Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884684#p884684:r8ssognx je napisao(la):
tragac » Sre Sep 29, 2021 9:52 am[/url]":r8ssognx]ŠOKANTNA VEST: I ljudi vakcinisani protiv Kovida moraju nekad od nečega umreti. Vakcine vas ne čine besmrtnim!

Jedan od milion slučajeva nije dovoljan da bi se na bilo koji način dokazala veza između vakcina i uzroka smrti.

Slovenski ministar zdravstva Janez Poklukar potvrdio je u srijedu da se u toj zemlji obustavlja vakcinacija cjepivom Janssen proizvođača Johnson&Johnson, nakon što je 20-godišnjakinja imunizirana ovom vakcinom preminula, a njezina smrt dovodi se u vezu s komplikacijama nakon cijepljenja.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija ... nom/431970

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884588#p884588:s8sekd2f je napisao(la):
Zuma » Уто Сеп 28, 2021 9:25 pm[/url]":s8sekd2f]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884437#p884437:s8sekd2f je napisao(la):
Mikie » Уто Сеп 28, 2021 1:51 pm[/url]":s8sekd2f]Зума, како вирус блокира интерфероне? Имаш ли неки чланак?
Astrodule je odgovorio pa sam mislio da ne moram i ja. Ali evo dva primera.
Нисам нашао на том списку ништа релевантно, ова два су боља.

Сви морају да се разболе или да дођу у контакт са вирусом да би епидемија полако постала само сезонска као и све друге, друге опције нема, прокужавање, вакцине служе само да евентуално ублаже симптоме, време је за гашење ове теме или да ипак остане да не би Зума упао у депресију.

Život i te kako može da bude lep i bezbedan napolju, bez da se posećuju kafići, rizični skupovi, koncerti i sl.

E ali bez obzira ko na kojoj strani bio, mislim da se svi ovde slažemo u jednoj stvari - Šizni štab je prava komedija. :mrgreen:

Kako izgleda tok njihovih izjava i sastajanja:
Sledeće nedelje ćemo se sastati
Sastali smo se danas i odlučili da nismo ništa odlučili
Sledeće nedelje ćemo se opet sastati da odlučimo nešto
E narode, evo sastali smo se danas ali smo odlučili da ništa još ne odlučujemo
E jbg, danas zamalo da odlučimo nešto al ne ide, pa ćemo se sastati opet uskoro

:lol: Kakvi kraljevi. Kako je njima dobro. :lol:

Naravno, nekim čudom neviđenim i čistom slučajnošću, uvek se sete da se sastanu i aktiviraju taman pošto prođu: prošle godine - kampanje, izbori i slavlja, a ove godine - derbiji, parade, Dani Dodika u Beogradu, partijski skupovi širom zemlje, i slično. :(

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884839#p884839:1h8ltpwl je napisao(la):
Dzigi Bau » 29 Sep 2021 17:47[/url]":1h8ltpwl]Сви морају да се разболе или да дођу у контакт са вирусом да би епидемија полако постала само сезонска као и све друге, друге опције нема, прокужавање, вакцине служе само да евентуално ублаже симптоме, време је за гашење ове теме или да ипак остане да не би Зума упао у депресију.
Pa on odavno živi u negiranju svega, pa i toga što si napisao, osim užasnog straha od korone.

""Dobro došli u Srbiju"; Vučić na aerodromu dočekao Ursulu fon der Lajen" https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1929922
Da li je moralno da covek koji je juce receno da ima grip (a mozda i kovid jer su cesto simptomi slicni) danas se vidja i rizikuje da razboli evropsku visoku zvanicnicu? Ili je posle 1 dan sakrivanja u misjoj rupi zbog Kosova pred kisneskim i ruskim ambasadorima sad za zapadne naprasno ozdravio :lol:

Јутјуб ће блокирати све видео-садржаје у којима се оспорава вакцинација

Платформа за размену видео-садржаја у власништву „Гугла“ до сада је само забрањивала садржаје који су садржали дезинформације о вакцинама против коронавируса. Међутим, од сада ће Јутјуб уклонити неколико канала повезаних са истакнутим активистима против вакцинације, укључујући и Џозефа Мерколу и Роберта Ф. Кенедија млађег, за које стручњаци тврде да су делимично одговорни за сејање сумње међу популацијом која је допринела успоравању стопе вакцинације широм земље, као и све остале садржаје који пропагирају штетност вакцинације.

Као део новог скупа смерница чији је циљ смањење садржаја против вакцинације на веб-локацијама у власништву „Гугла“, Јутјуб ће забранити све видео-записе који тврде да су вакцине одобрене од здравствених власти неефикасне или опасне, преноси Вашингтон пост.

Компанија је већ раније блокирала видео-записе који износе те тврдње о вакцинама против коронавируса, али не и оне за друге вакцине, попут оних против малих богиња или варичела.

Ова промена означава велики помак за гиганта друштвених медија, који свакодневно емитује садржај у трајању од више од милијарду сати. Попут својих колега са Фејсбука и Твитера, дуго су се опирали оваквим мерама контроле садржаја, тврдећи да је отвореност платформе кључна за слободу говора. Али како се све чешће налазе на удару регулатора, законодаваца и редовних корисника због доприноса негативним друштвеним појавама – укључујући и поропагирање против вакцинације – Јутјуб поново мења политику које се придржавао месецима.

Јутјуб није раније прибегао овој мери јер су били фокусирани на дезинформације пре свега о вакцинама против коронавируса, рекао је Мет Халприн, потпредседник Јутјуба за безбедност. Када у схватили да нетачне тврдње о штетности и других вакцина доприносе страху од вакцинације против коронавируса, одлучили су да прошире забрану.

„За спровођење овако опсежних мера потребно је време“, додао је Халприн. „Желели смо да на свеобухватан и доследно примењив начин адекватно одговоримо на овај изазов.“

Јутјуб, Фејсбук и Твитер су забранили дезинформације о коронавирусу још у раној фази пандемије, али лажне тврдње су наставиле да се шире на све три платформе. Друштвене мреже су блиско повезане, а Јутјуб је најчешће управо и служио нека врста архиве за видео-записе који су кружили по Фејсбуку или Твитеру. Јутјуб је уклонио преко 133.000 видео-записа због емитовања дезинформација о коронавирусу, истакао је Халприн.

Компаније су ангажовале хиљаде модератора и користиле високотехнолошке алгоритме за препознавање слика и текста како би покушале да открију дезинформације. Такође постоје милиони људи који су оправдано забринути због здравствених проблема и друштвене мреже су место где они долазе да поставе стварна питања или да изразе своје бриге и страхове, нешто што компаније не желе да угуше.

Нова политика коју уводи Јутјуб и даље ће омогућити људима да тврде, на основу свог личног искуства, попут мајке која говори о нуспојавама које је њено дете доживело након вакцинације, напомиње Халприн. Научна дискусија о вакцинама и објављивање историјатских неуспеха или успеха вакцина биће такође дозвољени, додао је.

Најмање стотине модератора ће се посебно бавити медицинским дезинформацијама на готово свим језицима на којима Јутјуб ради.

Компанија такође проширује свој рад како би на платформу довела више видео-записа из званичних извора. Циљ је да се људима представе видео-записи са научним подацима пре него што сиђу у зечју рупу са садржајем против вакцине.

izvor: RTS

LBJ: Vakcinisao sam se, ali ne želim da pozivam druge na to

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms ne želi da poziva druge ljude na vakcinisanje protiv koronavirusa, iako su se njegova porodica i on odlučili na taj potez.

Vakcinisanje NBA košarkaš sve je češća tema kako se bliži početak sezone u najjačoj ligi sveta. Prema informacijama, do sada je vakcinu primilo 90 odsto igrača, ali se među njima ne nalaze neke velike zvezde poput Kajrija Irvinga i Bredlija Bila.

„Mogu da govorim samo u svoje ime. Svako ima pravo da učini ono što smatra da je ispravno za njega i njegovu porodicu. Bio sam skeptičan, ali nakon istraživanja shvatio sam da je najbolje da moja porodica i ja primimo vakcinu„, rekao je Džejms.

Verovatno i najuticajniji igrač u NBA, ipak, ne želi da koristi status i pozove druge da slede njegov primer.

„Ovde govorimo o telu pojedinca. Ne radi se o politici, rasizmu ili policijskoj brutalnosti. Radi se o dobrobiti lljudi i smatram da ne treba da se mešam. Znam šta sam učinio i šta su moji prijatelji učinili, ali ne želim da pozivam bilo koga da učini to isto„, izjavio je Džejms.

izvor: Sport klub

NBA: Ako propuste meč jer nisu vakcinisani, nema plate

Nova NBA sezona počinje 16. oktobra, a glavna tema pred start takmičenja je to da li će se igrači vakcinisati protiv kovida 19 i na koji način će potencijalna odluka da se ne vakcinišu uticati na njihove profesionalne obaveze.

Prethodnih dana Kajri Irving, Endru Vigins, Bredli Bil i još neki igrači su otvoreno govorili o tome da ne žele vakcinu, dok su neki drugi, poput Dvajta Hauarda, odbili da komentarišu to pitanje.

Liga je zauzela jasan stav po pitanju vakcinacije – igrači koji propuste mečeve zbog toga što nisu vakcinisani neće biti finansijski kompenzovani.

„Svaki igrač koji odabere da se ne ponaša u skaldu sa smernicama lokalnih vlasti u vezi sa vakcinisanjem, neće biti plaćen za utakmice koje propusti“, izjavio je Majk Bes, izvršni potpredsednik NBA za komunikacije.

Neki timovi, poput Njujork Niksa, na primer, objavili su da su potpuno vakcinisani – uključujuči i igrače, stručni štab i pomoćno osoblje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884932#p884932:2fx92acm je napisao(la):
solecar » Sre Sep 29, 2021 10:43 pm[/url]":2fx92acm]Niko nije rekao da ima covid, ne širi svakakve insinuacije. :)
A u cemu je razlika izmedju "nekog gripa" (kako rece njegova premijerka) i kovida, majke ti :) Da nema medija, kriznih stabova & Co da li bi uopste znao da je kovid a ne grip? Tako da sve zavisi kako gledas.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884932#p884932:jezymvoy je napisao(la):
solecar » Sre Sep 29, 2021 10:43 pm[/url]":jezymvoy]Niko nije rekao da ima covid, ne širi svakakve insinuacije. :)

Svi imaju covid, samo Chuck Norris ima grip!

U poslednjih desetak dana došlo je minimalnog porasta obuhvata vakcinacije u Srbiji. Sada imamo 45% vakcinisanih makar jednom dozom, 43% vakcinisanih sa dve doze, a 8% ukupne populacije primilo je treću dozu. Zanimljivo je i da su kampanju davanja treće doze, nakon više zalivskih i južnoameričkih zemalja, nedavno pokrenuli Malta, Island, Mađarska, Turska i Kina. SAD, UK i veće EU zemlje - još ne.

Moja dalja rodjaka, 71. ghodina, umrla je juce od kovida. Bila je vakcinisana.

Nikave mere nam nisu potrebne.
Mi nemamo sta da se plasimo za nase zivote. 1915., Major Gavrilovic je rekao vojnicima : Vi nemate sta da se plasite za vase zivote...oni su zrtvovani za cast Beograda". Sada ce nasi zivoti biti zrtvovani za spas ugostiteljskih objekata od kojih zivi srpska elita.

Mene iskreno malo brine nemanje zvaničnog stava "velikih" za treću dozu. Na osnovu čega neke zemlje pokreću 3. vakcinaciju? Ne verujem da Malta ili Srbija ili Island imaju neke studije o trećoj dozi.

Sve više ljudi iz struke i Kriznog štaba poziva na neku varijantu zatvaranja.

Sa druge strane, u Novom Pazaru se smanjuje broj prvih pregleda a povećava broj kontrolnih, ovo bi mogao da bude prvi znak visoke prokuženosti i posledičnog usporavanja širenja virusa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884959#p884959:1bacr0dv je napisao(la):
solecar » Čet Sep 30, 2021 12:04 am[/url]":1bacr0dv]NBA: Ako propuste meč jer nisu vakcinisani, nema plate

Nova NBA sezona počinje 16. oktobra, a glavna tema pred start takmičenja je to da li će se igrači vakcinisati protiv kovida 19 i na koji način će potencijalna odluka da se ne vakcinišu uticati na njihove profesionalne obaveze.

Prethodnih dana Kajri Irving, Endru Vigins, Bredli Bil i još neki igrači su otvoreno govorili o tome da ne žele vakcinu, dok su neki drugi, poput Dvajta Hauarda, odbili da komentarišu to pitanje.

Liga je zauzela jasan stav po pitanju vakcinacije – igrači koji propuste mečeve zbog toga što nisu vakcinisani neće biti finansijski kompenzovani.

„Svaki igrač koji odabere da se ne ponaša u skaldu sa smernicama lokalnih vlasti u vezi sa vakcinisanjem, neće biti plaćen za utakmice koje propusti“, izjavio je Majk Bes, izvršni potpredsednik NBA za komunikacije.

Neki timovi, poput Njujork Niksa, na primer, objavili su da su potpuno vakcinisani – uključujuči i igrače, stručni štab i pomoćno osoblje.

Bas sam iznenadjen za kajrija da je antivakser :D
https://bleacherreport.com/articles/274 ... e-of-earth

Zatvaranje kafica bi bio dobar potez.
Narocito splavova, narocito onih oko USca.

Divno je videti grad kad su kafici zatvoreni i kad su ulice prazne!

Sto bi rekao Branimir Stulic:

"kada kiša potjera narod sa ulica
nekako joj se ljudskiji pričinja grad"

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZDM9gYfB_YA[/youtube]

Zanimljiv tekst Radovanovića o procentima uspešnosti testova

https://www.politika.rs/scc/clanak/4884 ... testiranje

Pošto ova priča ima mnogo IF-THEN-ELSE uslova, verujem da je mnogi neće razumeti, a skoro sam siguran da je verovatnoća razumevanja obrnuto srazmerna količini pregledanih Balkan info klipova sa Nestorovićem.

Radovanović sa vremena na vreme iznosi neke stvari koje pre nismo mogli da čujemo (tipa da se za kinesku vakcinu od početka znalo da je sezonska i da ne može da ima dugotrajno dejstvo), a sada vidim i da se promenio protokol po kome smo zdravi ako je od testiranja prošlo 2 nedelje i poslednjih dana nemamo simptome.

се сматра да болесник више није заразан уколико је протекло: а) 10 дана од почетка у међувремену несталих симптома, или б) и мање од 10 дана под условом да су последња три дана без симптома.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884978#p884978:4wmfghx8 je napisao(la):
MC_ » Čet Sep 30, 2021 9:33 am[/url]":4wmfghx8]Moja dalja rodjaka, 71. ghodina, umrla je juce od kovida. Bila je vakcinisana.

Nikave mere nam nisu potrebne.
Mi nemamo sta da se plasimo za nase zivote. 1915., Major Gavrilovic je rekao vojnicima : Vi nemate sta da se plasite za vase zivote...oni su zrtvovani za cast Beograda". Sada ce nasi zivoti biti zrtvovani za spas ugostiteljskih objekata od kojih zivi srpska elita.

Šta traži tvoja dalja rodjaka u kafićima u 71oj godini? I moj deda je umro prošle godine od kovida u staračkom domu. Trebamo sve staračke domove zatvoriti.

Mene iskreno malo brine nemanje zvaničnog stava "velikih" za treću dozu. Na osnovu čega neke zemlje pokreću 3. vakcinaciju? Ne verujem da Malta ili Srbija ili Island imaju neke studije o trećoj dozi.

Možda idu po sistemu, ne može da odmogne ali možda pomogne. Posebno negde gde su matorci primali sinofarm.

Сви морају да се разболе или да дођу у контакт са вирусом да би епидемија полако постала само сезонска као и све друге

Evo jedna od retkih debata strucnjaka (ovih licenciranih rezimskim fakultetima), ali je dobro sto sigurno barataju sa vise iskustva nego ja kome je zabranjeno da ovo izbliza u praksi izucava ili posmatra https://www.youtube.com/watch?v=_ZoeL7-7qSM

Nemam vremena da odgledam celo ali svidja mi se što kaže da za nuspojave i efektivnost gledamo CDC i vodimo se njima, umesto da gledamo naše podatke kojih iz nekog razloga nema, a imamo sve vakcine. Ceo svet bi nam zavidio. Srećom neko nešto i uradi iako je uzorak mali (da naglasim za ove statističare koji misle da samo oni znaju šta je broj 2), takodje ova studija ne kaže da ne smemo izlaziti napolje tako da verujem da je većina prokovidista neće razumeti

https://www.mdpi.com/2076-393X/9/9/1031/htm

I ovde vidimo da je preležavanje + vaks najbolja opcija ili vax + preležavanje sa bitno manjim rizikom. Vidimo da kinez slabo radi kod starijih i da se zato najverovatnije meša vakcina (buster doza). Možda prva doza sputnjik, druga kinez, treca pfizer :)

Nego, roditelji one devojke ima svo pravo na žalbu, nuspojave "nisu bitne", a njoj je trebao kovid pasoš.

Inače zanimljivo kako se raspitujemo za zdravlje automobila, veš masina, mobilnih telefona, vodimo računa, sve servise na vreme, najkvalitetnije ulje, gorivo itd... A, kada je nase telo u pitanju, ubacujemo u njega sranja kao u kontejner... i posle razboleo se teško. Nedaj bože da se prekontrolišemo bar jednom u 5 godina.

A je l` ima REPEAT-UNTIL, to je u ovom slučaju jednako važno kao IF-THEN-ELSE

Mene više zanima IF:SAMO_JA_RAZUMEM=SRECA;ELSE=DEPRESIJA?

Сус(ј)едне земље, различите медицине:

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na sjednici Vlade da u posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo 1710 novih slučajeva zaraze te da udio zaraženih 17,68%.

- Prema posljednjim informacijama, u bolnicama je 745 osoba, na respiratoru 99 pacijenata. Udio hospitaliziranih na respiratoru kontinuirano raste i nikad nije bio veći, posljednjih dana dosegnuo je udio od 14 %, rekao je Beroš.

Србија (јуче):
БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ 6,241

БРОЈ ОСОБА НА РЕСПИРАТОРИМА 243

То је 3,89%

Знамо ли шта радимо? - понављам питање од пре неколико месеци, имајући у виду укупан вишак смртности у Србији.

Vrh