Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889285#p889285:1qife65b je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sre Okt 13, 2021 3:18 pm[/url]":1qife65b]Pa nije problem ''biti u domenu teorija zavere''. Svi smo mi u domenu neke takve teorije. Evo, svako ko ne veruje u zvaničnu priču o smrti Gardista u Karašu 2004. ili ubistvo Đinđića je u domenu neke teorije zavere. Zavere su svuda oko nas, nije to ništa novo.

Problem nastaje kada bi nekolicina da se folira i glumi moralne i intelektualne planine, pa se rugaju i omalovažavaju svakoga ko se usuđuje da o nečemu gde stvari nisu do kraja objašnjene i dokazane, misli drugačije nego oni. Vele, oni mogu da budu deo neke teorije zavere, ali drugi ne smeju. Kad oni u nešto ne veruju, to je intelektualizam i mudrost, a kad neko drugi ne veruje u nešto, to je za ruganje i podsmevanje.
Kada neko ne veruje u nauku i medicinu on je "ravnozemljas".
Kada neko ne veruje politicarima on je pametan covek.
Razlika je nebo i zemlja.

A kada neko pokušava da svaki vid nepoverenja podeli u dve odvojene ograničene (da ne kažem diskretne) grupe i vrednosti, onda je ograničeni tupson.

I razlika između takvog i nekoga ko veruje u ravnu Zemlju je minimalna. Jedan odbija da vidi zakrivljenost planete, a drugi odbija da vidi profiterstva i zlodela koje pojedinci čine drugim ljudima već milenijumima.

Ovde stvarno imamo posla sa bistrim ljudima. Recimo, preminula trudnica - da nije poslušala tipičnog debilnog srpskog lekara i da se suprotno njegovom savetu vakcinisala, bila bi ravnozemljaš?

Bože me sačuvaj i sakloni genija.

Zaista ne shvatam da neki, iole pametni ljudi, i dalje binarno razmišljaju.

Ko stavlja jednakost između ljudi koji su protiv vakcina i ravnozemljaša?

Ako već moramo da poredimo te dve grupe ljudi, onda bih rekao da je ravnozemljaš protiv vakcina, dok obrnuto ne mora da znači.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889193#p889193:2lhiooww je napisao(la):
paradox polje » 13 Oct 2021 09:03 am[/url]":2lhiooww]
овај талас је посебно погодио регион централног и источног Балкана, тако да би праве земље за поређење биле Бугарска, Румунија, С. Македонија... Ако њих ставиш у дијаграм добићеш сасвим другачију слику, чак и кад би наш број помножио са 3.
Tačno, dobila bi se drugačija SLIKA, ali suština ne bi bila drugačija. Jedino što bi bilo teže razumeti poentu poruke.

Jer, sa kim mi TREBA da se poredimo? Sa razvijenim zemljama Evrope koje održavaju neki civilizacijski standard, dakle sa onima kakvi želimo da budemo, ili sa "regionom", koji su manje-više isti kao i mi?

I, drugo, šta bi to značilo da li su oni isti ili gori (poređenje koje bi bilo implicitna sugestija na grafiku koji uključuje i njih)? Da li "Pošto su oni takvi, onda je sasvim u redu da i mi budemo takvi"? Ne vidim da na grafiku išta nedostaje AKO je cilj dostići neke "korona" standarde Evrope koji su, po pretpostavci, ono što je trenutno moguće postići, i čemu treba težiti. Da je to bio neki opšti preglede situacije, onda u redu, tada bi trebalo prikazati i stanje kod njih. Ali smisao većine prethodnih poruka u svetlu novog Birnovog izveštaja i destruktivnog sukoba vlasti i njegovog sostvenog kriznog štaba je bio upravo ukazivanje koliko smo daleko od "normalnog" ponašanja u ovoj sitauaciji, za šta je referenca Evropa, a ne Rumunija i Makedonija. Zbog toga je grafik bio takav.

Međutim sada sam, kao što si rekao, uneo i te zemlje. Sad pomnoži našu linuju smrti TRI PUTA, pa pogledaj gde smo onda. Čak i iznad njih.

Naravno, možda i oni falsifikuju izveštaje. Međutim za nas to sigurno znamo, a za njih ne. I još su bar dve od njih deo EU, a tamo laganje o opštoj epidemiološkoj opasnosti po život građana EU nije nimalo bezazlen greh koji bi ostao bez posledica. No svejedeno, svodi se na isto, jer oni nama nisu bitni. Tako da i kad njih uklučimo u grafik stvari ne stoje lepo po nas, jedino što bi tada retko ko shvatio smisao poruke.

2021.10.13. Tok epidemije, Smrti.jpg

Opet grafik Srbije linearan a kod ostalih ima znacajne oscilacije. To je jos jedan od dokaza koliko se podaci steluju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889343#p889343:2clsg7sw je napisao(la):
zekagradjevinar » Sre Okt 13, 2021 7:08 pm[/url]":2clsg7sw]Opet grafik Srbije linearan a kod ostalih ima znacajne oscilacije. To je jos jedan od dokaza koliko se podaci steluju.
Naravno da se steluju, svaki dan 50-52 mrtva, ono stvarno misle da smo mi maloumni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889285#p889285:h7szblj8 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 13 Oct 2021 02:18 pm[/url]":h7szblj8]Pa nije problem ''biti u domenu teorija zavere''. Svi smo mi u domenu neke takve teorije. Evo, svako ko ne veruje u zvaničnu priču o smrti Gardista u Karašu 2004. ili ubistvo Đinđića je u domenu neke teorije zavere. Zavere su svuda oko nas, nije to ništa novo.

Problem nastaje kada bi nekolicina da se folira i glumi moralne i intelektualne planine, pa se rugaju i omalovažavaju svakoga ko se usuđuje da o nečemu gde stvari nisu do kraja objašnjene i dokazane, misli drugačije nego oni. Vele, oni mogu da budu deo neke teorije zavere, ali drugi ne smeju. Kad oni u nešto ne veruju, to je intelektualizam i mudrost, a kad neko drugi ne veruje u nešto, to je za ruganje i podsmevanje.
Ovakav stav jednostavno nije ispravan, ali je poruka ipak veoma dobra kao tipičan primer koji sasvim jasno izražava verovanje mnogih.

Problem je, ne samo kod nas, nego u svetu, u tome što je u punom zamahu globalni politički motivisani pokret koji iz sve snage pokušava da relativizuje i omalovaži znanje. Ide se za time da se znanje izjednači po vrednosti sa verovanjem, odnosno ličnom stavom. To je ceo onaj kompleks "identitetske politike" koji pokušava da kaže da su svi ljudi isti, i da svako ima jednaka prava. Tobože, zbog čega bi "moja" reč (stav, polni i svi drugi identiteti, mišljenje, ...) bili važniji od "tvoje"?

Međutim tu se meša vrednost ličnosti i ličnih izbora, sa objektivnom istinom koja izražava neko znanje o objektivnom svetu. LJUDI imaju istu vrednost, ali NE sve što oni misle ili kažu.

Ako je neko prvo potrošio puno vremena na usavršavanje u nekoj oblasti znanja, pa zatim na proveru činjenica o nekom problemu, a posle toga van razumne sumnje smatra da je nešto istina, on ima moralnu obavezu da tu istinu brani. Nema tu više "jednakosti", relativizacije, izednačavanja po vrednosti, povređenih egoa i čitave te naopake političke korektnosti. Govori se o principima i istini, a ne o ljudima. Ne vrednuju se ONI, nego neki iskaz. Imamo apsolutnu OBAVEZU prema društvu koje nas je stvorilo i obrazovalo da branimo istinu, i tu više nema nikakvog izbora. Šta bi drugo i mogli? Svako može da greši, na obe strane dijaloga, ali sve dok smo (posle takvog učenja i pripreme) i dalje ubeđeni da je nešto tačno, ma šta se kasnije pokazalo kao ispravno, apsurdno je u to ubacivati nekakve karakterne procene koje bi kao trebale da kažu da su "bliže istini" oni koji prekomerno uvažavaju ono što je po njihovom mišljenju pogrešno. Pošto, eto, "sve je nesigurno", pa ustvari čvrstim suprotstavljanjem mi uvek "sudimo linostima", jer je svaki stav zbog toga delimično vredan. To vodi u relativizaciju, u mišljenje da je maltene sve jednako vredno zato što je sve izraz nečije ličnosti koja jeste jednako vredna, ali je to bukvalno put u haos. NE, jer čak i kad su pitanju verovatnoće i čitav niz nesigurnosti, obično se vrlo dobro zna šta je više a šta manje verovatno. A onda tu, u takvoj opštoj proceni svega zajedno, vrlo lako može da ne bude apsolutno ničega nesigurnog.

Čuvajte se nekritičkog preuzimanja iz sveta svih takvih politički motivisanih mešavina i "pokreta". Ljudi su isti po pravima, ali tvrdnje koje izriču nisu iste po vrednosti. Istina se MORA braniti svim snagama, jer konačni račun uvek plaćamo sami.

Znamo Zuma, znamo. Tramp, teoreticari zavere, svet klizi ka desnici otkako je Tacerka krepala, svi cemo da izginemo u Koronu, niko ne znade statistiku kao ti i svi ostali pamfleti koje si verovatno natovario u svoj post koji nemam nameru ni da citam jer znam da sluzi samo da se ja politicki korektno nekaznjeno isprozivam i omalovazim...

Pozdrav od ravnozemljasa, trampovca i ultracetnika sa osnovnom skolom. Knock yourself out.

Kao sto ona doktorka na linku priča istinu, i kao što panta reče, slušajmo lekare :)

A vidimo i da se ovde šteluju podaci i grafici i to od ljudi koji se diče podacima. Jer kao što rekoh gledaju se zemlje koje su već imale delta talas da bi se stvorila neka loša slika o narodu jer kada se grafik razvuče dobijemo drugu sliku.

51onVmt.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889360#p889360:2mkuq2vq je napisao(la):
Bender Rodriguez » 13 Oct 2021 07:07 pm[/url]":2mkuq2vq]Znamo Zuma, znamo. Tramp, teoreticari zavere, svet klizi ka desnici otkako je Tacerka krepala, svi cemo da izginemo u Koronu, niko ne znade statistiku kao ti i svi ostali pamfleti koje si verovatno natovario u svoj post koji nemam nameru ni da citam jer znam da sluzi samo da se ja politicki korektno nekaznjeno isprozivam i omalovazim...

Pozdrav od ravnozemljasa, trampovca i ultracetnika sa osnovnom skolom. Knock yourself out.
Ustvari je poruka između ostalih stvari i o tome da ti misliš da je bukvalno sve skriveni način da se nešto kaže TEBI, a ja se već mesecima ubih od napora da priču otkačim od ličnosti, od uobičajenih ličnih prepucavanja, i navedem na raspravu o opštim principima i opštem znanju o temi konferencije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889361#p889361:3o3mxy2b je napisao(la):
mariks » 13 Oct 2021 07:12 pm[/url]":3o3mxy2b]Kao sto ona doktorka na linku priča istinu, i kao što panta reče, slušajmo lekare :)

A vidimo i da se ovde šteluju podaci i grafici i to od ljudi koji se diče podacima. Jer kao što rekoh gledaju se zemlje koje su već imale delta talas da bi se stvorila neka loša slika o narodu jer kada se grafik razvuče dobijemo drugu sliku.

51onVmt.jpg
Gde ti ovde vidiš drugačiju sliku? Šta sa tim što su drugi prošli Delta talas? Pa čak smo i po zvaničnim ciframa drastično gori od Evropskih zemalja, ne računajući naše komšije.

Ja vidim skroz drugačiju sliku. Ako neko ne vidi onda ima ograničene poglede na svet i teško će mu biti bolje.

Okolne nam zemlje koje nas polako sustižu.

YQjPVLZ.jpg

Zuma":3g35a902 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889360#p889360:3g35a902 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 13 Oct 2021 07:07 pm[/url]":3g35a902]Znamo Zuma, znamo. Tramp, teoreticari zavere, svet klizi ka desnici otkako je Tacerka krepala, svi cemo da izginemo u Koronu, niko ne znade statistiku kao ti i svi ostali pamfleti koje si verovatno natovario u svoj post koji nemam nameru ni da citam jer znam da sluzi samo da se ja politicki korektno nekaznjeno isprozivam i omalovazim...

Ustvari je poruka između ostalih stvari i o tome da ti misliš da je bukvalno sve skriveni način da se nešto kaže TEBI, a ja se već mesecima ubih od napora da priču otkačim od ličnosti, od uobičajenih ličnih prepucavanja, i navedem na raspravu o opštim principima i opštem znanju o temi konferencije.
Pa vidis da je dzaba, lepo kaze Chiko - ne kapiram ja to.

Ne kapiram da neko sebe smatra intelektualnom planinom sto ne veruje politicarima a proziva one koji ne veruju korporacijama i profiterima.

Ne kapiram da neko glumi Velikog izjednacivaca kad se radi o Kovid slobodama i pravima u svetu a ni da pisne kad jedan Vucic zatvara ljude bez smisla i razloga.
Ne kapiram da neko kidise na vakcinisane ljude ovde na temi sto im je posle skoro dve godine pun kufer svega, a kada masa jednozublja pravi Derbije, parade, tribine... ni rec da uputi svemu tome.

Prosto ne kapiram to. Jbg.

Ne vredi Bender, danas se baš raspravljao sa jednim poznanikom koji je zadrti provakser i prokovidista. Stavio bih ga u rang nekih ovde, dakle pljuje po svim neistomišljenicima, misli da je najpametniji, da samo on razume nauku i td... I kada sam mu rekao "ma tebi vakcina nije bila ni potrebna, ne ideš ionako nigde" tu se našao uvredjen. Reče čovek " JA?? Pa ja sam juče pravio rodjendan za dete. Bilo je 35 deteta i 20 roditelja". I sad ga ja pitam da li je svima tražio kovid pasoš (pošto se za to zalaže) i da li je to odgovorno ponašanje za koje se zalaže ućutao je. Kaže nije to moj problem nego države. Takvi su ti ljudi, glasni su samo kad treba da se pljuje po drugima, po svima koji nisu oni, a sebe retko gledaju. Ali zato sam Ja masovni ubica koji još nije pravio rodjendan svom detetu niti ga krstio.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889371#p889371:sn9xdyz9 je napisao(la):
mariks » 13 Oct 2021 07:42 pm[/url]":sn9xdyz9]Ja vidim skroz drugačiju sliku. Ako neko ne vidi onda ima ograničene poglede na svet i teško će mu biti bolje.

Da li i ti ne čitaš poruke ali svejedno nemaš problema da nas obogatiš svojim mišljenjem o njima, sve vreme tvrdeći kako su drugi nadmeni? Upravo sam baš to objasnio. Čak i zvanično nam umire 50 ljudi dnevno, imamo jedan od nalošijih bilansa umiranja u SVETU, ali je za tebe ipak od suštinskog značaja da su Rumunija i Bugarska trenutno gori!?

Idi na https://www.worldometers.info/coronavirus/ , sortiraj po koloni "Deaths/1M pop", povećaj naš izmišljeni broj mrtvih tri puta da bi dobio stvarni, pa ćemo doći na 7 MESTO U SVETU po ubijanju sopstvenih ljudi. Pri čemu su od nas gore samo baš te komšije Bosna, Makedonija, Crna Gora, Bugarska, Mađarska, i na kraju Peru kao JEDINA zemlja izvan okruženja. Dakle NA CELOM SVETU. I sad ti imaš obraza da tvrdiš da ako neko ne vidi "drugačiju sliku" zbog toga što ima i 7 gorih među čak 223 zemlje, taj "ima ograničene poglede na svet i teško će mu biti bolje" !!!

Alo !

Ne vredi, ako neko i pored očiju ne želi da vidi teško će progledati. Onda neka množi i sa 7 da bi spavao lakše nemam ništa protiv.

Ovo tvoje je komentar u stilu: Hajde da bar nešto napišem da ne bi izgledalo da nemam šta da "odgovorim".

Ова тема је зло зла, пакао.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889389#p889389:123zycg3 je napisao(la):
Zuma » Сре Окт 13, 2021 9:48 pm[/url]":123zycg3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889371#p889371:123zycg3 je napisao(la):
mariks » 13 Oct 2021 07:42 pm[/url]":123zycg3]Ja vidim skroz drugačiju sliku. Ako neko ne vidi onda ima ograničene poglede na svet i teško će mu biti bolje.

Da li i ti ne čitaš poruke ali svejedno nemaš problema da nas obogatiš svojim mišljenjem o njima, sve vreme tvrdeći kako su drugi nadmeni? Upravo sam baš to objasnio. Čak i zvanično nam umire 50 ljudi dnevno, imamo jedan od nalošijih bilansa umiranja u SVETU, ali je za tebe ipak od suštinskog značaja da su Rumunija i Bugarska trenutno gori!?

Idi na https://www.worldometers.info/coronavirus/ , sortiraj po koloni "Deaths/1M pop", povećaj naš izmišljeni broj mrtvih tri puta da bi dobio stvarni, pa ćemo doći na 7 MESTO U SVETU po ubijanju sopstvenih ljudi. Pri čemu su od nas gore samo baš te komšije Bosna, Makedonija, Crna Gora, Bugarska, Mađarska, i na kraju Peru kao JEDINA zemlja izvan okruženja. Dakle NA CELOM SVETU. I sad ti imaš obraza da tvrdiš da ako neko ne vidi "drugačiju sliku" zbog toga što ima i 7 gorih među čak 223 zemlje, taj "ima ograničene poglede na svet i teško će mu biti bolje" !!!

Alo !
Мислим да си овде дотакао тему коју сам више пута помињао и која је јако мало истражена а то је утицај географског положаја на смртоносне последице короне. Ако погледаш у табелема, првих 20-30 земаља по броју преминулих на милион земаља видећеш да ту има убедљиво највише источноевропских и јужноамеричких земаља. Ми смо у самом епицентру. Очигледно има ту нешто што погодује овој пошасти, да ли је то генетика, клима или понајпре менталитет, а можда и све то помешано, то је питање.

Кад погледам све те земље и стратегије примењених мера које су биле разнолике у овом подручју ја закључујем да све те мере нису имале превеликог значаја. Зато сам и радио поређење са Бугарима и Румунима а не Швеђанима и Немцима. Па ми смо били 5 векова под турцима и 50 година под комунизмом, не може се имати исти приступ у Немачкој и Србији. Народ по правилу ништа не верује властима (и ако гласа за њих) па ни струци, као што није веровао ни турским агама и беговима. Потребно је уложити много већи труд да би се стекло поверење него Француској и Швајцарској. И то је оно што смо прво промашили, не да нису уложили већи труд већ су се исмејавали и из**кавали над народом.

У старту су увели сурову кинеску стратегију, која је ето признајем значајно смањила број жртава, али нису схватили да ми нисмо кинези и да то не може дуго трајати. Крили су се мртви и за време ове кинеске стратегије, али не као пред изборе када је ради истих изгубљено и оно мало поверења што је било у старту и што није изгубљено за време кинеске стратегије. Након тога кад су хтели да нас поново врате у Кину, тек тада су схватили да у Србији већинско становништво нису кинези већ Срби распети између истока и запада, Османлија и Аустроугара, Совјета и Амера...

Да ме смарам даље. Уместо да се копирају Кинези, Немци или Швеђани боље да смо се бавили сопственим истраживањима, доносили мере које се могу дугорочно спроводити, и пре свега образовати становништо, износити праве податке и стицати поверење чиме би и степен вакцинације био значајно већи. Наравно треба користити и позитивна искуства и запада и истока али не чистом copy/paste стратегијом која ће довести до довођење мера које после неког времена нико неће поштовати. И да се вратим на географски положај, мислим да тај утицај захтева посебно и детаљно истраживање.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889389#p889389:1rybtcp3 je napisao(la):
Zuma » Sre Okt 13, 2021 8:48 pm[/url]":1rybtcp3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889371#p889371:1rybtcp3 je napisao(la):
mariks » 13 Oct 2021 07:42 pm[/url]":1rybtcp3]Ja vidim skroz drugačiju sliku. Ako neko ne vidi onda ima ograničene poglede na svet i teško će mu biti bolje.

Alo !

To je logicno. U Srbiji je vecina stvari najgora, zasto bi zdravstvo bilo bolje nego drugde.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889400#p889400:31xfjg73 je napisao(la):
Zuma » Sre Okt 13, 2021 10:29 pm[/url]":31xfjg73]Ovo tvoje je komentar u stilu: Hajde da bar nešto napišem da ne bi izgledalo da nemam šta da "odgovorim".

Ne nego pojedini ne mogu da se dogovore sa sobom da li gledaju ukupan broj žrtava, broj žrtava na milion stanovnika ili dnevni broj umrlih. Svako vadi odredjene podatke samo kad im odgovara, a svaki od ovih podataka daje drugačiju sliku koju neko ne želi da sagleda pa naše množi sa 10, a druge deli sa 5. Tako izgleda tj u zavisnosti kakvo pljuvanje po narodu je potrebno.

To je logicno. U Srbiji je vecina stvari najgora, zasto bi zdravstvo bilo bolje nego drugde.

Složiću se samo za deo oko zdravstva koje je bilo jako neorganizovano i pre korone, a neorganizovanost kulminirala tokom korone. Ne želim ni da razmišljam da li imamo više lekara partijskih drugova ili onih koji su tu zbog svog znanja mada se i tu nadzire kojih ima više kad se oni "hvale" podatkom da 95% ljudi na intenzivnoj ne preživi.

4HINplz.jpg

Evo jednog teksta napisanog potpuno razumljivo i sa kojim se 99% slažem.

Ovako treba pričati ljudima, a ne pretiti punim grobljima i govoriti da su samo vakcine rešenje

https://rs.n1info.com/vesti/imunolog-ob ... u-bolnici/

„Vakcina je najvažnije oružje u borbi sa koronavirusom, ali nije jedino. Od našeg imuniteta i opšteg stanja organizma, zavisi koliko će biti teški simptomi i posledice ako se zarazimo“ izjavio je za „Novu“ imunolog prof. dr Borislav Kamenov, bivši direktor Kliničkog centra Niš i univerzitetski profesor u penziji.

...

„Trujemo se vazduhom od kojeg nažalost ne možemo pobeći, ali i zatrovanom hranom, prskanim povrćem, nekvalitetnim mesom… Kada bi se ljudi potrudili da leče nadimanje, da provere imaju li možda insulinsku rezistenciju i tome slično, onda bi radili na otpornosti svog organizma, koji bi se uz vakcinu lako izborio sa koronavirusom, ali i sa mnogim drugim bolestima. Ljudi moraju da obrate pažnju na to kako žive, kako spavaju, da li piju tečnosti, redovno vežbaju, koliko su im sređene emocije i kako se brane od stresa. Kada imamo dobru osnovu u organizmu, onda virusi teže obaraju imuni sistem. Kada je stanje u osnovi loše, onda ni vakcina ne može mnogo da pomogne“ rekao je on za Novu.rs.

...

„Moramo da shvatimo da antitela nisu glavna u borbi protiv kovida-19, jer ne mogu da ubiju virus, već samo da ga neutrališu. Vakcina, koja stvara antitela, i o kojoj se govori kao o potpuno suverenom mehanizmu borbe protiv korona infekcije, štitiće nas ako je naš opšti, nespecifični imunitet dobar.

Zaista preporučujem svakome da pročita ceo članak sa gornjeg linka. Nisam hteo da kačim ceo članak ovde jer mislim da to utiče na preglednost.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=889484#p889484:1diqxmc7 je napisao(la):
astrodule » Čet Okt 14, 2021 12:49 pm[/url]":1diqxmc7]Evo jednog teksta napisanog potpuno razumljivo i sa kojim se 99% slažem.

Ovako treba pričati ljudima, a ne pretiti punim grobljima i govoriti da su samo vakcine rešenje
Da li to hoces da kazes da je vakcina potreban, ali ne i dovoljan uslov ?
Ako da, onda se slazem.

Vrh