[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879403#p879403:2t1qtau0 je napisao(la):operic » 22 minutes ago[/url]":2t1qtau0]Hoće proći će dokle god su u većini ovi koji policiji tužakaju komšije koje igraju basket, jer ne poštuju distancu
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879407#p879407:2hy01utf je napisao(la):astrodule » Sub Sep 11, 2021 1:27 pm[/url]":2hy01utf][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879403#p879403:2hy01utf je napisao(la):operic » 22 minutes ago[/url]":2hy01utf]Hoće proći će dokle god su u većini ovi koji policiji tužakaju komšije koje igraju basket, jer ne poštuju distancu
Drago mi je da ti je sećanje odlično, ali šta to vredi kada si izgleda zaboravio na kontekst u kome se to desilo. Čisto da objasnim onim koji ne pamte baš svaku rečenicu sa foruma - jesam, prijavio sam klince koji su igrali basket. To je bio onaj period kada se ništa nije znalo o virusu, kada su donešene mere zabrane sportskih aktivnosti na otvorenom i kada se otvoreno pretilo vikend zatvaranjima, kada nije bilo vakcina...
Sada kada se mnogo više zna, kada svako ko hoće može da se zaštiti vakcinom, naravno da ne bih prijavljivao klince na basketu.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879416#p879416:3ga064of je napisao(la):mariks » 44 minutes ago[/url]":3ga064of][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879407#p879407:3ga064of je napisao(la):astrodule » Sub Sep 11, 2021 1:27 pm[/url]":3ga064of][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879403#p879403:3ga064of je napisao(la):operic » 22 minutes ago[/url]":3ga064of]Hoće proći će dokle god su u većini ovi koji policiji tužakaju komšije koje igraju basket, jer ne poštuju distancu
Drago mi je da ti je sećanje odlično, ali šta to vredi kada si izgleda zaboravio na kontekst u kome se to desilo. Čisto da objasnim onim koji ne pamte baš svaku rečenicu sa foruma - jesam, prijavio sam klince koji su igrali basket. To je bio onaj period kada se ništa nije znalo o virusu, kada su donešene mere zabrane sportskih aktivnosti na otvorenom i kada se otvoreno pretilo vikend zatvaranjima, kada nije bilo vakcina...
Sada kada se mnogo više zna, kada svako ko hoće može da se zaštiti vakcinom, naravno da ne bih prijavljivao klince na basketu.
Čekaj, a kad si preležao kovid igrajući odbojku?
„Mnogo bolje nego većina država i u Evropi i u svetu. I da otkad se pojavila vakcina i došla u Srbiju, čitava borba protiv korone se menja. Država je otvorila tri nove kovid bolnice, najmodernije, sa modernom opremom, svaka modernija od prethodne… Na građanima je bilo da slušaju lekare, struku i da se vakcinišu“, naglasila je Brnabić.
Učvešće ih sigurno, samo ni ja ne verujem da će to moći da se održi. Eto kao što se kontroliše buka noću, nepropisno parkiranje, itd, tako će se kontrolisati i ovo.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879402#p879402:17yvjnqf je napisao(la):Bender Rodriguez » 11 Sep 2021 12:52 pm[/url]":17yvjnqf]Dosadni ste s Kovid ausvajsima. Shvatite, neće to nikad proći. Ni u mnogo ''avangardnijim'' zemljama od nas, a kamoli tek ovde.
Ja prvi iako sam vakcinisan i solidno poštujem mere, ne pada mi na pamet da nosam okolo papir i nekome se dokazujem jel sam vakcinisan i zdrav.
Ona je pozvala na individualnu odgovornost.
„Prema sebi i prema čitavom društvu, država ne može sve. Mi nismo društvo maloumnih da da moramo da idemo od čoveka do čoveka, da ih uspavljujemo, pa da ih vakcinišemo. Jednu šansu smo propustili da pobedimo virus, hajde da je ne propustimo drugi put. I dalje imamo dovoljno vakcina, i dobićemo ih još“, rekla je.
„Vakcinišite se ljudi, toliko smo života izgubili, a mogli smo da ih spasemo, samo je trebalo da se vakcinišu. Ne znam šta više da kažem na tu temu. Država je sve uradila, ne postoji ništa više što je posao države da uradi. I tu je mnogo pomogao Krizni štab“, izjavila je premijerka
Ali ja ne želim da nosim to ni u digitalnoj formi. Znam da sad nekima zvučim kao sebični razmaženi psihopata i masovni ubica ali to je moj izbor i moj stav. I moje pravo. I po društvenim normama u Srbiji, a i po važećim zakonskim (jer je ustanovljeno da su Kovid propusnice nezakonite ovde). Već nosim sa sobom previše dokumenata i stvari, i u svakodnevnoj varijanti, i u specijalnim namenskim prilikama. I ne želim da kada izađem iz stana brinem da li sam poneo još jednu stvar. Samo da bih nekome dokazivao da li sam vakcinisan i zdrav.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879461#p879461:15v4svc9 je napisao(la):marrecar » Sub Sep 11, 2021 6:48 pm[/url]":15v4svc9]
Nećeš morati da nosaš papir, dovoljno je u digitalnoj formi.
Po nekim drugim temama se ne slažemo ali ovako isto i ja razmišljam i slažem se sa svim rečenim[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879473#p879473:310qf953 je napisao(la):Bender Rodriguez » 11 Sep 2021 06:37 pm[/url]":310qf953]
...
Ali društvo u kome te na ulazu u poštu, prodavnicu, kafić, frizera... neko zaustavlja i traži ti dokaz da si vakcinisan i zdrav... to je meni toliko bolesno i nenormalno da nemam reči. I onda dođu levi isprdci pa mi pričaju ''pa to nema nikakve sličnosti sa fašizmom''. Ma, ne nema... Osim što si u večitoj policijskoj državi zbog nekolicine šizofrenih strašljivaca.
...
2) ova situacija se koristi širom sveta da vlade vide koliko mogu da jašu svoje narode pre nego što pobesne. I kako na suptilne subverzivne načine nametati ljudima nove vrste prikrivenog fašizma upakovane u slatkorečive SJ, PC i levičarske oblande.
...
Pod izgovorom stravljenja nad bolešću sa smrtnošću 3%, uspostavlja se nova zamaskirana verzija levičarskog fašizma i diktature u kojoj je normalno da te pri svakom ulasku i izlasku u objekat koji nije tvoje prebivalište, neko zaustavlja i proverava ko si, šta si, jel si zdrav, ''koliko si zdrav'' (jel si primio vakcinu 15. marta ili 5. aprila) i gde si pošao. Žalim ljude kojima je to normalno. A s... na one koji pokušavaju da mi prodaju priču da je to za opšte dobro, i da su oni takvi bog zna kakvi samarićani, dobrotvori i mesije a ja ubica i sebičnjak što, nakon godinu i po dana njihovog prdenja u prazno i plašenja praznim pričama, ne delim njihove poglede na funkcionisanje društva i rešavanje epidemije. I ne budim se i ne ležem misleći o Koroni, Koroni i samo Koroni.
Praktična razlika u posledicama raznih pristupa je sada vrlo lako vidljiva. Portugalija, Španija, Danska, Belgija, Švedska, svi imaju veliki procent vakcinisanih i za sve njih su epidemija i vanredne okolnosti za sve praktične svrhe TRAJNO završeni.
Ti izgleda zaista nisi u stanju da odgovaraš samo na argumente i da pričaš bez stalnog vređenja.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879478#p879478:18rw8yru je napisao(la):Bender Rodriguez » 11 Sep 2021 07:41 pm[/url]":18rw8yru]Ti stalno govoris kao da si ti deo neke vecine. Nisi. Ti si deo jedne male preplasene nesposobne manjine.
Logika da ce Kovid propusnice, fastisticki ausvajs 21. veka koji vi levicari namecete, naterati nekog u Srbiji da se vakcinise je logika na nivou zasto ne bismo postavili po lezeceg policajca pred svaku raskrsnicu u zemlji da bismo naterali vozace koji se trkaju i divljaju, da se dovedu u red. Ne kralju/kraljevi, kao sto to nece spreciti ove da nadju mesto za trkanje i posle 30. pokusaja, tako ni Kovid ausvajs nece prosecnog Srbina naterati da se vakcinise. A samo ce da stvori probleme i glavobolje celom drustvu i ekonomiji.
Inace, vidim da si zaokruzio mrtve od Kovida na 30.000. Lepo, svaka cast. Znas na koga me podsecas s takvim ponasanjem? Na naprednjake i njihove medije u periodu od izgradnje Mosta na Adi pa do sredine prosle decenije, kada su poceli sa pricom "sta ce nam (Djilasov) most od 300 miliona evra" pa bi onda sledece godine zaokruzili na 400 miliona. Pa sledece na na 500 pa se vremenom doguralo i do 700. Na kraju sam ih pitao "tebra a sto ne zaokruzite lepo na milijardu?" E tako i ti. Isti si kao i oni protiv kojih se satro boris. Hoces da budes kao naprednjaci? Budi, samo napred. Ionako si postao takav demagog i manipul... pardon - toliko sklon manipulisanju da svakim danom sve vise licis na njih. A i vec si pun prica o humanosti i levackim idejama a zapravo bi da se na mala vrata uvede policijska drzava i fasizam.
Druge bolesti ili ne proizvode ovakve društvene poremećaje, ili imaju teške posledice koje se ne mogu sprečiti tako lako kao kovid, mada ima i bolesti koje bi se mogle sprečiti kad bi neko uložio ogromne pare, tj promenio kapitalistički društveni sistem. Ali dok se to ne desi apsurdno je reći: "Vi bi ste mogli da sprečiti teške posledice gripa, ali nećete, zbog toga ću ja za inat sve učiniti da svojim pristupom koroni pobijem još više ljudi (više se računa vaš javni stav koji utiče na mnoge druge, a manje da li ste sami vakcinisani), dakle da mrtvih bude još više, uz sve one koje ubija grip, samo zato što VI niste dosledni, pa se ne ponašate isto kod svih bolesti". Jeste da je lepo videti revolucionare, ali sa osećajem za realnost.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879488#p879488:2i4vva5n je napisao(la):mariks » 11 Sep 2021 08:35 pm[/url]":2i4vva5n]
Praktična razlika u posledicama raznih pristupa je sada vrlo lako vidljiva. Portugalija, Španija, Danska, Belgija, Švedska, svi imaju veliki procent vakcinisanih i za sve njih su epidemija i vanredne okolnosti za sve praktične svrhe TRAJNO završeni.
U kojim ovim zemljama su imali neke "fašističke" mere? Ne možete u jednom trenutku da pljujete pojedine zemlje pa posle da ih predstavljate kao primer. Možda veruju svojim vlastima jer ih nije lagala i manipulisala kako je stigla.
Sve u svemu i kada se vakcinišem lokali gde mi traže neku kovid propusnicu me neće videti. Izvol'te uvedite kovid propusnice za sve bolesti, zarazna je i sida i herpes i gljivilna oboljenja i grip i mnoge druge opasne po život pa ništa. TO što se neki mali procenat uplašio pa se boji sunca niko ih ne primorava da izlaze napolje.
Druge bolesti ili ne proizvode ovakve društvene poremećaje, ili imaju teške posledice koje se ne mogu sprečiti tako lako kao kovid, mada ima i bolesti koje bi se mogle sprečiti kad bi neko uložio ogromne pare, tj promenio kapitalistički društveni sistem. Ali dok se to ne desi apsurdno je reći: "Vi bi ste mogli da sprečiti teške posledice gripa, ali nećete, zbog toga ću ja za inat sve učiniti da svojim pristupom koroni pobijem još više ljudi (više se računa vaš javni stav koji utiče na mnoge druge, a manje da li ste sami vakcinisani), dakle da mrtvih bude još više, uz sve one koje ubija grip, samo zato što VI niste dosledni, pa se ne ponašate isto kod svih bolesti". Jeste da je lepo videti revolucionare, ali sa osećajem za realnost.
Ozbiljna primena propusnica će tek da počne tamo ljudi nisu hteli dovoljno da se vakcinišu, upravo zato što se ovo mučenje ne može produžavati u nedogled, a vakcinacija je jedini način da se prekine. Pa je izbor ili da bude obavezna, ili da svačiji doprinos opštoj dobrobiti bude nagrađen u skladu sa onim što je u nju uložio. Pa ko se vakcinisao, ili bar može da dokaže da nije zarazan, treba da ima neke prednosti koje je pošteno zaradio. Zar je pravedno da se uživaju plodovi tuđeg rada (normalno stanje u društvu)? Dakle to će tek biti tamo gde nema drugog načina. Ove zemlje sam izdvojio jer su verovale u vakcinaciju i sada pravedno uživaju to što su mudrošću zaradile. To je isti princip. A sem Švedske (koja je zbog geografije i posebne kulture epidemiološki izuzetak), imali su i dugotrajna zaključavanja, što su tamošnji ljudi takođe prihvatili i izdržali. Nisu masovno tražili da se ukinu sve mere, a sumnjam da bi tamo bilo mnogo onih koji bi se protivili uvođenju propusnica da je sada situacija tamo gora nego što jeste.