Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749656#p749656:19d5lm5k je napisao(la):
tzoran1 » Суб Јун 20, 2020 1:14 am[/url]":19d5lm5k]Po worldmeters danasnji broj (20 juni) preko 175000 novih evidentiranih korona i jos se povecava. Samo Brazil 55000.
То су подаци за 19.6, јер worldmeters окреће дан у 2 сата после поноћи по нашем времену. Пошто си ти иставио поруку у 1:14 значи да је за њих још увек био 19.6. У сваком случају велики пораст и то пре свега захваљујући Бразилу. Али не верујем да је у Бразилу заиста дошло до дневног бума већ да су повећали тестирање и самим тиме ухватили много већи број заражених. У држави од преко 212 милиона ставновника имамо тек 2,4 милиона тестова а од тога преко милин заражених што ће рећи да је скоро сваки други тестиран истовремено и заражен. То указује да број заражених у Бразилу далеко већи од приказаног броја, и ако наставе овим темпом имају прилику да се приближе неопходном броју за тзв "имунизацију крда". По коју цену тешко је рећи јер за такав темпо тешко је пратити и број преминулих који је вероватно знајачно већи од званичних 50.000. Искрено гледајући оне њихове фавеле не верујем да се овакав ток епидемије икако могао спречити барем у значајнијом мери.

У последња 24 часа у Крагујевцу регистровано 13 новозаражених коронавирусом, највише од почетка пандемије

Kao u nekom snu. Virus nece da ostavi potrosacko covecanstvo.
Medjutim, otkud takav strah od virusa kad je smrtnost niska.

Cak i ugledni Nebojsa katic smatra da se situacija sa viruysom koristi kao opravdanje za stampanje novca.

https://nkatic.wordpress.com/2020/06/18 ... 18-6-2020/

Srbjia zapravo po kazuje da se ne plasi virusa iako je pre par meseci vladao smrtni strah.
U potpuno istoj epidemioloskoj situaci, sa istim brojem nozvozarazenih, isti ljudi koji su panicno stavljali maske i sklanjali se se vise ne sklanjaju i ne stavljaju maske.

Save je isto, samo je mig sa vrha drugaciji.
Nema poslusnijih od nas.

Strašno, od jednih od najvećih restrikcija na planeti, do potpune slobode - nešto što se na kugli zemaljskoj nije videlo:
- fudbalska utakmica sa 20.000 navijača, kao i teniski turnir
- slobodan ulazak građanima svim zemalja sveta bez obzira na epidemiološku situaciju tamo (jedan od prvih letova ka Beogradu je bio iz Belorusije?!) - mogu misliti koliko zaraženih stiže tim putem (ne zaboravimo da su prvi slučajevi u Srbiji upravo tako stigli, iz rizičnih područja - tada je bila Švajcarska i slučaj u Nišu)

Ali neka, prođu izbori, pa onda ćemo videti realnu situaciju...

Do tada, neki pametniji su uveli nova ograničenja:
- Slovenci traže 14-dnevni karantin za Srbe i BiH - https://avaz.ba/vijesti/bih/576771/grad ... -sloveniju
- Hrvati pooštrili mere za Srbe i BiH: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... g-15003514
- Nemačka objavila spisak zemalja sa povećanim brojem slučaja i-ili zemlje u koje ne veruje: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/N ... e_neu.html

Itd itd.

Pa to, šta ih briga, evo izbori sutra, dovoljno je još danas da izlažiraju podatke i to je to. Posle mož' da bude i potop, briga ih.

Strašno, od jednih od najvećih restrikcija na planeti, do potpune slobode - nešto što se na kugli zemaljskoj nije videlo

To je još jedna od "stavki" koju bi trebalo prikačiti aktuelnim vlastima, jer su odgovorne za nepostupanje ili neadekvatno postupanje u vanrednim situacijama, čime su ugrozili zdravlje stanovništva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749699#p749699:2yuifusz je napisao(la):
MC_ » Sat Jun 20, 2020 9:34 am[/url]":2yuifusz]У последња 24 часа у Крагујевцу регистровано 13 новозаражених коронавирусом, највише од почетка пандемије

Kao u nekom snu. Virus nece da ostavi potrosacko covecanstvo.
Medjutim, otkud takav strah od virusa kad je smrtnost niska.
Pa nije baš niska. Zvanično je 2% u Srbiji. Pretpostavimo da je i 10x više zaraženih, to daje smrtnost od 0,2%. Ali to je smrtnost kad su skoro svi oboleli imali pristup medicinskoj nezi. Zamisli da je bilo 10 puta više obolelih i da nije bilo mesta u bolnicama - smrtnost bi bila značajno veća.

Ovo je mala smrtnost u poređenju sa brojem stanovnika cele zemlje. Ali imali smo izuzetno stroge mere, pa je valjda i bilo očekivano da smrtnost bude mala.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749698#p749698:3smarg4m je napisao(la):
astrodule » Sub Jun 20, 2020 9:31 am[/url]":3smarg4m]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749622#p749622:3smarg4m je napisao(la):
Beki » Yesterday, 23:46[/url]":3smarg4m]Prvo treba potop biblijskih razmera, koji je poceo danas i trajace u narednih sto dana, da prezivimo.

Onda cemo o koroni i zimi da razmisljamo.

Posle vikenda "potop" - meteorolozi upozorili; prvo na redu - meteoalarm i izlivanje Tamiša
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1697651
Ja se probudim svako jutro i pipam se i stipam da proverim da li sam jos ziv.

Sta smo sve preziveli, a nije ni pola godine proslo:

- najvece zagadjenje u istoriji planete

- najezdu smrtonosnih krpelja

- najsmrtonosniji virus u istoriji univerzuma, a i sire, mrtve su iznosili svaki dan iz moje zgrade, groblja su nam mala bila

- kanalizaciju koja se izliva i tifus i dizenteriju koji su desetkovali narod

- asteroid-ubicu koji je pobio milione

UPOZORENJE NASA
PUSTI KORONU, EVO ŠTA NAM SE PRIBLIŽAVA IZ SVEMIRA! NASA tvrdi: Gde ovaj asteroid eksplodira biće gore od Hirošime VIDEO

I na to sve sledi potop biblijskih razmera

I u čemu je po tebi problem ako znamo da su sve to veoma stvarne opasnosti? U ponekad predimenzioniranoj medijskoj predstavi tih opasnosti u popularnim, a ne u naučnim medijima? Pošto tako i treba da bude ako strogo uravnotežena i realistička medijska predstava ne postiže reakciju u narodu koja je NUŽNA, a ipak se ne dešava. Ako znamo za neku globalnu opasnost, pa ipak zbog sebičnih interesa neke manjine ne radimo ništa da umanjimo tu opasnost, onda je očigledno da je medijsko predstavljnje te opasnosti zakazalo, da mora da se pojača da bi se shvatanje javnosti najzad dovelo u sklad sa realnom i uravnoteženom predstavom te opasnosti, pošto je zbog očigledne intervencije sebičnih interesnih grupa koje teže da umanje opasnost, javno shvatanje opasnosti bilo ISPOD nivoa realne predstave. Kad nas najzad jedan asteroid zaista pogodi, onda je kasno za ispravke, vreme za dovođnje razumevanja naroda do nivoa realnosti takve opasnosti je bilo PRE tog događaja. A planetarna odbrana bi bila beznačajni deo vojnih budžeta. Isto je i sa svim drugim. Ovaj virus je lako mogao da bude i gori, i još uvek to može biti. Dovoljno je da se mutacijom jedan "pravi" nukleotid zameni drugim. Pošto reakcija društva zavisi od shvatanja opasnosti, onda informisanje treba da se prilagođava po obliku i intenzitetu sve dok se to shvatanje ne dovede do nivoa realnosti, pa makar privremeno bilo i donekle selektivno ili predimenzionirano zbog neophodne kompenzacije dezinformacija sa druge strane.

Zuma, da li je aktuelna vlast odgovorna za nepostupanje ili pogrešno postupanje tokom ove vanredne situacije (?).

Naravno da jeste.

Ali uz ogradu. Zbog izrazite polarizacije koja koja je nastala zbog razloga uravnotežavanja narodu dostupnih informacija, što sam objasnio u prošloj poruci, ljudi često ne uspeju da na kraju svega toga stvore pravu, iznijansiranu i uravnoteženu sliku, pošto imaju sirovi informacioni materijal samo u obliku dve krajnje polarizovane, udaljene i (u ovakvim uslovima) nažalost nužno jednostrane predstave stvarnosti. Nije uvek lako to objediniti. Zbog toga sam ocenu reakcije nadležnih podelio u četri vremenske faze, sa različitim ocenama u njima i objašnjenjem kako su međusobno povezene. Ali direktan odgovor na pitanje kako si ga formulisao je da.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749771#p749771:dl59rg6b je napisao(la):
Zuma » Sub Jun 20, 2020 2:18 pm[/url]":dl59rg6b]I u čemu je po tebi problem ako znamo da su sve to veoma stvarne opasnosti? U ponekad predimenzioniranoj medijskoj predstavi tih opasnosti u popularnim, a ne u naučnim medijima? Pošto tako i treba da bude ako strogo uravnotežena i realistička medijska predstava ne postiže reakciju u narodu koja je NUŽNA, a ipak se ne dešava. Ako znamo za neku globalnu opasnost, pa ipak zbog sebičnih interesa neke manjine ne radimo ništa da umanjimo tu opasnost, onda je očigledno da je medijsko predstavljnje te opasnosti zakazalo, da mora da se pojača da bi se shvatanje javnosti najzad dovelo u sklad sa realnom i uravnoteženom predstavom te opasnosti, pošto je zbog očigledne intervencije sebičnih interesnih grupa koje teže da umanje opasnost, javno shvatanje opasnosti bilo ISPOD nivoa realne predstave. Kad nas najzad jedan asteroid zaista pogodi, onda je kasno za ispravke, vreme za dovođnje razumevanja naroda do nivoa realnosti takve opasnosti je bilo PRE tog događaja. A planetarna odbrana bi bila beznačajni deo vojnih budžeta. Isto je i sa svim drugim. Ovaj virus je lako mogao da bude i gori, i još uvek to može biti. Dovoljno je da se mutacijom jedan "pravi" nukleotid zameni drugim. Pošto reakcija društva zavisi od shvatanja opasnosti, onda informisanje treba da se prilagođava po obliku i intenzitetu sve dok se to shvatanje ne dovede do nivoa realnosti, pa makar privremeno bilo i donekle selektivno ili predimenzionirano zbog neophodne kompenzacije dezinformacija sa druge strane.
To treba neko da se bavi time, neko kome je to posao, a ne da se narod zamajava. Ne mozemo ni ja, a ni ti da sprecimo da nas asteroid udari. A ne mozemo ni da doprinesemo da se budzet promeni i odvoji deo za naucnike koji rade na planetarnoj odbrani.

To je ono gde smo zapali danas i zasto ludi ljude i svaka devojka sa kojom sam izasao u poslednjih mesec, dva, ima anksiozni poremecaj, u 99 posto slucajeva zdravstvenu anksioznost, zato sto se stvara strah, a ne nudi resenje. Sa jedne strane su price o napretku tehnologije, produzavanju ljudskog zivota, mozda cak i vecnom zivotu, a sa druge strane smrt, bolesti i katastrofe na svakom cosku.

Mi smo trenutno k***** od ovce od civilizacije. Ako ce asteroid da me spici, necu ni da znam za njega, bolje da zivim zivot punim plucima do tog trenutka, a onda j*** ga, par trenutaka i gotovo. Jel to bolje ili imati sve informacije, a ne mozes nista da uradis i onda ziveti u agoniji mesecima pre nego sto nas stvarno rokne?

To treba tamo neki naucnici da resavaju, isto kao i sa koroman prehladom. Ja cinim sta je do mene, ako se zarazim i umrem, j*** ga. Sta ima da gledam spomenike mrtvih koje ti postavljas, sta ja imam od toga? Ok, video sam ih, shvatio ozbiljnost i sta sad? Da se sakrijem ispod kreveta i ne izlazim iz kuce?

Pošto smo se složili oko toga da je aktuelna vlast odgovorna za lošu epidemiološku situaciju u Srbiji, čime je došlo do ugrožavanja zdravlja stanovništva i ponovnog pogoršavanja epidemiološke situacije - treba već sada početi sa prikupljanjem zvaničnih izjava različitih aktera koji su odgovorni za ovako loše stanje zdravlja stanovništva.

Takođe, treba pretresati zvanične odluke i mere koje su donete još od sredine februara, da bi se sagledalo kompletno (ne)postupanje državnih organa tokom ove vanredne situacije.

Dakle, ovako važnog posla ima dosta, ali problem je u tome što ne postoji niko ko bi sve to trebalo valjano da odradi.
Imamo lažnu opoziciju, dakle - nemamo opoziciju.

Nažalost, izgleda da nam preostaje jedan jedini (koliko-toliko) efikasan način da utvrdimo odgovornost (ne)odgovornih, a to je - pritisak javnosti.

Rekao mi je Igor da ne psujem, omaklo se :)

https://direktno.rs/korona/282080/zasto ... ltate.html

Коронавирус узео је нови замах у Србији, а што се Београда тиче, дневно има више од 400 позитивних на Цовид-19, сазнаје Директно.рс. Међутим, особље Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" и Института за вирусологију "Торлак" има незваничан налог да пролонгирају резултате тестова после понедељка.

Mislim da je Covid mnogo pomogao ljudima koji su imali iluzija o lekarima u Srbiji.
Naredjenje vlasti i spremi su da cute. Ne samo mali broj njih nego svi.

Vecina nasih lekara, da je radila za Dr Mengele ne bi imala primedbi i cutali bi, da ne izgube neku tezgu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749788#p749788:8p3ael0z je napisao(la):
Beki » 20 Jun 2020 03:20 pm[/url]":8p3ael0z]
To treba neko da se bavi time, neko kome je to posao, a ne da se narod zamajava. Ne mozemo ni ja, a ni ti da sprecimo da nas asteroid udari. A ne mozemo ni da doprinesemo da se budzet promeni i odvoji deo za naucnike koji rade na planetarnoj odbrani.

To je ono gde smo zapali danas i zasto ludi ljude i svaka devojka sa kojom sam izasao u poslednjih mesec, dva, ima anksiozni poremecaj, u 99 posto slucajeva zdravstvenu anksioznost, zato sto se stvara strah, a ne nudi resenje. Sa jedne strane su price o napretku tehnologije, produzavanju ljudskog zivota, mozda cak i vecnom zivotu, a sa druge strane smrt, bolesti i katastrofe na svakom cosku.

Mi smo trenutno k*** od ovce od civilizacije. Ako ce asteroid da me spici, necu ni da znam za njega, bolje da zivim zivot punim plucima do tog trenutka, a onda j*** ga, par trenutaka i gotovo. Jel to bolje ili imati sve informacije, a ne mozes nista da uradis i onda ziveti u agoniji mesecima pre nego sto nas stvarno rokne?

To treba tamo neki naucnici da resavaju, isto kao i sa koroman prehladom. Ja cinim sta je do mene, ako se zarazim i umrem, j*** ga. Sta ima da gledam spomenike mrtvih koje ti postavljas, sta ja imam od toga? Ok, video sam ih, shvatio ozbiljnost i sta sad? Da se sakrijem ispod kreveta i ne izlazim iz kuce?
A ne, nikako nije tako kao što si rekao. I upravo je tu ključ svega i osnovna greška tolikih ljudi. Ne postoji niko ko može umesto nas da ispravi stvari. Ne postoji niko kome je "posao" da bude pošten i pravedan, "da radi kako treba", da vodi računa o našim interesima, itd. Ovaj sistem je džungla i tu važe samo zakoni džungle. Ništa se neće desiti ako to sami ne pokrenemo i ne odradimo. Znaš li šta je savremena država i šta rade političari? Političari su u suštini poslovni menadžeri koji stalno mere odnos moći organizovanih društvenih grupa i tome prilagođavaju svoje delovanje. U takvom sistemu ne postoji "pravda", "poredak" i "moral". Svako dobija samo ono za šta može da se izbori u sukobu sa suparničkim grupama na slobodnom tržištu organizovane političke moći. Narod ima samo on prava za koja stalno, ponovo i ponovo, može da se izbori, i ima snage da ih očuva. Ako na primer radnici imaju pravo na opšte zdravstveno osiguranje, pravo na radnu zaštitu od poslodavca, itd, to je samo zato što se nekada, neko, recimo sindikatima i štrajkovima, izborio za ta prava, što ih je bukvalno "oteo" u borbi moći dok je bio politički jak. Što je dakle tako organizovan, postao i uticajan. Ako sledeća generacija naroda zaboravi da stalno mora da se bori da ih održi, ona će svoja tobožnja "prava" (koja nisu i prava već rezultat ranije nadmoćne političke sile) brzo izgubiti. Nije više dovoljno jaka da ih ima, pa ih u takvom bezdušnom sistemu gde je vrhunski arbitar svega samo odnos moći, ne može ni očuvati. U kapitalističkim sistemu imate samo onoliko koliko za sebe otmete na takvom slobodnom tržištu.

Ukratko, ne možemo se oslanjati nekog drugog, na ideju da bi stvari u državi "trebale" da se odvijaju ne neki način, a da mi pri tome možemo da gledmo svoja posla očekujući da će to da odradi neko drugi, ili da tekovine bivše borbe trajno čuva neko drugi. Ko drugi? Nema takvog. Nema tu ni pravde ni poretka. Postoji samo oni koji znaju, mogu da se organizuju, i uspeju da se izbore da drugi poštuju interese njihove grupe. Zato je aktivizam toliko važan. Inače će političari umesto toga poštovati interese neke druge grupe koja je jača od ove nesposobne, bez obzira da li su to pecaroši, vlasnici splavova, "narod", neki bankari, vojska, veliki biznis, ili bilo ko treći.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749825#p749825:1c11816x je napisao(la):
MC_ » Sub Jun 20, 2020 6:41 pm[/url]":1c11816x]https://direktno.rs/korona/282080/zasto-se-cuti-vise-od-400-obolelih-dnevno-na-batutu-i-torlaku-kriju-rezultate.html

Коронавирус узео је нови замах у Србији, а што се Београда тиче, дневно има више од 400 позитивних на Цовид-19, сазнаје Директно.рс. Међутим, особље Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" и Института за вирусологију "Торлак" има незваничан налог да пролонгирају резултате тестова после понедељка.

Mislim da je Covid mnogo pomogao ljudima koji su imali iluzija o lekarima u Srbiji.
Naredjenje vlasti i spremi su da cute. Ne samo mali broj njih nego svi.

Vecina nasih lekara, da je radila za Dr Mengele ne bi imala primedbi i cutali bi, da ne izgube neku tezgu.
Па и раде за Менгелеа, само се сада зове Лончар...био је у криминалном клану у Земуну....увео је прислину вакцинацију као Менгеле и као код Менгелеа нико се не буни за то! Врли нови свет!

Dragisa Misovic je ponovo Covid bolnica, infektivna puna i u Beogradu i Nisu, Karaburma puna, Zvezdara se priprema. Vracaju osoblje sa odmora. Studente iz domova vise nemaju gde. Od sledece nedelje idu opet mere, samo da izguraju izbore. Mozete da mi verujete, a mozete i da sacekate da vam saopste nadlezni. Idemo novi krug

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749848#p749848:tpkuy88s je napisao(la):
Zuma » Sub Jun 20, 2020 7:30 pm[/url]":tpkuy88s]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749788#p749788:tpkuy88s je napisao(la):
Beki » 20 Jun 2020 03:20 pm[/url]":tpkuy88s]

Mi smo trenutno k*** od ovce od civilizacije. Ako ce asteroid da me spici, necu ni da znam za njega, bolje da zivim zivot punim plucima do tog trenutka, a onda j*** ga, par trenutaka i gotovo. Jel to bolje ili imati sve informacije, a ne mozes nista da uradis i onda ziveti u agoniji mesecima pre nego sto nas stvarno rokne?

A ne, nikako nije tako kao što si rekao. I upravo je tu ključ svega i osnovna greška tolikih ljudi. Ne postoji niko ko može umesto nas da ispravi stvari. Ne postoji niko kome je "posao" da bude pošten i pravedan, "da radi kako treba", da vodi računa o našim interesima, itd. Ovaj sistem je džungla i tu važe samo zakoni džungle. Ništa se neće desiti ako to sami ne pokrenemo i ne odradimo. Znaš li šta je savremena država i šta rade političari? Političari su u suštini poslovni menadžeri koji stalno mere odnos moći organizovanih društvenih grupa i tome prilagođavaju svoje delovanje. U takvom sistemu ne postoji "pravda", "poredak" i "moral". Svako dobija samo ono za šta može da se izbori u sukobu sa suparničkim grupama na slobodnom tržištu organizovane političke moći. Narod ima samo on prava za koja stalno, ponovo i ponovo, može da se izbori, i ima snage da ih očuva. Ako na primer radnici imaju pravo na opšte zdravstveno osiguranje, pravo na radnu zaštitu od poslodavca, itd, to je samo zato što se nekada, neko, recimo sindikatima i štrajkovima, izborio za ta prava, što ih je bukvalno "oteo" u borbi moći dok je bio politički jak. Što je dakle tako organizovan, postao i uticajan. Ako sledeća generacija naroda zaboravi da stalno mora da se bori da ih održi, ona će svoja tobožnja "prava" (koja nisu i prava već rezultat ranije nadmoćne političke sile) brzo izgubiti. Nije više dovoljno jaka da ih ima, pa ih u takvom bezdušnom sistemu gde je vrhunski arbitar svega samo odnos moći, ne može ni očuvati. U kapitalističkim sistemu imate samo onoliko koliko za sebe otmete na takvom slobodnom tržištu.

Ukratko, ne možemo se oslanjati nekog drugog, na ideju da bi stvari u državi "trebale" da se odvijaju ne neki način, a da mi pri tome možemo da gledmo svoja posla očekujući da će to da odradi neko drugi, ili da tekovine bivše borbe trajno čuva neko drugi. Ko drugi? Nema takvog. Nema tu ni pravde ni poretka. Postoji samo oni koji znaju, mogu da se organizuju, i uspeju da se izbore da drugi poštuju interese njihove grupe. Zato je aktivizam toliko važan. Inače će političari umesto toga poštovati interese neke druge grupe koja je jača od ove nesposobne, bez obzira da li su to pecaroši, vlasnici splavova, "narod", neki bankari, vojska, veliki biznis, ili bilo ko treći.
Ok, ajde sada da podvucemo crtu i vidimo rezultate tvog aktivizma i pisanja ovde. Uradio pozitivno nisi nista, paniku sirio jesi i unosio nemir medju ljude. Ukupan rezultat: -1000.

Evo, nek se javi slobodno neko kome je Zuma pomogao svojim pisanjem na ovoj temi i ja cu izviniti i necu se vise javljati.

U stvari, necu pisati uopste vise ovde dok ova tema postoji i na vrhu je foruma. Pozdrav!

Pre ddva dana,nakon cekanja u kovid amb. kod N.groblja,Dr mi nije ni radila test,rekla da kadljem jer sam iziritirao grlo a temp 37,1-37,4 je nije mnogo zaniimala. Ja ko mlad majmun,sav srecan,krenem kuci i tek u kolims razmisljam: pa bre, ja nusam video smem li u isti stan sa stara majkom?! Sutra idem opet,malo ocekujem. Sumnjam u efikasnost testova ako ih i ima a najzalije mi je sto se, izgleda,kao drustvo krecemo sigurnim koracima ka gubitku empatije i vodjenja brige samo o svojoj pozadini.

Duhovito je uporediti situaciju u Srbiji i Kini, zvaničnu reakciju na nju i brojeve stanovnika. Recimo ovu vest B92:

Kina u haosu: Masovna testiranja, dnevni broj obolelih premašio brojke iz najgoreg perioda prvog talasa...

Vlasti u Pekingu sprovode masovna testiranja svih dostavljača i zaposlenih na gradskim tržnicama s ciljem da se uspostavi kontrola nad novim talasom.

Izvor: Tanjug subota, 20.06.2020. | 13:54
I stvarnost u obliku brojeva zaraženih u Srbiji (na 7.000.000 stanovnika) i Kini (na 1.393.000.000 stanovnika):

Dnevno pozitivnih, Srbija i Kina.jpg

Znači u Kini je "haos" zato što su na skoro milijardu i po stanovnika imali u apsolutnim broju MANJE zaraženih od Srbije tokom čitave te uzbune. A kod nas tobože NIJE haos nego je normalno stanje, iako imamo veći broj zaraženih, a stanovništva kao tek trećina Pekinga koji je zbog ovoga maltene bio zatvoren?

Podaci: https://www.worldometers.info/coronavir ... try/china/

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749866#p749866:94iqs2xq je napisao(la):
crveni karton » 20 Jun 2020 10:14 pm[/url]":94iqs2xq]Dragisa Misovic je ponovo Covid bolnica, infektivna puna i u Beogradu i Nisu, Karaburma puna, Zvezdara se priprema. Vracaju osoblje sa odmora. Studente iz domova vise nemaju gde. Od sledece nedelje idu opet mere, samo da izguraju izbore. Mozete da mi verujete, a mozete i da sacekate da vam saopste nadlezni. Idemo novi krug
Onako laički da pitam. Da li je ovo rekla-kazala ili je neka pouzdana informacija? Pitam iskreno, jer bi trebalo da dođem u Srbiju narednog vikenda, sa prijateljem koji bi ostao dve nedelje. Pa da li uopšte ima svrhe da dođe, ako bi morao u karantin. Isto bi i neka svadba bila, pa sad razmišljam da li će biti i dozvoljeno toliko okupljanje.

Vrh