Ovo ne moze da uzme privatno lice. 10kW je maximum koji EPS prihvata da prikluci.
Граница за статус купца-произвођача електричне енергије је:Baš htedoh da pitam. A poljoprivredno gazdinstvo recimo?
Znam naravno,zato sam i napisao udruženje.Ovo ne moze da uzme privatno lice. 10kW je maximum koji EPS prihvata da prikluci.
Sa mnogo čime iz ovog videa se mogu složiti ali me generalno nervira jedna činjenica koju mnogi analitičari zaborave a to je analiza koliko tog istog čelika,zinka, aluminijuma,bakra ,stakla itd proguta moderna gradjevinska industrija u poslednjih 20 godina.
На жалост изгледа да је од људске креативности јача људска грамзивост.Sa mnogo čime iz ovog videa se mogu složiti ali me generalno nervira jedna činjenica koju mnogi analitičari zaborave a to je analiza koliko tog istog čelika,zinka, aluminijuma,bakra ,stakla itd proguta moderna gradjevinska industrija u poslednjih 20 godina.
Koliko resursa smo samo uzurpirali željom da vozimo sve veće ,sve teže sve opremljenije dzipove automobile.
Jel civilizacija nestala 70tih godina kada je izašao golf 1 koji je sada manje više u rangu VW Up modela.
Šta nam je tačno falilo tada,brzina ,udobnost, prostranost.
Broj poginulih se ponovo vraća na proseke 80 tih
Da ne pominjem modernu industriju gedzeta,robe široke potrošnje i energetske zahteve svega gore nabrojanog
Vrlo često analiza počne tim tonom i onda treba odustati od svega a ovamo karavani prolaze
Jednostavno ako smo na ovoj planeti svi u istom sosu moramo se malo vratiti spartanskom načinu života i preispitati šta nam je zaista neophodno a šta sa viškovima možemo raditi u korist svih
Jedan od lepših primera su te nesrećne klimatske promene koje su pre izvesnog vremena ljudima dale do znanja da će biti problema.
A kako je odreagovao moderni kapitalistički svet.
Izmislio jeftine klima uredjaje,ugradio ih u svaki kutak na celom svetu i povećao produktivnost i proizvodnju kao i enormnu potrošnju el energije.Očas posla rešen problem.
I čemu sada da se nadamo?
Nije to ništa naspram trošenja električne energije koliko i jedna Poljska da bi se rudarile virtuelne valute i održavali u životu virtuelni svetovi.A kako je odreagovao moderni kapitalistički svet.
Izmislio jeftine klima uredjaje,ugradio ih u svaki kutak na celom svetu i povećao produktivnost i proizvodnju kao i enormnu potrošnju el energije.Očas posla rešen problem.
Nisam još pogledao video, ali me zanima, da li se u procene povećane potražnje za struju zbog EV generalno uračunava smanjena potražnja za struju koju troše veliki pogoni za preradu fosilnih goriva kao što su rafinerije?
Al kako da se ugradiš ako je subvencija jednaka realnoj ceni?U tekstu piše da maksimalna subvencija za elektranu do 50kw iznosi 60.000 eura.
Verovatno se misli na baterijski bekap(nadam se) jer cene elektrana te snage su oko 30.000 a sada ima nekih akcija i po 20.000.
Gradovi i opštine mogu da konkurišu za solarne panele za škole, vrtiće i druge javne objekte
Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je danas Javni poziv za lokalne samouprave za ugradnju solarnih panela u objektima od javnog značaja, a ...biznis.rs
Možda ću sada ispasti smešan ali ne isključujem mogućnost da su ovaj projekat uradili prošle godine ,nije tada bilo para u budzetu a sad ga samo uzeli iz fioke .Al kako da se ugradiš ako je subvencija jednaka realnoj ceni?
Та струка нека само објасни шта ћемо са конзумом на 110kV кад нема довољно трансформаторских капацитета 400/110kV.Почео процес гашења термоелектрана – прво најстарије, "Колубара А" и "Морава"
ЕПС је коначно кренуо у затварање две најстарије термоелектране, 'Колубаре А' и 'Мораве'. Расписан је тендер за идејно решење за конзервацију и процену утицаја на животну средину. И струка и надлежни су сагласни да је смањење производње струје из угља обавеза на европском путу, али уз очување...www.rts.rs
У периоду Јан-Јун 2024. добит ЕПС-а РСД32,8млрд а по изјави из прилога у периоду Јан-Сеп је добит скоро РСД30млрд.Sto se tice izvoza i uvoza sumnjam da RZZS opet muva nesto sa podacima. Cene su otisle u nebesa, a mi smo navodno u junu izvezli struje za svega 37.9 miliona evra, a uvezli za 36.3 miliona evra.
Tako su 2022 prikazivali mizerne brojke do novembra te 2022 smo navodno uvezli struje za svega 316 miliona evra, da bi u decembarskom izvestaju uradili kao neku reviziju podataka zbog "izmenjenog obuhvata elektricne energije" i ispalo da smo uvezli 5 puta vise tj za milijardu i 574 miliona evra.