Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842469#p842469:1hxmvbra je napisao(la):
mariks » Pet Apr 16, 2021 10:16 pm[/url]":1hxmvbra]Vecu tezinu ovde imaju ljudi koji su napisali kojom vakcinom su se vakcinisali nego preosveceni dusebriznici koji ...

Takodje i od onih koji su odavno rekli da se nece vakcinisati "IZ INATA" i onda do besvesti to ovde opravdavali iznova iz iznova izvrcuci logiku do besvesti, konstantno brojeci umrle "od vakcine", prozivajuci druge da ne znaju sta pricaju jer oni jelte, ne izlaze iz kuce. A sve to jednako sedeci za tastaturom i krijuci se iza toboznjih "primera iz realnog zivota"... :sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842452#p842452:26xyyj1s je napisao(la):
mariks » 16 Apr 2021 08:53 pm[/url]":26xyyj1s]
Ne samo da mogu, nego i MORAM da kažem "da je ok da neko drugi umre sve dok je u procentu statistike"
Vidis ovako se prave antivakseri. Dakle nisu to neke organizacije koje zaradjuju milijarde ni od cega vec napaceni ljudi kojima glas ne moze da se cuje, zajedno sa onim zlobnima naravno.
Izbegavaš odgovor. Šta je loše u tome što sam rekao da je bolje da umre manje ljudi nego više, ako neko mora, jer je situacija ILI-ILI? Kako to da su po tebi bitniji oni "napaćeni ljudi" kojih ima manje, nego oni kojih ima više? Nisu li i oni napaćeni? I ne samo da su napaćeni nego su i mnogobrojniji.

Da nema drugih vakcina mogao bi da nam do sutra objasnjavas kako je ok da neko umre.
Opet ista slepa tačka i isto nerazumevanje verovatnoća. Evo još jednom. Ako nema dovoljno najboljih vakcina, ONDA je bolje ODMAH uzeti malo lošiju (u odnosu na bolest), nego čekanjem povećati verovatnoću da dobiješ koronu. Pošto je bolest MNOGO gora nego što je lošija vakcina gora od one bolje. Onda će više ljudi dobiti bolest i imati loše posledice od nje, nego što će ih stradati od zgrušavanja krvi ako uzmu Astra Zeneku. Tada bi bilo VIŠE napaćenih ljudi! Da li je TO jasno? Pročitaj ovo više puta ako treba.

Jer ja ovo zaista nisam u stanju da pojednostavim još više.
Ovako si samo elitista za kog su svi drugi glupi i za kog drugi moraju da umru da bi on ziveo.
Pobogu, opet ja, a ne da li je moj argument pogrešan. 10 godina vlast izbegava kritike tako što umesto da odgovori trenutno napadne onoga ko pita, pa je to izgleda ostavilo stravične tragove u sposobnostima razmišljanja. Vidi, ako bi neko bio slabić i kukavica, a kaže nešto tačno, ovo znači da bi ti žrtvovao mnoge ljude samo zato što dotčna persona možda nije u stanju da to sama izvede iz ko zna kojih opravdanih ili neopravdanih razloga? Ako je uopšte tako, pošto je "dotčna persona" možda upravo i uradila baš to što predlažeš. O čemu ti naravno ne znaš ništa pošto je savršeno nebitno za trenutnu raspravu.

I kraljevi su nekad slali svoj narod u pogibiju "neki cete da umrete, ali neki cemo i da prezivimo" zarad "dobrobita naroda". Dakle ne mozes da pricas nesto, a da sam to ne primenjujes.
Opet ti kažem da nije važan onaj ko priča nego da li je ono što je rekao tačno ili nije tačno, jer od TOGA zavise sudbine mnogih, a ne od toga da li sam JA dobar ili loš. A usput, da li to znači da fudbalski treneri ne smeju to da budu ako u fudbalu nisu bolji od svih fudbalera u timu? Kako se usuđuje da im o tome nešto priča ako je lošiji od njih? To su manipulativni argumenti koji nemaju značaja. Šta je bolje raditi? Zaboravi na neopravdane generalizacije i blaćenje sagovornika kao argumente pošto oni to nisu. Pojedinačni sllučajevi ništa ne govore o tome koji su slučajevi u većini, a time i važniji (AKO NIJE moguće zadovoljiti obe strane). Šta je ovde dokazano bolje za državu i narod? Ostalo nema značaja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842472#p842472:2sg5n2gl je napisao(la):
Zuma » 16 Apr 2021 23:35[/url]":2sg5n2gl]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842452#p842452:2sg5n2gl je napisao(la):
mariks » 16 Apr 2021 08:53 pm[/url]":2sg5n2gl]
Ne samo da mogu, nego i MORAM da kažem "da je ok da neko drugi umre sve dok je u procentu statistike"
Vidis ovako se prave antivakseri. Dakle nisu to neke organizacije koje zaradjuju milijarde ni od cega vec napaceni ljudi kojima glas ne moze da se cuje, zajedno sa onim zlobnima naravno.
Izbegavaš odgovor. Šta je loše u tome što sam rekao da je bolje da umre manje ljudi nego više, ako neko mora, jer je situacija ILI-ILI? Kako to da su po tebi bitniji oni "napaćeni ljudi" kojih ima manje, nego oni kojih ima više? Nisu li i oni napaćeni? I ne samo da su napaćeni nego su i mnogobrojniji.
Da li bi tebi bilo u redu da se recimo desi da neko tvoj bližnji ode, i postane deo te statistike "bolje manje da ode"? I da li bi ti onda i dalje bili bitniji oni kojih ima više?

Nista ti zuma nisi dokazao da si bolji od drugih, niti da se brines za druge, vec da samo pricas u prazno. Znas li ko je trenutni trener nase reprezentacije npr? Argument ti je pogresan u pocetku, jer ima drugih resenja od primanja vakcine od koje ce neko umreti. Ne moze da ih nema dovoljno kada ih ima i kada mnoge zemlje odustaju od nje. Nista sto ti tvrdis nije tacno, jer se zasniva prema sopstvenom ubedjenju stvorenom na internetu i citanjem portala "traka smrti". Evo pokusacu da ti objasnim

Svi koji u to ne veruju treba PRVO da pokažu kako je moguća globalna zavera maltrene svih lekara, naučnika i političara na svetu. Da nam, onako za početak, objasne moguću organizaciju i logistiku takvog globalnog poduhvata, pa ONDA mogu da nastave sa uobičajenim pričama koje se bukvalno sve oslanjaju upravo na teoriju o globalnoj zaveri.

Dakle drugi treba PRVO DA POKAZU svoje tvrdnje, ali ti svoje tvrdnje ne moras. Dakle pokazi pa ONDA nastavi sa uobicajenim pricama kako je ok da neko umre dok ima boljih resenja.

@nex99
Tako je, samo sto ja stojim iza svojih reci, pricam stvari iz realnog zivota, a ko misli da je to samo kucanje na tastaturi moze slobodno da proveri. Ne krijem ja nista za razliku od drugih. Cekamo te tvoje kljucne dve nedelje da ubijemo virus koji nakon vakcine nece vise postojati. Logika se izvrce sve dok je lako oboriva tvrdnja. Ko je od Vas dusebriznika imao neki primer iz stvarnog sveta? Koronu ste videli samo u tabloidima.

@bgvozd
Iskreno mislim da i ti nekad ne znas sta hoces da kazes, sustina je jasna i u tvom i u mom postu. Svako je razume prema svom ubedjenju. Kako ti ne razumes moju tako ne razumem ni ja tvoju.

Evo, merkelova se "vakcinisala" astrom. Da nije od znacaja to ne bi uradio neko "od znacaja". Fora je samo sto je ona to uradila iza kamera i pokazala samo papir na tviteru. Pa i Srbin moze izvaditi papir da ode u Grcku. Sad lepo vakcinisati sve astrom koji tvrde da su sve vakcine dobre i eto povratka nade u AZ.

Sa sajta B92:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=04&dd=16&nav_category=78&nav_id=1844019

ukratko:
Od 75 miliona ljudi širom SAD koji su do utorka dobili sve preporučene doze vakcine, oko 5.800 ih je kasnije bilo pozitivno na kovid 19, pokazuju podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Oko 400 od ukupno 5.800 ljudi koji su se zarazili nakon vakcinacije, ili sedam odsto, bilo je hospitalizovano. Samo 74 osobe (1,3 odsto zaraženih nakon vakcinacije) umrle su zbog komplikacija izazvanih koronavirusom nakon što su primili vakcinu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842469#p842469:1ma4nfif je napisao(la):
mariks » 16 Apr 2021 10:16 pm[/url]":1ma4nfif]Eto vidis pogodio si sustinu i iskreno si dao svoje misljenje. Dakle na ljudima je izbor cime ce rizikovati kada vec izbora ima, a ne pricati sta je od znacaja, a da ti verovatno nisi vakcinisan i cekas. Ispaitaj vakcinu i nadji ciljnu grupu kome vakcina nece biti problem. A opet mozda ovi umrli od AZ ne bi umrli od kovida. Mozda bi ovi umrli posle vakcinacije umrli i od AZ. Mozda. Sve je relativno. Najveci problem je sto mi nemamo brojeve ni zarazenih ni umrlih posle neke vakcine iako nam pricaju da se to “negde tamo” broji.

Dakle zasto bi primio neku vakcinu sa 50:50 posto sanse zaraze i komplikacija, zasto bi primio vakcinu koja ima burne reakcije pa cak i smrt ako vec mogu da biram? Zasto objektivni ljudi koji propagiraju spas covecanstva vakcinama nisu vakcinisani? Vecu tezinu ovde imaju ljudi koji su napisali kojom vakcinom su se vakcinisali nego preosveceni dusebriznici koji nevakcinisani pricaju kako drugi treba da se vakcinisu iako to u nekom slucaju znaci smrt.
601aa8d339e3056ce685151a58d7262d.png

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842481#p842481:38tsyy35 je napisao(la):
solecar » 16 Apr 2021 11:02 pm[/url]":38tsyy35]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842472#p842472:38tsyy35 je napisao(la):
Zuma » 16 Apr 2021 23:35[/url]":38tsyy35]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842452#p842452:38tsyy35 je napisao(la):
mariks » 16 Apr 2021 08:53 pm[/url]":38tsyy35]
Da li bi tebi bilo u redu da se recimo desi da neko tvoj bližnji ode, i postane deo te statistike "bolje manje da ode"? I da li bi ti onda i dalje bili bitniji oni kojih ima više?
Tačno sam znao da će da bude kao da ništa nisam rekao. Pokušavam da zadržim fokus na opštoj koristi, na neutralnom, objektivnom i racionalnom pogledu na svet, a ne na nečijoj ličnoj koristi, na subjektivnom i iracionalnom, pa makar to bila i moja lična korist. Dakle na naučnom pristupu, a ne na (svojim) emocijama i koristima, jer ih imaju i drugi čije su pozicije i interesi nužno drugačiji. A ipak se ovde stalno vraćate na nečije lične interese i subjektivni pogled, umesto opštih pravila koje važe za sve i maksimizuju dobrobit zajednice, a ne manjine pojedinaca. Zbog čega su značajniji interesi jednih, a ne drugih? Zbog čega bi bilo u redu da ode više bližnjih nekih drugih ljudi, kao vrsta otkupa života manjeg broja nekih prvih ljudi?

Ja sam očekivao. Ti likovi su kao puni neke lažne empatije prema preminulima širom planete, navodno od AZ vakcine (i njihovim porodicama), a sa druge strane, u nedostatku argumenata, zahtevaju vakcinisanje tebe i SVIH TVOJIH BLIŽNJIH i priželjkuju fatalne ishode samo da bi potvrdili svoje tupave stavove na jednom lokalnom forumu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842482#p842482:byjuodgx je napisao(la):
mariks » Pet Apr 16, 2021 11:10 pm[/url]":byjuodgx]
@nex99
Tako je, samo sto ja stojim iza svojih reci, pricam stvari iz realnog zivota, a ko misli da je to samo kucanje na tastaturi moze slobodno da proveri. Ne krijem ja nista za razliku od drugih. Cekamo te tvoje kljucne dve nedelje da ubijemo virus koji nakon vakcine nece vise postojati. Logika se izvrce sve dok je lako oboriva tvrdnja. Ko je od Vas dusebriznika imao neki primer iz stvarnog sveta? Koronu ste videli samo u tabloidima.

Evo, merkelova se "vakcinisala" astrom. Da nije od znacaja to ne bi uradio neko "od znacaja". Fora je samo sto je ona to uradila iza kamera i pokazala samo papir na tviteru. Pa i Srbin moze izvaditi papir da ode u Grcku. Sad lepo vakcinisati sve astrom koji tvrde da su sve vakcine dobre i eto povratka nade u AZ.

Slobodno nastavi da "stojis iza svojih reci"...i opravdavaj se svima zasto se neces vakcinisati dokle god hoces.
Maliciozno prozivas druge da su dusebriznici i stavljas drugima tudje reci u usta samo da bi isterao svoje, uzaludno dokazujuci da si jedino ti u pravu, a svi ostali u zabludi.
Kazes "moje kljucne dve nedelje" - gde niti sam ja ikad tako nesto govorio niti verujem ikome ko tako nesto i zakljucuje. Ali zato tebe, buduci da si iznosio nekoliko puta tvrdnju da ce "korona postati grip" - pitam - oce li skoro? Za dve nedelje mozda?
Upravo zbog takvih samozvanih eksperata za materiju a zapravo obicnih inadzija ovo se nece u dogledno vreme zavrsiti, zapravo sam misljenja da cemo ostati tu gde jesmo i citati ovakve besmislice godinama, jer druzina od floskule "nisam antivakser, ALI..." vec ima spremne teme, brojace mrtvih, brojace spermatozoida, pratioce prirodnog prirastaja...sve sto treba za dalje opravdavanje sebe i svog stava drugima, jer ne daj boze na internetu da neko dokazuje da nisu u pravu.

solecar":218rme4k je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842472#p842472 je napisao(la):
Zuma » 16 Apr 2021 23:35[/url]":218rme4k]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842452#p842452 je napisao(la):
mariks » 16 Apr 2021 08:53 pm[/url]":218rme4k]
Ne mozes staviti coveka u situaciju u kojoj je nemoguce biti objektivan i onda poentirati time sto nije objektivan.
To ti je kao sledeci primer. Imas Peru, Ziku i Miku i dodje Djura i kaze ubicu Ziku i Miku ili samo Peru pa kako vi svi na forumu odlucite. Ja sam siguran da bi samo Pera bio za to da ubije ovu dvojicu. Jednostavno je stavljen u situaciju gde ne moze biti objektivan.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842481#p842481:31ay5lao je napisao(la):
solecar » 17 Apr 2021 12:02 am[/url]":31ay5lao]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842472#p842472:31ay5lao je napisao(la):
Zuma » 16 Apr 2021 23:35[/url]":31ay5lao]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842452#p842452:31ay5lao je napisao(la):
mariks » 16 Apr 2021 08:53 pm[/url]":31ay5lao]
Ovo pitanje ovako ne vodi nikakvom pravom odgovoru. Pa svako će reći da naravno ne želi to svom bližnjem i da se plaši rizika. Ali da tako razmišljamo za sve, onda hajde lepo da se ne vozimo automobilima, gradskim prevozom, avionima, da ne radimo operacije, itd. Šta da ja kažem za to što je moj ujak pre 7 godina preminuo nakon jedne rutinske operacije gde je šansa za takav ishod vrlo mala, ali i dalje nije jednaka nula? Da sad krenem da propagiram ljudima da ne idu na tu operaciju jer će onda umreti? Ili da pričam ljudima da se ne šetaju sa strane puta jer će poginuti, samo zato što se to nažalost desilo mojoj tetki?
Naravno da je to teška situacija kada postoji smrtni slučaj za nešto što bi trebalo da bude bezbedno. Ali niko nije rekao niti može da tvrdi da je šansa za smrtni slučaj jednaka nuli, jer nije nikada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842501#p842501:39tgu7n7 je napisao(la):
Zuma » 17 Apr 2021 02:27[/url]":39tgu7n7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842481#p842481:39tgu7n7 je napisao(la):
solecar » 16 Apr 2021 11:02 pm[/url]":39tgu7n7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842472#p842472:39tgu7n7 je napisao(la):
Zuma » 16 Apr 2021 23:35[/url]":39tgu7n7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842452#p842452:39tgu7n7 je napisao(la):
mariks » 16 Apr 2021 08:53 pm[/url]":39tgu7n7]
Tačno sam znao da će da bude kao da ništa nisam rekao. Pokušavam da zadržim fokus na opštoj koristi, na neutralnom, objektivnom i racionalnom pogledu na svet, a ne na nečijoj ličnoj koristi, na subjektivnom i iracionalnom, pa makar to bila i moja lična korist. Dakle na naučnom pristupu, a ne na (svojim) emocijama i koristima, jer ih imaju i drugi čije su pozicije i interesi nužno drugačiji. A ipak se ovde stalno vraćate na nečije lične interese i subjektivni pogled, umesto opštih pravila koje važe za sve i maksimizuju dobrobit zajednice, a ne manjine pojedinaca. Zbog čega su značajniji interesi jednih, a ne drugih? Zbog čega bi bilo u redu da ode više bližnjih nekih drugih ljudi, kao vrsta otkupa života manjeg broja nekih prvih ljudi?
Vidiš, i ja sam tačno znao da ćeš da odgovoriš to što si odgovorio. Da li si ikada pokušao da se metneš u poziciju onoga ko razmišlja drukčije, ko ne želi da se vakciniše nekom vakcinom jer smatra da je loša, tj. da ne želi da rizikuje da on bude potencijalno taj statistički podatak, koliko god mali on bio, bez obzira što je sve lepo objašnjeno naučno? Da li si se ikada zapitao da li to što ti pišeš ima efekta i da li si uspeo da prodreš do ljudi koje sam spomenuo? Moj utisak je da baš i nisi. Uopšteno (ne znači da si to sve ti lično ti izjavio), kazati nekome da se vakciniše određenom vakcinom, ili da je svejedno kojom se vakciniše, ili pak da kod nas nije zabeleženo da je bilo pojave stvaranja ugrušaka, a on pročita / čuje da se upravo zbog toga u nekim zemljama EU povlači dotična vakcina, ili da se spominje kako neko nije umro nakon vakcinacije / revakcinacije zbog toga nego zato što je bio star, su stvari koje dovode do kontra efekta. A ne pomaže ni to što ćemo ljude nazivati antivakserima, ili upirati prstom i govoriti kako je neko širilac zaraze jer je izašao napolje i otišao na određeno mesto, ili pisanjem kako sve više ljudi ne nosi maske, kako su studenti neodgovorni i sl. , nego pokušati pristupom koji delom primenjuje Astrodule, da se bez suvoparnih naučnih tekstova kratko i na jednostavan, razumljiv načuin običnom čoveku, pokuša objasniti šta i kako funkcioniše.

Ovo vam je istina, ne zato sto sam ja napisao, vec zato sto jeste objektivno:
1. AZ je mnogo bolja nego nevakcinisanost
2. Neke druge vakcine su bolje od AZ

Istinito i objektivno je i da ima ljudi koji smatraju da je mnogo bolja nevakcinisanost nego vakcinisanost AZ. Istinito i objektivno je i da ima ljudi koji veruju da su vakcinacijom postali 100% bezbedni od toga da ne mogu da se zaraze. Istinito i objektivno je da ima i ljudi koji još uvek čekaju razvoj situacije kako bi videli šta im je činiti, da li da se vakcinišu ili ne i kojom da da se vakcinišu.

Ima i ljudi koji su čekali da vide šta im je činiti pa su u tragičnom razvoju situacije sahranili svoje srodnike a sada se gorko kaju što se na vreme nisu vakcinisali.
Za neupućene i nepoverljive ovo nisu informacije iz medija već saznanja iz ličnih kontakata o takvim tragičnim slučajevima.

Moji roditelji su imali izbor Astra Zeneka ili ništa i vakscinisali su se.
Meni je iskreno pao kamen sa srca kad su odlučili da se vakcinišu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842604#p842604:2693qafa je napisao(la):
bgvozd » Sub Apr 17, 2021 5:16 pm[/url]":2693qafa]Ima i ljudi koji su čekali da vide šta im je činiti pa su u tragičnom razvoju situacije sahranili svoje srodnike a sada se gorko kaju što se na vreme nisu vakcinisali.
Za neupućene i nepoverljive ovo nisu informacije iz medija već saznanja iz ličnih kontakata o takvim tragičnim slučajevima.

Slično

Moj otac je mesec i po dana posle revakcinacije kineskom vakcinom dobio covid i nazalost preminuo. Nije imao prethodnih komorbiditeta, vitalan covek od 70 godina, lekar, oprezno ziveo. Majka brat i deda su takodje revakcinisani kineskom vakcinom u slicnom periodu i svi su se zarazili, deda ima tezu sliku hospitalizovan je.
Dr Marija Beograd

nema link

Ja opet znam dosta ljudi koji su oko mene primili Sinofarm i u kontaktu sa zarazenima (jedan konkretan slucaj je i par sati u istoj prostoriji) bez dobijanja Corone, dok je koleginice otac koji je primio Fajzer, nije razvio antitela uopste, gde su mu lekari rekli da saceka jer je u fazi ispitivanje trece doze Fajzera kod nekih ljudi (isto se desava i u Izraelu)

Sustina price je da ljudi i posle revakcine bi trebalo da provere da li su razvili ikakav imuni odgovor i da se odnose shodno po tome. Za vasu informaciju efikasnost vakcina za grip naprimer je oko 50% sto znaci da 50% ljudi koji ih prime ne razviju imunitet uopste al i ovih 50% koji razviju imunitet pomazu da sam virus oslabi

Citajuci sve ove komentare bukvalno se zapitam seca li se iko biologije iz osnovne skole kada se ucilo o vakcinama

Izgleda da neki na ovoj temi željno iščekuju informacije o smrtnim ishodima među vakcinisanim, dok ih takvi ishodi među nevakcinisanima ne zanimaju, iako je tih drugih mnogostruko više.
Smrti nevakcinisanih za njih su nebitne, to je navodno prirodan proces koji treba da se dešava, možda i u trocifrenim brojkama svakodnevno.

Postoji mogućnost izbora vakcine, za one koji žele da se vakcinišu. Jasno je da svaka nije najbolja za svakoga. A da li je bilo koja bolja od nikakve na svakome je da samostalno odluči.

Druga je priča i problem što nema pravovremenih informacija o efikasnosti pojedinih vakcina, posebno kod populacije 65+ i protokola kome preporučiti koju vakcinu, zavisno od godina i zdravstvenog statusa.

Juče kolega na poslu priča o svom rođaku koji je preminuo, 50 godina bez komorbiditeta, njegova porodica u očaju i sada misle da bi (bilo koja) vakcina za njihovog rođaka bila spasonosna...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842596#p842596:2djjadrs je napisao(la):
solecar » Sub Apr 17, 2021 5:50 pm[/url]":2djjadrs]Istinito i objektivno je i da ima ljudi koji smatraju da je mnogo bolja nevakcinisanost nego vakcinisanost AZ.
Ima i onih koji smatraju da je zemlja ravna ploca.

- posledice od AZ vakcine, krvni ugrusci 10/1.000.000
- posledice od korone (smrt i ozbiljne posledice), min 50.000/1.000.000

Ogromna vecina lekara tvrdi da se treba vakcinisati i mole ljude da to urade.
Zasto lekari to rade, ako je bolje biti nevakcinisan ?
1. glupi su i ne razumeju se u struku
2. namerno hoce da pobiju siroke narodne mase

Ima i onih koji veruju da ćeš pokupiti koronu ako izađeš napolje. A i onih koji veruju da su iznošenjem podataka razuverili sve one skeptike u AZ da je veća šteta od koristi. A ima i onih veruju da su ukapirali suštinu posta na koji odgovaraju. :wink:

Slična kampanja je bila za svinjski grip pa ništa. Presija sa svih strana , zemlja nije ravna , penicilin , čuda , avioni , bombone, Kon uvezao 2 miliona doza, levi dzep i ništa.

A i onih koji veruju da su iznošenjem podataka razuverili sve one skeptike u AZ da je veća šteta od koristi.
Svako normalan donosi odluke na osnovu podataka, a ne izmisljotina.
Za ove druge ionako nema pomoci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842648#p842648:2wnq1l5l je napisao(la):
chiko » Sub Apr 17, 2021 8:04 pm[/url]":2wnq1l5l]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842596#p842596:2wnq1l5l je napisao(la):
solecar » Sub Apr 17, 2021 5:50 pm[/url]":2wnq1l5l]Istinito i objektivno je i da ima ljudi koji smatraju da je mnogo bolja nevakcinisanost nego vakcinisanost AZ.
Ima i onih koji smatraju da je zemlja ravna ploca.

- posledice od AZ vakcine, krvni ugrusci 10/1.000.000
- posledice od korone (smrt i ozbiljne posledice), min 50.000/1.000.000

Ogromna vecina lekara tvrdi da se treba vakcinisati i mole ljude da to urade.
Zasto lekari to rade, ako je bolje biti nevakcinisan ?
1. glupi su i ne razumeju se u struku
2. namerno hoce da pobiju siroke narodne mase

Zavisi kako za koga. Imamo dovoljno vakcina i izbor, ja sam srećan zbog toga. Svako treba da radi kako želi, ukoliko neće, niko ne može da ga natera da primi eksperimentalne vakcine ili ovu AZ. U ovoj fazi kada su tek napravljene i kada se sveže primenjuju, vakcinacija nije obavezna i nikakvo vređanje neće pomoći da oni to prime ( ja sam vakcinisan). Ne pomaže ukoliko zovemo jedni druge zatucanima i ravnozemljašima ili kako već sve ne, što se radi svaki dan.

Evo šta kažu komšije Hrvati i statistika, kojima će AZ u budućnosti biti najzastupljenija (očekuju 1,1 milion doza):

1. samo 0,8 starih između 20 i 29 godina na 100.000 ljudi će završiti na intenzivnoj negi ukoliko se inficiraju virusom. A od AZ je rizik 1, 1 na 100. 000. Dakle rizik je veći da ljudi u ovoj dobi imaju teže posledice od AZ.

2. oni koji imaju između 60 i 69 godina imaju 14, 1 na 100.000 šansu da završe na intenzivnoj u slučaju infekcije virusom, a 0,2 na 100.000 od AZ.

Ovo je iz današnjeg hrvatskog Jutarnjeg lista. Oni imaju skoro 5 meseci zatvorene kafiće. Do sada su dobili 819. 000 doza vakcina (AZ 288.000, Pfizer 405.000, a Moderna 126.000). Sada ubeđuju starije da se vakcinišu sa AZ, a oni većinom neće.

Prilozi

• JList- Hrv2.jpg
    JList- Hrv2.jpg
    215 KB · Pregleda: 440
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842655#p842655:1rd3q3m5 je napisao(la):
Žika » Sub Apr 17, 2021 9:25 pm[/url]":1rd3q3m5]Slična kampanja je bila za svinjski grip pa ništa. Presija sa svih strana , zemlja nije ravna , penicilin , čuda , avioni , bombone, Kon uvezao 2 miliona doza, levi dzep i ništa.
Nidje veze, koliko je bilo:
- zarazeno od sv. gripa
- koliko je umrlo

Vrh