Ti komentari Beogradjana su samo reaktivna posledica visedecenijske mrznje i predrasuda o Beogradjanima koji se sistematski namecu, pumpaju i odrzavaju.
Drugo, komentari Beogradjana o ljudima iz drugih mesta su smesni u odnosu na mrznju i predrasude koje ovi drugi imaju prema Beogradjanima.
Pricam iz iskustva. Posto sam bio na faksu koji je imao dosta ljudi iz unutrasnjosti. Cim na njihovo pitanje odgovoris da si rodjen i zivis u Beogradu, gledaju te ko da si Ruski oligarh koji se tenkom bahati po njihovim bastama. Jos ako kazes da si u centru... pa samo sto te ne pitaju koliko stanova i zlata si oteo nekome.
Ljudi se pecaju na bljuvotine i mrznju koju im drzava i politikanti (razni Seselji, Vucici, Draskovici i ostali trulezi, sve je to ista infestacija) serviraju vec decenijama. I vole da im oni govore sta da misle. Vole da im oni budu i majka, i otac, i vaspitac, i ucitelj, i svestenik, i geograf, i sve...
I premda ima dosta Beogradjana koji to cutke i trpe, ima i nas bandoglavih kojima je muka da to slusamo, pa onda reagujemo. Mislim kada neko prdi po Beogradu.
Sto se tice podatka o ucescu Beograda u BDPu, ja sam uzeo podatak koji je javno dostupan. Neka bude i 30%, opet je mnogo. Dakle s jedne strane se kuka sto Beograd dobija najvise vakcina a zaobravlja se da Beograd cini 25% populacije i 30-40% BDPa. Pa... da... Ja tu ne vidim nista cudno.
A drugo, zaboravlja se da je Beograd i najuspesniji po vakcinaciji u Srbiji.
https://www.slobodnaevropa.org/a/vakcin ... 16865.html
Dakle da, BG dobija najvise vakcina. Al zato sto najvise i vakcinise. A mislim da se najvise i pridrzava mera. Cak i sa sve zurkama. Jer iako ima 10.000 mamlaza koji idu na zurke sta god da im radis... isto tako ima 1.590.000 ljudi koji se zadovoljavajuce pridrzavaju mera.
P.S.
Nevezano za pricuo Beogradu ali vezano za epidemiju i medicinu...
Kad dodjem kuci za komp saljem dva primera lekara koji o istoj stvari daju potpuno, ali potpuno suprotstavljene stavove i savete.