Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Moraju se kombinovati sve mere:

1. Ograničenje kretanja - posebno okupljanja većeg broja ljudi, izuzetno u zatvorenom.
2. Vakcine podsticati i uslovljavati pristup i kvalitet života naspram vakcina.
3. Umereno i kontrolisano prokužavanje, ovo međutim zahteva mnogo, sli stvarno mnogo testiranja da bi se znalo šta se i kako time postiže

Trenutno u Srbiji imamo dnevno oko 8000 registrovanih novih što je možda negde 30000 stvarno novih, i oko 6000 novih vakcinisanih u proseku. Tim tempom oko milion ljudi mesečno postaje imuno na kovid. Do sada je oko 4 miliona ljudi imunizovano na ovaj ili onaj način. Tokom oktobra ćemo sigurno imati pik ali zavisi od mera dal će to biti ranije ili kasnije tokom tog meseca.
Sasvim je jasna Konova logika 10-dnevnog lokdauna, recimo od 1. do 10. oktobra. To bi odjednom i naglo spustilo broj novozaraženih i rasteretilo bolnice. Ali po završetku te mere zaražavanje bi opet raslo, mada ne ovim tempom kao danas. Zato bi trebalo ostaviti mogućnost za novi lokdaun u drugoj polovini novembra i stalno pričati o toj mogućnosti alo se ljudi ne vakcinišu. Da vidiš kako bi se onda otimali za vakcine....

Ako bi se ostvarilo nešto od toga za šta se zalažeš, uzdam se u nasilne demonstracije. Raspop Antonije kao zapeta puška...

Ali nema brige, neće biti tako.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884610#p884610:2a8a9qy4 je napisao(la):
Пантограф » 28 Sep 2021 10:33 pm[/url]":2a8a9qy4]Ako bi se ostvarilo nešto od toga za šta se zalažeš, uzdam se u nasilne demonstracije. Raspop Antonije kao zapeta puška...

Ali nema brige, neće biti tako.
Već pokušao Radule al' došla samo najuža rodbina. Sad možda mu nešto pomogne taj raspop kad dovede četu od 60 zilota sa lopatama.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xuBzH7GPpxg[/youtube]

Polako uhlebljavaju sve zasluzne, i "dr" Mila dobi posao...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884609#p884609:1jp0sflc je napisao(la):
tragac » 28 Sep 2021 23:27[/url]":1jp0sflc]2. Vakcine podsticati i uslovljavati pristup i kvalitet života naspram vakcina.

Trenutno u Srbiji imamo dnevno oko 8000 registrovanih novih što je možda negde 30000 stvarno novih, i oko 6000 novih vakcinisanih u proseku. Tim tempom oko milion ljudi mesečno postaje imuno na kovid. Do sada je oko 4 miliona ljudi imunizovano na ovaj ili onaj način. Tokom oktobra ćemo sigurno imati pik ali zavisi od mera dal će to biti ranije ili kasnije tokom tog meseca.
Sasvim je jasna Konova logika 10-dnevnog lokdauna, recimo od 1. do 10. oktobra. To bi odjednom i naglo spustilo broj novozaraženih i rasteretilo bolnice. Ali po završetku te mere zaražavanje bi opet raslo, mada ne ovim tempom kao danas. Zato bi trebalo ostaviti mogućnost za novi lokdaun u drugoj polovini novembra i stalno pričati o toj mogućnosti alo se ljudi ne vakcinišu. Da vidiš kako bi se onda otimali za vakcine....
Nekima izgleda nije bilo dovoljno potrošenog bajatog suzavca prošlog leta, pošto se vidim spremaju za upotrebu nove količine.
Takođe, izgleda da je nekima dojadilo da budu pozicija, pošto se revnosno spremaju da postanu opozicija, ali i da produže trajanje aktuelnog talasa.

Provokacije i offtopic su obrisani.

ŠOKANTNA VEST: I ljudi vakcinisani protiv Kovida moraju nekad od nečega umreti. Vakcine vas ne čine besmrtnim!

Jedan od milion slučajeva nije dovoljan da bi se na bilo koji način dokazala veza između vakcina i uzroka smrti.

Dr Kon najzad otvoreno govori o opstrukciji.

Predrag Kon je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da su pre 17 dana imali sastanak i da je izašao sa tog sastanka ubeđen da su se nešto ozbiljno dogovorili.

„Prošlo je 17 dana, jedno vreme sam govorio da očekujem sastanak i shvatio sam da sastanka nema. Neka opstrukcija postoji. Tvrdim da to nije u Kriznom štabu. A posebno što imam utisak da se medicinski deo koristi kao moneta za potkusurivanje. Mi o nekim vrstama kovid propusnica govorimo od maja”, naglasio je dr Kon.

Odgovara im se, dodaje, da su kovid propusnice protivustavne.

„Mi stojimo čvrsto kao stena iz medicinskog dela da je to jedina mera u oblasti javnog zdravlja koja može da spreči ovako naglo pogoršanje. Mi o tim merama govorimo od samog početka leta, da je to potrebno koristiti u toku leta. Jedan deo toga je korišćen za poznate festivale. Zašto to nije zaživelo, zaista ne znam odgovor”, napominje Kon.

Čemu medicinski deo Kriznog štaba, onda dolazi kao pitanje.

„Ako je protivustavno onda se to jasno kaže i ne mogu te mere. Onda na to odgovara Krizni štab i moraju onda biti se restriktivne mere. Ako ne mogu ni restriktivne mere, molim nekoga da nas opozove, jer mi više nemamo šta da predložimo.
Ja ovo govorim lično, jer mislim da je pozicija medicinskog dela Kriznog štaba doterana do ugla iz kog ne može ovako da bismo mi slavili jer nije dovoljan obuhvat, taj obuhvat mora da se poveća da bismo pomislili da se ponašamo ovako kao što se ponašamo”, ističe dr Kon.

Ignorisanje situacije koja se ne popravlja deluje frustrirajuće i na njih, navodi, koji se nalaze tamo i služe, smatra, za neku vrstu pokrića za sve to što se zaista i ne radi.

„Zašto je to tako, to će neko drugi morati da odgovara”, kaže dr Kon.

Dodaje da je rešenje u vakcinaciji, da isto važi i za prvu i za treću dozu.

„Najvažnije od svega je vakcinacija mladih, jer smo tu ozbiljno zakazali. Priča da antivakcinalizam postoji svuda u svetu pada u vodu, jer to nije tako. Niz zemalja koje su bile iza nas sada imaju vakcinisanost od 80 odsto. Tamo se vakcinišu i mladi. To pokazuje da je kod nas duboko prisutna ideja da nama vakcina ne treba, a to povećava broj zaraženih i dolazi do proboja imuniteta i kod vakcinisanih. I dok se pate zdravstveni radnici, neki slave, dokazujući, kako vakcina nije potrebna jer, eto, obolevaju i vakcinisani”, naveo je dr Kon.

Mora se, smatra, zaustaviti antivakcinalizam u Srbiji.

"To više nije obična razmena mišljenja, ovde se utiče direktno na to da ljudi na kraju i umiru. Broj registrovanih umrlih je značajni manji od onih koji umiru zbog kovida. Ovde će umreti ljudi koji neće doći do zdravstvene službe, jer se nama pune bolnice ubrzano i dostiže nivo vanredne situacije, a povremeno će dolaziti do katastrofalne situacije, kada nema da se smeste, pa moraju da se voze izvan mesta gde dolazi do obolevanja", naveo je Kon.

Prema njegovim rečima, najdrastičniji izlaz iz svega ovoga je zatvaranje na deset dana svega.

„Sprečavanje svih kontakata 10 dana ovako će da padne, to je to. Ako me pitate šta je najracionalnije su kovid propusnice pod hitno, obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika pod hitno, obavezna vakcinacija javnih službi koje su u kontaktu sa velikim brojem pod hitno. Tu nema više pregovaranja. Ovo su registrovane smrti, stvarne smo imali prilike da vidimo. Samo prethodne godine je umrlo preko 10.000 ljudi zbog kovida, sa dijagnozom ili bez nje. Mi imamo situaciju da se kockamo sa životom. Ta situacija je potpuno neprihvatljiva sa stanovišta javnog zdravlja. Javno zdravlje su čitave institucije sistema, one su dale svoje mišljenje još u maju mesecu kako se ovo rešava”, napominje Kon

Uopšte ga, kaže, ne interesuje politički aspekt, samo zdravlje ljudi.

„Nema više vremena za premišljanje. Vakcinacija se mora ubrzati. Ako se mere ne sprovode, one se moraju sankcionisati. I to govori medicinski deo Kriznog štaba već mesecima. Javni prenos različitih događaja pokazuje nepoštovanje, ignorisanje i bojkot mera, i time smo bili zasuti celo leto. Više priče nema”, zaključio je dr Kon.

https://www.politika.rs/sr/clanak/48867 ... ce-resenje

Znam da mnogi ne gotive Kona, ali od prvog dana govorim da ne postoji osoba koja bi ga zamenila koja bi ovako otvoreno govorila o problemima.

Da, da, mnogo i on prećutkuje, ali kada bi se Kon zamenio nekim koga bi Vlada postavila, dobili bismo SAMO ćutanje.

Jednostavno, sa ovakvom Vladom, bolji Krizni štab (medicinski deo) ne možemo da imamo.

Čisto da dodam da je broj mrtvih samo oko dve nedelje ili manje daleko od najvećeg u dužem periodu održavanog ritma dnevog pomora Srba koji smo ikada imali van svetskih ratova, a broj zaraženih je VEĆ veći od maksimuma.

2021.09.29. Tok epidemije, Dnevno umrlih.jpg

Тај текст је аутентичан, отвара разумне дилеме вакцинисања младих и здравих тачно одређеном вакцином и није никаква провокација.

А ево како ће изгледати будући свет:

China has built a 5,000-room quarantine center for overseas arrivals. It could be the first of many

Travelers will be transferred on buses directly from the airport, and confined to their rooms for at least two weeks. Each room is fitted with a video chat camera and an artificial intelligence-powered thermometer, with three meals a day delivered by robots -- all designed to minimize direct contact with staff members.

"It's arguably the most state-of-the-art quarantine center in the world, if you will -- very high tech, very sophisticated," said Yanzhong Huang, a senior fellow for global health at the Council on Foreign Relations.

The Guangzhou International Health Station -- as it's officially named -- is the first of its kind in China. But experts say it could be the first of many as the Chinese government intensifies its uncompromising, zero-tolerance strategy toward the coronavirus.

https://edition.cnn.com/2021/09/29/china/guangzhou-covid-quarantine-center-mic-intl-hnk/index.html

Ни ово није провокација, већ истина. Најмногољуднија земља се дефакто затвара на неодређен рок.

"Jedna trećina trenutno zaraženih su vakcinisani" https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php? ... id=1929627
Treba sad napraviti istraživanje da li su pred vakcinaciju, sada vakcinisali razumeli: 1. da će biti skroz zaštićeni, ili 2. da i pored imunizacije imaju veliki rizik zaraze. Na osnovu toga bi se moglo podići pitanje odgovornosti da li su ljudi manipulisani od strane propagatora vakcinacije. Jer ako su vakcinisani razumeli da su vakcinacijom bezbedni, onda imamo problem i pitanje odgovornost.
Što se tiče Adminove poruke da se obrišu poruke provokacije, onda lepo obriši sve Zumine poruke jer njegove kvazi-vračarski izveštaji prvi provociraju ovde masu ljudi. U provokaciji je uvek kriv onaj ko krene prvi, pa uklanjanjem njega lečiš uzrok.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884714#p884714:3ibst6t6 je napisao(la):
Zuma » Sre Sep 29, 2021 12:12 pm[/url]":3ibst6t6]
„Prošlo je 17 dana, jedno vreme sam govorio da očekujem sastanak i shvatio sam da sastanka nema. Neka opstrukcija postoji. Tvrdim da to nije u Kriznom štabu. A posebno što imam utisak da se medicinski deo koristi kao moneta za potkusurivanje. Mi o nekim vrstama kovid propusnica govorimo od maja”, naglasio je dr Kon.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884724#p884724:3ibst6t6 je napisao(la):
astrodule » Sre Sep 29, 2021 12:39 pm[/url]":3ibst6t6]Znam da mnogi ne gotive Kona, ali od prvog dana govorim da ne postoji osoba koja bi ga zamenila koja bi ovako otvoreno govorila o problemima.

Da, da, mnogo i on prećutkuje, ali kada bi se Kon zamenio nekim koga bi Vlada postavila, dobili bismo SAMO ćutanje.

Jednostavno, sa ovakvom Vladom, bolji Krizni štab (medicinski deo) ne možemo da imamo.
drKon.gif

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884740#p884740:2n4imoys je napisao(la):
Earthmoving » 29 Sep 2021 12:12 pm[/url]":2n4imoys]"
Što se tiče Adminove poruke da se obrišu poruke provokacije, onda lepo obriši sve Zumine poruke jer njegove kvazi-vračarski izveštaji prvi provociraju ovde masu ljudi. U provokaciji je uvek kriv onaj ko krene prvi, pa uklanjanjem njega lečiš uzrok.
Ne postoji nikakva provokacija. Dijagrami služe najelementarnijoj potrebi da se u sred epidemije zna šta se sa njom dešava. Dakle osnovnom informisanju jer država to ne radi. Naš sajt covid19.rs sa nekoliko dugačkih brojeva ne služi ničemu, jer brojevi sami za sebe ništa ne govore. Da li neko stvarno misli da običan seljak ili radnik, ili maltene bilo ko, stalno u glavi drži dugački niz višecifrenih brojeva da bi mogao da zna u kom je odnosu današnji broj prema njima? Da li raste ili opada, da li je visok ili nizak? Bez grafika i prikaza njihovih promena, ali i bez puno iz njih izvedenih parametara, taj sajt služi samo skrivanju stvarnog stanja, jer je za obične ljude sasvim neupotrebljiv. I očigledno je NAMERNO takav, jer je od početaka prošlo dovoljno vremena, a sad imamo čak manje podataka nego što smo imali u početku. Pogledajte kako izgleda Izraelski ili Britanski.

Zbog toga svi koji prenose grafike rade ono što bi država trebala da radi kad bi joj bilo u intreresu da se stvarno zna tok epidemije. Stalna priča na medijima o koroni služi SAMO da se oni unapred opravdaju za budući konačni bilans ove tragedije, a krivica čvrsto i već sada u svesti svake osobe prebace na narod ("stalno smo vam pričali, ali eto, vi nećete pa nećete"), inače bi te priče sasvim drugačije izgledale (tabloidi znaju kako se to radi) i ne bi ih pričali očajni doktori nego vlast (koja mudro ćuti). Jasno je da su potpuno usvojili upravo ideologiju i pristup krajnje desnice, što po svemu i jesu, tj da se virus proširi što više i što pre, bez ikakvih pravovremenih mera suzijanja, pa ko strada, stradao je. Utoliko bolje za budžet i ekonomiju.

https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/general

Današnji rezultati: ono što uliva nadu je manji tempo rasta u odnosu na prošli sredu, kao i veći tempo pada utorak-sreda u odnosu na prošlu nedelju. Od uvođenja nekih SMISLENIH mera ipak ne treba odustajati čak ni ako budemo imali stagnaciju i pad narednih dana. Ako bude pad, naša kriva će biti verna replika one izraelske sa zakašnjenjem od 15 dana. To bi značilo da smo mi danas tamo gde je bio Izrael 14.9. a incidenca se skoro podudara.

Prilozi

• IMG_20210929_153346.jpg
    IMG_20210929_153346.jpg
    143,7 KB · Pregleda: 301
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884728#p884728:3csylgg3 je napisao(la):
Zuma » Sre Sep 29, 2021 11:43 am[/url]":3csylgg3]Čisto da dodam da je broj mrtvih samo oko dve nedelje ili manje daleko od najvećeg u dužem periodu održavanog ritma dnevog pomora Srba koji smo ikada imali van svetskih ratova, a broj zaraženih je VEĆ veći od maksimuma.

file.php

Mene cudi sto broj smrti raste bas linearno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884769#p884769:1m3jfbtn je napisao(la):
tragac » 29 Sep 2021 02:33 pm[/url]":1m3jfbtn]Današnji rezultati: ono što uliva nadu je manji tempo rasta u odnosu na prošli sredu, kao i veći tempo pada utorak-sreda u odnosu na prošlu nedelju. Od uvođenja nekih SMISLENIH mera ipak ne treba odustajati čak ni ako budemo imali stagnaciju i pad narednih dana. Ako bude pad, naša kriva će biti verna replika one izraelske sa zakašnjenjem od 15 dana. To bi značilo da smo mi danas tamo gde je bio Izrael 14.9. a incidenca se skoro podudara.
Pad u Izraelu posle 14.09. je posledica u tom trenutku skoro 1/3 stanovništva vakcinisanih trećom dozom. Zato više očekujem stagnaciju ili rast. Možda kao kod Engleza. Najveća misterija je koliko stvarno imamo imunih. Ne zbog vakcina, jer to znamo (ili bar donekle znamo, jer problem pravi ne previše dobra Sinofarm vakcina), nego zbog velike proširenosti virusa i broja onih koji su ga zakačili. Ako ukupno nema dovoljno imunih, onda čak ni eventualni pad neće drugo trajati. Verovatno je stagnacija najbolje čemu se možemo nadati, ali nekako sumnjam u to u na iole duži rok.

Šta Izrael daje za treću dozu?
Definitivno je i prokuženost doprinela obzirom na oštrinu pada.

Zato i smatram da je u proceni prokuženosti potrebno izvlačiti i stopu zaražavanja ne-indikovanoh testiranih, ili makar afebrilnih. Nadam se da se takva statistika interno prati iako se ne objavljuje.

Vrh