Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=840706#p840706:33aovnx9 je napisao(la):
Zuma » Yesterday, 18:56[/url]":33aovnx9]Inače, kad smo kod istraživanja. Upravo sam bezuspešno pokušavao da pronađem nove i stvarne podatke o efikasnosti svih vakcina, dakle podatke o efektima vakcinacije iz zemalja gde se one već masovno koriste, a ne one prve podatake iz kliničkih istraživanja koje su bile na ipak bitno manjem uzorku i rađene od strane potencijalno pristrasne firme koja ih je i napravila. Nažalost, potpunog poređenja svih vakcina još uvek nema jer je svima geopolitika i dalje najvažnija. Ima za zapadne vakcine, ali nema za Ruske i Kineske.

Pa mi je palo na pamet, ako Vučić želi izuzetno pozitivan publicitet u svetu, u obliku jedne vesti koja će dugo vremena biti citirana bukvalno svuda, onda prosto treba da iskoristi našu zaista jedinstvenu poziciju zemlje koja istovremeno ima u ponudi sve važne vakcine, i koja je svima njima već vakcinisala znatan broj ljudi. Problem u poređenju vakcina stvara to što nisu testirane na istoj populaciji u isto vreme, pa rezulati nisu uporedivi.

Sem u Srbiji!

Ovde su na mnogo ljudi u isto vreme već testirane SVE vakcine. Pa kad bi finansirao jedno istraživanje, za koje ionako mole naše naučne institucije, o praktičnim rezultatima dosadašnje vakcinacije raznim vakcinama, dobili bi smo vrhunski naučni rad koji bi bukvalno bio referentna vrednost za ceo svet, počveši od Svetske zdravstvene organizacije. Niko nema takve podatke, a mi ih VEĆ imamo gotove i besplatne u bazi podataka. Samo da ih neko izvadi, što je za bilo kog programera trivijalno. Ja bih čak napravio poseban vladin sajt namenjen svetskoj javnosti u kome bi se u realnom vremenu svaki dan ažurirali novi anonimizirani podaci o kasnijoj sudbini osoba imunizovanih pojednim vakcinama (tj da li će se nekad javiti svom lekaru da su opet bolesni), sa dnevno ažuriranim stepenom njihove efikasnosti u razna vremena posle davanja, sa negativnim reakcijama, i sa svim ostalim što trenutna zanima bukvalno ceo svet. To bi bio najposećivaniji sajt na svetu, a mi bi bili heroji novog zdravstvenog pokreta nesvrstanih :lol:

Samo malo kreativnog razmišljanja, šanse su svuda oko nas.

Potpuno si u pravu, ali to važi u nekoj poštenoj, jakoj zemlji, gde si političari ne prodaju tako lako.

Mene uopšte ne bi čudilo da postoji pritisak da se ti podaci namerno ne objavljuju, i da se istraživanja namerno ne vrše.

Još na početku epidemije sam "naivno" razmišljao da je ovo idealna prilika da se napiše milion radova i da naši naučnici iskoriste situaciju, ali izgleda da je naučni rad u našoj zemlji potpuno zanemaren.

Zato što b umesto Kona koji često i kritikuje vlast, došao neki slepi poslušnik koji bi govorio samo ono što vlast želi da čuje.

A koja je razlika između Kona i tog koji bi pričao 100% kako vlast želi, kada se sve svodi na isti krajnji efekat?

Ja i dalje mislim da Kon ima trunku savesti, za razliku od onoga ko bi dosao i koji ne bi imao apsolutno nikakav autoritet.

Takodje, iskreno mislim da nema Kona i ostalih clanova Kriznog staba (a realno svi su oni isti, ali Kon je najvise u medijima), da bi Vesiceva struja pobedila i da kafici ne bi bili zatvoreni.

Biću odmeren, da ne bih bio cancelovan - Kon je za mene licemerčina i prodana duša.

I nije jedini sa diplomom i licencom medicine ili veterine za koga mislim to u zadnje vreme.

Počeli su da mi se gade sve više. Ali baš onako... Pogotovu što gledam razne grupe ljudi koji se bore za svoja prava, izlaze na ulice i hvataju u klinč sa vlastima i državom - preduzetnici, trgovci, turistički radnici, frilenseri, aktivisti protiv zagađenja, muzičari... A samo beli mantili ćute i trpe... pumpanje, da se tako izrazim. A kada i progovore, uglavnom progovaraju protiv svojih sugrađana, prosipajući tone i tone toksičnog otpada, fekalija i laži po svom narodu. Umesto da se obrate državi i vlasti i da od njih traže bolje uslove rada, veće plate, strože kriterijume za licence i kvalitetnije obrazovanje i obuku.

Mnogo je beskičmenjaka i licemerčina danas. Al baš mnogo.

Ni ja nisam antivakser pa ovde dobijam takvo ophođenje, optužbe i implikacije. Pa nikom ništa.

Inače, i meni je dosta tako sumanutog širenja i validacije panike, autošovinizma, defetizma, javnih osuda, merenja čija je moralna štangla veća, i svega ostalog što je ova epidemija iznedrila, pogotovu u zadnjih par meseci.

Pripadnici vojske Severne Makedonije su se vakcinalisali vakcinom Sputnik V. Srbija je Skoplju 1. aprila isporučila 40 000 doza vakcina, a 7. marta im je iz Rusije stiglo prvih 3.000 od ugovorenih 100.000 doza.

Prilozi

• EDA301EF-EB7B-4814-9429-40520DD344E9.jpeg
    EDA301EF-EB7B-4814-9429-40520DD344E9.jpeg
    559,7 KB · Pregleda: 1.250
  • 7A4FE7DA-4164-4A8F-9327-DA079C223FC4.jpeg
    7A4FE7DA-4164-4A8F-9327-DA079C223FC4.jpeg
    95,4 KB · Pregleda: 1.339
  • 1BC2DF75-71F4-4229-A2C8-44BBEED2D64F.jpeg
    1BC2DF75-71F4-4229-A2C8-44BBEED2D64F.jpeg
    91,9 KB · Pregleda: 1.333
  • 28B50777-4ACD-49B6-8039-D9D274BA2BC9.jpeg
    28B50777-4ACD-49B6-8039-D9D274BA2BC9.jpeg
    112,9 KB · Pregleda: 1.327
  • 930A22E5-2610-4486-A979-41A20C3922AF.jpeg
    930A22E5-2610-4486-A979-41A20C3922AF.jpeg
    103,8 KB · Pregleda: 1.341
Au ako naše vakcine naprave haos u okolnim zemljama, ima još više da nas mrze da smo im to namerno uradili. Glupi Vučkić se meša gde mu nije mesto.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=840986#p840986:apkc66lr je napisao(la):
Earthmoving » Pon Apr 12, 2021 3:43 pm[/url]":apkc66lr]Au ako naše vakcine naprave haos u okolnim zemljama, ima još više da nas mrze da smo im to namerno uradili. Glupi Vučkić se meša gde mu nije mesto.

Ne brini, naša vojska i policija, ukoliko su se odlučili, mislim da su isto većinom birali Sputnik, zato se na njega najduže čeka. Tako da nismo drugima ništa poklanjali što sami ne koristimo. A Makedonija ne vakciniše svoje građane ispod 60 godina svakako sa Astra Zenekom.

Prilozi

• A1C203F2-BB98-49BF-8BEC-7EFD28D70DDC.jpeg
    A1C203F2-BB98-49BF-8BEC-7EFD28D70DDC.jpeg
    111,5 KB · Pregleda: 1.279
  • EA0AE13A-5D9F-4DC4-91FE-7CF6D4D12F70.jpeg
    EA0AE13A-5D9F-4DC4-91FE-7CF6D4D12F70.jpeg
    425,1 KB · Pregleda: 1.272
vucko":edwbblef je napisao(la):
U pravu si, mediji su krivi. Moram napomenuti da naša država i lekari moraju prestati da zovu Sinofarm kineskom vakcijom jer većina naših građana ne zna da kinezi imaju i Sinovac vakcinu.
Postoje i dve različite Sinofarm vakcine, a ukupno 5 kineskih za sada...

Bilo bi dobro napraviti kompletan, ali kratak i pregledan spisak vakcina da bi izbegli zabune i pogrešne zaključke na šta se vest odnosi. Uskoro će se pojaviti još vakcina, pa neće biti nimalo lako ako ih većina i dalje bude zvala samo "Kineska" ili "Ruska". Recimo u formatu

<Zemlja porekla> ; <Proizvođač> ; <Zvaničan naziv> ; < Neformalni nazivi> ; <Tip> ; <Komentar o korišćenju u Srbiji>

Vala, i za sojeve će nam uskoro trebati slična kategorizacija. Pošto će uskoro svaka opština na svetu imati svoj sopstveni.

Pa kad se zbog ljudske gluposti i sebičnosti dopušta da epidemija traje godinu ipo dana, onda sledi kazna u obliku sve više i više mutacija. Isto kao i kod klimatskih promena ili zagađenja. Priroda je krajnje fino izbalansirani sistem. Svaka lažna bolećivost ili odbjanje da se stvari sagledaju kakve stvarno jesu, dakle preziranje nauke i pravog znanja, ima svoju cenu. Za svaki dan kašnjenja u adaptaciji na promene životne sredine, ili pametnog reagovanja na nepoželjne promene, naplaćuje se ogromna kamata. Prvo kao dobronamerno upozorenje i podsticaj za učenje i promenu, a kasnije kao nemilosrdno eliminisanje neprilagođenih. To su nužna pravila svakog uravnoteženog eko sistema. Bez obira da li su u pitanju klimatske promene, zagađenja, društvene krize ili virusi.

Bolje nemojmo da potezemo pricu o kaznama i odgovornosti, jer ako bih ja krenuo da nabrajam sve individue, organizacije i drzave koje snose odgovornost za ovo stanje u kome smo, vama nekima ovde bi pozilo.

Nema potrebe, činjenice su odavno poznate. Nema ničega što bi se moglo reći a da nije mnogo puta ponovljeno. To više nije pitanje nedostatka informacija, nego stava, sistema vrednosti i psihologije. Svako ima neke svoje prioritete, pa razmišlja i vrednuje stvari na ponekad vrlo ... poseban ... način. Ali to je već izvan zadate teme i jednog ovakvog foruma.

Ne. Nije ni izvan teme ni izvan foruma. Itekako ima veze sa ovim o cemu pricamo.

SZO, Sizni Stab, Kina... svi oni snose najvise odgovornosti i krivice za ovu situaciju u kojoj se nalazimo.

Srecom po tebe i ekipu koja te slusa, svaka diskusija o tim stvarima na ovom forumu je zabranjena. Tako da moze da se slusa jedna strana price a da se druga, podjednako vazna, potpuno ignorise i suzbija.

No dobro. Kako god. Samo ti kazem, bolje nemojmo da ulazimo u to jer ako ja iznesem ostatak cinjenica, vama nekima ce se slositi. A svako vase insistiranje i pokusaji da se to zaboravi i izostavi mene ovako ludog i naopakog samo dodatno motivise da kopam o tome jos vise. Sve ono pred cime vi zabijate glavu u pesak, ja namerno otkrivam i sirim dalje.

I van foruma govorim svojim poznanicima kako postoje ljudi koje gledam kako svakog dana prosipaju izlive uvreda i optuzbi na racun svog naroda, a kada se suoce sa dokazima za odgovornost drugih zemalja i organizacija, brane se sa "mene to ne zanima, zabole me uvo". Kazem, vase insistiranje rezultuje samo mojom jos jacom borbom protiv vasih tvrdnji. I ono sto ne mogu ovde na forumu, to radim van njega. Nece mene niko ucutkivati, pa ni neka puvala sa druge strane planete.

Ponavlja se po stoti put i uvek me debilnost fascinira iznova. Zasto je na fudbalskim utakmicama lakse u lozu sa 800 stolica nagurati 1000 ljudi, nego tih 1000 ljudi staviti na tribinu sa 15.000stolica. Samo u poslednjih mesec dana tri takve utakmice smo imaliportugal, derbi, milan.... I na manjim utakmicama ista prica. Pre neki dan ivanjica stadion formalno prazan, u lozi 100ak ljudi. Gde je tu logika

Evo da malo razbijem monotoniju. Nisam se uključio na početak vesti, tako da ne znam o čemu se tačno radi. Samo sam uspeo da čujem kako apeluju da ne poništavamo prijave za vakcinaciju, jer tako dolazimo na kraj reda. A neki lekar je rekao da treba da uzmemo bilo koju vakcinu, jer nemaju sve ustanove sve vakcine, ali da se trude da reše taj problem. Takođe je rekao i da se, tako sam ga razumeo, poslednje radi vakcinisanje po kućama. U pitanju je RTS.

Malo statistike iz UK

https://www.gov.uk/government/publicati ... HKUpRXIF1s

Latest goverment info

Updated 1st April 2021 - MHRA Yellow Card Reporting - cumulatively 14 weeks for Pfizer (approx 13 million doses) and 10 weeks for Astrazeneca (approx 16million doses)

Reactions - 116,627 (Pfizer) + 377,487 (AZ) + 1231 (Unknown) = 495,345

Reports - 40,883 (Pfizer) + 99,817 (AZ) + 379 (Unknown) = 141,079

Fatal - 283 (Pfizer) + 421 (AZ) + 9 (Unknown) = 713

Acute Cardiac - 1462 (Pfizer) + 3768 (AZ) + 7 (Unknown) = 5237

Chest Pain - 651 (Pfizer) + 9441 (AZ) + 6 (Unknown) = 10,098

Anaphylaxis - 246 (Pfizer) + 390 (AZ) = 636

Infections - 2653 (Pfizer) + 7375 (AZ) + 22 (Unknown) = 10,050

Eye Disorders - 1758 (Pfizer) + 4566 (AZ) = 18 (Unknown) = 6342

Blindness - 17 (Pfizer) + 59 (AZ) = 76

Psychiatric Disorders - 1796 (Pfizer) + 6756 (AZ) + 31 (Unknown) = 8583

Skin Disorders - 8425 (Pfizer) + 20379 (AZ) + 73 (Unknown) = 28,877

Spontaneous Abortions - 32 (Pfizer) + 13 (AZ) = 45

Vomiting - 1459 (Pfizer) + 6330 (AZ) + 28 (Unknown) = 7817

Facial Paralysis - 243 (Pfizer) + 170 (AZ) + 1 (Unknown) = 414

Nervous System Disorders - 22,156 (Pfizer) + 81,702 (AZ) + 265 (Unknown) = 104,123

Disturbances in Consciousness - 1719 (Pfizer) + 4719 (AZ) + 23 (Unknown) = 6533

Strokes and Thrombolytic Events - 156 (Pfizer) + 309 (AZ) + 2 (Unknown) = 467

Respiratory Disorders - 4932 (Pfizer) + 10643 (AZ) + 32 (Unknown) = 15,607

Seizures - 231 (Pfizer) + 692 (AZ) + 3 (Unknown) = 926

Paralysis - 92 (Pfizer) + 235 (AZ) + 2 (Unknown) = 329

Haemorrhage (All types) - 270 (Pfizer) + 590 (AZ) + 3 (Unknown) = 863

Vrh