Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
To su sve te tzv. javne ličnosti, a u stvari DNO DNA, koje će, kada dođe vreme - biti i agitatori za vakcinaciju.
Videćete na sve strane kako zavrću rukave. :mrgreen:

Mada, ne bi me čudilo da su neki od njih zaista oboleli, s obzirom na to da većini njih najobičnije pranje ruku još uvek nije prešlo u dnevnu rutinu. :lol:

Vremeplov.

spanish flu 1918.jpg

smallpox 1940.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758246#p758246:3kz7nyr0 je napisao(la):
Duleja » Ned Jul 19, 2020 3:45 pm[/url]":3kz7nyr0]Vremeplov.

Pogledajte prilog 1

file.php

file.php
Nije u vezi vakcina ali jeste u vezi javnog zdravlja. Posle drugog svetskog rata je postojala jaka struja u SAD protiv fluorizacije piajće vode kao bukvalno ali bukvalno "judeobošljevičke zavere" da se zatruje Američka omladina. Još iz okupacionih zona nije formirana savezna republika Nemačka kada su Ameri popili svu Gebleskovu propagandu do zadnje kapi i počeli da svugde i u svemu vide komunističke i jevrejske zavere.

Mi smo svi žrtve toga što je Internet omogućio da višedecenijsko zaglupljivanje Amera bude distribuirano svugde po svetu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758098#p758098:3jcn84wp je napisao(la):
Earthmoving » 19 Jul 2020 08:47 am[/url]":3jcn84wp]Pošto je ovde u pitanju nešto nevidljivo, treba prihvatiti da je ovo pitanje vere, poVerenja. Simptomi su različiti, iskustva bolesti, testovi, teorije dal je bolest prirodna il su je ubacili ovi što hoće da nas leče/vakcinišu, stavovi o bolesti, pa čak do stavova o virusima dal su oni uopšte živa bića ili ne. Mi imamo problem ovde verskog fanatizma da vernici jedne teorije hoce namecu svoje uverenje vernicima drugačijeg uverenja. I pri tom se služe podmuklim taktikama, tipa čovek je juče umro pa su krivi drugi vernici, ili napadnite druge vernike jer vas oni ugrožavaju i sl. Nažalost, ovo pokazuje pritiske jednoumlja i totalitarizma u Srbiji, a ovde na forumu neki to još i podržavaju nazivajući protivnike ovog totalitarizma, populistima. Za njih nije Vox populi-vox dei, vec Vox SZO (tj Kona, Darije, Jankovica, Vucica...) - vox dei.
Aman, ne možemo da znanje, logiku i nauku svedemo na "drugačije uverenje" vernika druge religije. Čitava civilizacija bi trenutno propala, uključujući i svaku državu u njoj. Ako dva čoveka o nečemu imaju različito mišljenje, ne može se apriorno reći da su njihova mišljenja uvek ravnopravna i "ista", samo puko verovanje jednog nasuprot verovanju drugog. To je stav neobrazovanih, onih kojima je ZBOG TOGA zaista sve samo verovanje jer nemaju nikakvu drugu čvrstu osnovu procenjivanja vrednosti raznih tvrdnji. To je polazna "teorijska" osnova svih teoretičara zavera i sumnjala u sve i svašta. "Pošto JA ne znam ništa, naravno da SVI mogu da me lažu". Onda i Zemlja može biti ravna, čim sam lično video samo da je ravna, a nikada okrugla. "Pošto su svi u istom položaju kao i ja, onda svi mogu uvek samo da veruju, nikada da znaju, isto kao i ja." Međutim tvrdnje pod navodnicima jednostavno nisu tačne, jer ni ljudi ni pojedine tvrdnje nisu iste vrednosti. Imamo na raspolaganju logiku, razmišljanje i naučno znanje, pa se razlika može utvrditi dovoljno sigurno za sve praktične potrebe.

Verovanje i znanje nikada ne mogu biti isti.

Postoji tu jedna lingvistička razlika koja se masovno zloupotrebljava u pričama "zaverenika". Činjenica da znanje nikada nije 100% sigurno u nekom izmišljenom i hipotetičkom smislu apsolutne sigurnosti, što je samo mentalni koncept koji realno ne postoji u ovom univerzumu, ne znači da je ono što je u tom, teorijskom smislu reči recimo 99,99999% sigurno, nije do kraja sigurno u praktičnom i jedino postojećem smislu reči "sigurno". Bojama sam kodirao dva sasvim različita značenja reči sigurno. Dakle, kad se zaključi da je nešto sigurno u tom praktičnom smislu, to je uvek daleko vrednije od nečijeg pukog verovanja da je nešto tačno, i nikako ne može biti isto. Iz čega nikako ne sledi da su svi jednako u pravu zato što, kobajagi, niko ni u šta nije siguran. Možda i nije, jer je to beznačajno, ali je zato siguran.

Mislim da nijedna zemlja ne prijavljuje slicne brojke iz nedelje u nedelju kao mi. Zadnjih ne znam ni ja koliko nedelja imamo izmedju 350-399 zarazenih dnevno i izmedju 8-13 umrlih. Misimmmmmmmmmmmm jesteeeeeee kao ovo ono

Zuma, prvo, zašto dvoje ne mogu biti u pravu? Recimo, za pile je dobro da ne bude pojedeno, za čoveka je dobro da bude sit. Dve istine iz dva ugla gledanja, oba legitimna. S jednom istinom težiš uniformizaciji i fabrikizaciji ljudi kao serijskih proizvoda na traci. Bez kreativnosti i različitosti, jer sve mora biti isto pod i u konzistenciji sa tom jednom istinom.
Drugo, ako već mora biti jedna istina, zašto da ne bude po mom nego po tvom? Tu već imaš sukob sa tim stavom. Ako misliš da merodavni trebaju biti "stručnjaci" Titinog ili Vučkovog obrazovanja, onda tu isto imaš primedbe da je taj sistem obrazovanja nastao nasilnim nametanjem i iskorenjivanjem prethodnoh stručnjaka Kraljevine i njihovog sistema obrazovanja, te kakvo je to obrazovanje kome je potrebna sila da dokaže svoju istinitost.
Uostalom, nek loš sistem propadne šta je tu loše?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758226#p758226:hqhynwn4 je napisao(la):
Beki » 19 Jul 2020 03:51 pm[/url]":hqhynwn4]Ja stvarno ne volim da ulazim u paranoju i teorije zavere, ali stvarno je tesko ignorisati to da sve ti sistemski ljudi dobijaju virus. Ceo seljacki deo estrade, Slavica Cukteras Milica Todorovic, Ceca, Miki Mecava...svi ti njihovi politicari, Ceda, Vulin, Maja Gojkovic pa Biljana Srbljanovic, Kokeza, Miroslav Mlinar...

Jokicu i Novaku su negde rekli da imaju virus, a apsolutno nista im nije bilo i nisu kukali po medijima i slali selfije i potresne snimke.

Jedini normalan i posten covek i istinski umetnik koji se zarazio i umro je Rafaelo.
Neki ljudi žive tako što pošteno rade, često sa nekim materjalom, ili sa računarom. Estrada živi od kontakata sa drugim ljudima. Oni žive OD ljudi. Kao pijavice. Njihov "radni dan" podrazumeva da se sretnu sa milion ljudi. Slično, mada manje, i političari. Naravno da će takvi biti u većem riziku od virusa koji se prenosi kontaktima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758294#p758294:17wvtec2 je napisao(la):
Earthmoving » 19 Jul 2020 06:19 pm[/url]":17wvtec2]Zuma, prvo, zašto dvoje ne mogu biti u pravu? Recimo, za pile je dobro da ne bude pojedeno, za čoveka je dobro da bude sit. Dve istine iz dva ugla gledanja, oba legitimna. S jednom istinom težiš uniformizaciji i fabrikizaciji ljudi kao serijskih proizvoda na traci. Bez kreativnosti i različitosti, jer sve mora biti isto pod i u konzistenciji sa tom jednom istinom.
Drugo, ako već mora biti jedna istina, zašto da ne bude po mom nego po tvom? Tu već imaš sukob sa tim stavom. Ako misliš da merodavni trebaju biti "stručnjaci" Titinog ili Vučkovog obrazovanja, onda tu isto imaš primedbe da je taj sistem obrazovanja nastao nasilnim nametanjem i iskorenjivanjem prethodnoh stručnjaka Kraljevine i njihovog sistema obrazovanja, te kakvo je to obrazovanje kome je potrebna sila da dokaže svoju istinitost.
Uostalom, nek loš sistem propadne šta je tu loše?
Moraju se razlikovati objektivne i subjektivne istine, a ogroman broj ljudi to meša. Da li ja mislim da je plava boja najlepša je subjektivno mišljenje. Izvor "istinosti" takve tvrdnje je samo naš lični um i niko drugi ne može da nam kaže da to nije tačno. Kolika je temperatura je nešto objektivno. Dobija se merenjem fizičke stvarnosti i sasvim je irelevantno šta ko misli o tome. Može da veruje šta hoće, to ne znači ništa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758270#p758270:v2y6ji5b je napisao(la):
unedfined » 19 Jul 2020 05:30 pm[/url]":v2y6ji5b]
Mi smo svi žrtve toga što je Internet omogućio da višedecenijsko zaglupljivanje Amera bude distribuirano svugde po svetu.
Bravo! Najtačnija poruka u poslednje vreme.

Verzija kapitalističkog sistema u Americi je došla do tako savršenog nivoa manipulacije svojim narodom, pogotovo Fox News, da njegovim dobrim delom mogu da rade bukvalno šta hoće. Tramp je u retkom napadu iskrenosti jasno rekao da bi on mogao da na ulici ubije nekoga, pa opet ne bi izgubio glasače.

"I could stand in the middle of 5th Avenue and shoot somebody and I wouldn't lose voters," Trump said at a campaign rally here.

Oni svojim tragično opasnim idejama bukvalno truju ceo svet već decenijama. Naravno, Rusi i Kinezi nisu ni malo bolji, jedino što JOŠ nemaju toliku ekonomsku i vojnu moć da svoj "kulturni" uticaj tolikom snagom projektuju svuda po svetu. Oni svoje napore manipulacije zato štede i koncentrišu na posebno odabrane zemlje. Kao što je Srbija, nažalost. Evropa je poslednja preostala oaza gde se još sećaju užasa dva velika rata i mnogih Evropskih ratova u prethodnim stolećima, ili recimo komunizma, pa su ZATO daleko oprezniji u oduzimanju svih prava svom narodu. Bukvalno poslednja dovoljno velika oaza kakvog takvog razuma.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758296#p758296:32n1hryn je napisao(la):
Zuma » Ned Jul 19, 2020 6:23 pm[/url]":32n1hryn]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758226#p758226:32n1hryn je napisao(la):
Beki » 19 Jul 2020 03:51 pm[/url]":32n1hryn]Ja stvarno ne volim da ulazim u paranoju i teorije zavere, ali stvarno je tesko ignorisati to da sve ti sistemski ljudi dobijaju virus. Ceo seljacki deo estrade, Slavica Cukteras Milica Todorovic, Ceca, Miki Mecava...svi ti njihovi politicari, Ceda, Vulin, Maja Gojkovic pa Biljana Srbljanovic, Kokeza, Miroslav Mlinar...

Jokicu i Novaku su negde rekli da imaju virus, a apsolutno nista im nije bilo i nisu kukali po medijima i slali selfije i potresne snimke.

Jedini normalan i posten covek i istinski umetnik koji se zarazio i umro je Rafaelo.
Neki ljudi žive tako što pošteno rade, često sa nekim materjalom, ili sa računarom. Estrada živi od kontakata sa drugim ljudima. Oni žive OD ljudi. Kao pijavice. Njihov "radni dan" podrazumeva da se sretnu sa milion ljudi. Slično, mada manje, i političari. Naravno da će takvi biti u većem riziku od virusa koji se prenosi kontaktima.
Sa koliko ljudi je u kontaktu onaj snimatelj Srbin infa? Dzez, bluz, rok...muzicari nisu u kontaktu sa publikom? Politicari koji nisu deo sistema nisu u kontaktu sa ljudima? Bas Ceda i Biljana Srbljanovic su zarazeni, ljudi za koje znamo da su spremni sve da urade sta im se naredi i da su na spisku placenika vec decenijama. Djordje David? Sve ljudi koji su nekad predstavljali nesto drugo, a danas ih ocigledno neko drzi u saci i moraju da postupaju po naredjenju. Ceca? Fali jos samo Bora Corba da se pridruzi.

Ne negiram postojanje virusa, ali ovo je vise nego providan nacin koji su smislili da ga promovisu. Mozda imaju i dobre namere i hoce da dignu svest kod naroda o opasnosti virusa, poenta je da je da ipak da se previse toga poklapa da bi bila slucajnost. Virus ne zna ko si i sta si i cime se bavis, ali eto kod nas je bas sve te promotere i placenike vlasti i globalista napao.

Ne volim da se uplicem u ove price, ali, eto, to je neko moje zapazanje i izneo sam ga. Ladno ja pricam o globalistima,ne prepoznajem vise sebe :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758293#p758293:jgtnr1z5 je napisao(la):
Zion Williamson » 19 Jul 2020 07:18 pm[/url]":jgtnr1z5]Mislim da nijedna zemlja ne prijavljuje slicne brojke iz nedelje u nedelju kao mi. Zadnjih ne znam ni ja koliko nedelja imamo izmedju 350-399 zarazenih dnevno i izmedju 8-13 umrlih. Misimmmmmmmmmmmm jesteeeeeee kao ovo ono
Definitivno. To sam i ja rekao, meni je mnogo sumnjivo to što su dnevne brojke preminulih sve slične. Kao da nadoknađuju brojke onih što su preminuli pre izbora.

Zuma, pošto se ovde susrećemo sa nečim nevidljivim, ne možemo primeniti iste principe istinitosti kao slaganje da je vidljiva plava boja - plava. Za nevidljive viruse čak ne postoji ni saglasna "istina" oko toga da li su oni uopšte živa bića ili ne. Ako se takva osnovna stvar ne zna, onda je građenje "istine" na njoj gradnja kula na pesku, ekstrapolacija. Koja može dovesti do pogrešnih zaključaka da pacijenti umiru od pogrešnih dijagnoza, ili nemogućnost nalaženja leka uzrokovanog pogrešnom početnom pretpostavkom. Što dovodi do zaključka da tvoje pogrešno verovanje može biti opasno. Ili još gore opasno i za druge ako ga drugima propagiraš. I to bez ikakve zakonske odgovornosti ako neko pretrpi oštećenje. Takođe i svi koji propagiraju vakcine, moraju onda i odgovarati za svakog oštećenog svojom imovinom i zatvorom. Sa takvom odgovornošću, poraslo bi poverenje u vakcine. Ko propagira nešto mora stati odgovorno iza toga, a ne bežati ko kukavica kad njegovo nametnuto uverenje drugom napravi štetu, kako danas radi zdravstveni sistem i njegovi lekari vezani za tu oblast.

Prvo, TAČNO se zna šta je virus. To nije pitanje neznanja nego pitanje klasifikacije. Tj u zavisnosti kako definišeš šta je to život, onda virus ili jeste ili nije živ. Isto kao pitanje da li je čaša do pola puna ili do pola prazna. Zavisi samo od naše definicije, a i o čaši i o vodi znamo sve, i nema ništa nejasno. Isto se tako dobro zna šta je virus, a zabuna proizilazi samo od religiozno-filozofske koncepcije da je život nešto sasvim posebne vrste (idealizam), pa onda nešto tobože "Ili jeste, ili nije život. Trećeg nema". Što nije tačno. Život nije ništa kvalitativno posebno i postoji niz prelazih pojava, pa granica klasifikacije zavisi samo od toga gde mi arbitrarno izaberemo da je postavimo. Život je to što jeste, i to je objektivno, a kako smo ga mi klasifikovali je subjektivno.

Plus, sve ovo prethodno rečeno je ustvari nebitno, jer i čak i da ne znamo šta je virus, iz toga nikako ne sledi da ne znamo ništa o bolesti koju izaziva. To je kao i gravitacija ili struja. Niko ne zna šta je to "ustvari", pa ipak niko ne skače sa zgrada niti gura prste u šteker. Sasvim sigurno (u praktičnom smislu) znamo šta će se desiti, čak i ako ne znamo (do kraja) zašto. Činjenica da nikada nije poznato sve, ne znači da nije poznato ništa. Ako je taj deo cele istine koji znamo dovoljan za izbor (po našem sadašnjem znanju) optimalne strategije, onda baš TO treba uraditi, a ne čekati sledećih 1000 godina da bi možda saznali nešto više, a u međuvremenu verovati da je svačije mišljenje jednako, jer ne znamo sve, AKO do tada neko pretekne živ sa takvim idejama o istini.

Zuma, pustimo se sada filozofije i teorije...

Kako ti misliš da će ovaj narod da ima poverenje u ove lažove iz tzv. Kriznog štaba (?).

Čak i da ih vlasti poskidaju i oforme novi Krizni štab - narod neće verovati ni tom novom Kriznom štabu, s obzirom na činjenicu ko ih je postavio.

I šta ćemo sada, šta ćemo nadalje (?).

Nažalost, mislim da je nemoguća bilo kakva komunikacija, a još manje normalizacija "odnosa" između države i naroda.
Svima je jasno ko je za to odgovoran, narod sigurno nije...

Što je još gore, vlasti nastavljaju sa lažima i represijom prema građanima, a to sve nikako ne vodi na dobro, ni u zdravstvenom, bezbednosnom i svakom drugom pogledu...

Krizni stab jedino moze da povrati poverenje i "poslusnost" naroda tako sto ce da lupe o sto i da konacno kazu da je na njima da se donose odluke i mere. A ne da sede za stolom i slusaju prenosenje naredbi Brnabe i Loncara, koje je izrekao Vucic. Oni su struka, oni su se skolovali za to, radili su sa tim stvarima i imaju trebalo bi da imaju sve neophodno da donose prave i logicne odluke. Do tada je jasno da oni bukvalno nicemu ne sluze, kad ni sami nemaju uvid u bazu podataka. Toliko o tome.

Ne bih se baš složio sa tvojom konstatacijom. Eto, ako uzmemo mene za primer, a vrlo moguće da nisam jedini koji tako misli, to što će da tresnu šakom o sto i kažu da je dosta, ne vraća poverenje u njih. Šta ćemo sa onim što je bilo ranije? Uveravanjima da smo pobedili koronu i da je sada bezbedno ići na fudbalske utakmice, u kafiće i splavove, da mogu da se organizuju venčanja, proslave, male i velike mature, babine i dedine, ITD. , praktično su nas obmanuli i doveli u jednu vrstu zablude, a sve zarad pristajanja na šaradu organizovanu 21. juna, da bi nas već sledećeg dana okrivljivali kako smo neodgovorni i da je zato preko noći strmoglavo skočio broj zaraženih, te da opet hoće da nas uteraju u stanove na neodređeno vreme. Šta je onda sa onim objavama BIRN - a? Za to treba da izađe neko i javno kaže šta je i kako je. Pa onda tu je pristajanje da se plaše nedovoljnim brojem grobalja penzioneri, ako pristanu da poslušaju predlog opozicije i izađu napolje u vreme kada su drugi unutra, od strane predsednika. Pa tu je onda pristajanje na plašenje dela građanstva Španskim i Italijanskim scenarijem putem SMS poruka. Onda imamo priče o nabavci ogromnog broja respiratora, a po kretanju letnjeg talasa se ispostavlja da nemamo sve delove i da nam zato nisu u funkciji respiratori isporučenu u Novi pazar, lično od strane Velikog Aleksandra Respiratorskog. Kako je to moguće? Pa tu je i ona priča o neophodnosti nošenja maski, a maltene niko iz kriznog štaba i političara je nije nosio. Zašto za neke pravila moraju da važe, a za neke ne moraju? Pa onda da objasne zašto je zaštitna oprema stajala u magacinima, a nije distribuirana odmah po bolnicama, tamo gde je potrebna? Isto i za PCR testove. Pričaju kako ih imamo sasvim dovoljno, ali ih opet imamo u magacinima, a ne tamo gde nam je trenutno potrebno. Onda treba da objasne kako je moguće da su pijace na otvorenom prestavljale veći zdravstveni rizik nego čekanje u redovima i nabijanje u markete koji su zatvoreni objekti, kada se vrlo dobro znalo da se virus prenosi mnogo lakše u zatvorenom prostoru? Onda da nam objasne kako to da danas kafići, restorani, klubovi i sl. mogu da rade do 23h i ne predstavljaju opasnost po zdravlje, a marketi predstavljaju opasnost po zdravlje i zato moraju da se zatvore već u 21h.
Ovo su samo neke od stvari kojih sam se setio na prvu loptu. Kada nam daju odgovore na sva ova pitanja, tek onda mogu da počnem da polako vraćam poverenje u njih.

Ovo je najsmesnija slika u istoriji covecanstva (uz duzno postovanje zrtvama). Sta nam rade, majku im

IMG-20200719-234551.jpg

Ovaj grafikon je uvreda za intelekt virusa. :lol:

Krizni stab jedino moze da povrati poverenje i "poslusnost" naroda tako sto ce da lupe o sto i da konacno kazu da je na njima da se donose odluke i mere.

Teško, jako teško, nema šanse...

0-1-0-0-1-1-0-1-0-0-1-0-1-1...

Ali ne postoji teoretska sansa da prodje tako ceo jun. Ako je umrlo 20 ljudi to bi izgledalo nekako ovako:

0-0-3-1-0-2-1-1-0-0-0-2...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758366#p758366:14xvqw24 je napisao(la):
marrecar » 19 Jul 2020 09:54 pm[/url]":14xvqw24]Krizni stab jedino moze da povrati poverenje i "poslusnost" naroda tako sto ce da lupe o sto i da konacno kazu da je na njima da se donose odluke i mere. A ne da sede za stolom i slusaju prenosenje naredbi Brnabe i Loncara, koje je izrekao Vucic. Oni su struka, oni su se skolovali za to, radili su sa tim stvarima i imaju trebalo bi da imaju sve neophodno da donose prave i logicne odluke. Do tada je jasno da oni bukvalno nicemu ne sluze, kad ni sami nemaju uvid u bazu podataka. Toliko o tome.
Tačno, ali sa nekim preduslovima.

Da bi mogli da pratimo kako će se epidemija dalje razvijati, i da će oni ne samo postati iskreni, nego i ostati takvi, treba otvoriti sve podatke od javnog interesa. Sve mora biti transparentno. Unazad i unapred. Ništa više od onoga što su sami rekli da će da rade, sami objasnili da je važno, a donekle i počeli, ali sada NE rade. Ako se od naroda traži "saradnja", mora i da se ponudi. Ne sme ostati nepoznato zašto je 10. juna prestalo objavljivanje većine podataka. Zašto je teško reći šta se tada desilo i zašto? I šta god da se desilo zašto se dešava još uvek? Neko je kancelariji za IT i eUpravu NAREDIO da prestanu da objavljuju ono što su uredno do tada radili? Ko to može da naredi? Zar je teško shvatiti da onaj ko neće da kaže šta se tada desilo, zašto je stopirana čak i takva rudimentarna javnost rada, ko ne nudi podatke koje ima, može da to radi samo zato što laže, i nikakvi dalji dokazi za to nisu potrebni. Zašto nikada nije ni bilo broja mrtvih po gradovima? A to je bar elementarno. U čemu je problem da svi znaju podatak koji definitivno postoji i od velikog je interesa za sve? U koju je to bazu podataka Birn imao uvid? Kako se unose ti podaci? Kakav je to "Izveštaj za Vladu", i koji su podaci u njemu?

Kako im se dakle može verovati posle svega? Tako što će sami redovno nuditi sve podatke dovoljne za javnu kontrolu, stvari koje se lokalno mogu proveriti, pa onda nema zabune i nepoverenja. To je inače i smisao Evropske inicijative za "Open Data" kada je u pitanju državna uprava, čiji smo uostalom i potpisnici, a sasvim je moguće da smo i neke pare primili na račun toga. Zatim tako što će lekarima biti dozvoljeno da daju izjave. Ako neko na takvom položaju i sa takvom odgovornošću za živote nije odgovoran i za javnu reč, ko onda jeste? Čemu tajnost i zašto se onda bune što im se ne veruje? To je uvek vezana trgovina i ne može biti drugačije.

Covid podaci samo do 10.06.2020.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758377#p758377:26icuvpj je napisao(la):
solecar » 19 Jul 2020 11:47 pm[/url]":26icuvpj]Ne bih se baš složio sa tvojom konstatacijom. Eto, ako uzmemo mene za primer, a vrlo moguće da nisam jedini koji tako misli, to što će da tresnu šakom o sto i kažu da je dosta, ne vraća poverenje u njih. Šta ćemo sa onim što je bilo ranije? Uveravanjima da smo pobedili koronu i da je sada bezbedno ići na fudbalske utakmice, u kafiće i splavove, da mogu da se organizuju venčanja, proslave, male i velike mature, babine i dedine, ITD. , praktično su nas obmanuli i doveli u jednu vrstu zablude, a sve zarad pristajanja na šaradu organizovanu 21. juna, da bi nas već sledećeg dana okrivljivali kako smo neodgovorni i da je zato preko noći strmoglavo skočio broj zaraženih, te da opet hoće da nas uteraju u stanove na neodređeno vreme. Šta je onda sa onim objavama BIRN - a? Za to treba da izađe neko i javno kaže šta je i kako je. Pa onda tu je pristajanje da se plaše nedovoljnim brojem grobalja penzioneri, ako pristanu da poslušaju predlog opozicije i izađu napolje u vreme kada su drugi unutra, od strane predsednika. Pa tu je onda pristajanje na plašenje dela građanstva Španskim i Italijanskim scenarijem putem SMS poruka. Onda imamo priče o nabavci ogromnog broja respiratora, a po kretanju letnjeg talasa se ispostavlja da nemamo sve delove i da nam zato nisu u funkciji respiratori isporučenu u Novi pazar, lično od strane Velikog Aleksandra Respiratorskog. Kako je to moguće? Pa tu je i ona priča o neophodnosti nošenja maski, a maltene niko iz kriznog štaba i političara je nije nosio. Zašto za neke pravila moraju da važe, a za neke ne moraju? Pa onda da objasne zašto je zaštitna oprema stajala u magacinima, a nije distribuirana odmah po bolnicama, tamo gde je potrebna? Isto i za PCR testove. Pričaju kako ih imamo sasvim dovoljno, ali ih opet imamo u magacinima, a ne tamo gde nam je trenutno potrebno. Onda treba da objasne kako je moguće da su pijace na otvorenom prestavljale veći zdravstveni rizik nego čekanje u redovima i nabijanje u markete koji su zatvoreni objekti, kada se vrlo dobro znalo da se virus prenosi mnogo lakše u zatvorenom prostoru? Onda da nam objasne kako to da danas kafići, restorani, klubovi i sl. mogu da rade do 23h i ne predstavljaju opasnost po zdravlje, a marketi predstavljaju opasnost po zdravlje i zato moraju da se zatvore već u 21h.
Ovo su samo neke od stvari kojih sam se setio na prvu loptu. Kada nam daju odgovore na sva ova pitanja, tek onda mogu da počnem da polako vraćam poverenje u njih.

Deo ovoga je ujedno i odgovor Vladivoju, da ne citiram kad je vec poruka iznad.
Ja licno vidim tako. Slazem se da mozda ne bi povratili poverenje svakoga, ali tada bih ja vise imao poverenja u njihove mere. Iskreno ne verujem da su oni doneli sve prethodne mere, kao i izjave povodom toga da je sad bezbedno ovo, ono, da je virus oslabio, itd. Sve mi se to cini kao da im je naredjeno da to kazu, kao i da izlaze i da laprdaju da su oni doneli mere u konsultaciji sa Vladom. Jesu djavola. Naravno, morali bi sve redom da opravdaju i da se izvine, da kazu istinu i da budu jedino oni deo kriznog staba koji donosi odluke, a Vlada tu da bude pravni faktor koji ce da donosi uredbe prema tim merama. Ali iskreno se to nikad nece desiti, i to mi je bilo jasno od onog trenutka kada su svi redom poceli da se setaju od televizije do televizije, ceo dan svaki dan. Sastanak traje sat vremena, konferencija sat, a onda ostatak dana su na televizijama. Nije to nikakva struka za mene.

Da bi mogli da pratimo kako će se epidemija dalje razvijati, i da će oni ne samo postati iskreni, nego i ostati takvi, treba otvoriti sve podatke od javnog interesa. Sve mora biti transparentno. Unazad i unapred. Ništa više od onoga što su sami rekli da će da rade, sami objasnili da je važno, a donekle i počeli, ali sada NE rade. Ako se od naroda traži "saradnja", mora i da se ponudi. Ne sme ostati nepoznato zašto je 10. juna prestalo objavljivanje većine podataka. Zašto je teško reći šta se tada desilo i zašto? I šta god da se desilo zašto se dešava još uvek? Neko je kancelariji za IT i eUpravu NAREDIO da prestanu da objavljuju ono što su uredno do tada radili? Ko to može da naredi? Zar je teško shvatiti da onaj ko neće da kaže šta se tada desilo, zašto je stopirana čak i takva rudimentarna javnost rada, ko ne nudi podatke koje ima, može da to radi samo zato što laže, i nikakvi dalji dokazi za to nisu potrebni. Zašto nikada nije ni bilo broja mrtvih po gradovima? A to je bar elementarno. U čemu je problem da svi znaju podatak koji definitivno postoji i od velikog je interesa za sve? U koju je to bazu podataka Birn imao uvid? Kako se unose ti podaci? Kakav je to "Izveštaj za Vladu", i koji su podaci u njemu?

Kako im se dakle može verovati posle svega? Tako što će sami redovno nuditi sve podatke dovoljne za javnu kontrolu, stvari koje se lokalno mogu proveriti, pa onda nema zabune i nepoverenja. To je inače i smisao Evropske inicijative za "Open Data" kada je u pitanju državna uprava, čiji smo uostalom i potpisnici, a sasvim je moguće da smo i neke pare primili na račun toga. Zatim tako što će lekarima biti dozvoljeno da daju izjave. Ako neko na takvom položaju i sa takvom odgovornošću za živote nije odgovoran i za javnu reč, ko onda jeste? Čemu tajnost i zašto se onda bune što im se ne veruje? To je uvek vezana trgovina i ne može biti drugačije.

Zuma, svaka ti čast za toliki broj umesnih pitanja.

Nažalost, odgovora neće biti, a po starom će se nastaviti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758342#p758342:2pftlw7x je napisao(la):
Zuma » Ned Jul 19, 2020 8:48 pm[/url]":2pftlw7x]Prvo, TAČNO se zna šta je virus. To nije pitanje neznanja nego pitanje klasifikacije. Tj u zavisnosti kako definišeš šta je to život, onda virus ili jeste ili nije živ. Isto kao pitanje da li je čaša do pola puna ili do pola prazna. Zavisi samo od naše definicije, a i o čaši i o vodi znamo sve, i nema ništa nejasno.
Plus, sve ovo prethodno rečeno je ustvari nebitno, jer i čak i da ne znamo šta je virus, iz toga nikako ne sledi da ne znamo ništa o bolesti koju izaziva.

Mislim da je savremena nauka demonstrirala dubinsko neznanje, apsolutno neznanje.
Koliko postoji virusologija, 50-70 godina?
Koliko je radova napisano?
I vec vise od 6 meseci nauka esencijalno NE ZNA sta je ovo? Ne razumeju ni kako je prenosi ni zasto se virulentnost tokom leta nije smanjila. Ne razumeju ni kako se ovaj virus menja.

Svako ko je radio u danasnjoj nauci zna razloge za ovo. Citava prica bazne nauke je jedna velika laz, vrlo bliska pricama ranozemljasa. samo na kvaziracionalnim osnovama.

Vrh