Mi ZNAMO sasvim sigurno da će nam iz inostranstva uneti nove viruse u zemlju. Šta tu ima dalje da se "razmišlja"? Kakvo crno javljanje "kad osete simptome"!? Onda je kasno, virus su već proširili po svojoj okolini. Treba svima na granici da uzmu bris i zatim da sve te uzorke testiraju. Šta je tu problem? Nemaju dovoljno testova? Zašto nisu kupili još? Nemaju test mesta? Isto pitanje, zašto ih nisu kupili? Jer, šta je jeftinije, još jedan talas zaraze, sa svim posledicama, ili platiti više testova? (A u naj-najmanju ruku testiranje reprezentativnog uzorka putnika na granici, sa brzim povećavanjem procenta testiranih iz kritičnih zemalja i gradova, na osnovu rezultata prethodnog dana) Korona je tu, sa nama, za stalno. Eventualni višak opreme i test materjala se neće baciti. Pa kakvo je onda ovo glupo mudrovanje? "Moramo razmišljati", malo sutra. Evo, ja sam već razmislio. Trajalo je oko 2 sekunde. Ako postoji neki problem za obimnije testiranje, a pogotovo na granici, što ne kažu koji? Pa da vidimo zajedno šta može da se uradi, šta koliko vredi, i koja je cena kojih posledica. A ne stalne mistifikacije ovog tipa. "Eto, mi znamo sve, ali ne radimo ništa.""Situacija se poboljšava postepeno. Ukoliko disclipina ne bude na nivou kakva je bila prehodnog perioda, može doći do pogoršanja", naglasio je epidemiolog Predrag Kon.
Kako je rekao, situacija je i dalje nesigurna.
"Moramo razmišljati o dva važna faktora. Prvi je unutrašnji, povratak ljudi iz letovališta, jezera i planina, a drugi problem je povratak ljudi sa mora. Za njih je važno da se javi ako osete bilo kakve simptome", rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1722359
Da dalje pričamo nešto od čega bi možda moglo biti neke koristi, u političkoj situaciji kakva jeste, ili da glumimo pokvarenog robota sa pričom koja se vrti u krug? Pri tome zloupotrebljavajući i publiku koju je privukao problem korone, ali i očigledan tragično nizak kvalitet naše trenutne vlasti, za opravdavanje i beskrajno ponavljanje isčašenih političkih teorija o svetskom poretku sa kojima to nikakve veze nema.
Naravno da je lepše tako. Međutim, ljudi su sebični, nerazumni. Ne bih generalizovao Srbe (Balkance), ali vrlo mi je fascinantna krilatica "samo sloga Srbina spašava" čijim dubljim analiziranjem spoznajemo da smo vrlo nesložni "po difoltu".[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=767980#p767980:vhnd8g2u je napisao(la):MiraC » Yesterday, 11:54[/url]":vhnd8g2u]Apsolutno se slazem sa svim, osim ovim poslednjim da je potrebno strogo kaznjavanje. Slazem se da bi bilo to idealno, ali je ocigledno u praksi nemoguce. Pa zar ljudi ne mogu da misle svojom glavom. Mislim, vidim da je to teže ocigledno.
A posle se kuka kako nema testova, kako se kasni sa rezultatima ( sto je katastrofa takodje)...a sami doprinesemo da se javi skok epidemije. I jos te smatraju ludim ako vidis da ovo nije gotovo. Posle bude " jooooj kuku". Ocigledno sami moramo da se cuvamo a pojedini ( i sve ih je vise) imaju kratko pamcenje.
Zar nije lepse ovako- nosimo maske, distanca, bez okupljanja...nego po 300 zarazenih svaki dan.
Уочено је да санитарне препоруке поштује мање грађана Србије него пре две недеље због чега постоји страховање да би епидемија коронавируса поново могла да се разбукта.
То је данас изјавила Дарија Кисић Тепавчевић, заменица директорке београдског Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић - Батут”.
Говорећи о угоститељским објектима, навела је да су клубови у затвореном простору били „расадници болести” и значајно место преношења инфекције, због чега је препоручила да се буде само у баштама угоститељских објеката.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768223#p768223:3f7mccur je napisao(la):marrecar » Суб Авг 22, 2020 11:11 am[/url]":3f7mccur]U trenutku kada u ostatku sveta (i Evrope) broj novozaraženih raste, samo u Srbiji opada. Veoma uverljivo manipulisanje podacima, hah.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768380#p768380:gssr3mrf je napisao(la):Zuma » Sub Avg 22, 2020 11:23 pm[/url]":gssr3mrf]Ne znam kako si Kisićku i naš krizni štab svrstao u naučnike? Oni su jedini govorli o "slabljenju" virusa, upravo zato što blage veze nemaju sa naukom i naučnicima. Pa iz TOGA onda izvačiš neku "jednakost" dve strane!? A to da je pandemija samo "kategorija volje", sačekaj da Kovid dobiješ ti ili neko do koga ti je stalo. Pa onda probaj da upotrebiš "volju". Neće ti pomoći ni Niče ni Tramp. Autoritet modifikuje samo percepciju mase, ne stvarnost. Ova poruka je divan primer koliko smo duboko zaglavili, toliko da mnogima čak i razlika između subjektivnog i objektivnog postaje krajnje nejasna i zamagljena. A kamoli između znanja i verovanja. Taj svet je jednostavan: SVE je nečija volja i zavera. Samo treba naći tog dobro skrivenog "neprijatelja" (Jevreji, Soroš, Gejts, Đilas, Migranti ...), "razotkriti ga", na čemu svi tabloidi danonoćno rade, pa je posle sve lako. Nažalost, ili na sreću, svet ni izbliza ne izgleda tako.