Na prethodnoj stranici reče čovek da puni noći, u plavoj tarifi i dobije 1000km za 600 rsd.Meni slicno ali kaze da puni u trznim centrima i uglavnom gde je besplatno. Ne znam racunicu ukoliko bi punili na komercijalnim punjacima. Uglavnom se svi dovijaju nekako koliko sam ukapirao.
Možda ako imaš gde da puniš ali kao što smo rekli nemaju svi ni punjač ni uslove, a naši više od svega vole da za***u sistem.Na prethodnoj stranici reče čovek da puni noći, u plavoj tarifi i dobije 1000km za 600 rsd.
Za taksi je to verovatno 5 dana po gradu...
Ja sam mišljenja da je to trenutno besplatno punjenje dobar motiv da se predje na EV, e sad to što ima zloupotreba jbg. Ne sumnjam da kad se EV omasovi koliko toliko da će biti naplaćivanja svuda ali onda cenim kačenje na divlje na banderu ili gde već, naći će naš čovek rešenje za sve.Upravo zato bi uveo placanje svuda, da se motivise racionalno koriscenje i da punjaci ostanu dostupni svima, a ne pilicarima koji dodju i sede po par sati u garazi dok pune auto za dz.
Zavisi od milion faktora. Pokaze displej domet od 330km leti, ali to bude realno oko 260-280km. Zimi oko 200-220max. Baterija je 6 godina stara i ima nesto preko 100k predjenih. Auto vozim kako sam navikao, ne stedim ga, u mesecnoj kilometrazi ima oko 30-40% autoputa, sto se po prosecnoj brzini i vidi. Da vozim samo po gradu verovatno bi i domet bio veciKakav mu je domet? Jel ima pada kapaciteta tokom zime?
Kolega ima isti model, puni ga često u garaži na poslu.
Beda u genima.Na meni najblizem besplatnom punjacu, redovno neki mercedesi i audiji od 70-80k+. Tesle ko dobar dan. 100m dalje ima komercijalni, zvrji prazan
Sto je dzabe i Bogu je drago.
U Australiji se već desilo. Neki lik (ne bih da nagađam da li je baš poreklom) zakačio auto na banderu i punio ga tako za dž. Prijavio ga neko, došla policija i zaplenila auto. Bar je tako pisalo u vestima.Ja sam mišljenja da je to trenutno besplatno punjenje dobar motiv da se predje na EV, e sad to što ima zloupotreba jbg. Ne sumnjam da kad se EV omasovi koliko toliko da će biti naplaćivanja svuda ali onda cenim kačenje na divlje na banderu ili gde već, naći će naš čovek rešenje za sve.
Kako se pokazao? Ja imam neki strah na sve što nije Tesla što se tiče EV, posebno jer imam poznanika u Continentalu koji kaže da ni Nemci nisu još tu, a da PSA i ostale izbegavam.Na meni najblizem besplatnom punjacu, redovno neki mercedesi i audiji od 70-80k+. Tesle ko dobar dan. 100m dalje ima komercijalni, zvrji prazan
Sto je dzabe i Bogu je drago.
Zavisi od milion faktora. Pokaze displej domet od 330km leti, ali to bude realno oko 260-280km. Zimi oko 200-220max. Baterija je 6 godina stara i ima nesto preko 100k predjenih. Auto vozim kako sam navikao, ne stedim ga, u mesecnoj kilometrazi ima oko 30-40% autoputa, sto se po prosecnoj brzini i vidi. Da vozim samo po gradu verovatno bi i domet bio veci
Nisam baš siguran da to ide tako. Baterije Nisan Leaf-a su pokazale da mogu da traju više od deset-petnaest godina bez nekog katastrofalnog gubitka kapaciteta, a to je tek prva generacija baterija za EV. Novije obećavaju da će trajati još duže.Takodje smo preskočili bitnu stavku. Zamena baterije. Retko ko od nas ima pare za nov EV, dakle očekuje se zamena baterije u narednim godinama koja košta kao polovan ok dizel.
Kako se pokazao? Ja imam neki strah na sve što nije Tesla što se tiče EV, posebno jer imam poznanika u Continentalu koji kaže da ni Nemci nisu još tu, a da PSA i ostale izbegavam.
Takodje smo preskočili bitnu stavku. Zamena baterije. Retko ko od nas ima pare za nov EV, dakle očekuje se zamena baterije u narednim godinama koja košta kao polovan ok dizel.