P
passionfruit
Guest
A šta je sa ovom tvrdnjom da ima radijacije 50-80km u krugu od NE?Паметна локација за НЕ је Костолац.
A šta je sa ovom tvrdnjom da ima radijacije 50-80km u krugu od NE?Паметна локација за НЕ је Костолац.
Радијације нема ни унутар саме зграде где је реактор, запослени шетају у мантилима.A šta je sa ovom tvrdnjom da ima radijacije 50-80km u krugu od NE?
Ovu priču guraju NVO koje finansira Zapad, iza ovog stoji novac a ne zdravlje. Cilj im je da oni zarađuju prodavajući nam struju.
Држава Србија нам је непријатељска јер убија 100.000 Срба сваке деценије да би задржала монопол над производњом струје из блата. Како би се другачије партијски другови и њихова родбина намлатили пара? Да не би случајно одржали доминантни положај на слободном тржишту јер су много ефикасни и нуде квалитетну услугу грађанима?Ja bih pre popravio kvalitet vazduha uz pomoć nekih filtera i slično, ne znam koliko se može tu nešto uraditi. Ne bih da zavisimo od neprijateljskih država.
Inače koja bi bila dobra lokacija za izgradnju nuklearne elektrane i gde bi se skladištio nuklearni otpad?
Upravo sam istražio lokacije NE u Evropi i izračunao udaljenost od glavnih gradova preko Google Maps. Skoro svaka je udaljena više od 50-80km, ima li neki poseban razlog za ovo?Радијације нема ни унутар саме зграде где је реактор, запослени шетају у мантилима.
Остали блокови у Чернобилу су радили без проблема 20 година после.
Pa ako je cilj da se ugase TE i zamene sa NE onda ćemo odatle da dobijamo struju?Гурају градњу електрана у Србији да би могли да нам продају струју?
Претпостављам да си мислио да ће Запад да нам продаје уранијум за те електране али ни то нема смисла јер Запад нема довољно уранијума, поготово не Француска која га и сама увози из Нигера
Pa oni i hoće da predaju strancima energetski sektor a NVO ima ulogu da ubedi narod da lakše prihvatimo NE.И наравно као и увек, кад год се пипне осиње гнездо државног мафијашлука одмах се креће са кукњавом о неким мистериозним "НВО" које су тобоже горе од јавног сектора који убија људе
СтрахUpravo sam istražio lokacije NE u Evropi i izračunao udaljenost od glavnih gradova preko Google Maps. Skoro svaka je udaljena više od 50-80km, ima li neki poseban razlog za ovo?![]()
БРЕСТ-ОД-300 је револуционаран са реакторске стране и постројења за рециклажу горива.Душане, да ли имаш податак колико је потребно воде за БРЕСТ електрану? Нешто ми говори да не би смело да буде више од обичне термо...
Cena zemljista, gustina naseljenosti, bezbednost objekta,...?Upravo sam istražio lokacije NE u Evropi i izračunao udaljenost od glavnih gradova preko Google Maps. Skoro svaka je udaljena više od 50-80km, ima li neki poseban razlog za ovo?![]()
Ovu priču guraju NVO koje finansira Zapad, iza ovog stoji novac a ne zdravlje. Cilj im je da oni zarađuju prodavajući nam struju. Ja bih pre popravio kvalitet vazduha uz pomoć nekih filtera i slično, ne znam koliko se može tu nešto uraditi. Ne bih da zavisimo od neprijateljskih država.
Inače koja bi bila dobra lokacija za izgradnju nuklearne elektrane i gde bi se skladištio nuklearni otpad?
Zašto?Energetska tanzicija na čista goriva je apsolutno nužan proces.
Ovakvo slepo ponavljnje propagandnih poruka druge strane je isto toliko štetno kao i ponavljanje propagande one prve strane. Energetska tranzicija na čista goriva je apsolutno nužan proces. Činjenica da pri tome još i ekstra zarađuju svi koji su u prilici da zarade, govori samo to da bi oni zarađivali i na bilo čemu drugom, i baš ništa ne govori protiv argumenta da je ta tranzicija nešto što moramo raditi. Tako da se to ipak, suprotno ovoj tvrdnji, RADI i zbog zdravlja i zbog ekonomije, i zbog mnogih drugih korisnih stvari. Pričati kako se pri tome povlašćeni slojevi društva dodatno bogate je isto kao oduševljavati se činjenicom da je voda mokra. Da, znamo da je mokra, ali svedjedno se moramo bar povremeno kupati.
Zašto?
Zašto?
Pogledajte kroz prozor od uglja ne možemo da dišemo. A kad to odradite onda otvorite googl maps pa vidite koju površinu zauzima površinski kop Kolubare i onda se zapitajte koliko još jalovine od zemlje treba da pravimo da bi proizvodili struju iz najprljavije tehnologije koja nas polako ubija.Zašto?
Стаали смо ми у ред пре 20 година, нема ово везе са тиме већ креће тешки протекционизам привреде ЕУ која изгледа није више конкурентна?Stali smo u red za članstvo,povlačimo sredstva iz njihovih fondova i šta očekivati drugo.
Jedino ako sada ovi problemi sa auto industrijom širom Eu ne prolongiraju ili omekšaju neke odluke pa se i mi provučemo ispod radara.
Realno tamo su glasači ali ja Evropi ne vidim boljitak,sirovina nemaju,pod jakim uticajem USA koja im traži da kupuju njihov LNG a preti carinama,rat u komšiluku,gubitak tržišta po svetu, birokratija na max...Стаали смо ми у ред пре 20 година, нема ово везе са тиме већ креће тешки протекционизам привреде ЕУ која изгледа није више конкурентна?
Изгледа да је наш протекционизам забрањен али њихов је добар, чуди ме како то?
Treći dan gotovo bez grejanja, progreje na kratko ili jedva mlako. Nema zvaničnih informacija ali sve je evidentnije da se loži neko smeće umesto sečke. Druga toplana koja radi u sinhronu je takođe u havariji, jedan kotao je mrtav.Toplana na Biomasu u Priboju. Ceo grad u dimu a grejanja nema.
Nema zvaničnih informacija ali po društvenim mrežama se pominje loženje neadekvatne biomase koja je dovela do havarije.
Možda su i blato nagurali...
Pogledajte prilog 221708