Ne mogu da verujem da moram ponovo da bukvalno crtam ono što je očigledno. Pitate kako može da sad "odjednom ne bude ništa, a ranije je grob vrebao iza svakog žbuna u parku"?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=764461#p764461:18jyii6r je napisao(la):Пантограф » 09 Aug 2020 04:09 pm[/url]":18jyii6r]Da, da, ravna Zemlja, Treće oko... jedino nema veze što neka Baba Vanga proriče milione mrtvih koji ne mogu da se dese. To ništa. I što je Gejts nadrilekar ko Željko Mitrović. Tad je dobar. A kad kaže čovek koliki danak zaista odnosi ova bolest - 25% više od drumskog saobraćaja - onda muk. Nema Gejts. Onda pominjemo Treće oko. Čekamo Dejvida Ajka i reptile.
Nevertheless, u stvarnosti kovidizam-lokdaunizam gubi tle pod nogama. I Ana van Pantelaar, eto, kaže da će se u školu od prvog, Tiodorović bi da se ipak organizuje Nišvil, smatra da treba da se otvaraju bioskopi, pozorišta... što je sve dakako na mestu.
Nego, kako odjednom, kad je do juče pretio virusni holokaust? A virus je svuda oko nas, svako može biti zaražen, grob vreba iza svakog žbuna u parku...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=764512#p764512:3ccizrft je napisao(la):Zuma » Ned Avg 09, 2020 8:28 pm[/url]":3ccizrft]Ne mogu da verujem da moram ponovo da bukvalno crtam ono što je očigledno. Pitate kako može da sad "odjednom ne bude ništa, a ranije je grob vrebao iza svakog žbuna u parku"?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=764461#p764461:3ccizrft je napisao(la):Пантограф » 09 Aug 2020 04:09 pm[/url]":3ccizrft]Da, da, ravna Zemlja, Treće oko... jedino nema veze što neka Baba Vanga proriče milione mrtvih koji ne mogu da se dese. To ništa. I što je Gejts nadrilekar ko Željko Mitrović. Tad je dobar. A kad kaže čovek koliki danak zaista odnosi ova bolest - 25% više od drumskog saobraćaja - onda muk. Nema Gejts. Onda pominjemo Treće oko. Čekamo Dejvida Ajka i reptile.
Nevertheless, u stvarnosti kovidizam-lokdaunizam gubi tle pod nogama. I Ana van Pantelaar, eto, kaže da će se u školu od prvog, Tiodorović bi da se ipak organizuje Nišvil, smatra da treba da se otvaraju bioskopi, pozorišta... što je sve dakako na mestu.
Nego, kako odjednom, kad je do juče pretio virusni holokaust? A virus je svuda oko nas, svako može biti zaražen, grob vreba iza svakog žbuna u parku...
Pa može tako da je ljudima ipak draga sopstvena koža pa ne slušaju VAŠE priče da "ovaj virus nije ništa", nego su masovno počeli da nose maske i da se čuvaju na druge načine. Time se i daleko pre naznaka postizanja bilo kakvog kolektivnog imuniteta polako zaustavlja i drugi talas, isto kao što je zaustavljen i prvi. Objašnjavao sam mehanizam negativne povratne sprege i razloge zbog kojih epidemije dolaze u ponavljajućim talasima. Tako je bilo i 1918., tako je bilo i sa naletima kuge i srednjem veku, itd. To je prirodna dinamika širenja virusa i reagovanja ljudi na njega, ali onda kada ga shvate ozbiljno, pa počnu da se štite, a ne kao što vi predlažete. Da je po vašem, ne bi bilo talasa nego bi postojao jedan jedini rastući talas, sve dok se ne zaraze svi, koji bi proizveo toliko bolesnih da bi se ceo medicinski sistem raspao. Od početka se priča o "zaravnjenju krive" ("flattening the curve"), a zaštitne mere i svest ljudi da treba da se čuvaju proizvode ove talasi koji su upravo način da se to "zaravnjenje krive" postigne, i sad se vi pravite kao da ste za to prvi put čuli. Čak i ovakve predahe između talasa "kupujemo" po veliku cenu. I po zvaničnim statistikama je umrlo 660 ljudi, a višak smrti zbog indirektnih posledica je verovatno između 1000 i 2000 ljudi. Uz sve druge posledice, a ima ih mnogo. Međutim kad bi narod poverovao u vaše priče o tobožnjoj bezazlenosti virusa i "običnom gripu", pa "živeo normalno", rast širenje virusa bi bio jedna neprekidna eksponencijalna funkcija bez prekida i bez talasa.
Teorija o tobože dostignutom kolektivnom imunitetu zbog koga je širenje stalo nema osnova. Po toj logici bi se onda moralo reći i da smo dostigli kolektivni imunitet na kraju prvog, aprilskog talasa. Inače ne bi bilo objašnjenja zašto je širenje virusa tada prestalo. Ako širenje može da stane samo zbog dostizanja kolektivnog imuniteta, otkud onda drugi talas i to gori od prvog? Naravno da je to glupost. Imunitet nema još ni jedna zemlja, pa ni Švedska. Jednostavno, kolektivne zaštitne reakcije ljudi na povećanu opasnost i posledična veća opreznost u ponašanju stalno "šetaju" reprodukcioni faktor R iznad i ispod jedinice (što mu je granica i uslov samostalnog rasta), što zatim kreira epidemiološke talase, privremena povlačenja i nove nalete kad pažnja naroda ili vlasti oslabi.
Ali kad se pojavi vaša zaverenička ekipa sa teorijama kako je sve neka zavera da se jedna tobože bezazlena i uobičajena bolest predstavi kao strašna zbog savršeno nejasnih motiva nekakve globalne "kontrole", onda je to recept da narod zaista poveruje da je tako, i prestane da ozbiljno shvata zaštitne mere. A to znači početak novog talasa širenja i hladnokrvno ubistvo još ko zna koliko ljudi. Ako se ljudi sami štite dovoljno, toliko da nema rasta, admistrativne zabrane nisu potrebne. Ako se ne štite onda jesu. To je dovoljno jednostavno. Vaša proganada ima kao jedinu posledicu veću verovatnoću da će zabrane biti uvdene, što niko ne želi ako postoji bolji i manje formalno restriktivan način.
Što se tiče apsurdnih poređenja sa drugim uzrocima smrti, čim neko smisli način da civilizacija funkcioniše bez saobraćaja, ili da naš eksploatatori budu voljni da plate za to, ja ću biti iz sve snage za tako nešto. U međutvremenu je totalno idiotska logika tvrditi da ako X ljudi umire zbog nečega što se za sada ne može izbeći, onda moramo prihvatiti da mora da umre još neki dodatan broj ljudi tamo gde se to, za razliku od saobraćaja, MOŽE izbeći, sve dok ih ima manje od X.
Ali kad se pojavi vaša zaverenička ekipa sa teorijama kako je sve neka zavera da se jedna tobože bezazlena i uobičajena bolest predstavi kao strašna zbog savršeno nejasnih motiva nekakve globalne "kontrole", onda je to recept da narod zaista poveruje da je tako, i prestane da ozbiljno shvata zaštitne mere. A to znači početak novog talasa širenja i hladnokrvno ubistvo još ko zna koliko ljudi.
- Borba sa gripom traje decenijama, a vakcina postoji već jako dugo, a mi često potcenjujemo borbu sa njim. Mnogo se umire od njega, a da se to ni ne zna. Kada bi imao nadzor kao kovid, pokazalo bi se koliko je i grip bolest od koje se itekako umire - kaže za RTS epidemiolog Predrag Kon.
Obavezne vakcinacije neće biti sem ako propaganda ovih koji su se iz svojih razloga sjatili po forumima nalik ovom ne počne da dominira, pa se procenat onih voljnih da se vakcinišu ne spusti ispod praga dovoljnog kolektivnog imuniteta. Ako se to ne desi, nema razloga sasvim nepotrebno kreirati političke probleme. Ni jedna vlast to neće raditi ako ima izbor. Međutim ako zaverenici u propagandi budu efikasni, onda će BITI obavezne vakcinacije jer se ne može trajno živeti u ovakvom haosu. Bilo bi to suviše skupo, na razne načine. Srećom, za sada ne izgleda da će biti tako, pa još uvek nema potrebe brinuti o obaveznoj vakcinaciji.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=764599#p764599:3o1rvnhz je napisao(la):astrodule » 10 Aug 2020 09:30 am[/url]":3o1rvnhz]Što se tiče veze "običnog" gripa i korone i vakcinacije rizičnih grupa:
Neka se preporuči vakcinacija rizičnih grupa i neka se jasno i nedvosmisleno kaže da su rizične grupe stari, dijabetičari i gojazni. Naravno, kada bismo imali normalnu bazu, verovatno bi se pokazalo da su takve osobe zavšavale na kiseoniku i respiratoru.
Obavezna vakcinacija za sve je glupost neviđenih razmera čiji je cilj bogaćenje pojedinaca.
Poredim ukupne efekte po svet, a ne samo broj zahvaćnih ili broj smrti u OVOM trenutku. Efekte svake vrste, ekonomske, političke, socijalne, dugoročne medicinske, itd. Takođe, ne mogu se porediti POČETNI efekti novog, ljudima još neprilagođenog virusa, na koji niko nema imunitet jer se virus po prvi put pojavio među nama, uz sve zaštitne mere u svetu, sa KONAČNIM bilansom epidemija veoma starih virusa i bakterija, gde je već bilo evolutivnog prilagođavanja sa obe strane i bez ozbiljnih mera zaštite. Pitanje je šta bi bilo kad bio se ovaj vrus pustio uz nedostak regovanja na njega koji mnogi ovde zagovaraju. Po ukupnom budućem bilansu ove pandemije koji bi se posle više godina pojavio kada bi preovladala njihova mišljenja, ovo jeste bitno bliže tim velikim epidemijama nego gripu.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=764548#p764548:j5ut9vk9 je napisao(la):Beki » 10 Aug 2020 12:49 am[/url]":j5ut9vk9]
Stvar je u tome da ti bezobrazno konstantno ubacujes kugu i spansku groznicu u pricu. Brojevi su neuporedivi. Ne, kovid nije obican grip, ali je po broju obolelih i umrlih blizi gripu nego kugi i spanskoj groznici. Daleko, daleko, daleko blizi. I normalno da ce sa tim da se poredi, a ne sa spanskim gripom.
Ostavi sad po strani pitanje ko laže ili ne laže. Šta je istina u vezi optimalnog postupanja prema epidemiji?Postoje konkretni dokazi o laganju kada je uzrok smrti u pitanju. Ja sam dobio dokaz od prijatelja iz Engleske kome je umrla rodjaka.
Zna se kako je izgledala osoba sa spanskim gripom, zna se kako sa kugom i kada od toga riknes, nema greske i prevare. Zna i porodica i celo selo sta ti je bilo. Ovde muljaju i lazu za sve pare.
Ko je od početka čitao šta sam pisao njemu je jasno. Pogledaj odgovor Vladivoju. Ne želim fantaziranja i gomile aktivista po svim mogućim ličnim agendama. Želim da se zna šta je zaista tačno, i šta treba raditi. Pa ma ko pričao za ili protiv toga. Savršeno me ne interesuje da li su vlada ili neki globalni zaverenik rekli jedno ili drugo. Želim da se promoviše i vrednuje znanje, a ne gomila abitrarnih verovanja. Naučna istina je jedna. Zna se šta se zna, zna se šta se ne zna, i znaju se približne verovatnoće stvari koje su između te dve krajnosti. Iz toga proizilazi postupanje sa najvećim izgledima za uspeh. To je ono što treba da bude poznato svima, jer je ovde dobrobit svakog od nas tesno povezana sa razumevanjem ogromne većine. To je posebnost epidemije. Za razliku od političkih izbora, ovde zaista svako ima svoj glas, nema varanja, i svi se glasovi broje. A od rezultata TIH izbora nam zavisi život. Priroda ne igra političke igre i nema pomilovanja.I objasni mi svrhu tvog pisanja i protiv koga se ti boris i za sta? Jel se boris za uvodjenje policijskog casa? Ako ne, sta onda hoces koji moj? Jel verujes u Vuciceve price da je narod st***? Sta to narod pogresno radi? Ja vidim svi imaju maske po prodavnicama, prevozu... Koga ti upozoravas i sta pises? Ljudi imaju drugacije misljenje o pozadini virusa, o vakcinama...a ti si kao glas razuma i pametnjakovic koji cini sta konkretno ovde? Reci mi sta ti pises i koja je svrha? Sta hoces da nas ubedis, sta mi treba da radimo, a ne radimo, gde gresimo? Mogu ja ovde sto puta da se sprdam i zovem kovid kuronom, ali stavim masku kada udjem u prodavnicu. Sta ti hoces od mene/nas. Jel ne kapiras da si u velikom minusu sa svojim pisanjem ovde jer ne donosis nista korisno, a samo psihicki ubijas. A glumis dusebriznika i mislis da pomazes.
Nije to jedina takva studija. Epidemija na zapadu traje od Marta i takvih studija ima puno. Ti si taj koji se ubetonirao u verovanje koje ti odgovara i već mesecima ovde ponavljaš istu tu neistinu. Samo što je meni kasnije zaista dosadilo da se i ja ponavljam, pa sam najzad batalio pokušaje da ispravim sve ozbiljnije pogrešne tvrdnje. Ko veruje sve što pročita na Internetu, tako mu i treba.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=764665#p764665:2lqb0k5o je napisao(la):Пантограф » 10 Aug 2020 12:14 pm[/url]":2lqb0k5o]Juhu, Zuma, američka statistika naspram srpske statistike... Koja od dve je relevantna kad govorimo o stanovništvu - Srbije? Razlika u life expectancy-ju je tri godine, za bolest koja ubija posle osamdesete - ogromna razlika...
A drugo, Zuma, sad već svi znamo da se smrtnost od kovida meri promilima, i da je priča o jednom procentu inficiranih koji umru - budalaština.
Pogažene su ti te studije činjenicama, odavno.