astrodule
Professional
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=840706#p840706:33aovnx9 je napisao(la):Zuma » Yesterday, 18:56[/url]":33aovnx9]Inače, kad smo kod istraživanja. Upravo sam bezuspešno pokušavao da pronađem nove i stvarne podatke o efikasnosti svih vakcina, dakle podatke o efektima vakcinacije iz zemalja gde se one već masovno koriste, a ne one prve podatake iz kliničkih istraživanja koje su bile na ipak bitno manjem uzorku i rađene od strane potencijalno pristrasne firme koja ih je i napravila. Nažalost, potpunog poređenja svih vakcina još uvek nema jer je svima geopolitika i dalje najvažnija. Ima za zapadne vakcine, ali nema za Ruske i Kineske.
Pa mi je palo na pamet, ako Vučić želi izuzetno pozitivan publicitet u svetu, u obliku jedne vesti koja će dugo vremena biti citirana bukvalno svuda, onda prosto treba da iskoristi našu zaista jedinstvenu poziciju zemlje koja istovremeno ima u ponudi sve važne vakcine, i koja je svima njima već vakcinisala znatan broj ljudi. Problem u poređenju vakcina stvara to što nisu testirane na istoj populaciji u isto vreme, pa rezulati nisu uporedivi.
Sem u Srbiji!
Ovde su na mnogo ljudi u isto vreme već testirane SVE vakcine. Pa kad bi finansirao jedno istraživanje, za koje ionako mole naše naučne institucije, o praktičnim rezultatima dosadašnje vakcinacije raznim vakcinama, dobili bi smo vrhunski naučni rad koji bi bukvalno bio referentna vrednost za ceo svet, počveši od Svetske zdravstvene organizacije. Niko nema takve podatke, a mi ih VEĆ imamo gotove i besplatne u bazi podataka. Samo da ih neko izvadi, što je za bilo kog programera trivijalno. Ja bih čak napravio poseban vladin sajt namenjen svetskoj javnosti u kome bi se u realnom vremenu svaki dan ažurirali novi anonimizirani podaci o kasnijoj sudbini osoba imunizovanih pojednim vakcinama (tj da li će se nekad javiti svom lekaru da su opet bolesni), sa dnevno ažuriranim stepenom njihove efikasnosti u razna vremena posle davanja, sa negativnim reakcijama, i sa svim ostalim što trenutna zanima bukvalno ceo svet. To bi bio najposećivaniji sajt na svetu, a mi bi bili heroji novog zdravstvenog pokreta nesvrstanih :lol:
Samo malo kreativnog razmišljanja, šanse su svuda oko nas.
Potpuno si u pravu, ali to važi u nekoj poštenoj, jakoj zemlji, gde si političari ne prodaju tako lako.
Mene uopšte ne bi čudilo da postoji pritisak da se ti podaci namerno ne objavljuju, i da se istraživanja namerno ne vrše.
Još na početku epidemije sam "naivno" razmišljao da je ovo idealna prilika da se napiše milion radova i da naši naučnici iskoriste situaciju, ali izgleda da je naučni rad u našoj zemlji potpuno zanemaren.