Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721433#p721433:2bu6w94d je napisao(la):
Пантограф » Sub Mar 28, 2020 2:11 pm[/url]":2bu6w94d]Danas smo dobili i Konovo cenjeno mišljenje da je tačno da će se zaraziti 70% populacije, kao i da mi 'čekamo vakcinu za sledeću sezonu'.

Valjda su te dve stvari do skoro bile u kontradiktornosti po njima. Elem, pošto su mere toliko represivne neće se zaraziti 70% populacije. U tom slučaju neće se stvoriti kolektivni imunitet i ostaje da se nadamo vakcini kako se epidemija ne bi ponovila.

U situaciji kada se zarazi 70% populacije, malo je kasno za vakcinu?

Ne verujem da će se zaraziti 70% populacije. Procene su da je u Italiji oko 600 000 zaraženih.

da podelim i ovde kolegama kuckarima neka svoja raznija iskustva, kao pomoc onima koji su novi u ovome

po kuci idite bosi, narocito po mraku. g***o se lakse skine sa golog tabana nego sa carape
mokraca je dok je sveza prijatno topla kad ugazite, ako se ohladi ume da bude neprijatno

@sjcam

Za mesec i po 600.000. A za 18 meseci, još kad popuste mere?
Ili će i Italija da čeka vakcinu, pa će u međuvremenu da se vrate u Leto Gospodnje 1820?

Istina je da oni pojma nemaju šta dalje, kao što ni mi nemamo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721500#p721500:25cq9ini je napisao(la):
sjcam » Sub Mar 28, 2020 5:23 pm[/url]":25cq9ini]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721432#p721432:25cq9ini je napisao(la):
tzoran1 » Sub Mar 28, 2020 2:03 pm[/url]":25cq9ini]Evo par mudrolija ministra nam policije (onaj sto ima navodno diplomu megatrenda)

"On je najavio ukidanje dopuštenog perioda za šetanje kućnih ljubimaca u večernjim satima ukoliko se ta dozvola, kako je objasnio, značajnije bude kršila ili zdravstveni stručnjaci procene da ugrožava živote ljudi."
Ako misli na pametnjakovice koji nose lutke naravno da ih treba procesuirati kao i one koji krse policijski cas pa neka u pritvoru setaju mede i zeke.

Čekaj, to je stvarno bilo u Beogradu? :shock:

90-ih je možda bilo ovako ili onako, ali policija se šetala u maskirnim uniformama i nije bilo ovoliko nediscipline...

ovo nam s enije desilo zbog nediscipline nego zbog potrosackog mentaliteta

po kuci idite bosi, narocito po mraku. g*** se lakse skine sa golog tabana nego sa carape

Pa izvedi psa jednom dnevno, šta skupljaš vnago po gajbi?

Evo utisci sa šetnje po kraju - unutar blokova su žurke na klupicama. Evo, ispred Bulevara Zorana Đinđića 128 jedna grupa stalno ordinira, danas naročito (tu stalno nešto petljaju oko automobila), a na parkingu je istureno odeljenje sa nekim starim stolom i foteljama. U produžetku, na trotoaru uz ulicu, 5 već pijanih mladića na klupici.

U Bloku 34 4 grupe na 4 klupe. Socijalno distanciranje misaona imenica.

U Bloku 33 nisam zatekao nikoga, ali nešto ne verujem da su ovde samo dvoje bili (mada flaše jesu socialjno distancirane, jedino ova korona desno pravi problem)

Rešenje sam već 100 puta rekao, pa ću i 101. Nenaoružane pešačke patrole Vojske, Policije i Komunalne koje šetaju unutar blokova, a ne kolima i "razbijaju" grupe veće od dve osobe. Danas opominjanje, sutra KAZNA.

gospodjo/gospodjice 11030.. setam psa i kad je sneg, magla, kisa, setao sam tj copkao za njim na jednoj nozi i kada sam zbog diskushernije bio skoro pa nepokretan nedeljama, nema porebe da brinete. naci cu nacin i da sada ne bude u problemu, u to budite uvereni. ovo je napisano iz sale a na osnovu realnog iskustva, psi se dok su mladi teze kontrolisu i pre ili kasnije svakom se desi incident u kuci. a cak se i ja nekad uneredim, verujem da se i vama desilo

cuvajte se, pre svega ljudi

Pa to vec rade ali nemaju kapacitete za sve stekove. Danas u cuburskom parku koji je vrveo od klinaca, (basket se pika kao da je raspust) komunalna policija megafonom terala ljude. Ima klipova na tviteru kako teraju ljude megafonom.

Nisi rekao da je u pitanju štene. Odrastao pas ide na veliku nuždu jednom dnevno, tako da to nije problem. Za mokrenje već jeste. Moj ton je bio u kontekstu opšte kuknjave o svakoj meri pa i ovoj. Da se razumemo i ja imam psa i nisam anti kučkar. Opet ponavljam da se zabrani maloletnicima izlazak, mogao bi da se ostavi termin za kućne ljubimce jer su klinci upravo ti koji su isti i zloupotrebljavali.

Na alo.rs imate snimak iz Košutnjaka.

problem sa kuckarima je aktuelan danas na 20 stepeni, prethodnih par dana kada je pada sneg i duvao vetar nikom nismo smetali.

msm, ok, cutimo na lizanje kasike da se ne zamerimo kvazi vernicima, udri po kuckarima, vidi ih kako se sepure

edit: ja necu vise na ovu temu oko setanja, ne zelim da smaram ljude sa njima trivijalnim stvarima ali ovo je ocigledan primer totalnog ludila

Još nešto zanimljivo. Ne znam španski, ali se služim francuskim, pa poprilično dobro razumem da holandski profesor-infektolog prebacuje Italijanima i Špancima da isuviše stare ljude dovode u intenzivnu negu i kaže da to u Holandiji - ne rade.

Frits Rosendaal, jefe de epidemiología clínica del Centro Médico de la Universidad de Leiden, ha acusado a Italia y España de admitir a personas demasiado viejas en las UCIs de los hospitales.

En Italia, la capacidad de las UCIs se gestiona de manera muy distinta. Ellos admiten a personas que nosotros no incluiríamos porque son demasiado viejas. Los ancianos tienen una posición muy diferente en la cultura italiana", ha señalado Rosendaal.

Stari imaju mnogo drugačiji položaj u italijanskoj kulturi, reče nizozemski epidemiološki 'hefe'.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721512#p721512:1jfm7mqy je napisao(la):
Vračarac » 11 minutes ago[/url]":1jfm7mqy]Pa to vec rade ali nemaju kapacitete za sve stekove. Danas u cuburskom parku koji je vrveo od klinaca, (basket se pika kao da je raspust) komunalna policija megafonom terala ljude. Ima klipova na tviteru kako teraju ljude megafonom.

Ma šta megafonom - neka pišu kazne grupama ljudi na bliskom odstojanju, a ne da nas sve trpaju u karantin.

A kapacitete imaju. Pre neki dana prolazim peške pored SIVa. Na parkingu je bilo sigurno 100 policijskih automobila, dovoljno da pokriju ceo NBG (jedna auto po bloku i da još pretekne za centar grada)

Problema sa kučkarima nema, to mogu da tvrdim jer znam kako se ljudi sa psima /u mom kraju a ja sam na Košutnjaku pa je možda drugačije ponašaju. Ne skupljaju se, nema grupa, nema gužvi, svako ide za sebe sa svojim psom i kraj. Ne vidim problem u večernjem terminu osim zloupotrebe, ali tu nisu krivi vlasnici pasa. Očigledno država nema dovoljno ljudstva da juri prestupnike pa im je lakše da nam svima ukinu termin. Isto i za blejače i šetače. Neće ih kažnjavati već će nas sve zatvoriti. A ja bih tako rado volela da vidim bar par dana patrole kako kažnjavaju i pune budžet.

Ja bi uveo za pocetak da vikendom 24/7 nema izlazenja.
I onako mnogo prodavnica ne radi. Smanjice barem 5-10% mogucnost da se neko zarazi.

Pa nisam siguran da mogu pisati kazne kad u to vreme nije policijiski cas mogu samo da mole ljude da se vrate kucama ili da izadju samo po potrebi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721521#p721521:z4y5tmzg je napisao(la):
astrodule » 28 Mar 2020 18:10[/url]":z4y5tmzg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721512#p721512:z4y5tmzg je napisao(la):
Vračarac » 11 minutes ago[/url]":z4y5tmzg]Pa to vec rade ali nemaju kapacitete za sve stekove. Danas u cuburskom parku koji je vrveo od klinaca, (basket se pika kao da je raspust) komunalna policija megafonom terala ljude. Ima klipova na tviteru kako teraju ljude megafonom.

Ma šta megafonom - neka pišu kazne grupama ljudi na bliskom odstojanju, a ne da nas sve trpaju u karantin.

A kapacitete imaju. Pre neki dana prolazim peške pored SIVa. Na parkingu je bilo sigurno 100 policijskih automobila, dovoljno da pokriju ceo NBG (jedna auto po bloku i da još pretekne za centar grada)
Ni kazna nije baš efikasna. Nego bato, ne poštuješ meru, na licu mesta daš ličnu kartu da se zapišu podatci, pa kasnije dobiješ poziv za suđenje, na kome će samo da ti saopšte koliku si izolaciju dobio pod nadzorom u "specijalnoj ustanovi", a ako nemaš ličnu kartu kod sebe, odmah privođenje. Pa da vidiš kako će narod da se vrlo brzo disciplinuje.
Evo danas sam bio u Univerexportu na Autokomandi. Ulazi čovek iza mene, a obezbeđenje odmah reaguje i traži od njega da izađe napolje. Okrtenem se, a ono penzioner koji objašnjava da nema nikog ko bi mu pomogao, a nema hranu da je spremi za jelo. Obezbeđenje mu objašnjava da sve to razume, ali da mora da izađe, jer su već imali problem. Neko ih je prijavio da puštaju penzionere u market, pa ih obilazila milicija i dala im samo opomenu. Nisam najbolje razumeo da li će biti privođenja ako se to ponovi, ali da ih je uhvatila panika, jeste.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721530#p721530:z4y5tmzg je napisao(la):
Vračarac » 28 Mar 2020 18:26[/url]":z4y5tmzg]Pa nisam siguran da mogu pisati kazne kad u to vreme nije policijiski cas mogu samo da mole ljude da se vrate kucama ili da izadju samo po potrebi.
Mogu za meru kršenja razmaka od 2m.

04221431a51142f0bf19c1997db295b11a41c2f85aa93731024740912f8d7bed8e0555b4.jpg

59792853239ecfe99ceba9b35c8e2209ad3d0bf8ac7b6754d7c1fe7774af9b7a014dc297.jpg

620839458caa41c8f66a3baf1b36b037be722db5a5f8331d7a9a29d382e8254e2ac1f011.jpg

Situacija danas iz Berlina. Ima prilično ljudi napolju, ali opet mnogo manje nego što bi bilo u redovnim okolnostima. Ovde nema policijskog časa, ali je zabranjeno vidjanje više od dvoje ljudi koji nisu iz istog domaćinstva. Broj ljudi koji nose maske je mizeran i za nekoliko sati šetnje smo videli svega nekoliko ljudi koji su ih nosili.

Saveti lekara: maske ne moraju da se nose napolju. Deca treba da se izvode u setmju, ali ne u velikim grupama iizbegavati parkice I sprave tamo.
Da li sam pogresno razumeo?

Los Angeles - umro od korona virusa jer nije imao osiguranje decak od 17 godina.
https://thehill.com/policy/healthcare/4 ... t-care-due

Lancaster Mayor R. Rex Parris said in a video that the 17-year-old had no previous health conditions and was healthy Friday, socializing with friends, before he passed away Wednesday.
"Wednesday, he had gone to an urgent care," he said. "He didn't have insurance, so they did not treat him."

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721525#p721525:qjnotbje je napisao(la):
vradovic » 28 Mar 2020 06:16 pm[/url]":qjnotbje]Ja bi uveo za pocetak da vikendom 24/7 nema izlazenja.
I onako mnogo prodavnica ne radi. Smanjice barem 5-10% mogucnost da se neko zarazi.

polako radovicu, ne mozes ljudima da zabranis vikendom da ne izlaze 24 casa 7 dana

ja imam resenje kako da zaustavimo zarazu 100%. niko ne izlazi iz kuce sledecih 30 dana, a narocito ne oni zarazeni. leze lepo kuci, ne mrdaju, dahcu ako im tesko, ne ugrozavaju ni doktore ni zdravstveni sistem ni penzionere ni kuckare, ko umre umre, ko prezivi pricace.

Rekao bih da je nemoguće da se u okviru sajamske hale 1 nađe 3000 ležajeva.

FIL_0289-01.jpeg

niti u novoj konfiguraciji

Tan2020-3-28_8026830_0-1024x633.jpg

4eSk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWldNN01EQV8vMDY0NTQwOGQ5YzAzMzcwYWUxZDg5M2JmMGJlMGYxZTQuanBnkZMCzQLkAIEABQ

Vrh