Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Ne svracam na ovu temu uopste, ali me opet zapanjuje rasprava pro/contra vakcinacije.
U pocetku pandemije, zapala mi je za oko vest da je neki (opravdano) besni gradski celnik u Italiji porucio gradjanima koji su se okupili u ogromnom broju na na jednoj misi da ce oni koji se tu zaraze biti leceni iskljucivo molitvom.
Da neobjasnjavam ovde zasto vakcinacija nesme biti stvar licnog izbora, voleo bih da se kod nas antivakseri, teoreticari globalnih zavera i ostali gradjani slobodnog duha i celicnog zdravlja lece iskljucivo aspirinom i brufenom, ozbiljno lecenje nek bude za nas ostale.
Znam da se to nece desiti, iako zivimo u diktaturi, imamo nesrecu da je u pitanju pogresna vrsta.

Problem je kompleksniji. Medju antivakserima, kao što Pantograf reče, ima i ljudi koji ne negiraju opasnost virusa, čuvaju se i podržavaju lockdown. A ipak su protiv vakcine.

Tako da dijapazon stavova odprilike varira od negacije virusa i teorija zavere, preko prirodnjaka, antilokdaunista-vaksera i antivaksera-lokdaunista do potpunih paranoika. Najteže je ostati koliko toliko realan.

Za sve koji se pridrzavaju izbegavanja kontakata i "cuvaju se" , sansa da se zaraze je minimalna, tako da ih moje misljenje uopste ne dotice. Ako insistiramo na pitanju slobodne volje, onda je bitno da se u skladu sa time snose posledice.

Mhm, kako da ne. Znam 20 takvih koji su se zarazili.

A evo ga "neantivakserski" hit od pre neki dan: ćerka (neće "zasad" da se vakciniše jer joj je jednom otekao zub posle posete zubaru, dok joj neki lekar ne kaže da može - a rođena sestra joj je lekar i rekla joj da može - već opisan slučaj ovde), ne prijavljuje za vakcinaciju ni svoju majku (80+ godina), "zbog njenog stanja". A stanje je - osteoporoza. Majka i sama bila zdravstvena radnica, ali se ne buni. Tu već ulazimo u Carstvo bezumlja - kao i kod oca mog prijatelja, hirurga u penziji, takođe 80+, koji nije hteo da se vakciniše "da mu ne promene genetski kod" (on će dalje da širi gene?!) i eno ga sad u Areni.

Velika je pometnja u ljudskim glavama.

Mel":3kvqxjac je napisao(la):
Samo precizni podaci, ako će da se iznose. Od primljenih u bolnicu, koliko ih ima da su dobili pozitivan rezultat na koronu nakon što je prošlo navedeno vreme od revakcinacije dato za svaku od vakcina... sve ostalo ostavlja prostor za tumačenja kojima smo skloni, i ne samo mi.

A možda je i bolje da ne iznose.

bravo mel, ovde si u jednoj recenici ukazao na jedini uistinu bitan podatak. vakcinama se pripisuju cudesna svojstva, od njih se skoro ocekuje da u sledecih XX meseci stite ne samo od kovida nego i od svih drugih opasnosti, da u tom periodu garantuju besmrtnost i celicno zdrav organizam . na zalost, nisu tako mocne ali ako samo rade ono sto bi trebalo a to je da znatno smanjuju verovatnocu od razvijanja najtezih oblika kovida onda je to od njih dovoljno.

vro je komplkovano pouzdano utvrditi za sve testirane a pozitivne kada su i da li primili jednu ili obe doze i koji je sam monenat zarazavanja ali je sad vec momenat da bi za sve novoprimljene pacijente u bolnicama moglo da se pouzdano utvrdi da li su tu zavrsili zato sto je zakazala vakcina, odnosno da je i nakon ocekivanog perioda izostao adekvatan imuni odgovor

Što je najgore, takav podatak bi se morao dobiit na "jedan klik", osim ako programer nije predvideo ili mu nisu rekli da je to potrebno.

Na kraju će Kon (ili neko drugi) da ručno ukršta papire i podatke o vakcinacijama.

Srbija umesto da postane svetski vredan izvor podataka (imamo relativno veliki broj vakcinisanih i to raznorodnim vakcinama), sramno manipulise i krije iste. I to znam iz licnog iskustva, u danu kad je preminuo poznanik u jednoj beogradskoj bolnici (nije u pitanju batajnica) bilo je ukupno 5 smrtnih slucajeva od kovida. Zvanicno, tog dana je u celoj Srbiji preminulo 15 ljudi od posledica kovida.

Dali su mi Astru iako sam je isključio iz izbora.
Na mestu vakcinacije nisu rekli koja vakcina je u pitanju.
Sad sam dobio bolan potkožni otok na nozi a oni se često dovode u vezu sa trombovima.
Sad se razmišljam da se posavetujem sa nekim pravnikom i vidim ima li osnova da tužim državu jer mi nije predočeno šta i kako mi se daje mimo izbora koji su mi dali.

Pričao sam sa lekarom sa KCS, u testove ulaze svi testirani na sve načine, stepen onih testiranih PCR-om koji su pozitivni je znatno veći od procenta o kojem slušamo.

bas tako u vezi analize, podatak je vrv vec i dostupan, nedostupan nam je prstic koji bi kliknuo na taj upit. iz nekog razloga ne zele da se bave time. dozvoljavam mogucnost da bi izneseni podaci bili porazavajuci za pojedine vakcine, pre svega kinesku, te da je to razlog da se krije - npr kako onda objasniti narucivanje jos 2 mil beskorsnih komada... ali zaista pre verujem da su razlozi u nesposobnosti nadleznih

tragac wrote
,, .... Dali su mi Astru iako sam je isključio iz izbora.
Na mestu vakcinacije nisu rekli koja vakcina je u pitanju.... ,,

:shock: :shock: :shock:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832516#p832516:1oh4x17o je napisao(la):
tragac » Čet Mar 18, 2021 4:15 pm[/url]":1oh4x17o]Dali su mi Astru iako sam je isključio iz izbora.
Sad sam dobio bolan potkožni otok na nozi a oni se često dovode u vezu sa trombovima.
Sad se razmišljam da se posavetujem sa nekim pravnikom i vidim ima li osnova da tužim državu jer mi nije predočeno šta i kako mi se daje mimo izbora koji su mi dali.

Bez da zvucim kao general posle bitke, al da meni nece da kazu koja vakcina je u pitanju pre vakcinacije okrenuo bi se i izasao.

Što se vakcine i prvi i drugi put sam bio dosadan i pitao svakog medicinskog radnika kojom vakcinom će me vakcinisati da bi bio siguran. U DZ Zvezdara recimo imaju tri prostorije i zna se da u sobama 1 i 2 daju Fajzer dok u 3 Sinofarm pa nema greške. Ne znam kako je na sajmu, mislio sam da i tamo ima obeležja za vrstu vakcine.

EwxQvqbWYAQaINN

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832516#p832516:uh2yuium je napisao(la):
tragac » Čet Mar 18, 2021 3:15 pm[/url]":uh2yuium]Dali su mi Astru iako sam je isključio iz izbora.
Probaj sa aspirinom ali ako se nastavi bol ili pojača pravo kod lekara.
Ne zna šta si potpisao ali može da se svede na tvoja reč protiv tehničara koji ti je davao.
Proizvođač se siguno zaštitio a možda čak i tvojim potpisom ako si ga dao.

Na Sajmu je pisalo jasno na svakoj kabini koja je vakcina (doduše, mislim da su sve bile Pfizer juče). U slučaju da se zaista desilo nešto toliko odvratno, i da su ti ubrizgali nešto za šta nisi stavio potpis, potraži pro bono pravnu pomoć, ne znam koliko ima smisla da se trošiš... Stvarno mi je žao što ti se to desilo.
Moj proces je bio ovakav - stigao je obrazac na mejl koji sam popunio unapred sa imenom vakcine koja je pisala u SMS-u. Potpisao naravno. Oni su to preuzeli i popunili sa informacijama o prvoj vakcinaciji, i taj papir u drugom koraku nestaje iz mog vidokruga. Odštampali su mi drugi, koji izgleda kao rezultat PCR testiranja. Jedini simptom koji sam osećao u ova 24h je samo bol u mišiću gde su mi ubrizgali vakcinu. Eto, iz moje anegdote možete zaključiti da sam jako zadovoljan celim procesom.
@tragac, da li je bilo nekih odstupanja u ovim koracima? Ukoliko nisi potpisao da primaš tu vakcinu, imaš puno pravo da se boriš. Ukoliko si stavio blanko potpis a oni dopisali vakcinu kasnije, to je takođe užasan prekršaj. Nadam se da si dobio obrazac o primljenoj vakcini (u toj formi slično kao PCR test), i imaš negde sačuvanu prijavu, to su sasvim dovoljni dokazi. Ja imam mejl i SMS gde tačno piše koju vakcinu su mi predodredili, npr., kao i prijavu gde ima spisak vakcina koje sam odabrao.

Inače, evo u kratkim crtama rezultat istraživanja u Izraelu o Pfizerovoj vakcini, sa uzorkom od preko milion ljudi.
https://www.instagram.com/p/CMXU5G4BWYl/

Жико, мани се докторских савета:

Can I reduce the risk of a blood clot by taking an aspirin?
“It’s probably not advisable to use aspirin in this way because no link between blood clots and the vaccine has been confirmed and there is a small risk of suffering a serious stomach bleed after taking aspirin.”
Professor of primary care and public health at Imperial College London, Azeem Majeed

Pantograf rizik prihvatljiv, problemi nastaju tek posle dugotrajnog uzimanja . Turi masku i pun gas.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832516#p832516:3bo5tfth je napisao(la):
tragac » 18 Mar 2021 04:15 pm[/url]":3bo5tfth]Dali su mi Astru iako sam je isključio iz izbora.
Jedno opšte pitanje, da li je taj izbor uopšte obavezujući? Mislim, logično ako je neko pitan šta želi, a šta ne želi, da se onda pozove kada je za tu osobu dostupna izabrana vakcina. Ali ima li nekog pravnog osnova koji kaže da je taj izbor ipak samo "trivijalan"?
Nadam se da će sve biti u redu tragač, molim te pravac kod lekara da se reši problem zdravlja, a onda dalje rešavaj pravne probleme. Bolje čitava glava nego da je lomiš sa pravnim pitanjima.

Au bre... Pa nije u redu da ne kazu koja je vakcina data. Sve i da imaju najsavrseniji informacioni sistem na svetu, sta ako se opet desi propust i kao onaj covek, neko dobije dve razlicite vakcine?!

Razumem da drzava i medicinari zele da se sto vise vakcina sto pre da i da im nije do cekanja dok se ljudi smisle sta ce i koju ce*... ali ne moze ovo ovako, dajes nekome nesto a ne kazes mu ni sta je. I sutra moze da primi drugu i da bude nezeljenih dejstava. A koje jos nisu ispitane do kraja (tj. nisu sve kombinacije)

* Inace, zbog ovoga bih i ja prosirio izbor sad da mogu. Dok mi Pantograf i Vucko nisu rekli, nisam znao da je Sputnjik u deficitu. Mislio sam da i njega kao i Sinopharma ima kolko hoces. Sad ne znam da li da podnosim novu prijavu sa vise opcija ili da cekam ovu trenutno aktuelnu...

"čestitam", tragac
ti si tek šesti slučaj na svetu od 11.000.000 vakcinisanih.
upravo neka doktorka na tv reče da je zabeleženo samo pet slučajeva.

zar neko zaista posle ovoga veruje u zvanične brojke i tvrdnje o bezbednosti i efikasnosti?

Али, чекај, чега је он шести случај?? Па мене је болела лева рука три дана - питали ме којом пишем, а требало је којом возим, јер се данас пише на тастатури са обе руке, а вози једном - а онда је прошло. Шта је ту чудно? Не плашите човека, побогу, ништа му се није десило. Шта радите то, бре?

ne plašimo ga mi, sam je čovek pomenuo vezu otoka na nozi sa trombovima.
koga ne mrzi nek premota N1, mislim da je rekla upravo to - veza otoka i trombova

Pfizer, pa čak i AstraZeneca su bili vrlo realni u dostupnoj dokumentaciji. Pfizer je npr. u svojoj dokumentaciji stavio da su imali nekoliko slučajeva apendicitisa na uzorku od 2000 prilikom testiranja, što je naravno savršeno gorivo za ludake antivaksere, iako bi očito bila bolja propaganda za proces vakcinacije da nisu to stavili. Više treba da se brinemo za one vakcine o kojima nema nikakvih podataka, poput Sinopharma. Doktorka na TV-u je potpuno druga stvar u odnosu na dokumentaciju.
Svako odlučuje na kraju gde prestaje proces njegovog poverenja... Možete da budete nesigurni šta je u špricu, pa da vam pokažu bocu; možete da vidite da na boci piše "Pfizer", pa da gledate sadržaj; možete da mislite da u boci nije sadržaj koji piše na etiketi; možete da mislite da je trenutno najtraženiji lek na planeti tako ofrlje napravljen da evo desetine miliona ljudi koji su vakcinisani tom vakcinom svi ćute kao zaliveni o svojim nuspojavama.
Ovo što se desilo tragaču je potencijalno opasno, i treba što pre da se javi lekaru, ako zanemarimo ceo aspekt priče gde to nije bila vakcina koju je birao. Ono pri čemu stojim je da nijedna normalna farmaceutska kompanija ne bi sebi dozvolila masovnu proizvodnju leka koji u kratkom roku ubija ljude, i time upropastila sebi kredibilitet zauvek.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832573#p832573:2l5ewsc1 je napisao(la):
operic » 18 Mar 2021 05:35 pm[/url]":2l5ewsc1]ne plašimo ga mi, sam je čovek pomenuo vezu otoka na nozi sa trombovima.
koga ne mrzi nek premota N1, mislim da je rekla upravo to - veza otoka i trombova
Па, добро, али да ли је рекла да свако ко има оток добије тромб? Па ваљда код сваке вакцине неко има оток од убода...

(А наравно да не треба да подваљују људима другу вакцину, о томе не може ни да се расправља.)

Vrh