Они који су вакцинисани урадиће то опет, за пар месеци поново, али са додатном дозом у којој су антитела за алфу и делту.
Да буде горе, разбољевају се и они који су вакцинисани, не у некој великој мери али их има. Када кажем вакцинисани мислим на вакцине које дају дужи имунитет а не сезонске.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881755#p881755:230yih5c je napisao(la):astrodule » Pon Sep 20, 2021 1:57 am[/url]":230yih5c]Kinesku neki zovu sezonskom.
Kažu da se to znalo od početka.
Zatim daje se hijerarhija nivoa "zaštićenosti", od manje ka većoj zaštiti:"Based on our analysis we suggest that it is important to monitor SARS CoV-2 antibodies concentrations as an indicator of asymptomatic COVID-19 infection, and as an equivalent of effectiveness of humoral response in convalescents and vaccinated people. Taking into consideration the time-limited nature of the effects of post infection SARS CoV-2 recovery or vaccination, among others physiological half-life, we suggested monitoring IgG antibodies level as a criterium for next vaccination."
Po ovome, prosečni vakcinisani imaju veću zaštu od prosečne osobe koja je kovid prebolela (doduše, ne kaže se u kom to perodu važi). A još je najbolje da se razbolite posle vakcinisanja (bar što se tiče broja antitela i verovatno dužine zaštite posle toga)"Based on the concentration of neutralizing antibodies, we propose the following hierarchy of activation of the humoral response: unvaccinated (G0, where antibody concentrations were below the cut off <1,0) < convalescents (G1) < vaccinated (G2, G3) < vaccinated convalescents (G4) < patients with COVID-19 infection after being fully vaccinated (G5)."
Na slici se mogu videti i neke brojne vrednosti za opadanje antitela."Taking into consideration the time-limited nature of the effects of post infection SARS CoV-2 recovery or vaccination, among others physiological half-life, we suggested monitoring IgG antibodies level as a criterium for next vaccination."
"The completed analysis showed a linear dependence over time for both vaccination response and response naturally taken from viral infection in the group after clinically mild or moderate COVID-19 disease."
Naime dobićete je opet. I opet ... sve dok jedna od dve strane najzad ne popusti, a to neće biti virus.
Ovo prilično obesmišljava priču kako je preboleti kovid bolje od vakcinacije. Ostavivši za sad po strani druge sasvim očigledne probleme sa tom idejom, vezane za bitno različiti nivo rizika u dva slučaja, ništa se bitno ne postiže time što ste uz veliki rizik preležali bolest. Naime dobićete je opet. I opet ... sve dok jedna od dve strane najzad ne popusti, a to neće biti virus.
Naime dobićete je opet. I opet ... sve dok jedna od dve strane najzad ne popusti, a to neće biti virus.
Nemoj da se slažeš sa mnom, molim te. Ipak sam ja antivakser, između ostalog. Sam si rekao ranije.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881908#p881908:3qlnpgfw je napisao(la):chiko » Pon Sep 20, 2021 3:21 pm[/url]":3qlnpgfw]Jednom da se i slozim sa vama.
Masala.
Hteo sam da ukažem na jednostavnu matematiku rizika. Znamo da je preležati kovid u proseku BITNO opasnije (Rizik.kovid) od vakcinisanja (Rizik.vakcina). Oko toga nema spora. Takođe, ne sporim da je imunitet posle bolesti kvalitetniji i, pretpostavljam, dugotrajniji (TrajanjeZastite.covid), od imuniteta od vakcine (TrajanjeZastite.vakcina). Međutim ove studija sugeriše da verovatno nije bitno dugotrajniji. A to sasvim menja jednačinu rizika. To znači sledeće: Čovek, kao neki lični izbor cele ove kontraverze, ili bira bolest ili vakcinu. Ako bira bolest znači da će već bitno veći rizik jedne bolesti da mu se vremenom povećava pošto se rizici svih tih ponovljenih bolesti delimično sabiraju. Isto važi i ako bira vakcinu. Ali se tu, makar i češće, ipak sabiraju BITNO manji pojedinačni rizici. A ustvari, verovatno se i ne sabiraju. Ako je recimo alergičan na nešto u vakcini, to će videti već prvi put. Kasnije, ako to prođe dobro, može da dalje uzima uvek istu, za koju zna da sa njom nema problema, pa mi se nadalje "rizici vakcine" u ponovljenim vakcinacijama ne sabiraju, pa makar bili i mali. Imaće samo početni rizik.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881865#p881865:2ol8w6ce je napisao(la):mariks » 20 Sep 2021 12:14 pm[/url]":2ol8w6ce]
Nisam pročitao celu studiju već samo ovo što si postavio pa se pitam da li si pročitao i pogledao ono što pišeš? Dakle uporedjuju 3 meseca posle vakcinacije i 6 meseci nakon preležane bolesti zatim nisu spominjane ni starosne grupe niti preležani + vakcinisani. I jasno se kaže da je preležavanje jači vid zaštite nego vakcinacija jer nemamo tačna merenja kao što si i napisao.
Evo ti po kovid bolnicama sada pretežu vakcinisani, svako može da proveri, a preležanih skoro i da nema, pojavi se po neki slučaj sa upitnom preležanošću, a ima i zaraženih preležanih + vakcinisanih ali u mnogo manjem broju. Nema više priča samo je 1% vakcinisanih u bolnicama, a ko zna koliko je vakcinisanih od ovih što su umrli. Dakle, iako je preležavanje sada već dokazano jača zaštita i iako se vidi da vakcine imaju efekta sve to nije nikakva apsolutno zaštita tako da stare i rizične osobe MORAJU da izbegavaju kontakte koliko je to moguće, bar dok virus/zaraza dokazano ne oslabi i to je jedini "lek" u kombinaciji sa pomenutim dakle vakcina nije nikakav spas za odredjenu populaciju. Posebno kada se zna da vakcina "ispari" posle par meseci. Pričati im kako su posle vakcinacije slobodni ko ptica na nebu samo dovodi do više smrti.
Sve zavisi od boljeg poznavanja rizika. Ako je bolest stvarno bezazlena i može se dobiti mnogo puta bez ikakvih posledica, onda o njoj ne treba misliti sve do starosti. U suprotnom je bolja vakcina.Što je i normalno, apsolutna zaštita ne postoji ili znaš nešto što mi ne znamo? Ili je možda rešenje da se vakcinišemo na svakih 6 meseci protiv kovida, gripa, prehlade, raznih bakterija... a promaju i 'ladan beton da ne spominjem. Možda će to nekome pomoći, a možda će nekome sve te silne vakcine napraviti problem pogotovo ako se ne izlaže toliko napolju pa se retko i razboli.
Bilo je ranije na TV - u , to sam već spominjao, da je kod određenog broja ljudi potvrđeno prisustvo antitela i godinu dana nakon preležavanja. Nemojte me držati za reč, jer se nisam bio uključio na sam početak, da su to pričali virusolozi.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881954#p881954:2yaf5gsn je napisao(la):mariks » 20 Sep 2021 17:15[/url]":2yaf5gsn]Pa ne postoji bezazlena bolest, bar po meni. Rekao sam već da svaka bolest ostavlja trag u organizmu, a od samog organizma zavisi koliki će taj trag biti. Dakle niko ne priča da ljudi treba da se zaraze umesto da se vakcinišu već da se preležani moraju isto tretirati kao vakcinisani pogotovo jer postoji mogućnost da manje šire zarazu. Plus što bi trebali da se preležani vakcinišu bar 6 meseci od preležavanja, a možda i kasnije kako bi se imunitet bolje potvrdio, a ne da neki nabedjeni doktor traži samo vakcinaciju koja nije nikakva garancija ili "nauka" koja traži da se vakcinišu tokom bolesti ili neposredno posle.
:kk:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881954#p881954:2yaf5gsn je napisao(la):mariks » 20 Sep 2021 17:15[/url]":2yaf5gsn]A zašto 50% ne želi da se vakciniše? Pa ja mislim da je jasno, inat i pogrešno informisanje je dovelo do bunta ljudi. A ima i onih koji jednostavno još nisu hteli jer ne razmišljaju o tome. Svakako ja bar mislim da je velika većina nevakcinisanih mladja i da će generalno lako preboleti kovid tako da će se "vakcinisati" na ovaj ili onaj način. Kao što smo videli ne prolazimo ništa gore nego zemlje sa više vakcinisanih i to je upravo jer je rizična populacija vakcinisana verovatno preko 90%. Virus će slabiti, možda i više puta preležana bolest neće biti problem, ali do tada suludo je pričati ugroženoj populaciji "vakcinišite se i budite slobodni" ili da postoji mogućnost da se ne zaraze uopšte, ni sa jednom bolešću.