astrodule » Čet Mar 25, 2021 10:33 am[/url]":2533llxp]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=834655#p834655 je napisao(la):
molder » 24 minutes ago[/url]":2533llxp]Ti brojevi vakcinisanih su običan marketing. Bitno je sta se desava na terenu. U novinama i na twiteru smo lideri u svim poljima. Eto kaze mi drugar iz kovida, juce od 20 pregleda kod njega, 15-oro njih revakcinisanih imaju kovid. Ljudi sa upalama pluca dolaze kasno i mašu sa papirima iz laboratorija da imaju antitela. Lekari su skroz psihicki pali pošto su očekivali da se vakcina malo da poboljša stvar i da ce konačno da se vidi neko svetlo na kraju tunela.
Ja razumem da obični ljudi misle da je 20% revakcinisanih bitno, ali lekari moraju da znaju da nema ništa od usporavanja bez barem 50% revakcinisanih (i 20-ak % preležalih)
I opet se govori o zaraženim posle revakcinacije - pa recite koliko je dana prošlo od revakcinacije, koliko godina imaju ti zaraženi, kako su se ponašali i možda najvažnije - koji je zvanični procenat uspešnosti i da li su simptomi lakši nego prosek?
Onda ljudi koji dolaze sa već upalom pluća. Da li je moguće da ne primete da se pogoršava stanje? Da li je moguće da neko ima temperaturu 5 dana i tek onda ode na pregled. Da ne primeti da nema daha i da se umara čim ustane sa stolice?
Sad ćete reći da su gužve u ambulantama. Ne znam kako je van NBG, ali ja sam bio dva puta u kovid ambulanti. Jednom u subotu, jednom u četvrtak. Došao sam u 7 ujutru i jednom sam bio 2. na redu, a drugi put 3. (a mrzim da ustajem rano, ali sam ustao i otišao). Koliko vidim, svi samo hvale zaposlene u ambulantama.