ni ja ne verujem u ovaj "proračun" gde se glavni faktori više pogađaju nego procenjuju, ali pošto nemamo ništa iole pouzdanije od ove metode, i to je bar nešto.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892318#p892318:3lvalzsr je napisao(la):
Mikie » 22 Oct 2021 02:50 pm[/url]":3lvalzsr]Зума, паушално је до сржи како процењујеш ове ствари. Невероватно је шта машта чини да без било каквих доказа свалиш све на једну страну.
Stavi na papir koliko je ukupno "Vučićevih" skupova bilo, na otvorenom ili zatvorenom prostoru, koliko je ljudi bilo prisutno, koliko su se na tom skupu zadržali i koliko se to često ponavlja. Zatim pogledaj uveče kako izgledaju Beogradski kafići i kafane, koliko ih u Beogradu ima, koliko su često puni, kolika je prosečna veličina sobe, i koliko se često druže njihove mušterije. Kad to uradiš i pokažeš rezultat, naravno da ću priznati da nisam u pravu ako se pokaže da to stvarno izlazi kao zaključak proračuna.

Када се говори о колективном имунитету не могу се једноставно сабирати преболели и вакцинисани из простог разлога што постоје оболели који су при томе и вакцинисани. Лично већину коју познајема да су у првом таласу били позитивни су и вакцинисани али наравно то је сувише мали узорак да би то могло да буде доказ мојој тврдњи.

Исти тако они који су били са блажим симптомима већ су изгубили антитела а питање је како би прошли следећи пут. Дакле и њих би требало одузети када се посматра колективни имунитет.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892330#p892330:td9kzuou je napisao(la):
Zuma » Pet Okt 22, 2021 4:21 pm[/url]":td9kzuou]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892318#p892318:td9kzuou je napisao(la):
Mikie » 22 Oct 2021 02:50 pm[/url]":td9kzuou]Зума, паушално је до сржи како процењујеш ове ствари. Невероватно је шта машта чини да без било каквих доказа свалиш све на једну страну.
Stavi na papir koliko je ukupno "Vučićevih" skupova bilo, na otvorenom ili zatvorenom prostoru, koliko je ljudi bilo prisutno, koliko su se na tom skupu zadržali i koliko se to često ponavlja. Zatim pogledaj uveče kako izgledaju Beogradski kafići i kafane, koliko ih u Beogradu ima, koliko su često puni, kolika je prosečna veličina sobe, i koliko se često druže njihove mušterije. Kad to uradiš i pokažeš rezultat, naravno da ću priznati da nisam u pravu ako se pokaže da to stvarno izlazi kao zaključak proračuna.

Pa ajde ti to uradi i pokaži rezultat. Dakle svi skupovi, utakmice, priredbe, tržni centri, svadbe... pa nam onda soli pamet da su ti kafići krivi za sve (već dve godine). Evo ja mogu krenuti da ti slikam sve kafiće pored kojih prodjem, može?

evo kafane od skoro
80rVfxu.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892328#p892328:29kfscgj je napisao(la):
Zuma » 22 Oct 2021 03:11 pm[/url]":29kfscgj]Ne verujem da do kolektivnog imuniteta zbog zaražavanja može doći tako brzo. Evo sasvim provizorne procene gde smo. Po zvaničnim podacima kod nas je smrtnost bar otprilike uoprediva sa drugima. Ako je pravi broj smrti do sada bio tri puta veći od zvaničnog, recimo da je i pravi broj zaraženih, pa dakle i imunih, do sada bio tri puta veći, da bi taj odnos smrtnosti ostalo isti. Pošto zvanično bilo milion zaraženih, recimo da je tri milona imunih zbog prokuženosti. Plus milion i po zbog preostale imunosti zbog vakcinacije (recimo da se vremenom istrošilo pola imunisti zbog vakcinacije, plus neefikasnost Sinofarma), i da to nisu delom isti ljudi, to je 4,5 miliona imunih zajedno, do sada. Dakle ostaje nam 2,5 miliona osetljivih. To je po trajanju nešto manje od dva poslednja talasa. Pitanje je dalje kojom brzinom ovo sada raste ... pa, recimo još pet meseci.

Naravno, ni ja ne verujem u ovaj "proračun" gde se glavni faktori više pogađaju nego procenjuju, ali pošto nemamo ništa iole pouzdanije od ove metode, i to je bar nešto.
Sad čitam u Pirotu se procenjuje da je broj zaraženih 5 do 7x registrovanih. Ako to zaokružimo na 6 i ekstrapoliramo na celu zemlju to je 42k, plus 15k novovakcinisanih to je 67k dnevno ili mesečno oko 2mln. Uz ulazne podatke koje imamo i stagnaciju trenda širiće se tim tempom još mesec i nešto.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892327#p892327:3nw3dng3 je napisao(la):
mariks » 22 Oct 2021 03:10 pm[/url]":3nw3dng3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892318#p892318:3nw3dng3 je napisao(la):
Mikie » Pet Okt 22, 2021 3:50 pm[/url]":3nw3dng3]Зума, паушално је до сржи како процењујеш ове ствари. Невероватно је шта машта чини да без било каквих доказа свалиш све на једну страну.
Bukvalno sam to hteo da napišem ali ne vredi, njemu će kafana biti sutra kriva i ako meteor sutra udari u zemlju. Jednostavno pojedini ljudi vode neke lične ratove i ne žele uopšte da sagledaju činjenice već misle da sve znaju. Bitno je da su utakmice, skupovi, veselja... retki, a izlasci vikendom ili jednom mesečno (jer nema svako ni novca da se bahati svaki vikend) veoma često. To je ta logika, daj da pljujemo deo naroda kojeg ne volimo kad već vlast ne možemo.

Elem, evo još jedno od rešenja
Ne shvatam čemu služe prazne poruke ove vrste. Ni jednog jedinog argumenta. Ovo je čitaocima savršeno beskorisno i nije za Beobuild.

Prazna poruka je onoliko koliko i tvoja prazna poruka. Gde su tvoji argumenti? Svakako su i tvoje paušalne poruke svima beskorisne pa ih pišeš. Ja sam argumente već napisao i svako ko izadje bar jednom dnevno iz kuće ih zna, e sad ako ih neko ne čita...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892330#p892330:3dl1kyjg je napisao(la):
Zuma » Пет Окт 22, 2021 4:21 pm[/url]":3dl1kyjg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892318#p892318:3dl1kyjg je napisao(la):
Mikie » 22 Oct 2021 02:50 pm[/url]":3dl1kyjg]Зума, паушално је до сржи како процењујеш ове ствари. Невероватно је шта машта чини да без било каквих доказа свалиш све на једну страну.
Немам шта да рачунам снс скупове јер нису они једини који окупљају старије на једном месту. Немам ни потребу да рачунам јер је бесмислено и не може се ући у траг. Није спорно да старији остваривају мање контаката по њиховој природи, већ што се све сваљује на једну страну. Као и питање вакцинисаности...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892335#p892335:2lptyd8g je napisao(la):
tragac » 22 Oct 2021 03:30 pm[/url]":2lptyd8g]
Sad čitam u Pirotu se procenjuje da je broj zaraženih 5 do 7x registrovanih. Ako to zaokružimo na 6 i ekstrapoliramo na celu zemlju to je 42k, plus 15k novovakcinisanih to je 67k dnevno ili mesečno oko 2mln. Uz ulazne podatke koje imamo i stagnaciju trenda širiće se tim tempom još mesec i nešto.
Da li su svi zaraženi i imuni? Šta ako je većina udahnula tek neznatan broj virusa, a statistički bi tako moralo da bude jer je to normala raspodela verovatnoća, tek toliko da budu pozitivni na testu, ali nedovoljno da se imuni sistem angažuje u punoj meri i stvori pravu zaštitu. Jer i on mora da ekonomiše sa resursima organizma, pa da ih ne troši ako zaraza ne izgleda ozbiljna. I onda sledeći put čovek udahne punu dozu virusa? Koliko je zaštićen i da li je uopšte zaštićen? Tako da ja ne bih automatski računao da su svi koji su bilo u kontaktu sa virusom istovremeno i imuni.

Vrh