Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881206#p881206:1pvnzp48 je napisao(la):
mariks » 17 Sep 2021 10:11 pm[/url]":1pvnzp48]
Mešaš babe i žabe. Svi znamo šta se u početku pričalo. Ajde nadji mi izjavu nekih naučnika na početku epidemije koji su pričali da nije cilj ubiti virus i da vakcine ne štite i da nas neće spasiti, a da nije klasifikovan kao "šarlatan". Posle uopšte nije postavljen neki cilj jer je taj cilj stalno menjan te 60% te 70% te 90% te 140% čak se i ovde na forumu mogu pronaći te poruke. A mi, antivakseri i teorijozaverači kako nas neki zovu, smo upravo ovo pričali.
Znam tačno šta se pričalo jer sam pratio šta se dešava još od prvih slika iz Wuhana, pošto mi je još onda postalo jasno da je virus takve zaraznosti VEĆ previše raširen i van kontrole, pa nema baš puno dileme šta će se dalje desiti. Zato sam i kreirao ovu temu. Postoji razlika između priča običnih javnih medija i naučnika, odnosno naučnih časopisa (kao Science i slični). Kad je struka u pitanju svi su koristili termin kolektivni imunitet u uobičajenom stručnom i sasvim preciznom značenju. Kolektivni imunitet se dostiže onda kada prosečni R faktor umnožavanja virusa postaje manji od jedan i da se to zatim održava neko duže vreme. Tada jedan zaraženi čovek tokom svoje bolesti prosečno zaražava manje od jednog drugog, pa virusa u svakom sledećem ciklusu nužno ima sve manje. Priče o raznim procentima su se odnosile samo na to koliko je procenat imunih potrebno dostići da bi se došlo do R=1. A šta će DALJE dešavati je bilo samo u formi spekulacija i očekivanja, a ne sigurnosti. Neki virusi ne mogu baš puno da opstanu bez dovoljno prenosnika i domaćina, pa polako sasvim nestanu. Drugi se održavaju kao tinjajuća prisutnost u nekim malim zabačenim enklavama, treći povremeno izazivaju male epidemije, itd. To jednostavno nije moguće unapred znati jer zavisi od previše faktora koji se nikako ne mogu unapred predvideti. Zbog toga su svi pravi naučnici o toj sledećoj fazi (konačna sudbina virusa) govorili samo uslovno, ili u obliku svog očekivanja, a ne kao da izriču bilo kakvu autoritativnu naučno potvrđenu činjenicu. Svi bi im se smejali i pitali na osnovu čeka su došli do takvog zaključka o virusu o kome se tada bukvalno ništa nije znalo. Krivci su popularni mediji koji nauku uvek drastično uprošaćavaju i koriste kao pokriće i magnet za čitaoce, a čitaoci ne vole neizvesnosti, uslovnosti i bilo kakvu kompleksnost (što tako dobo vidimo ovde). Pa su novinari prosto propuštali da objasne celinu pojma kolektivni imunitet i pričali samo kako je to nešto posle čega "više nema zaraze", što su svi njihovi laički čitaoci podrazumevali da znači da nema ni virusa. Nauka je morala da revidira stav samo kad su se pojavili visko zarazni sojevi pa je postalo jasno da je prag tako definisnog kolektivnog imuniteta verovatno nedostižan sa tako lako prenosivim virusom i uz ovoliko otpora u narodu. I to se odnosilo SAMO na mogućnost postizanja i dužeg održavanja R=1, a ne da li će virus nestati sasvim posle njegovog eventualnog dostizanja, pošto to niko nije ni mogao da zna tako rano. Ovako suptilnih razlika je puno u uobičajenom izveštavanju svedenom na trivijalnosti.

Zna se šta je panika i koliko su plašili narod, svi, a mediji pogotovo čije si ti naslove sa slašću ovde kopirao čim se spomenu trake smrti. To što nekom nije panika, a već godinu i po dana ne sme napolje nekom drugom vala jeste. I nije to nikakvo podsećanje da se narod ne opušta. To je pokušaj da narod zaboravi sve ostale bolesti i probleme koji ga okružuju i da se fokusira samo na jedno čime ga trenutna vlast spašava. A to je da su se "stručnjaci" koji su toliko većinom matori da spadaju u rizičnu kategoriju, toliko preplašili da bi sve držali pod ključem godinama. Bitno je da neki imaju pojma šta se dešava u bolnicama bez da su kročili u istu ko zna koliko, a da narod koji posećuje iste treba da ne veruje svojim očima.
To je loša teorija u osnovi bazirana na idejama teorija zavera. Prvo što stalno rutinski napadate neke nepostojeće, izrazito oštre mere koje vrlo malo država i dalje zagovara, a svakako niko kod nas. Zatim, oko "panike", ne znam čemu nepotrebne komplikacije kad je i jednostavno objašnjenje dovoljno dobro.

1. Epidemija pravi jezivu štetu,
2. Jedini način da se pobedi je vakcina,
3. Zbog antivakcinaša je previše naroda uplašeno pa neće da se vakcinišu, a zbog visoke zaraznosti virusa je potreban veliki procenat vakcinisanih,
4. Samo manji deo takvih se može ubediti racionalnim razlozima. Zašto? Zato što uz to obično ide malo obrazovanje, a svi takvi funkcionišu samo na osnovu verovanja i poverenja, (jer nemaju nikakvu drugi čvrstu osnovu sem procene moralnog integriteta sagovornika). Pošto ih međutim u ovoj fazi neoliberlnog kapitalizima maltene svi bezočno lažu, ne može im sada taj isti establišment naglo ulivati poverenje čak i kad zbog samog sebe govori istinu.
5. Pošto dakle takvi više nisu čak ni racionalni, ne znaju puno o nauci, a pogotovo ne veruju vlastima, pri čemu se epidemija ipak MORA NEKAKO zaustaviti, očigledno je da se ne mogu ubediti na bilo koji humaniji način sem tako da više plaše bolesti nego vakcine, budući da su svojim ponašanjem dokazali da im je to jedina preostala motivacija koja još može da ima uticaja. Oni koji dovoljno brinu o dobrobiti drugih su se uglavnom već vakcinisali čak i ako su imali neke preostale sumnje.

Tako da se sve svodi na običan pragmatizam, a ne na teoriju zavere. Nešto se mora uraditi, a nikome ne pada na pamet ništa bolje, manje represivno i humanije od održavanja propagandnog pritiska. Alternativa je nekakva Orvelovska diktatura. Ili, ako se virus pusti, desetine hiljada mrtvih, ko zna koliko njih sa trajnim posledicama i upropaštenim životima, i ogromni poremećaji ekonomije i svega drugog. Pa za par godina sve ponovo. I ko zna koliko puta tako. Tačno, ovako običan narod pati zbog poplave loših infomacija, ali patio bi bitno više u bolničkom krevetu, sa respiratom, ili ekonomski, ako se zbog nepreduzimanja odlučnih mera sve produži godinama.

Iz tvojih grafika vidimo da ništa gore ne prolazimo nego zemlje sa većom vakcinacijom.
To je i meni prilično iznenađenje (ali se odnosi samo na trenutnu težinu bolesti, a ne na isto tako važan broj zaraženih ili stepen imunosti). Videćemo. Tek smo na početku talasa. Potrebno je više podataka da bi se razumelo zašto se to događa, da li je trajno i šta znači za dalje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881136#p881136:u0ib1bbr je napisao(la):
Zuma » Pet Sep 17, 2021 7:10 pm[/url]":u0ib1bbr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881040#p881040:u0ib1bbr je napisao(la):
astrodule » 17 Sep 2021 12:23 pm[/url]":u0ib1bbr]Ja lično ne vidim nigde zaveru u ovoj epidemiji. Sve se dešava potpuno predvidljivo ako se poznaje dejstvo virusa (svakog virusa) i ako se zna šta države (ne)rade povodom toga.
Bender misli na to da on, ili ne priznaje "višak smrti", ili ne misli da je on uglavnom posledica korone, nisam baš shvatio koje od to dvoje. Međutim posle godinu i po dana zaista nema smisla ponovo se vraćati na objašanjavanje zašto je za ceo svet to dovoljno dobro tamo gde su drugi podaci nisu sigurni.
Ovo drugo navedeno. Odbacujem teoriju zavere da državni aparat prikriva dodatnih 22.000 mrtvih (ili koliko već, mislim sami menjate brojke svaki dan) koje je ubio virus. Već smatram da su umrli usled nepristupačnosti medicinskih usluga koje su ukinute kada je sve stavljeno u Kovid režim i histeriju, od jedne Dragiše Mišović pa sve do isturene ambulante u Bigrenici iza Ćuprije...

Ono što me takođe zanima svo vreme, a o čemu sam sad baš pričao sa jednim članom u privatnim porukama, jeste kako vi teoretičari zavere srpske države mislite da se tako masovna operacija prikrivanja sprovede u maloj zemlji u kojoj se sve sazna i otkrije.

Druga stvar koja me zanima je, sve i da to jeste istina, da postoji zavera srpske države da se zamaskira XY HILJADA dodatnih mrtvih od Korone, mislim da bi do sad pola kontinenta to brže bolje otkrilo i dočekalo da napenali Srbiju ili njenu vlast. A svakako bi dočekao ceo region. Pa opet, osim sporadičnih ''iskazanih sumnji'' ja ne videh ništa više o tome.

I time se opet vraćamo na one dvostruke standarde koje sam otkrio kod vas. Kada se priča o smrtnosti i prenosivosti Korone, vi već godinu dana zastupate priču ''ne mislimo ništa, rano je govoriti, ove grafike štancujemo samo da sebi pokažemo koliko ne znamo''. Evo ja ću da vam odgovorim - smrtnost je 3% a prenosivost je malo jača od gripa. :kafa: No dobro, vi slobodno mislite drugačije i pravite još 100 drugih besmislenih grafika. Elem, znači kad se priča o tome, kažete kako ništa ne znate i kako vam treba još 10 godina da bilo šta zaključite. I za to vreme cela planeta da stoji mirno, naravno, i da živimo od ljubavi i vazduha. A kada se ovde plasira glasina da je višak smrti sigurno zbog pomora od virusa, onda nema ništa ''mislimo'', nego ste pri stavu ''mi ne mislimo, mi ZNAMO da je to do zavere''. Isto i sa ovim prestankom rasta brojki nakon 20 dana. ''Mi ne mislimo da je muljačina, mi ZNAMO to''. Zanimljivo...

Ja mislim da vas dvojica-trojica grafičara treba da se okrenete predviđanju ishoda sportskih događaja. Ne samo fudbal, nego hokej, Formula, bejzbol (ameri vole tu dosadu), trke konja, izbori (što mu dođe isto, kad razmislim), kriptovalute... ma sve redom. Ne samo da ste uz toliku pasiju prema graficima, statistici i verovatnoći prevazišli stadijum predviđanja, nego ste očigledno dostigli sledeći nivo - znanje unapred. Očigledno znate ono što promiče 99% populacije. Zato mislim da treba da prebacite delatnost u sportske i igre na sreću. Taman ' zaradite nešto od tog svog dara. I bude ''Aleluja!'' i vama a i nama.

P.S.
Ovaj post nije bio upućen samo tebi, nego generalno vama par i toj vašoj praksi da stalno nešto analizirate, a zaista ne vidim da ste išta novo zaključili.

Ostale aspekte ove teme smo ti i ja odavno prošli već x puta. Videli smo da se ne slažemo u skoro svim stvarima. Ali onda si jedno veče uradio nešto što me je zabezeknulo - zapravo si jednom nekome napisao ''u pravu si'', što je maksimum afirmacije koji neko može da dobije od tebe. A uz to je iste večeri Chiko bio napisao nešto ne-ružno o svom narodu. Ne znam šta (vam) bi tog dana, ali beše baš prijatno iznenađenje. Zvučali ste obojica kao da ste promenili jednu trunku sebe na bolje. I od tada sam se i ja manje javljao, a vama nisam ništa napisao. I ne znam za vas, ali meni je to ok.

Ovo danas (tj. juče, u petak) što sam se bio oglašavao, to je bilo zato što ne mogu da se načudim par ljudi godinu dana ređaju grafike, brojeve i podatke a ne otkrivaju ništa što se već ne zna, i svaki zaključak im se svodi na ''znamo koliko ne znamo, treba nam još vremena''.

Mislim ok, opet, i to je vaše pravo a ja mislim da se ubuduće neću vraćati na to (pošto završimo ovu diskusiju sad). Samo sam morao da priupitam, šta je to što su vam sve te analize do sad donele i odgovorile. I, što pitah retorički - da li vi zaista mislite da je svaka sumnja u bilo šta oko Kovida (globalno) teorija zavere, a kad vi kažete da država krije XY hiljada Kovid žrtava, to je normalno i razumno. Na ovo drugo sam dobio odgovore. Ostaje mi samo da vidim za ovo prvo.

Ja zaista nigde nisam video da neko tvrdi da je sav višak smrti od korone. Ja lično mislim da je manji deo od korone, a ostatak od posledica (nemogućnost lečenja, stres, strah, depresija...)

Evo samo par primera iz najbližeg okruženja

majka - ima neke ciste na jajnicima koje treba redovno da kontroliše. Sva sreća pa je mogla da priušti jedan odlazak kod privatnika. U državnu se plaši da ode jer je gužva (bila je neposredno pre korone u Zemunskoj bolnici), a posle je Zemunska bila u kovid režimu.

tašta - nije mogla da zakaže kardiologa u Domu zdravlja. Jednostavno ih nije bilo i nisu mogli (hteli) da joj zakažu bilo gde u državnim ustanovama. Ćerka joj pozajmila pare, tašta nije htela da uzme i tako su prolazile nedelje i meseci, a ona je imala probleme.

ženin ujak - imao velike bolove i na kraju otišao u bolnicu. I pored kompletne vakcinacije morao je tamo da čeka ispred oko sat vremena da dođu rezultati brzog testa. Na kraju ga primili i operisali jer mu je puklo slepo crevo. Da su čekali još malo - ko zna šta bi se desilo.

ženina ujna - ne može da ode na neki pregled posle operacije jer je ta bolnica u kovid režimu. Kod privatnika taj pregled košta 25000. Nemaju da plate toliko. Našli neku vezu da odrade za 10000. Šta će jesti - ko zna?

U manjim sredinama i siromašnijim je situacija još gora sigurno.

Screenshot-2021-09-18-08-36-27-573.jpg

За сада

Evo juce americka FDA odbila predlog da svi treba da prime trecu dozu, ali preporucila da svi preko 65 treba da prime i svi sa komorbitetima. Logicno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881346#p881346:137cxpt3 je napisao(la):
Zion Williamson » Sub Sep 18, 2021 2:06 pm[/url]":137cxpt3]Evo juce americka FDA odbila predlog da svi treba da prime trecu dozu, ali preporucila da svi preko 65 treba da prime i svi sa komorbitetima. Logicno.
Koji je razlog odbijanja ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881360#p881360:fd58ip90 je napisao(la):
chiko » Sub Sep 18, 2021 2:23 pm[/url]":fd58ip90]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881346#p881346:fd58ip90 je napisao(la):
Zion Williamson » Sub Sep 18, 2021 2:06 pm[/url]":fd58ip90]Evo juce americka FDA odbila predlog da svi treba da prime trecu dozu, ali preporucila da svi preko 65 treba da prime i svi sa komorbitetima. Logicno.

Istrazivanja ne ukazuju da ima potrebe za mladje.
Before the vote, some committee members said they were concerned there wasn’t enough data to make a recommendation, while others argued third shots should be limited to certain groups

Rekoh ja treba sacekati i ne zaletati se bezveze na trecu dozu kao sto nasi preporucuju jer zele da se potrose zalihe

Offtopic i prostačko obraćanje su obrisani plus jedan ban na nedelju dana.

Zamisli dođe ti neko iz neke zemlje poznate po muvanju, po nesposobnim političarima, gde je veliki broj zaraženih, skoro najveći u Evropi, gde je višak smrti isto među najvišima, a vlasti se ponašaju da je sve super. Pa onda ti je lokalna mafija obično iz tihkrajeva.

Da li bi ti verovao bilo kakvoj potvrdi koja dolazi iz takve zemlje?

E_hBgfWXsAMYLQM

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php? ... id=1924588

Ima i nastavak
Doktor Dragan Martinović čije je obaveštenje danas zapalilo društvene mreže, saznavši da je ono uklonjeno, poručio je da će ga vratiti čim dođe na posao.

Doktor prvo nije verovao da mu je obaveštenje skinuto.

"To je netačno, obaveštenje stoji… Možda ga je ipak neko skinuo, ali ja ću ga ponovo vratiti. Kada sam ga okačio, stajalo je tri dana, pa ga je direktor skinuo bez obrsazloženja. Pošto nisam dobio obrazloženje zašto je to učinio, ja sam ga vratio“, rekao je Martinović i dodao da će nastaviti da vraća obaveštenje dok ne dobije obrazloženje zašto ne treba tu da stoji.

"Čak i ako mi zabrane – ja ću se svakako pridržavati onoga što piše u odluci", zaključio je on, a prenela je NovaS.

Obaveštenje iz bolnice u Sremskoj Mitrovici, Službe za očne bolesti koje je izazvalo buru na društvenim mrežama danas je uklonjeno, potvrđeno je RTS-u.

U pisanom odgovoru se navodi da "prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti".

"Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu", piše u saopštenju.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1924615

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881240#p881240:2zhnq9gg je napisao(la):
Zuma » Sub Sep 18, 2021 12:58 am[/url]":2zhnq9gg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881206#p881206:2zhnq9gg je napisao(la):
mariks » 17 Sep 2021 10:11 pm[/url]":2zhnq9gg]
Mešaš babe i žabe. Svi znamo šta se u početku pričalo. Ajde nadji mi izjavu nekih naučnika na početku epidemije koji su pričali da nije cilj ubiti virus i da vakcine ne štite i da nas neće spasiti, a da nije klasifikovan kao "šarlatan". Posle uopšte nije postavljen neki cilj jer je taj cilj stalno menjan te 60% te 70% te 90% te 140% čak se i ovde na forumu mogu pronaći te poruke. A mi, antivakseri i teorijozaverači kako nas neki zovu, smo upravo ovo pričali.
Znam tačno šta se pričalo...

Niti si odgovorio na pitanje niti si napisao nešto novo, samo si napisao isto što i ja u širem obliku :) I već 10000 puta ponovljeno, običan gradjanin neće posle svake izjave kriznog staba, medija, politicara... sesti i čitati sciencemed i traćiti dlaku u jajetu. U trenucima kada je pitanje "života i smrti" nema se vremena za tako nešto i zato je merodavno sve što dolazi iz državnih vrhova i "kriznih štabova" jer su oni struka. To što smo na kraju mi "antivakseri i ravnozemljaši" bili u pravu samo je jedan dokaz pogrešnog informisanja naroda koji je uticao da nemamo veći procenat vakcinisanih. Te , Ja bar mislim, da rešenje tog problema ne treba tražiti u nekoj prisili jer će silom da se vrati već u priznavanju greške i da se krene fino i normalno.

A ovaj doktor slobodno neka prvo vodi rat sa svojim nevakcinisanim kolegama pa onda neka pljuje po narodu.

Beograd -- Virusolog prof. dr Tanja Jovanović, članica Kriznog štaba kaže da u pandemiji, kao i u ratu, uvek pobeđuje onaj koji ima mudriju strategiju i odbranu. Kako dalje objašnjava, oko polovine naših građana nije pokazalo odgovornost prema sebi, svojoj porodici i celom društvu. Nisu se vakcinisali iz razloga koji samo oni znaju, jer ne postoji ni jedan jedini stručni i naučni razlog za protivljenje vakcinaciji.

"Njih posmatram kao izdajnike civilizacije.''

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1924434

Neverovatna mi je ta ideja u koji su ubeđeni pojedini prokovidisti, poput ovog nadmenog Napoleona iz Sremske Mitrovice gore što je sam počeo protivzakonito da uvodi i primenjuje Kovid ausvajs, i ove Jovanke Orleanke koja svakog ko se nije vakcinisao poistovećuje sa antivakserima i inatlijama.

Pisao sam ranije da znam lično nekoliko ljudi koji još nisu vakcinisani, a čiji razlozi za to nemaju nikakve veze sa antivakserstvom. Jedna od njih je i moja devojka, fakultetski obrazovana, koja nije mogla pre da se vakciniše, a za par dana je vodim na Sajam, gde sam ja primio (odnosno nisam, ako se pita Chiko) Rusku vakcinu u aprilu.

I sad, ovaj nadobudni umišljeni Napoleon gore, i ova Jovanka Orleanka, da ih neko pita šta misle o takvim ljudima, oni bi ih najgore napljuvali i rekli kako je to neko antivakserstvo, srpski inat, zatucanost, glupost, možda čak i Trampovska propaganda™ i naravno ne bi propustili priliku da ih nazovu sebičnjacima i ubicama koji namerno to rade. A istina je da zaista prosto postoje ljudi koji od proleća i pojave vakcina pa do sad jednostavno nisu razmišljali o Koroni ili su imali preča posla. Možda zato što, gle čuda, ubija Korona, ali ubijaju i besparica a i druge bolesti. :kafa: Može da im se zameri na kašnjenju u delovanju (što nisu ranije, ako već žele da se vakcinišu), ali ne može niko da poredi nekog ko iz inata neće da se vakciniše (a ima i toga) sa nekim kome to prosto nije bio prioritet ili je imao drugi razlog zašto nije.

Ovo što radi ova slepčina od doktora iz SM znači da kada bi njemu došao na pregled i lečenje neki zemljoradnik iz sela oko SM, koji mesečno ima kontakt sa 20 ljudi a 90% vremena je na imanju gde radi ko konj, i zato se do sad nije vakcinisao, doktor bi ga bez srama napljuvao i vratio kući jer je on u svom sujetnoj opičenoj glavi uzeo na sebe da sprovodi pravdu među narodom i bori se protiv okeana epidemije - kašičicom. Okej, jedan zaludni deo mene, idealista koji je i sam vodio Sizifovske bitke, ceni delić toga - čovek ima svoje principe i bori se za njih. Razumem. Ali s druge strane, postavlja se pitanje:
Prvo, ko si bre ti da nekome uskraćuješ pravo na lečenje i zdravstvenu negu koje on uredno plaća kroz poreze i 300 drugih nameta? :kafa:
A drugo, gde su svi ovi doktori, ne Šekleri, Radovanovići i slični politizovani pajaci, nego obični ''doktori iz naroda'' da se oglase i prave štrajkove kada se organizuju utakmice, izbori, politički skupovi, Dani srpskog partijstva u Beogradu i slične majmunarije?

Mnogo doktora se u zadnje vreme oglašava glumeći bog zna kakve Napoleone i ''tough love'' staratelje i spasioce, ali ja moram da primetim da su svi ti njihovi besovi uglavnom usmereni na lajanje po narodu, i to na žestoko rafalisanje po svakome ko - iz bilo kog razloga - još uvek - nije vakcinisan (čak i ako ima nameru da se uskoro vakciniše). A kada se radi o najvećim očiglednim rasadnicima Korone, onda ćute ko zaliveni. Lakše im je i draže da se zamere nekoliko miliona ljudi nego Jednom određenom čoveku. :kafa: A misle da su bog zna kakve face i heroji.

I ne samo to, taj gore doktor takodje apsolutno preskače preležavanje pa ga ne zanima npr dokaz o preležanoj bolesti ili antitela iako su sva dosadašnja saznanja pokazala da je taj vid zaštite bolji ko se na nesreću zarazio. Tako da treba postaviti pitanje ovom doktoru koliko se zaista razume u medicinu.

A drugo, kao što smo već rekli običan narod uvek ispašta. Plaća kada bogati gube novac, a po izjavi ove doktorke plaća i što Indija, Južna Amerika, Afrika... nije vakcinisana pa sada ima više mutacija ali je bitno da mi dobijemo treću dozu i da ona zna da će zbog toga biti potrebna sezonska vakcinacija. A najgore, a to im je izgleda najjači argument, kada uporedjuju morbile sa koronom.

Офтамологија нема везе са вирусологијом или имунологијом. Господин доктор не може да ускраћује очним пацијентима право на лечење очних здравствених проблема јер исти никако не зависе од Ковида-19, а лекар се може заштитити маскама, оделима и осталим средствима без обзира на то да ли су вакцинисани или не. Бити вакцинисан не значи да ниси заразан. ТО ЈЕ ЧИЊЕНИЦА!!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881379#p881379:2b192z8b je napisao(la):
Zion Williamson » Sat Sep 18, 2021 2:44 pm[/url]":2b192z8b]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881360#p881360:2b192z8b je napisao(la):
chiko » Sub Sep 18, 2021 2:23 pm[/url]":2b192z8b]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881346#p881346:2b192z8b je napisao(la):
Zion Williamson » Sub Sep 18, 2021 2:06 pm[/url]":2b192z8b]Evo juce americka FDA odbila predlog da svi treba da prime trecu dozu, ali preporucila da svi preko 65 treba da prime i svi sa komorbitetima. Logicno.

Istrazivanja ne ukazuju da ima potrebe za mladje.
Before the vote, some committee members said they were concerned there wasn’t enough data to make a recommendation, while others argued third shots should be limited to certain groups

Rekoh ja treba sacekati i ne zaletati se bezveze na trecu dozu kao sto nasi preporucuju jer zele da se potrose zalihe

Čovek izgovara da "istraživanja ne ukazuju da ima potrebe za mlađe" i onda navodi citat na engleskom gde stoji potpuno druga informacija (?!?!?!?!?!?!?!?!): "pre glasanja, neki članovi komiteta su rekli da su zabrinuti da ne postoji dovoljno podataka da bi se izdala preporuka, dok su drugi tvrdili da treću dozu treba ograničiti na određene grupe"

Kako si zaključio da nema potrebe za mlađe iz ove rečenice?!?!?!?!?!?!?!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881418#p881418:2lcrczwf je napisao(la):
astrodule » 18 Sep 2021 04:01 pm[/url]":2lcrczwf]Zamisli dođe ti neko iz neke zemlje poznate po muvanju, po nesposobnim političarima, gde je veliki broj zaraženih, skoro najveći u Evropi, gde je višak smrti isto među najvišima, a vlasti se ponašaju da je sve super. Pa onda ti je lokalna mafija obično iz tihkrajeva.

Da li bi ti verovao bilo kakvoj potvrdi koja dolazi iz takve zemlje?
Albanija je skandinavska zemlja bez korupcije. Baš kao i njen baltički sused Ukrajina.
Problem je negde drugo, jer da je tako kao što ti kažeš nijedna zemlja u 'regionu' ne bi mogla da uskladi. Problem je očigledno u proceduri usklađivanja, tehnički i/ili pravni...samo gde tačno je zapelo?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881496#p881496:opug00cx je napisao(la):
Bender Rodriguez » 19 Sep 2021 00:26[/url]":opug00cx]Beograd -- Virusolog prof. dr Tanja Jovanović, članica Kriznog štaba kaže da u pandemiji, kao i u ratu, uvek pobeđuje onaj koji ima mudriju strategiju i odbranu. Kako dalje objašnjava, oko polovine naših građana nije pokazalo odgovornost prema sebi, svojoj porodici i celom društvu. Nisu se vakcinisali iz razloga koji samo oni znaju, jer ne postoji ni jedan jedini stručni i naučni razlog za protivljenje vakcinaciji.
Predsednik stalno u nekim ratovima, pitaj boga s kim sve ne i zašto. A to nam saopštava direktno i indirektno, bilo lično, bilo preko svojih poltrona. A kako god okreneš, nit' mu se povećala popularnost, nit' mu se smanjila, koliko god istraživanja i anketiranja medijskih grupa pisala da se živi nikad bolje i da nikad veću popularnost nije imao.

https://ljudilazi.blogspot.com/2021...n=Feed:+LjudiIOstaleLai+(Ljudi+i+ostale+laži)

Породичне сахране

- септембар 18, 2021

Ако делује да сам бесан то је зато што сте уствари бесни ви који читате. Мене је мој бес одавно прошао. Сада сам равнодушан. Више не убеђујем икога да прими вакцину, зашто бих? Терет објашњавања добробити вакцинације пренесен је на појединце. Медији се труде да слуде свакога. Да ли стварно људи који су стручни дају такве изјаве или су лоше пренесени уз неки наслов који везе нема са текстом, то не знам.

Није ми јасно како неко ко је стручњак може да изјави да нема поново заражених или да су вакцине експерименталне или да деца не преносе вирус, заиста ми није јасно.

У два дана две труднице са тешким запаљењима плућа. Поред њих шест комплетних породица са запаљењима плућа. Нико вакцинисан. Плус један старији човек (86) вакцинисан Синофармом фебруара.

Истовремено стижу вести о пацијентима које сам послао у болницу и који су одатле кренули на своје задње путовање у лименом сандуку.

Да буде горе, разбољевају се и они који су вакцинисани, не у некој великој мери али их има. Када кажем вакцинисани мислим на вакцине које дају дужи имунитет а не сезонске.

Упркос причама о неком ненормално дугачком имунитету након разбољевања, евидентно је да од тога нема ништа. Разумем ја истраживања, али су поуздана као и тврдња да никога не може да удари гром два или више пута.

Да све буде још горе, има оних који су прележали ковид, лечени болнички, вакцинисали се након тога и поново имају ковид, опет читаве породице.

Изглед плућа је такав да страдају пре него човек примети да је болестан. Питам пулмологе зашто приме пацијента а нису му сликали плућа?, кажу толико лоше стање да нема времена ни за снимање.

Е то је делта. А сасвим је могуће да дође и делта плус који је још гори.

Породичне сахране су нам постала реалност.

Оно што нико не жели да вам каже па изгледа морам ја - плућа која су тако оштећена, код оних који преживе, обећавају живот који је драстично краћи и пун мука. Немојте да кажете да су вам криви они лекари који су вас упозорили да се то може десити. Они који вас лажу да је све безопасно, е они су криви.
Долазим до закључка да не требам више икога да убеђујем да се вакцинише, немојте. Ако се не вакцинишете вероватно ће епидемија трајати краће. Истина број мртвих биће оргоман али како прозаразаши кажу - боље да се умре од болести него да се приме вакцине. Та реченица најбоље показује ниво њиховог интелекта. Зашто им ускратити, када већ желе.
Они који су вакцинисани урадиће то опет, за пар месеци поново, али са додатном дозом у којој су антитела за алфу и делту. Након тога са још неком дозом и тако све док не остане 95% вакцинисаних, на овај или онај начин.
Драго ми је да се демаркирају праве вође антинаучног покрета у Србији, неким чудом имају ордење. Браво, истина је на YouTube-u зар не? Само укуцаш и пише. Јесте глупо то што пише али коме је то битно.

Inace, danas je (opet) derbi. A ne videh da se ijedan od ovih prominentnih grlatih doktora oglasio povodom toga.

Vrh