tragac
Expert
Misliš da je bacio pogled na twitter?
Ne pružaju zaštitu hirurzima, nego operisanima - od hirurga. Ali, ovo je potpuno druga situacija, ne može da se poredi s tim. Takođe, u zemljama u kojima je obavezno nošenje maski trenutno se najbrže širi zaraza. A to je onda već sumnjivo. Lažna sugurnost? Pa ja rođenog oca ne mogu da ubedim da ne ide u poštu sa krpom preko usta, jer mu ne pruža zaštitu. Rekli na TV da pruža, jbg.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=784341#p784341:1xr2an2l je napisao(la):Žika » 16 Oct 2020 06:32 pm[/url]":1xr2an2l]Opet ti , da maske ne pružaju nikakvu zaštitu prvi bi ih hirurzi skinuli zar ne ?
Ne može se to zaključiti jer na zaražavanja utiče veoma veliki broj faktora, a nošenje maski je samo jedan od mnogih. Zatim i tamo gde se nose maske veliki broj ih ne nosi, a i oni koji ih nose ih ne nose uvek, niti ih uvek nose ispravno, niti su i one savršene. Ta korelacija i dobijanje statistički reprezentativnog uzorka za neki konkretan zaključak je izrazito složena pa se takvi zaključci ne mogu olako izvlačiti. Sem toga, postoji ogroman broj radova koji su baš ispitivali uticaj mera zaštite na širenje zaraze i svi su pronašli da one pomažu. Mada mi je deguntantno da uopšte ovde dokazujem tako nešto, jer već i samo to pretpostavlja da mislim da je moguće da ceo svet bude u zaveri tvrdeći da maske pomažu iako je sve to tobože izmišljeno. Ovo je samo prvih par sasvim slučajnih pogodaka na Guglu. Uopšte ne shvatam kako se oni mogu prosto unapred otpisati samo da bi se odmah posle toga prihvatio kao istina neki anonimni link ko zna koga. U čemu je razlika između njih i kako se to vama kao nepobitna istina preporuči baš jedan rad od hiljadu suprotnih, a o izvoru ne znate baš ništa sem da se slaže sa nečim što ste ionako unapred odlučili da je istina, pa su radovi ustvari nebitni, ma kakvi da su.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=784382#p784382:1migf3ml je napisao(la):Пантограф » 16 Oct 2020 08:23 pm[/url]":1migf3ml]Ali praksa... Ako maske štite, moralo bi da se zaključi da su gotovo svi slučajevi prenošenja u nekim od zemalja sa najbržim rastom zaraženih iz restorana i noćnih klubova, a to još nigde nisam pročitao. Preveliki su brojevi, i zaraženih, i onih koji nose maske, i mislim da i zakon velikih brojeva tu sad nameće neke korelacije... koje bi trebalo bolje istražiti.