@Mariks - upravo to. Kad drugi nešto rade, to je haos. Kad on nešto radi, to je Božja reč i zapovest.
@Operic - hvala, takođe :kk:
@Beki - ahahaha ok :mrgreen:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879490#p879490:fvccsfs2 je napisao(la):
Zuma » Sub Sep 11, 2021 9:37 pm[/url]":fvccsfs2]
Ti izgleda zaista nisi u stanju da odgovaraš samo na argumente i da pričaš bez stalnog vređenja.
Kvalifikaciju da s tobom normalno razgovaram izgubio si u nekoliko navrata, čak i sa sve drugim šansama koje sam ti davao.
1) Višestruko prozivanje da sam antivakser i teoretičar zavere, čak i kad si/ste znali da sam se vakcinisao
2) Prozivanje da ne razumem i ne znam matematiku, za razliku od tebe Šamija lično... Tjaaooooj, da mi je da te gurnem tamo ovima na SF, da te malo protrkeljišu tako nadarenog i obrazovanog... :roll:
3) Višestruko impliciranje da svako ko odbija tvoj Kovid fašizam, pa i ja, je Trampovac i ultradesničar. Više puta si bio lepo upozoren da se okaneš toga, ili da se javiš lepo pa da uživo izrekneš sve to i da staneš iza svojih reči, bez toga da neko drugoj strani stalno zapušava usta i štiti te. Ništa preko toga, samo da jednom u životu osetiš kako je kad treba da se stane iza onoga što se izrekne
4) Potpuno ignorisanje, i nipodaštavanje svih argumenata, izveštaja i reportaža o socio-ekonomskim posledicama koje Kovid šizofrenija načinila svetu
Odbio si sve to. A nastavio da perfidno i ''na finjaka'' omalovažavaš i vređaš druge. Samim tim, izgubio si bilo kakvo poštovanje u mom obraćanju.
Kako si ono rekao onomad, nešto u fazonu - ''dijalog sa mnom mora da se zasluži''?
Epa vidiš, kad si ti u pitanju, i za tebe važi isto od mene. :wink:
Da se vratimo na temu. Ajde prvo ovo - kažeš Kovid ausvajs se primenjuje svuda u svetu. Evo, za razliku od tebe kome su ceo život punili glavu da si savršen i sveznajući, ja nemam problem da priznam kad nešto ne znam (ili pogrešim). Stoga, da li bi bio ljubazan da nam ovde navedeš neke - ne sve, ali ne ni manje od 5 - zemalja u kojima se Kovid ausvajs primenjuje? Ne da postoji na papiru. Pusti me toga. Nego da se primenjuje, sada, u ovom trenutku?
Edit/dopuna: Našao sam sebi
odgovor. I evo priznajem, nisam znao da ih je toliko u Evropi. Sad ću lepo da prošetam još malo netom pa da vidim koliko, i kako, se te propusnice primenjuju na samom terenu u tim zemljama. Pošto već iz ovog teksta vidim da se negde primenjuju lokalno ili sporadično.
A da li ti misliš da se to kod nas može ili ne može sprovesti je pitanje za kasniju diskusiju
Opet ti s tim ''kasnije''. Pitao sam tebe i tvoju sekticu nekoliko puta, i pitao bih i SZO da mogu - koliko još proleća, leti, jeseni, zima, talasa, sojeva... treba da prođe da vi Kovid paničari i diktatori:
1) kažete ''e dobro, sad znamo dovoljno o Kovidu, znamo da neće pobiti planetu i dovoljno da se vratimo normalnom ili skoro normalnom životu''?
2) shvatite da šta god uradite i kažete, nećete uspeti da ubedite preko možda dodatnih 5% da se vakcinišu (to kažem kao konstataciju)
3) da bolnice zavise od ekonomije, a ekonomija strašno puno zavisi od slobodnog i neometanog kretanja ljudi i dobara?