Iz jučerašnje polemike mojih drugara, akademskih građana, prenosim finale:
- Pouzdanost PCR testova je onolika koliko su dobri prajmeri. Ako prajmeri (DNK sekvence, tj. delovi gena koji su specifični za ono što detektuješ) nisu dovoljno dobri, tj. ne prave razliku između različitih korona virusa, onda ni testovi nisu dobri i ne može im se verovati. Međutim, sama metoda jeste dobra i pouzdana, s tim što je komplikacija činjenica daje ovaj virus RNK virus, koji se odmah u ćeliji replicira, bez ikakvih međukoraka. O tome sam te već obavestila ranije. Drugo, nemoguće je falsifikovati toliki broj smrtovnica, a ni umiranje, koje ti porediš sa umiranjem od gripa, nije na godišnjem nivou, nego za ova 4 meseca. Moj izvor informacija nije tv, nego sajtovi sa Interneta. Mogla bih da se složim da neko preuveličava ili loše izračunava smrtnost od ovog virusa, ili laže, ali ne mogu da prihvatim da se to radi sistemski i orkestrirano iz nekih mutnih izvora moći em novca. Ne mogu da prihvatim jer ljudi umiru, a virus ne bira koga će ubiti, ni po nacionalnosti, ni po uzrastu, ni po imovinskom stanju. Farmakomafiji se više isplati da u životu ostanu hronični bolesnici koji najviše umiru od ovog virusa, kako bi što duže mogli da im prodaju lekove. To ne može da zameni vakcina koju mnogi neće hteti ili neće moći da uzmu/priušte. Tvoja podela stvari na "crne" i "bele" govori samo o tvojoj mentalnoj rigidnosti. Za mene ništa nije ni sasvim crno, ni sasvim belo - živimo u sivoj zoni. Treba biti kritičan prema informacijama, ali ne i prihvatati ih bez dobrih, proverenih argumenata, čemu si veoma sklon. Prema tome, ne dotiču me se tvoje pogrešne kvalifikacije, niti me vređaju jer su od nekompetentnog izvora. Ono što pričam, ja i proveravam, a ti kako hoćeš. Svakako je zanimljivije "trovati" ljude proizvodima nečije psihopatologije.
- Ne, nepouzdanost bilo kog PCR testa u dijagnostici nije posledica izbora "prajma". Posledica je potpune, očigledne i temeljne ekstrapolacije koja sa logikom nema nikakve veze. O ovome sam pisao 100x i još pričao o tome s tobom, ne mogu da verujem da moram ponovo.
Dakle RT-PCR umnoži eventualno prisutnu RNK milion puta pa je pretori u koncentraciju proteina koji prajmer diktira. U laboratorijama BSL 4, gde je apsolutno sterilno sve, od hrane koju dobijjaju zverčice do vazduha, predmeta itd. pozitivan rt-pcr je pouzdan pokazatelj da je zverčica uspešno namerno zaražena ili, ako je negativan, da nije. A najčešće se ne uzima bris iz ždrela nego iz isečka tkiva koje je najviše pogođeno ciljanim virusom. Zverčice su posebne vrste, soja i legla, kontrolišu se i prate od dolaska na svet da bi se znali svi parametri koji utiču na imunitet. Za takve potrebe je test i smišljen pre decenije. Za pravilno testiranje je razvijena biohemijska procedura, aparatura i sistem licenciranja, što sve košta milione dolara. Samo deo laboratorije gde stoji gvožđurija mora da bude BSL 3.
Zašto se onda to nije koristilo ranije u medicini? Počelo je da se koristi u kliničkim studijama u USA uz jasnu ogradu da ljudi nisu lab. pacovi i da rezultati mogu da daju pogrešnu sliku. Pa zašto se onda rade? E, to je druga tema, koja će ti se još manje svideti od ove.
U normalnoj sredini (ne u kliničkim studijama gde se ljudi prate bar par nedelja u relativno sterilnim prostorijama, ne u laboratorijama BSL 4) rt-pcr na osnovu brisa ili šlajma nema ama baš nikakvog smisla. Pozitivan rezultat, sve i da ne potiče od RNK koji je došao iz vazduha, bio prisutan na štapiću za bris pre uzimanja uzorka, doleteo sa pljuce vozača kola laboratorije ili na neki drugi volšeban način, koji nije teško zamisliti s obzirom da se mi krećemo kroz okean RNK.ova, sve da se stvarno nalazio u testiranom - pozitivan rezultat NE ZNAČI da je virus prisutan (moguće je da je nastao iz raspadnute ćelije koja je ko zna kako došla do testiranog) niti ako je prisutan da je virulentan (vojni stručnjaci znaju koliko je teško stvoriti jezgro sa agensima koji mogu da zaraze nekog, između ostalog, potrebna je velika koncentracija zaraženih ćelija, enzima, sredine koja omogućava zaštitu i pH koji pogoduju virusima itd., PCR čak nam ne kaže ni da li je našao jedan ili trilijardu virusa, to je potpuno svejedno) niti, ako je virulentan da li je uopšte došao u poziciju da napadne neku ćeliju (mukus u našoj zdravoj sluzokoži je najneprelaznija noćna mora za sve viruse) niti ako je napao da li je uopšte došlo do infekcije, a ako jeste da li je došlo do razboljevanja a ako je došlo da li je došlo do simptoma a ako jeste da li je testirani zarazan. Ovom voziću razloga zašto je korišćenje rt-pcr besmisleno treba dodati i superbrzi maglev voz - negativan rezultat nikako ne znači da testirani nije prenosilac (inficiran, zaražen, oboleo).
Ovome treba dodati da je posebno besmisleno juriti poseban korona virus jer se oni, posebno za vreme propagacije rekombinuju sa ostalim korona virusima pa je samo pitanje dana kada će testovi da budu beskorisni. Ljudi koji se bave korona virusima i ničim drugim (svi zaposleni u vojnim laboratorijama, jer osim veterinara, samo se vojni biohemičari bakću s njima jer su sjajni za lako i jeftino pravljenje biološkog oružja) to i rade jer se biološko oružje na bazi korone posle par nedelja rastopi propagacijom kroz neprijateljsku živu silu pa je neškodljiv za okupatora.
I na kraju, korišćenje samo testa, sve i da ga ima nekog smisla koristiti, za koronu a ne za druge uzročnike je idiotizam. Npr. kad nekog nesrećnika navuku na respirator, u brisu će, zbog narušene sterilnosti pluća, biti nesumnjivo još bar 10 različitih korona virusa, virusi gripa A, B, C, D, pneumokoka, raznih gljivica i ko zna sve čega ne, posebno ako je u infektivnoj u kojoj se zaraziš od velikih boginja čim pogledaš u oronulu fasadu ili onog idiota od Stevanovića, SNS načelnika.
Dakle postoji razlog zašto takav test nikada ranije nije korišćen za dijagnostiku, a kamoli za zatvaranje ljudi - nema veze s mozgom!!!
Dakle verovatno postoji i razlog, o kojem niko ne raspravlja a to je mnogo važnije od diskusije o očiglednom - zašto se koristi očigledno pogrešna dijagnostika, zašto se pričaju gluposti zamotane u statistiku, koja sve da je dijagnostika ok, nemaju nikakv veze sa stvarnošću, zašto se koriste nelogične i besmislene metode borbe protiv virusne epidemije, zašto se ljudi sa zapaljenjem pluća stavljaju na respiratore, što nikada ranije niko nije radio, zašto se ne koriste lekovi (makar eksperimentalno, uz objašnjenje i saglasnost obolelog) i na kraju ZAŠTO SE FALSIFIKUJU SMRTOVNICE!!!
Falsifikovanje smrtovnica je svuda krivično delo a o nametnutoj praksi da se sprovodi u svim zdravstvenim sistemima su pričali lekari iz Italije, UK, USA, Nemačke, Hrvatske, Srbije, Kine itd. Malo mi je glupo da pričam o tome i da ti šaljem linkove. Ja stvarno nemam ništa sa tom tvrdnjom, a nisam čuo da to problematizuje bilo ko ko je informisan. Lekari su lepo dobili uputstvo da svako ko je umro a imao je u nekom trenutku pozitivan PCR ili je bio u blizini nekog ko je imao pozitivan PCR mora da se proglasi žrtvom COVID-19. Nikakva zavera, nikakva izmišljotina, naredba koju su dobili milioni lekara.
O statistici tek ne bih da raspredam, ako nisi primetila koliko je pogrešno i glupo primenjivati MSEIR i SIR matematičke metode u posmatranju propagacije virusa u nekoj populaciji, smatrajući da su svi ljudi podjednake jedinke i da se ponašaju i reaguju podjednako, a naknadno vršiti preseke po informacijama koje su potpuno nebitne, kao što je godište rođenja ili mesto stanovanja, onda uživaj u Scipion Nasice Sisters Theatre.
Edit: par slova.