[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=845867#p845867:3sqeoyfc je napisao(la):chiko » Čet Apr 29, 2021 12:33 am[/url]":3sqeoyfc]Koliko se secam, bilo je objavljeno da vakcina daje mnogo vise antitela nego tezi slucajevi kovida, a neuporedivo vise od blagih slucajeva.
U svakom slucaju, vakcinacija nakon par meseci od prelezanog kovida ne moze da steti, moze samo da bustuje broj antitela.
E sad razumeo bih argument u slucaju da nema dovoljno vakcina, i da je otimacina, cak bih smatrao za humano delo odricanje od vakcine u korist onih koji nemaju nikakva antitela.
Ali kod nas ima vakcina u izobilju.
Ne, lekler je ja mislim pricao da tezi slucajevi prelezanog kovida imaju vise i duze antitela nego vakcina, a da onaj ko je prosao asimptomatski i slucajno je otkrio da je bio bolestan da on treba da se vakcinise. Da li steti i da li ima nekog efekta ne znamo, neko ce se bustovati, neko ce mozda imati jace nezeljene efekte. Iako vakcina ima u izobilju ne znam zasto bi neko eksperimentisao na sebi kad ne mora, dok svakako nije uslov da se zahteva vakcinacija kod prelezanih pacijenata.
“Ljudi koji su preležali kovid 19 imaju veću zaštitu od reinfekcije pet meseci kasnije nego osobe koje su dobile oksfordsku vakcinu, a isto važi i za Fajzerovu vakcinu, saopštila je služba Nacionalnog javnog zdravlja Engleske (PHE)”
„Rezultati INEP-a pokazuju da oni koji su bili zaraženi od aprila još imaju zaštitni nivo antitela, što je relevantan podatak, znači već osam-devet meseci. To obično traje devet do 15 meseci“, naveo je Šekler.