Reče čovek koji ne veruje u teorije zavere i svi su antivakseri
Još gore što su antivakcinaši samo trenutno aktuelna i do sada bez dileme najuspešnija tema šireg pokreta teorija zavera, kojim iz senke upravljaju određeni politički interesi (otuda pare za globalnu dez-informativnu kampanju tako gigantskih razmera i decenijskog trajanja).
...A to je problem koji je realno nemoguće prevazići sem ako se neka suprotna politička ili kulturološka opcija najzad ne organizuje i počne da finansira suprotnu kampanju istim sumama novca koje se troše na stvaranje ove beskrajne serije kvazi "argumenata" kojom smo zatrpani. To bez velikog novca i nečijeg ozbiljnog interesa da ga troši na suprotstavljanje lažima neće da ide.
Ma ti antivakseri, to su takvi multimilijarderi kojima vladaju ljudi iz senke i zaradjuju toliko novca da je to sramota. Znamo da niko ne zaradjuje u ovoj krizi.
A vidim i da se ne razumeju definicije antivaksera pa svako ko kaže drugačije mišljenje je antivakser, iako mišljenje ima smisla. Nije isto širiti stav protiv vakcinacije i ukazivati na malverzacije nad vakcinama i zaradom. Ali to neki ljudi jednostavno ne shvataju, verovatno zbog manjka društvenog i socijalnog obrazovanja. Po njima bi trebali svi da se sagnemo i da ne gledamo šta se dešava oko nas, radi šta ti kažu i ćuti i naravno ne izlazi na sunce.
Nemojte me odmah napasti da sam igde rekao da je Valentina Arsić Arsenijević luda. Ne znam koji su njeni razlozi za nepotpisivanje izjave. Možda nije htela da se stavi u isti koš sa većinom potpisnika o kojima ima loše mišljenje jer su oni sve suprotno od onoga što je ona (ne pišu radove, napredovali su preko veze, završili su fakultet jer su im roditelji lekari...) Možda je u pravu, možda nije. Samo želim da istaknem da se ne može suditi lako o nečemu o čemu ne znamo širu sliku.
Apsolutno se slažem. Evo situacija od juče. Dete ima temp 37.3. Sada nakon svake temp preko 37 mora se dete voditi kod doktora da se dobije izjava i potvrda da se može vratiti u vrtić ako mu nije ništa. Otišli mi juče, inače treći put za dve nedelje, doktor naravno nema masku, ja je naravno onda skinuo na bradu no to je sve nebitno. Neko bi rekao da je i taj doktor antivakser iako se zalaže za vakcinaciju ali eto nema masku. Posle dijagnoze gde naravno detetu nije ništa (možda su zubići, možda neka upala koja tek treba da se ispolji) kada sam mu dao da napiše izjavu mimo potvrde popizdeo je. Citiram: "Ko su oni da meni traže da im ja pišem moje nalaze. Razumite me, nisam ja sujetan, ali to nemaju pravo da rade. Nosite im ovu potvrdu pa ako imaju neki problem imaju moje ime i prezime i neka se žale ministarstvu".
Ako se vratimo na peticiju i izjave fakulteta oni navode da je u peticiji iznošenje laži, medjutim nisu napisali koje su to laži u pitanju. Dakle demagogija na nivou u svakoj rečenici u oba primera. Ja sam rekao, i to je tako.
Što se vakcinacije dece tiče, nema šanse moje da vakcinišem dete dok ne izadju sa boljim podacima. Pre ću rizikovati da se ja razbolim nego da dete izlažem potencijalnom većem riziku vakcinom nego bolešću, a kako je koronu prošao samo sa smrkavicom dva dana i temp 37.2 verujem da nema razloga da brinem. Mada je mali još ali isto će biti i kada poraste. Neka daju podatke pa ću vakcinisati ako treba. Pa sa nekim stomačnim virusom je bolovao 5 dana i imao temp 40 i ko zna šta će sve proći u vrtiću. Čak nam ni za varičele nisu potrebne vakcine ali za koronu, eee ne postoji nijedna bolest sem korone. Svuda se spominje "zbog MOGUĆIH komplikacija usled preležavanja bolesti pa je MOGUĆE(MOŽDA) da će vakcinisanjem benefiti biti veći", medjutim ne znamo koliki je to broj, neka daju tačne podatke ako smeju, a verujem da ih ima pa će ljudi više verovati. Ima smisla dakle da ne prenesu virus nekom starijem, podržavam i potpisujem, ali stariji su uglavnom vakcinisani. Nadjite mi tog čoveka koji će pre rizikovati zdravlje svog deteta nego njegovo, mada možda ima i takvih. Verujem da većinu ovih argumenata pišu ljudi bez dece.
Istina je naravno između. Realno je da bude kao za grip, svake godine nova injekcija, ali pošto covid19 nije sezonski, onda tu negde na 6 meseci.
Ne verujem, virus je "sporomutirajući" tj manje mutira od gripa, samo ima mnogo zaraženih pa imamo više sojeva. Kada steknemo neki imunitet očekujem i manje širenje i da zaraza bude na nivou ili manja od gripa.