Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739388#p739388:g7mbbwud je napisao(la):
Noki » Ned Maj 17, 2020 2:51 pm[/url]":g7mbbwud]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739286#p739286:g7mbbwud je napisao(la):
Beki » Ned Maj 17, 2020 12:04 pm[/url]":g7mbbwud]Bez moralisanja Zuma kada te poznajemo u dusu i znamo da uzivas u celoj situaciji. Cim je otvorena tema, znalo se ko ce najvise da pise ovde, postavlja kilometarske postove, grafikone... Mogao sam odmah da se kladim na to, cak sam i hteo sa jednim forumasem, ali ne mozemo da se kladimo kod obojica mislimo isto.

A salu i dalje nisi shvatio.

I za onu forumašicu Biciklistkinju sam mislio da je žensko i onda se iznenadio :) To ovde kao da je pravilo, i ako slučajno naletiš na ženski nik ili avatar, ne brini ništa, rod će biti muški :)

I pređosmo 100tku ponovo sa brojem zaraženih... who is to blame? :)
Sta je za tebe Beki Bekic zensko? :mrgreen:

Virus se vratio u Vranje. Ponovo pokrenuta Covid bolnica koja je bila zatvorena pre desetak dana. Ponovo im uvedena obavezna mera nošenja maski i rukavica na javnim mestima.

Tok epidemije

Dnevno pozitivnih na testu 2020.05.17.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739400#p739400:1rcfdd1a je napisao(la):
Beki » Ned Maj 17, 2020 4:24 pm[/url]":1rcfdd1a]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739388#p739388:1rcfdd1a je napisao(la):
Noki » Ned Maj 17, 2020 2:51 pm[/url]":1rcfdd1a]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739286#p739286:1rcfdd1a je napisao(la):
Beki » Ned Maj 17, 2020 12:04 pm[/url]":1rcfdd1a]Bez moralisanja Zuma kada te poznajemo u dusu i znamo da uzivas u celoj situaciji. Cim je otvorena tema, znalo se ko ce najvise da pise ovde, postavlja kilometarske postove, grafikone... Mogao sam odmah da se kladim na to, cak sam i hteo sa jednim forumasem, ali ne mozemo da se kladimo kod obojica mislimo isto.

I za onu forumašicu Biciklistkinju sam mislio da je žensko i onda se iznenadio :) To ovde kao da je pravilo, i ako slučajno naletiš na ženski nik ili avatar, ne brini ništa, rod će biti muški :)

Beki/Noki.. nije velika razlika :) ali izgleda da me je avatar najviše zavarao :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739406#p739406:3vwk5n8u je napisao(la):
Zuma » 17 May 2020 03:54 pm[/url]":3vwk5n8u]Tok epidemije

file.php
Novih zaraza danas u Vranju 53 (to je ovaj skok), a u Beogradu 24. Ostali gradovi manje od 5. Ukupno 114. novih.

Skokovi su lokalnog karaktera, najviše zbog proklete Jure i njihovih vlasnika.

Videćemo stanje u Beogradu i ostalim mestima za par dana. Nadajmo se da aktiviranje prevoza i kafića neće prouzrokovati skokove.

Ne znam da li razmatraju, ali zar ne bi bilo logično uvesti neke lokalne karantinske mere za žarišta koja se pojavljuju. Trebalo bi uvesti mere koje su odgovarajuće za lokalno epidemiološko stanje, a ne u celoj zemlju uvoditi iste mere. U Vranju bi sigurno sad bilo korisno pojačati mere - povećati procenat ljudi koji nose maske kad su napolju, zatvoriti kafiće,itd., dok svuda drugde nema potrebe da se menjaju mere.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739416#p739416:eahii3vt je napisao(la):
astrodule » 17 May 2020 05:39 pm[/url]":eahii3vt]Skokovi su lokalnog karaktera, najviše zbog proklete Jure i njihovih vlasnika.

Videćemo stanje u Beogradu i ostalim mestima za par dana. Nadajmo se da aktiviranje prevoza i kafića neće prouzrokovati skokove.
Ne bi me čudilo da ponovo krene sve veći broj dnevno potvrđenih. Jedan razlog, ali meni dovoljan - gledam Storije na Instagramu od drugara koji je sinoć izašao u neku kafanu u centru grada, ljudi pevaju, piju, guraju se, popunili celu kafanu. Mogu da zamislim koliko je još kafana, klubova, itd bilo puno.

Slave ljudi proglašenu pobedu od strane naših trenera te nemoj im zameriti, dok sudija još nije svirao završetak.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739407#p739407:2aswzcl7 je napisao(la):
Noki » Ned Maj 17, 2020 3:59 pm[/url]":2aswzcl7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739400#p739400:2aswzcl7 je napisao(la):
Beki » Ned Maj 17, 2020 4:24 pm[/url]":2aswzcl7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739388#p739388:2aswzcl7 je napisao(la):
Noki » Ned Maj 17, 2020 2:51 pm[/url]":2aswzcl7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739286#p739286:2aswzcl7 je napisao(la):
Beki » Ned Maj 17, 2020 12:04 pm[/url]":2aswzcl7]Bez moralisanja Zuma kada te poznajemo u dusu i znamo da uzivas u celoj situaciji. Cim je otvorena tema, znalo se ko ce najvise da pise ovde, postavlja kilometarske postove, grafikone... Mogao sam odmah da se kladim na to, cak sam i hteo sa jednim forumasem, ali ne mozemo da se kladimo kod obojica mislimo isto.

Beki/Noki.. nije velika razlika :) ali izgleda da me je avatar najviše zavarao :D

Avatar je tu da ulepsa malo ovu sumornu stvarnost u koju pokusavaju da nas uvuku.

Ovaj forum je i pre ovoga svega bio sve sumorniji svakog novog dana, ali ne greskom forumasa vec poslom koji obavlja gradska vlast.

U teoriji bi ovde sve trebalo da prsti od entuzijazma, grad se konacno spusta na reku, Slavija se obnavlja, fasade se sredjuju...a u stvari, znamo sta i kako rade. Umesto da se divimo svakom novom objektu u BNV-i, da zeljno cekamo svaku novu rekonstrukciju trgova...da radionica radi punom parom...ubili su nas u pojam svojom pljackom i nesposobnoscu.

A onda daj i o bolestima da pricamo ceo dan. Zivot se vratio u normalu, sto se mene tice, ova tema je bespotrebna. Ili da otvaramo teme o svakoj mogucoj bolesti?

100 000 ljudi umre godisnje, a prica se samo o dvesta i nesto, od kojih, garantujem, bar 95 posto nije umrlo od virusa.

Daj da otvorimo temu o ujedima strsljena i koliko ljudi umre godisnje. Ili da uvedemo hitno vanredno stanje jer nam stotine, nekad i hiljade ljudi umre na putevima svake godine. Ja sam za to, vojska i sva murija na ulice, hvatanje vozaca po celoj drzavi, alkotestovi, tehnicki pregled vozila, provera psihickog stanja vozaca... Na ovom semaforu kod mene u Kirovljevoj, kod crkve, u 90 posto slucajeva na cisto crveno prolaze.

A cilj sa koronom je samo jedan - strah.

I ne pricam to bezveze i sada cu otkriti neke stvari iz privatnog zivota.

Ja sam sve ovo prosao krajem prosle godine!

Skupile se neke stvari, promena okruzenja, neki ljudi mi dugovali pare...i nesto se nisam osecao najbolje i onda krece. Sta god da otvorim na internetu - samo smrt i bolest. Sve se to planski desava mesecima pre korone. Pre neki dan druga najvaznija vest da je neki hokejas umro odjednom od mozdanog udara. Alo, bre, koga briga? Nije bio ni poznat, ni nista. Cak ni ne citam vesti, izlaze sa strane neke preporuke, fudbaler u Juznoj Africi, mlad i zdrav, samo pao i umro u toku treninga, stonoteniser iz Juzne Koreje se srucio i ostao na mestu mrtav u toku utakmice seste lige Vijetnama...

Najjaca vest - dobila srcani udar dan posle detaljnih pregleda srca gde su ustanovili da je sve ok. Hahahahaha. Neki kao redak poremecaj koji ne moze da se primeti. Samo me zanima koja je poenta takve vesti? Niti moze nesto da se nauci, niti je zabavno, niti bilo sta - samo strah.

Udarni naslov glasi: Umrla mlada zvezda popularne serije, a ono umro pas iz neke serije za koju nisu culi ni roditelji ljudi koji glume u seriji.

I posto sam ja neko ko zivi veoma aktivnim nacinom zivota - krenem da trcim na primer i setim se takvih stvari i krene da mi se vrti u glavi. Dodjem kuci i izleti mi neka vest da se fudbaleru u Holandiji u trecoj ligi zavrtelo u glavi na treningu i da je ustanovljeno da ima srcane probleme.

Tu ja odem do psihijatra, on ustanovi anksioznost, odem na detaljne lekarske preglede - ne fali mi dlaka sa glave i naje*** im se svega po spisku za to sta nam rade.

I onda je krenulo kao zagadjenje, sto i jeste bilo u jednom periodu kratko, ali jedan dan sam ceo proveo napolju, prolece, sunce, bas razmisljam kako je lepo, sve mirise i dodjem kuci i procitam da smo najzagadjeniji na svetu. Hahahahahaahahahaa. Ne treba zaboraviti da su i tada bile maske i da cela prica sa maskama se fura cele godine i pre korone.

Tako da kada je krenulo sve ovo, meni je bilo smesno jer sam sve to prosao. Udarne vesti o svakoj babi koja je umrla, gomila nepotrebnih informacija o bolestima i umiranju svakog coveka u svakom selu na svetu. Vucic izlazi i kaze 9 ljudi je umrlo, dvoje od njih su umrli od infarkta, ali mi necemo kao Hrvati da lazemo, mi sve pripusujemo virusu hahahahaa. Dalje, nisam pratio nista vise.

Sa neke sebicne strane, bas neposredno pre svega sam obavio lekarske preglede i imao informaciju da su mi pluca, srce...u savrsenom stanju tako da priznajem, zbog toga me je dodatno bolelo uvo. Ali ja nisam branio, niti se smejao nekome ko se pazio, nosio maske...ali ja nisam nikoga ugrozavao. Ja, recimo, trcim do Topcidera pa se penjem gore kroz Kosutnjak do Ski staze pa se vracam kuci, ne sretnem nikog zivog usput. I sad ces to da mi branis i zatvaras me u kucu?

Redovno sam krsio policijski cas i masku u zivotu nisam stavio, mada i ne idem po javnim mestima. Druzim se sa kim se druzim, radim sa kim radim, nasao sam lokalnu prodavnicu gde se svima isto fucka i toeto.

Spominjao je neko seks u doba korone na predhodnoj strani. Hvala na pitanju, nadoknadilo se za par dana sve propusteno za vreme policijskog casa.

Medjutim, nije to poenta. Da, ja kao zakleti protivnik drustvenih mreza sam instalirao Tinder za vreme policijskog casa. I ne samo sto je posle popustanja mera pronalazenje devojke nikad manji problem jer su kao pustene sa lanca (kao i mi :) ) nego je i tuzno kada udjes tako u kontakt sa vecim brojem devojaka koliko njih ima probleme. Sa svima sam se u jednom trenutku dotakao teme psihickog zdravlja i jedno 90 posto ili ima anksiozni poremecaj ili je u depresiji. I sve se godinama bore sa tim i meni se smeju koliko to kod mene traje i koju smesnu doza tableta sam dobio da pijem itd. Ja ranije nisam ni otvarao te teme, sad kad malo cacnem, jedva cekaju da se otvore i placu na ramenu.

Ova nacija je potpuno psihicki u k! I onda se desi ovo sto se desi. Pa ja mog psidzu nisam mogao danima da dobijem, prebukiran. Ja mu dodjem kao pauza na poslu, ja sam mislio da sam u k, a ljudi lude bukvalno, ja vec privodim sve kraju.

Posledice svega ovoga ce biti nekoliko stotina puta gore po fizicko i mentalno zdravlje od onoga sto bi nam ovaj grip uradio da nismo preduzeli nikakve mere.

Sa tim da se ja ne zalazem da nema mera, samo trazim da se koristi zdrav razum.

Сви скокови су испрва локалног карактера, и то не треба да нас теши.

Што се мене тиче, овај најновији скок је јасан знак за узбуну, и непосредна последица ниског нивоа дисциплине, за који делом кривим појединце, а понајвише власт и њој подобне стручњаке, који су својом реториком и непромишљеним мерама допринели оваквом исходу ситуације.

Ne znam jel bilo ovo. Jelena Zorić sa N1 intervjuisala virusologa Anu Gligić:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iGIJ5Ptr-T8[/youtube]

Žena kaže da zvanično postoje A, B i C sojevi, ali da ih možda kako kažu ima čak 18. Zbog jednolančane RNK virus je jako pogodan za mutacije. Da bi vacina bila napravljana potrebno je skupiti sve sojeve, izolovati one koji pokrivaju najveći broj serotipa drugih, te odabrati jedan ili dva najčešća soja u cirkulaciji. Zbog toga je kako kaže za razvijanje delotvorne vakcine potrebno godinu dana do godinu i po. Ukoliko naprave vakcinu prema određenom serotipu već za dve godine može mutirati što staru vakcinu čini beskorisnom, odnosmo biće primorani na razvoj nove vakcine sa ubačenim novim mutiranim serotipom. Ukoliko je virus prenešen iz Kine s Pangolina onda mi ne treba toliko da se brinemo, osim "uvoza" novih slučajeva odande, međutim ukoliko je prenešen od slepi miševa preko intermedijarnih prnosioca onda može preći u sezonski grip. U svetu postoji 1400 vrsta slepih miševa, u Srbiji 35 i zaštićeni su zakonom zbog toga što su prirodni insekticidi. Sprečavaju širenje zaraze insektima, recimo komarcima (malarija, zapadni nil, zika). Za to je potrebno vreme, po njenom mišljenju godinu dana do Virus je mutirao i Evropu i Istočnu Obalu SAD pogodio više nego Kinu i Zapadnu Obalu SAD. Izgleda je astronomska razlika kumulativni efekat karakteristika soja i prenaseljenosti, te životnog stila i ostalih demografskih razlika. Kaže da je izgleda u Rusiji neki treći tip.

Tvrdi da imunitet utiče na mutacije virusa. A šta je sa asimptomatičnim osobama? Da li su one ključ u širenju zaraze. Lepo sam ponavljao kevi kako sve rade naopakjo, da nemaju pojma sa životom, da treba sve da nas testiraju (nasumično, koga uhvate pozitivnog, koga ne). Reče kako kad se neko nakašlje kapljice padnu, osuše se i kada neko prođe rasprši ga kao prašinu. Ispada da su najugroženiji stari ljudi u prizemlju blizu ulaza i ulice koji luftiraju prozor. Onda usisavanje vazduha klima uređajima. Prelazak vozila preko pešakih prelaza diže prašinu, samim tim i dehidrirane čestice virusa. Autobus može da digne i iznad prizemlja. Pomenula je sušenje virusa u laboratoriji, kako može da stoji 10 godina, te oživeti hidratacijom. Virus se sušenjem konzervira, a mi ga udišemo kao prašinu. Neko ko "razmetne" virus hodanjem može ga prikačiti na odeću. Kada dehidrirana čestica leti, ukoliko se hidrira na vlažnim površinama lica (usta, oči) dolazi do zaraze i prilikom društveno distanciranih osoba.

Takođe pomenula je termolabilnost virusa, odnosno da će sunčevo zračenje neutralisati kapljice, odnosno aerosolno širenje, da će međutim biti "džepova", da moramo biti na oprezu brzom reakcijom na žaršta. Suprotno od SZO, ona smatra da neće biti drugog talasa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739418#p739418:mkbk5s4w je napisao(la):
roland » 17 Maj 2020 17:49[/url]":mkbk5s4w]Ne znam da li razmatraju, ali zar ne bi bilo logično uvesti neke lokalne karantinske mere za žarišta koja se pojavljuju. Trebalo bi uvesti mere koje su odgovarajuće za lokalno epidemiološko stanje, a ne u celoj zemlju uvoditi iste mere. U Vranju bi sigurno sad bilo korisno pojačati mere - povećati procenat ljudi koji nose maske kad su napolju, zatvoriti kafiće,itd., dok svuda drugde nema potrebe da se menjaju mere.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739420#p739420:mkbk5s4w je napisao(la):
astrodule » 17 Maj 2020 17:51[/url]":mkbk5s4w]Mislim da su to i doneli za Vranje - obavezne maske od danas i slične mere.

Nadam se da će sada biti uočljivije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739401#p739401:mkbk5s4w je napisao(la):
solecar » 17 Maj 2020 16:28[/url]":mkbk5s4w]Virus se vratio u Vranje. Ponovo pokrenuta Covid bolnica koja je bila zatvorena pre desetak dana. Ponovo im uvedena obavezna mera nošenja maski i rukavica na javnim mestima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739416#p739416:2qjj9sxg je napisao(la):
astrodule » Нед Мај 17, 2020 5:39 pm[/url]":2qjj9sxg]Skokovi su lokalnog karaktera, najviše zbog proklete Jure i njihovih vlasnika.

Некад је била проклета Јерина а сад је проклета Јурина.

Ovo poslednje je fabrika nameštaja 'Dodić' (sigurno nisu stranci, autentično vranjansko prezime). Testirali su i porodice radnika.

za ovaj slucaj sva je odgovornost na vlasniku i sanitarnoj inspekciji. Ma kakvu masku imao prosto je nemoguce ocekivati da radish pored zarazene osebe i da se i sam ne zarazish.Poslodavac je nastavljao da radi sve dok nije doslo do vishe desetina slucajeva.

a sa Jurom opet nesto petljaju i mute
https://nova.rs/drustvo/tri-testa-za-8- ... se-desava/
tri testa u roku od osam dana, dva od petka i ne saopstavaju rezultate. i kada objave nesto, ispasce da su zarazeni samo radnici Jure kao da zive sami na vrhu drveta.

@Beki, nek si ti nama momčino živ i zdrav... sve sam pročitao al ne znam na šta da se osvrnem pored toliko toga napisanog :) Da ova korona ostavlja psihičke posledice, ostavlja... a kakvog smo bili pre psihičkog zdravlja kao nacija, upitno je, plašim se da nije bilo sjajno...

Večeras sam otišao do meka na Slaviji oko pola 10.. zatvaraju u deset, a ugasili svetlo i muziku u bašti u 10 do 10... i ulazi momak koji radi da kaže da zatvaraju... i ja kažem pa zatvarate u 10 a već ste pogasili svetla... i on mi odgovara "Pa da." I odlazi... :D Znači ovde su svi poludeli brate... Ja jedem u meku veoma često, pre korone nije bilo teorije da ti ugase svetlo 10 minuta pre zatvaranja i tako nebulozno odgovore, čak ni da te pre isteka radnog vremena upozore da se bliži kraj...

Ali eto, ko zna kakav im je život i kakvi su im problemi i na poslu i van posla... Možda celu noć moraju da dezinfikuju restoran pa im je muka od svega a ponajviše da gostima odgovaraju na pitanja zašto jedu u mraku u toku radnog vremena...

Nema više kupona, na to sam se najviše oslanjao, a i ona akcija 2 za 220, je sad 2 za 240, čisto da znate :D

I posle sam šetao malo okolnim prometnim ulicama... Ne znam da li je samo moj utisak ili svi automobilima negde jure više nego ranije... Brže voze, kao da hoće da nadoknade neki raniji izgubljen period... Ranije su umeli da ubrzaju pred policijski sat, uđu u jednosmernu u kontra smeru i sl. ali evo i u redovnom stanju jurcanje se nastavlja...

Nedelja je možda zbog toga...

Pozdravljam trčanje i aktivan život, dejtove... Ja sam spominjao seks na prethodnoj strani, ali ovde ga ne vredi spominjati... :D

I na jedan post na temu :) slušam premijerku danas... kaže, parafraziram, da nije bilo ovoga u Vranju, ove 2 fabrike, onda bi bi bilo mnogo manje zaraženih, tako da ako oduzmemo te zaražene iz Vranja onda imamo najmanji procenat ikada, ispod jedan posto... :D

Da nije, onda bi bilo, a ako oduzmemo, onda najbolji dan ikad... Samo je još zaboravila da doda da nije korone ne bi bilo ni pandemije. :D Bilo bi 0%. Kakvi su to mozgovi... Only if, then... Da, jasno nam je da je Vranje trenutno žarište, nemoj da oduzimaš i praviš projekcije, kao da smo retardirani, molim te...

Ово блебетање господарице Ане подсети ме на мудре речи некадашњег тренера ФК Партизан Јешића (играли пријатељску са Минхеном 1860, изгубили 3:0): "Знате како, да нисмо примили први гол, не бисмо примили други, а да нисмо примили други, не бисмо примили ни трећи".

То што о локалној трансмисији заразе говори као о изолованом случају, као да сви случајеви преношења не настају "на локалу", доста говори о интелигенцији нашег премијер-министра, другарице Пантеле.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739547#p739547:28ltr2s4 je napisao(la):
Noki » Ned Maj 17, 2020 11:26 pm[/url]":28ltr2s4]I na jedan post na temu :) slušam premijerku danas... kaže, parafraziram, da nije bilo ovoga u Vranju, ove 2 fabrike, onda bi bi bilo mnogo manje zaraženih, tako da ako oduzmemo te zaražene iz Vranja onda imamo najmanji procenat ikada, ispod jedan posto... :D

Da nije, onda bi bilo, a ako oduzmemo, onda najbolji dan ikad... Samo je još zaboravila da doda da nije korone ne bi bilo ni pandemije. :D Bilo bi 0%. Kakvi su to mozgovi... Only if, then... Da, jasno nam je da je Vranje trenutno žarište, nemoj da oduzimaš i praviš projekcije, kao da smo retardirani, molim te...

To su najbolji mozgovi naseg naroda.
Oni govore stvari koje narod razume i zna da ceni.

Ja lepo rekoh da je njima najbitnije da budu najbolji u svemu i da se trkaju/takmiče sa drugima. Zato i takve izjave "da nije bilo toga, bilo bismo najbolji". Sve to zvuči kao "da niste bili matori ili već bolesni i dobili virus i umrli, mi ne bismo imali nijedan smrtni slučaj, tako da bi ste krivi što ste matori ili već bolesni".
Klasika naprednjaka, ništa drugo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739447#p739447:2hgdtu8r je napisao(la):
Express » Ned Maj 17, 2020 7:33 pm[/url]":2hgdtu8r]Ne znam jel bilo ovo. Jelena Zorić sa N1 intervjuisala virusologa Anu Gligić:

. . .
Hvala ti za ovaj detaljan a jasan sažetak intervjua. :kk:

Inače ta žena zna nešto što mi ne znamo. Ali ovde mislim prvenstveno na starenje. :mrgreen:
Koliko sam razumeo lekara u porodici, ona bi trebalo da ima preko 85 godina. A izgleda i govori ko da je 20 godina mlađa. :D

Što se virusa tiče, nemam pojma više, ako sam išta naučio to je da je užasno nepredvidiv i da sve može da bude, a i ne mora.

Buknulo i u Leskovcu. Kažu da radnici u Vranju nisu ni znali da su zaraženi i da sada ima zaraženih i među njihovim porodicama. A predsednik kaže da neće biti odlaganja izbora ako budemo kontrolisali situaciju, ali da su ipak životi ljudi na prvom mestu.

После сјајног скупа пред скупштином од 5 до 6000 људи. Наравно да ће се грип проширити. Сада малтретирају становништво и фирме са маскама, а свуда у свету је доказано да имају само сврху да болесни од грипа не распршују капљице! Као што је већина приметила једина идеја свега овога је ширење СТРАХА! Па на јесен Јово наново. Док неко не смисли вакцину за грип који стално МУТИРА! Па проба прислину вакцинацију и све остало с...ње уз то, чиповање, избацивање готовине и да не набрајам опет. Једноставно, или ће систем срушити људе или ће људи срушити овај накарадни систем. Изгледа да треће опције нема!

Vrh