@Chiko
N1 ne pratim zato što su Pink okrenuti u suprotnom smeru. Ali bukvalno ga tako vidim. Koliko je Pink srčan i emotivan da odbrani i celiva SNS, toliko je N1 srčan i emotivan da ga optuži za svaki problem koji se ikad desi i ne haje da pritom zvuči kao neka ofucana opajdara, a ne kao medijska kuća.
Juče sam bio kod majke i posle više nedelja pauze od TVa izložio se N1 koji ona prati danonoćno. Konkretno, bila je ona emisija ''Pregled dana'' sa Jelenom Obućinom. Emisija zakamuflirana da gledaocu deluje kao legitimni dnevnik (informativni sadržaj, izveštavanje) a zapravo se na papiru vodi kao autorska emisija zabavnog karaktera gde voditelj sme da daje svoje komentare na sve. A komentari su takvi da to više nije objektivna kritika SNSa nego bukvalno izvođenje zaključaka da sve što se ikad loše desi, dešava se zbog SNS. A sam način izražavanja je kao da slušam Natašu Kandić koja je postala uličarka, a ne školovanog novinara na legitimnoj televiziji i medijskoj kući.
Ovo me zanima, u cemu se slazes sa nabrojanim doktorima ?
Tj, da li se slazes samo sa onim sa cime se oni slazu sa tobom ?
Slažem se po pitanju vakcinacije (iako si me ti više puta klevetao i nazivao antivakserom). Slažem se da ne treba organizovati masovne žurke i događaje. Slažem se da je potrebno da celo društvo bude generalno na oprezu, i da računamo da bolnice mogu ponovo od 9 na respiratorima i 3 umrla da dođu do 250 na respiratorima i 50 umrlih. Ali ključna reč - mogu. Slažem se da ni ove godine nije pametno putovati negde van osim ako se baš ne mora ili ako je negde blizu. Zato ja ne idem nigde ni ove godine. Iako imam i pasoš i de jure digitalni a de facto analogni ''zeleni sertifikat''.
Dalje, ti misliš da to što si se ti pretplatio na neke lekarske kanale ili blogove, da to znači da sad svi treba tako da rade. Pa rođače, ja se ne pretplaćujem na sadržaje i kanale ni u kontekstu zabave i razonode. A baš ću sad da se pretplaćujem na Youtubove i blogove lekara da bih posle godinu i po dana mentalnog silovanja još malo slušao o Kovidu. A i taj Youtube kanal što mi prikazuješ, nije kanal doktorke, nego N1. A rekao sam već da ne želim da slušam N1. Ne želim da slušam kontra-klona Pinka.
Na osnovu cega vi procenjujete koje mere treba ukinuti a koje ne ?
Na osnovu toga što proleća prošle godine, pa sve do leta, slušam kako nas zatvaraju u kuće za naše dobro na po 48, 72, 80 sati... a onda gledam u ponedeljak, utorak i četvrtak kako se prave REDINE ljudi ispred prodavnica i banaka, jer žure da nadoknade ono što nisu mogli za vreme kućnog pritvora. I time se poništava svaki pozitivan efekat kućnog pritvora.
Na osnovu toga što se o Indijskom soju diže panika već mesecima, a suštinski se ništa ne menja. Na osnovu toga što sam video da talasi i oscilacije u brojkama svoj nepredvidiv šablon, te da sam prošle godine gledao 90% ljudi u prevozu, tržnim centrima i radnjama sa maskama, rukavicama i alkoholima... i opet smo imali nalete i spajkove. A sada gledam ogroman deo njih bez maski a nemamo spajkove. Naravno, tu dosta utiče i vakcinacija. Ali ipak, znamo da je ona tek iznad 40%. Pa opet, zadnjih meseci su svi ultra ležerni, pa ne vidim da smo padali po ulicama od Indijskog soja. Kao što se moglo čuti čim se pojavio.
Dalje, članovi Šiznog štaba - među kojima nisu ovi koje ti pratiš (samo kažem) - su većinski za mene izgubili svoj kredibilitet raznim skandalima koje su naređali za ovih godinu i po dana. Darija Sisić Tupavčević, drKon, prazan Lonac... svi su za mene postali irelevantni još prošlog leta. Tiodorovića još cenim i slušam. Ironično, ti njega smatraš politikantom i folirantom. Zašto - bog sveti zna. Verovatno zato što ga N1 nije udomio i ustoličio, kao ovu dr Milošević. I njegove izjave ne mogu da napumpaju do senzacionalizma (ono što ti stalno pominješ i kažeš da prezireš) u fazonu ''Stiže Indijski soj! Spažen večeras na prelazu Merdare, očekuje se da preksutra napravi pokolj na Trgu Republike!!!'' (ne preterujem, neki naslovi su maltene tako zvučali)
Ono što takođe primećujem već mesecima, pored toga što si me isklevetao i nazivao antivakserom, je da niko od vas na drugoj strani nikad ne obraća pažnju na ponašanja nas koje smatrate ubicama, Trampovcima i sebičnjacima. Mene ovde niko od vas nije pitao da li sam se vakcinisao. Da li nosim masku. Da li idem na masovna okupljanja. Da li vodim računa o higijeni (mislim više od osnovnog nivoa). Nego obožavate tako da sve smutite u istu masu. Puni ste priča o humanizaciji i kako ne treba generalizovati, a sami to radite svakog božjeg dana.
Ako sam izostavio da ogovorim na još nešto, napiši slobodno pa ću odgovoriti i na to. Deo ove poruke sam pisao uz dug telefonski poziv pa je zato malo nezgrapan, i zato je moguće da sam nešto izostavio.