boca-ica":3uy6glh3 je napisao(la):
. .. Tako se obično dešava kad političke odluke nadjačaju stručne.....
Širiš političku negativnu energiju
ajd sa manje slova da pojasnimo
Političko postavljanje bilo je i pre Komunistička partija je odredjivala pored čelnika i kompletna rukovodstva , pa mešala se u izbor stručnjaka, inžiinjera gotovo do običnog izvršioca
i u ondašnjim težim okolnostima cvetale su ruže svuda
Razlika je samo u tome što ondašnjim ,,izabranima ,, je bilo stalo da njihov segmet doprinosa u poslu da bude za svaku pohvalu....
Danas svuda nikom nije stalo, otaljavaju i toliko bedno da se trude da bude još bednije .
Podguzna buva kad se najede izmili ponosno na čelo ... pa bruka...
Postoje i časni izuzeci ali ih ostali gledaju ko budale ....
O leku necu pisati to je vec druga tema...
iako sam protiv konstantnog hejtovanja, mislim da nikakva negativna energija nije u pitanju, osim ako ne misliš na negativno u odnosu proizvodnje i potreba
Slobodan sam da kažem da je ovo sa EPS-om "dramatično" kao i "nezapamćeno u novijoj istoriji "
(Namerno njihova terminologija)
Elem, politika se uvek i svuda upliće u sve svere društvenog života, pa i poslovanja. Nije to nepoznanica ni na demokratskom i tržišno orijentisanom zapadu. Ovde je problem što se prevršila svaka mera u zanemarivanja struke, zanemarivanju nauke.
Možeš dekretom 100 i 1000 puta pomeriti maksimalnu meru aflatoksina u mleku, ali ne možeš od surutke napraviti sir.
Tako i sa ovim ugljem, mazutom i količinom blata u uglju. Postoji granica do koje će sistem izdržati nečistoće, nako toga će stati.
Dakle, možeš postaviti i politički obojenog direktora koji nema pojma, možeš ga snimati kako lupeta, možeš ga i glorifikovati, ali ispod njega na nižim nivoima MORAŠ imati bar neke ljude koji znaju posao i koji će ga savesno obavljati.
U protivnom ako gramzivo na sva mesta postaviš ljude koji su "tvoji" , koji su poslušnici i koji su pritom neznalice, dođeš u situaciju da se odluke donose po sistemu "meni most deluje ok. Da se ja pitam, ja bih preterao autobus".
I za kraj malo crnog humora (ili ne)
Realno, super smo prošli. Jer zamislite da smo umesto TE u Obrenovcu imali nuklearku?
HBO bi imao materijal za dobru seriju, bolju od Černobilj, zar ne?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk