Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721460#p721460:2wyhh0xl je napisao(la):
mradulovic » 15 minutes ago[/url]":2wyhh0xl]
@astrodule
Poslali su skodu rapid koja je prosla ulicom (pored prodavnice zdrave hrane) i na pet sekundi upalila sirenu. trenutno nema nikog

Bravo milicijo moja :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721460#p721460:21vi48xb je napisao(la):
mradulovic » 28 Mar 2020 02:13 pm[/url]":21vi48xb]@pantograf

slazem se, ali posto je predizborna kampanja i dalje u punom jeku, svaka politika koja izgleda kao pustanje niz vodu odredjen broj glasaca je neprihvatljiva za politicare, koji ni u mirnodopskim uslovima nemaju nikakav plan. tako da je sve to fantazija. Nece biti nikakvog popustanja, po mojoj proceni, barem mesec dana, pogotovo ako ovi nastave da navode "svetli primer" kineza.
Pa, da, a onda će za mesec dana krenuti popuštanje i... put ka 70% obolele populacije, što reče Kon. I kad će da uglave izbore a da niko ne umire, pitam se? Najbolje u avgustu, dok ne prođu vrućine - recimo da će tad virus da se primiri - a onda od jeseni sezona virusa... i nek nam je Bog u pomoći.

Ionako se u njega (tj. u ranije puštanje vakcine u promet) i uzdamo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721464#p721464:1sobwd45 je napisao(la):
astrodule » 28 Mar 2020 02:30 pm[/url]":1sobwd45]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721460#p721460:1sobwd45 je napisao(la):
mradulovic » 15 minutes ago[/url]":1sobwd45]
@astrodule
Poslali su skodu rapid koja je prosla ulicom (pored prodavnice zdrave hrane) i na pet sekundi upalila sirenu. trenutno nema nikog

Bravo milicijo moja :)

skoda otisla, ljudi se vratili....

Kod mene ispred zgrade jos samo da raspale rostilj vidim piva ima.
Mogli bi ubrzo da produze ovu zabranu .
A na drugom delu roditelji sa decom malo izasli i ne prave grupe i brzo se vracaju u stanove.I ja sam izveo klince na pola sata ali ova okupljanja srednjoskolaca i malo starijih nisu dobra.

Naravno da država nema mogućnosti da obezbedi puno poštovanje ovako rigoroznih mera na najširem prostoru, jednako kao što ne može da se zaštiti od poplava prilikom hiljadugodišnjih voda - niti svakome da obezbedi respirator u određenim slučajevima. Čitajte šta se dešava, u Italiji više niko ne peva sa prozora, kreću pokušaji pljačke prodavnica itd. Ako 100.000 ljudi izađe na ulicu, policijski čas je pukao, jer nema toliko policajaca.

Bilo bi zato dobro da ove stvari vode ljudi sa realnim znanjem šta se čini u posebno složenim okolnostima, dakle, neko sa svršenim generalštabnim školama, da ne kažem generali. Jer tamo ima i literature sa uputstvima šta činiti u sličnim slučajevima (kad se hapsi, ko se hapsi, šta se saopštava itd.).

Blerovske tehnike PR-manipulacije nisu za teška vremena.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721454#p721454:2kg1hp8q je napisao(la):
Пантограф » Sub Mar 28, 2020 3:03 pm[/url]":2kg1hp8q]@mradulović
Zaustaviti začarani krug, biti hrabar - najmanje je loše rešenje. Od ovoga što trenutno nudi država, svakako je bolje.
Nesto kao Tramp ?

Ne znam. Ali, od religijskog iščekivanja vakcine na jesen - a neće je biti na jesen - bojim se da nema ništa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721465#p721465:1rnol2xm je napisao(la):
Пантограф » 28 Mar 2020 02:34 pm[/url]":1rnol2xm]
Pa, da, a onda će za mesec dana krenuti popuštanje i... put ka 70% obolele populacije, što reče Kon. I kad će da uglave izbore a da niko ne umire, pitam se? Najbolje u avgustu, dok ne prođu vrućine - recimo da će tad virus da se primiri - a onda od jeseni sezona virusa... i nek nam je Bog u pomoći.

Ionako se u njega (tj. u ranije puštanje vakcine u promet) i uzdamo.

po mojoj proceni, izbori ce biti odrzani izmedju 1. i 15.jula . svakako ne u avgustu, a mozda vec i polovinom juna. Kinezu mu serviraju da Srbija moze ovo da iskontrolishe epidemiju za mesec, dva" a on ne moze da ceka previse, zbog ekonomije. Cim broj novozarazenih padne ispod 20, 30, krece opako pranje javnog mnjenja pricama o njegovom uspehu i to je to.

Evo ga, Lončar otvorio novu Sezonu histerisanja, ne može da se načudi što se ljudi usuđuju da uopšte izađu napolje po ovakvom danu...

Inače Kalemegdan je i zvanično zatvoren. Na ulazima stoje čuvari i policija i vraćaju ljude. Park je potpuno prazan od pre sat vremena.

Slika od podneva, kad je policija počela da rasteruje ljude:
Kal1.jpg

Kal2.jpg

Slikano posle zatvaranja - čuvar parka kači obaveštenja na papiru o zatvaranju parka:
Pogledajte prilog 1
I za kraj, novi grafit na uglu kod Rajićeve:
Kal4.jpg

P.S.
Sad videh vest... Hvala Predsedniku za zabranu kretanja vikendom posle 15h!

Vakcine za Kovid nece biti još najmanje godinu dana,jednostavno sve i da je sutra pronađu procedura puštanja leka u promet je dugotrajna.
Jedini način da steknemo imunitet je da prebolimo ovaj virus a to će u uslovima karantina biti nemoguće.Jedino u čemu je karantin pozitivan je to što se sprečava obolevanje velikog broja ljudi odjednom a to opet pomaže medicinarima i skromnim bolničkim kapacitetima.
Šveđani i delimično Nemci primenjuju totalno suprotnu metodu od ostatka EU i nemaju za sada više-manje drastične brojke.
@Zuma je izneo neke statističke podatke,zamolio bih ga (ako ga ne mrzi) da napravi uporednu analizu obolevanja/umiranja od sezonskog gripa.Ako ne postoje podaci za ovu godinu neka iskoristi 2019.
I još samo ovo (i neću više) veliki broj ljudi se poziva na Italijanski scenario,ozbiljan propust im je to što su dopustili da virus uđe u bolnice a koliko vidim mnogi Nemački virusolozi osporavaju i sam način lečenja obolelih(davanje pogrešne kombinacije medikamenata).

Evo ga, Lončar otvorio novu Sezonu histerisanja, ne može da se načudi što se ljudi usuđuju da uopšte izađu napolje po ovakvom danu...

Zato što ima mozak za razliku od tih. Meni su nejasni ljudi, danas sam videla a izašla sam samo da ker obavi šta ima, na mestu gde ugl nema nikog, tri ekskurzije, babetine šetaju po 3, 4 dece, roditelji sa decom 90% tih šetača, neki isto što šetaju kerove, opšte sudaranje na sve strane. Ti ljudi sa decom mi nisu jasni. Čuli da virus ne napada decu pa pohitali. Pa napada vas id***, ta deca će vam ostati siročići. Posle će ti isti da pizde i šalju slike sa ''logora'' Sajma i kako je država ovakva ili onakva. Iskreno mi je žao što nas nisu zaključali 24/7 zbog takvih morončina.

Što se respiratora tiče, tu je vlada pogrešila što je napravila sliku da spašavaju živote itd. Ko se nakači na respirator jednom nogom je u grobu, a ko se skine sa njega je često doživotni invalid. Koliko su ljudi glupi pa ne kapiraju? Stave te u indukovanu komu, gurnu ti kateter u bešiku i cevčinu u grlo. Samo od tog katereta nećeš nikad više biti zdrav da ne pričam o ostalom.

Ja na Kalemegdanu bio sam, i za to vreme video sam ukupno petoro dece u grupi, jednog penzionera na klupi (ali možda, nisam siguran, bio je daleko i policija ga je svakako proverila) i to je manje više to. Svi ostali su bili između 20 i 40 godina. I maksimum do troje u grupi, uglavnom sami ili po dvoje.

S druge strane, ispred famoznog Starbaksa i TC Rajićeva u Knez Mihailovoj... paaa, recimo da nije bilo grupisanja ali da je na prostoru od 500 m2 boravilo 50 ljudi istovremeno i dosta njih je sedelo na klupama. I da, bilo je dece.

Dakle nisu problem parkovi. Manjina bandoglavaca i nepromišljenih će uvek naći način da se dovede u opasnost, bio park zatvoren ili ne.

Inače, maske posvuda, uključujući i u automobilima. Ljudi drže odstojanje, zaobilaze se u prolazu...

Ja sam posle vise od nedelju dana juce izasao u kupovinu i do apoteke, ljudi masovno setaju bez ikakve potrebe, cele familije su napolju, kao da se nista ne desava. 90% ljudi koji su napolju nemaju razloga da budu napolju. Bezglav narod. Ocekujem 24 casovni policijski cas uskoro.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721300#p721300:1t39klyh je napisao(la):
Пантограф » Pet Mar 27, 2020 7:41 pm[/url]":1t39klyh]Čim počnu masovnije da testiraju, možeš grafikone da pocepaš.
@Zuma

Mogao bi u grafikon da uvrstiš i broj dnevno testiranih i ukupno testiranih kao na ovom grafikonu https://infogram.com/koronavirus-ukupno-1hd12y0rze3w6km

Jasno se vidi da je od 24. marta krenulo nešto masovnije testiranje i samim tim imamo više pozitivnih slučajeva. Deluje da se krive prate i da je indeks zaraženosti približan možda i nešto niži posle povećanog testiranja. U suštini ključno je da pratimo taj indeks.

wexy":o502mgqs je napisao(la):
Ja sam posle vise od nedelju dana juce izasao u kupovinu i do apoteke, ljudi masovno setaju bez ikakve potrebe, cele familije su napolju, kao da se nista ne desava. 90% ljudi koji su napolju nemaju razloga da budu napolju. Bezglav narod. Ocekujem 24 casovni policijski cas uskoro.
Takođe sam juče nakon više od nedelju dana izašao na vazduh i prošetao malo po gradu, čak ni bez neke potrebe, više da se izluftiram na svežem vazduhu.
Lično mislim da se sada preteruje sa nekim merama, prosto u prirodi čoveka je da izađe napolje ponekad, 24h karantin će dovesti do određenih posledica, koje verovatno nećemo odmah osetiti, a o tim posledicama mogu govoriti psiholozi i mogle bi biti dugoročno dosta gore od Korone.
Da je potpuni karantin uveden odmah da se spreči sve, bio bih za, ovako sam izrazito protiv te odluke.
Nek država obezbedi maske svakom građaninu besplatno, donese uredbu da je obavezno nošenje istih i uz zabrane većih okupljana, postiže daleko bolji efekat od zatvaranja ljudi po ceo dan. Države koje su u većim problemima sa virusom nemaju 24h karantin, stoga ne vidim nikakav razlog zašto bi se kod nas isti uvodio.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Te koje nemaju, a imaju narod sa slicnim mentalitetom kao sto je nas broje na stotine mrtvih dnevno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721462#p721462:18b5w73q je napisao(la):
Bender Rodriguez » 28 Mar 2020 14:16[/url]":18b5w73q]Nije svako ko trenutno boravi napolju tu iz hira ili iz inata.

Nemamo svi terase ni kuce sa dvoristem. A podseticu da je vitamin D, koji se najvise i najbolje dobija iz sunca, od presudne vaznosti za imunitet ali i mnoge druge telesne funkcije.

Manje stete sebi i drugima nanosi neko ko sam seta ili sedi u parku nego npr grupe ljudi koji sede na klupama ispred TC Rajiceva ili na Toplicinom vencu.

Ocekujem histerisanje Dramaticnog dueta danas zato sto je policija zatekla ljude na Kalemgdanu a naravno uz potpuno ignorisanje grupa ljudi koji sede zbijeni na prostorima IZVAN parkova...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721463#p721463:18b5w73q je napisao(la):
astrodule » 28 Mar 2020 14:29[/url]":18b5w73q]Mera zabrane kretanja parkovima je nebulozna. Potrebno je samo da razdvajaju veće grupe(socijalno distanciranje). Toliko puta je rečeno da razgovor na 2m nije opasan napolju.

No mi i dalje nemamo meru zabrane ulaska u prodavnice bez maski gde je svako otvaranje usta bez maske mnogo opasnije zato što je zatvoren prostor u pitanju.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721468#p721468:18b5w73q je napisao(la):
Darko78 » 28 Mar 2020 14:42[/url]":18b5w73q]Kod mene ispred zgrade jos samo da raspale rostilj vidim piva ima.
Mogli bi ubrzo da produze ovu zabranu .
A na drugom delu roditelji sa decom malo izasli i ne prave grupe i brzo se vracaju u stanove.I ja sam izveo klince na pola sata ali ova okupljanja srednjoskolaca i malo starijih nisu dobra.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721483#p721483:18b5w73q je napisao(la):
wexy » 28 Mar 2020 16:17[/url]":18b5w73q]Ja sam posle vise od nedelju dana juce izasao u kupovinu i do apoteke, ljudi masovno setaju bez ikakve potrebe, cele familije su napolju, kao da se nista ne desava. 90% ljudi koji su napolju nemaju razloga da budu napolju. Bezglav narod. Ocekujem 24 casovni policijski cas uskoro.
Zbog krajnje neodgovornih i nedokazanih idiota, koji se skupljaju u grupama uz nepoštvanje razmaka od 2m, i naravno bez maski i rukavica, što dece, što roditelja sa decom, što kučkara, što penzionera, što onih sa pivcem u flaši ili limenci, što ljudi u srednjem dobu, što onih koji drndaju mobilni napolju, MI, KOJI SMO IZUEZTNO ODGOVORNI, NA KRAJU IMA DA ISPAŠTAMO. Nemam psa, tako da zbog toga ne moram da izlazim napolje, te zato izlazim samo da odem do radnje i natrag, i to ne svaki dan.

Problem su školska dvorišta, pre sat vremena sam prošao pored škole Ujedinjene nacije na Ceraku i ponovo se šokirao. Bukvalno je dvorište puno klinaca koji se igraju a u ćošku čavrlja problematična grupa mladih. Košarkaški i fudbalski tereni ispod škole su takođe puni kao da je u pitanju normalan letnji raspust a ne vanredno stanje. Trebalo bi vratiti školske policajce da obilaze školska dvorišta i da regulišu situaciju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721487#p721487:1olicbvl je napisao(la):
solecar » Sub Mar 28, 2020 4:35 pm[/url]":1olicbvl]
Zbog krajnje neodgovornih i nedokazanih idiota, koji se skupljaju u grupama uz nepoštvanje razmaka od 2m, i naravno bez maski i rukavica, što dece, što roditelja sa decom, što kučkara, što penzionera, što onih sa pivcem u flaši ili limenci, što ljudi u srednjem dobu, što onih koji drndaju mobilni napolju, MI, KOJI SMO IZUEZTNO ODGOVORNI, NA KRAJU IMA DA ISPAŠTAMO. Nemam psa, tako da zbog toga ne moram da izlazim napolje, te zato izlazim samo da odem do radnje i natrag, i to ne svaki dan.
Upravo to Sole. Ja ću se povinovati i apsolutno minimizovati izlaženje. Ne zato što mi je Usna histerisala na TVu nego zato što je Kon rekao i zamolio, i objasnio zašto tako mora pa mora. Jer i dalje ima korpus ljudi koji dovodi druge u opasnost.

Ali neću zaboraviti ovo kako su se Usna, Pantela i Dr Munze ophodili i obraćali narodu koji je za svega dve nedelje više promenio navike i disciplinovao se nego neke nacije koje važe za mnogo naprednije i disciplinovanije.

Mada... ne moram ja ništa da im pamtim, oni će sami sebe da miniraju. Prvo su im bili krivi penzioneri. Onda su im bili krivi gastosi. Sad su im krivi rekreativci i šetači. Malo po malo, pose**vaju se po svim kategorijama i profilima stanovništva. Sutra će da im budu krivi svi koji nisu dali otkaze još pre mesec dana nego su, zamisli bezobrazluka, išli na posao sve do uvođenja policijskog časa. Nakon toga će da im budu krivi studenti što su išli na fakultete do V.S. Posle njih će da se okrive vozači automobila (znam, nema logike, ali naći će oni nešto, iskonstruisaće opet neku priču)

I na kraju će sami da odbiju jedan ogroman deo naroda odnosno glasača od sebe. Samo neka nastave ovako. Pa će da vide šta je inat u Srba kad se poređaju glasačke kutije otom potom...

Pa neka ih lepo vrate u školske klupe. Da se to desi znaš koja dževa bi se digla! Meni je muka od bahatih ljudi sa decom koji misle samo na sebe rade ono što im odgovara i ne obaziru se na ostale. Ma čak ni rođenog roditelja neće da poštedi od eventualne zaraze. Bukvalno da se pitam sad bih donela odluku da se mlađima od 18 potpuno zabranjuje izlazak osim u hitnim slučajevima.

Dakle nisu problem parkovi

Košutnjak je ko 1. maj da je. Roštiljanje zezanje, mnogima je ovo ko plaćeni godišnji odmor. Neka im uvedu radnu obavezu tim blejačima što će da prime punu platu a ne rade ništa, neka posećuju babe i dede pakuju pakete itd.

:shock: :o

Ok, da se razumemo, apsolutno sam protiv roštiljanja i ''prvomajisanja'' sad. Bilo kad, bilo gde, a pogotovu ne u parku i pogotovu ne u grupi.
Nisam znao da neki idu toliko daleko. I to svakako osuđujem.

Ali kažem, ovo što sam ja video na Kalemegdanu, je bila skroz druga priča. Očigledno postoje razlike od lokacije do lokacije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721483#p721483:2dcwzt83 je napisao(la):
wexy » Sub Mar 28, 2020 4:17 pm[/url]":2dcwzt83]Ja sam posle vise od nedelju dana juce izasao u kupovinu i do apoteke, ljudi masovno setaju bez ikakve potrebe, cele familije su napolju, kao da se nista ne desava. 90% ljudi koji su napolju nemaju razloga da budu napolju. Bezglav narod. Ocekujem 24 casovni policijski cas uskoro.

sto da ne budemo napolju

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721432#p721432:26mk4fvw je napisao(la):
tzoran1 » Sub Mar 28, 2020 2:03 pm[/url]":26mk4fvw]Evo par mudrolija ministra nam policije (onaj sto ima navodno diplomu megatrenda)

"On je najavio ukidanje dopuštenog perioda za šetanje kućnih ljubimaca u večernjim satima ukoliko se ta dozvola, kako je objasnio, značajnije bude kršila ili zdravstveni stručnjaci procene da ugrožava živote ljudi."
Ako misli na pametnjakovice koji nose lutke naravno da ih treba procesuirati kao i one koji krse policijski cas pa neka u pritvoru setaju mede i zeke.

Čekaj, to je stvarno bilo u Beogradu? :shock:

90-ih je možda bilo ovako ili onako, ali policija se šetala u maskirnim uniformama i nije bilo ovoliko nediscipline...

Vrh