Šta je novo?

Eksterijer

Evo paar slika luksemburske Filharmonije i nekih poslovnih zgrada Evropske unije i nacionalni muzej i poznati tzv crveni most. Evo sajta Filharmonije samo ljudi.....pomozite mi !!! Neznam kako da ubacim slicice. Hvala unapred na pomoci

www.philharmonie.lu

guimaraes":iqx3zp6q je napisao(la):
Ono je bilo malo ironično, hteo sam da kažem da me zbog spratnosti podseća na Treći bul. A da je urbanistički uređenije-jeste, i to mnogo, mnogo bolje.
mora da sam jutros ustao na levu nogu :bash::vops:

pa ako su oni ludi, možemo da je uzmemo mi. :gobb: U svakom slučaju bi nam trebalo tako nešto, npr. pored mostarske petlje. U temi o novim tehnologijama si video šta sve ta zgrada može da uradi - neophodna nam je.

Pored Mostarske petlje, odnosno malo uzvodno od Gazele.. a mož i malo nizvodno... :daydreaming:

Zašto daydreaming? Između mostarske petlje i Jugošpeda ima dovoljno mesta, tu su uglavnom stare železničke pruge, to mesto je jedno od najzagađenijih u gradu, visoka zgrada može da se smesti pored gazele dok bi mala savršeno legla pored Save. I onda kada pogledaš ceo niz zgrada od sajma, savršeno bi se uklopile. Ne verujem da su skuplje od npr. Savograda.

Parizani su htei i Ajfela da ubiju, pa se sada samo razglednice sa tornjem prodaju... :)

Bigvlada, ima dovoljno prostora, ima svega, ali ovde je wow kad se izgradi najobičniji tržni centar, a za ovakve projekte ćemo sačekati..
Naravno da bi pogled sa vrha kule bio nenadje*******iv, ali mi ćemo se tome načekati, naročito nekoj kuli, koja je kao ova, javni prostor.. A da neki investitor to uradi, pa, bojim se da im nedostaje dobrog ukusa i ekološke svesti da izaberu taj projekat.

Srbija se trenutno nalazi u tranziciji sto znaci da zemlju "dere" ko kako stigne. Jedino najmocniji mogu sebi da priuste da grade kule i gradove, kao sto ce mozda Delta ili kao sto vec radi MPC, dok ovi ostali ubiru kajmak uglavnom na jeftinoj i ultra nekvalitetnoj gradnji. Pa kome se "isplati" da se odrice profita kada ce bag** da kupi prostor, mal te ne, kakav god da je!?

E, a sada nesto potpuno drugacije :)

Takovska ulica, Beograd!

I jos jedan primer:

^^ Haha, prva zgrada bas lici na jednu novu koja je sagradjena kod mene na Miljakovcu, na uglu Borske i Vareske...

Anyways, interesantan clanak o eko-zgradama u Cikagu..

i slike:
cleantechnologybuilding.jpg

cleantechnologybuilding_chicago.jpg

chicago_wind_tower.jpg

wind_tower.jpg

Evolo - međunarodna grupica arhitekata koja je sebi dala zadatak da podstiče arhitekte u osmišljavanju izgleda poslovnih i stambenih kula, skyscrapera u ranom 21. veku. Svake godine dodeljuju nagrade za dizajn. Arhitektima je ostavljena puna sloboda u pogledu visine, materijala itd... Većina projekata je prosto fascinantna, strpao bih svaki od njih na Novi Beograd :D
Kasnije su uvrstili i kategoriju porodičnih kuća. Većina arhitekata je htela da iskoristi konkretnu lokaciju u svom gradu. Žao mi je što slike ne mogu mnogo da se uveličaju, dobar deo teksta je nečitljiv jer su to umanjeni skenovi iz knjige u kojoj su detaljno secirani svi projekti a koja se može naručiti preko sajta (pogađajte da li nas ima na spisku država). Iseckao sam kolekciju na više postova jer ne bi sve stalo u jedan post. Sada sam video da sajt dosta smanjuje slike, ako ih skinete, onda može da se pročita skoro sav tekst.
http://www.evolo-arch.com/

Da su isli ovdasnjom logikom verovatno bi napravili ponton, jer toboze, most je mloooogo skup...

Vrh