Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Let me google that for you.jpg

CBS: Many health care workers are refusing to get a COVID-19 vaccine
LA Times: Some healthcare workers refuse Covid 19 vaccine
DW: COVID: Why some doctors and nurses hesitate to get vaccinated

Razmimoilaženje u stavovima i ubeđenjima lekara postoji otkako postoji medicina kao nauka. Fraza ''3 lekara 5 mišljenja'' niti je od juče, niti potiče iz Srbije.
Stoga je malo glupavo implicirati da se takve stvari dešavaju samo u Srbiji i da su karakteristične samo za Srbe. Pogotovu nakon godinu dana lupetanja i presipanja iz šupljeg u prazno.

Problem je tiha prisila i ova glupost da nevakcinisani štete.
Tiha prisila, nema nißta od toga ljudska prava su iznad, pa onda ako hoćete da putujete onda bi bilo lepo da imate kovid pasoš. Pa next level 43 nema šanse da uđete u avion jer bato mali prostor dugo se boravi.
A level 44 moramo u Maxiju da zaposlimo dodatne ljude koji će kontolisati.
Level 46 imak ulazak u Maxi predugo traje, da mi kad se već pelcujete svak tri meseca ono pred novu godinu i gužve roknemo RFID čip jer puno kontakata i pojavili se lažni pasoši.

Dobro mi ide ?
Sledeće puno RFID čipova zagušuje sistem, dajte ljudi da ubacimo novu generaciju plus vam ne treba Master Card i ujedno imate 15% popusta na bus pljus.......

Pa neko mora da bude kriv što epidemija ne prestaje.

Prvo su bili krivi penzosi, onda gastarbajteri, posle toga studenti, zatim svi koji koriste javni prevoz, pa svi koji su išli na rekreaciju, pa školarci, pa svi što su išli na zimovanje (bez obzira da li su išli da luduju ili da planinare)...

Revakcinisali mi jutros majku Pfajzerom, bema nuspojava U hodnicima oni koji primaju kineza ponosno pričaju kako su znali da je AZ opasna i da će i za Fajzer otkriti jer zapad ne ume da pravi vakcine...

Pfizer nije ni znao da napravi već je kupio zajedno sa BioNTec.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832147#p832147:2wbiva0i je napisao(la):
Пантограф » 17 Mar 2021 03:17 pm[/url]":2wbiva0i]Турски запад:)

Nije ga Turcin napravio u Turskoj, nego u Nemackoj, nakon sto je zavrsio skole u Nemackoj i dobio priliku za profesionalnim usavrsavanjem i napredovanjem u Nemackoj, ako vec cepidlacimo :)

Niko više ne pominje Sputnjik a ni ne znam nikog da je sputnjikovan :/

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832181#p832181:35kncl3i je napisao(la):
astrodule » Sre Mar 17, 2021 4:38 pm[/url]":35kncl3i]Sputnik je kanselovan
???

Pa ja čekam da se vakcinišem njim.

Ajao... Znači načekaću se. XD
A taman sam pre nedelju dana podneo novu prijavu. Nisam znao da je toliko tražen.

Em imaš rusofila na kilo kod nas koji se samo kunu u rusku medicinu, em nam stiže na kašičicu.

@Ksenija leti ti post ponovo, to ti kažem kao bivši moderator, mani nas tih balkan info likova, čak i ako su doktori i profesori to ih ne čini manje promašenim, samo ukazuje da obrazovan čovek ne znači i racionalan.

Нека лети и пост и ја са постом. Макар ми је савест мирна.
Проф. др Терзин Балкан инфо лик? И Билановић је био бољи од неких са ББ који све "знају", од зидања небодера, до вируса.

Ove mere zaštite nemaju nikakav domet, i nažalost to ima veze sa našom kulturom, mi volimo gužvu i gomilu i naćemo način. Jedino policijski čas ima neki domet, što se proletos i videlo.

Naime, Švedska i Norveška su apsolutno uspele, uz minimum mera zaštite, a Švedska uz nikakve mere, čak i bez maski.

Kako su one uspele?

Prvo moramo znati šta su kriterijumi uspeha ovde. A to su dve stvari:

1. Stopa mortaliteta.
2. Opterećenje pacijentima ustanova sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite.

Ako su ovi kriterijumi u normali i ne odstupaju previše od višegodišnjeg proseka, onda problem Korone ni ne postoji, pa neka se i svi zaraze. Dakle, pandemija je pod apsoluutnom kontrolom na način koji ne menja živote većem broju ljudi.

E sad to ima veze sa njihovim načinom života, oni su socijalno distancirani i bez Korone. Čak i kad se neko zarazi, zbog određene distance od nosioca zaraze i kratkog trajanja kontakta on je pokupio jako malo virusa, što imunski sistem lako kontroliše. Takva osoba je najčešće asimptomatska i nije nosilac.

Odustali su od skijanja, utakmica sa publikom, žurki, koncerata. Ali svi. Isvi se pridržavaju distance i bez maski. U kombinaciji sa vakcinom ovo će uskoro ove zemlje potpuno osloboditi Korone.

Kultura naroda je ključna komponenta borbe sa virusom, važnija od maski i vakcina.

Da, samo policijski čas Srbina spasava.
Hajde da opet sve zamandalimo na dve nedelje ne bi li se ljudi gužvali u redovima ispred prodavnica, pošti i apoteka.

e31k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTVRJN01EQV8vMTg4YjM3OTI4YTMwMTE4YTc3YWZkMWJjZTA3NjQ0ZWMuanBnkZMCzQLkAIEABQ

https://www.blic.rs/vesti/beograd/zbog- ... ti/l9w8q0t

P.S.
I da bi što manje vremena provodili po keju, Adama i Košutnjacima. Ta mesta su loša po zdravlje. Što manje rekreacije i Sunca, to bolje.

Нису одустали ни од чега, скијалишта у Норвешкој раде и препуна су. Како добро познајем север Европе, бреме стереотипа да су асоцијални и ћутљиви носе - Финци, а ни то не сматрам нарочито истинитим: бар у Хелсинкију нису такви, а пиво им је у кафани 13 евра... јер би у супротном исувише седели тамо и поубијали се алкохолом.

Такође, викинзи су врло условно "културни људи" - нпр. изнад сваког просека туку жене (Норвешка је ту увек на врху европске листе), а од свих антипандемијских мера Швеђанима је свакако најтеже пало прање руку после шорања.

Немојте живети у стереотиповима и заблудама, и то тешким.

Ha, sad ce Bender da ti uleti klizeci sa Kinezima

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832203#p832203:n80f0kae je napisao(la):
Пантограф » Sre Mar 17, 2021 5:06 pm[/url]":n80f0kae]Нису одустали ни од чега, скијалишта у Норвешкој раде и препуна су. Како добро познајем север Европе, бреме стереотипа да су асоцијални и ћутљиви носе - Финци, а ни то не сматрам нарочито истинитим: бар у Хелсинкију нису такви, а пиво им је у кафани 13 евра... јер би у супротном исувише седели тамо и поубијали се алкохолом.

Такође, викинзи су врло условно "културни људи" - нпр. изнад сваког просека туку жене (Норвешка је ту увек на врху европске листе), а од свих антипандемијских мера Швеђанима је свакако најтеже пало прање руку после шорања.

Немојте живети у стереотиповима и заблудама, и то тешким.

A pre ?
Može i preko onoga da fasuje koronu ? Mislim ako pre radnje ne opere ruke.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832138#p832138:2tb5rrgt je napisao(la):
vucko » Sre Mar 17, 2021 4:03 pm[/url]":2tb5rrgt]Revakcinisali mi jutros majku Pfajzerom, bema nuspojava U hodnicima oni koji primaju kineza ponosno pričaju kako su znali da je AZ opasna i da će i za Fajzer otkriti jer zapad ne ume da pravi vakcine...
Kako god oni su se vakcinisali, tako da nisu "opasni", opasniji su ovi sto slusaju svakakve dr i mr po youtubu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832180#p832180:dm03b7vn je napisao(la):
vucko » Sre Mar 17, 2021 5:37 pm[/url]":dm03b7vn]Niko više ne pominje Sputnjik a ni ne znam nikog da je sputnjikovan :/
Ja znam više osoba koje su ove nedelje vakcinisane Sputnjikom.

Vrh