Šta je novo?

Eksterijer

Zapravo, ja bih radio Viktora i Srbiju. Statua Srbija je model koji se nalazi na kupoli Vlade Srbije (ona sto drzi stit) i u holu Narodne Banke Srbije.

Takodjer, mislim da je najbolje mesto za srpski Aegonath negde na potezu iznad Velikog Gradista, na mestu gde Dunav u celosti ulazi na terotoriju Srbije.

hotel Ryongyang u Pyongyangu, visina 330 metara, počeo da se gradi 1987, još nije gotov, trebalo je da bude odgovor na ekonomski bum Južne Koreje

ovde se vidi u pozadini

Au kakav je ovo flash. Nisam znao da to uopste postoji. Ne svidja mi se kako zasenjuje ceo grad a i arhitektura nije bas neki highlight. Sve u svemu mislim da je samo dobar pokazatelj moci ali nikako i lepote.

Zapravo, taj toranj je pravljen prema projektu jednog iz Singapura. Dobar deo Pjong Janga projektovan je na osnovu pokradenih planova i cistog iz inata prema Juznoj Koreji :rolleyes: Kada je napr. metro u Pjopng Jangu u pitanju, On je gradjen tokom 50ih prema ukradenom Seulovom projektu. Da bi se pokazali boljim i uspesnijim od svoje juzne brace, Severnokorejanci su ga izgradili par meseci pre. Medjutim, kao rezultat prevelike zelje za takmicarstvom, dobar deo se ubrzo urusio :lol:

ovo su stari projekti, ali zadivljuje njihova inventivnost.

projekat plan voisin, Pariz, 1922

projekat za Alžir, 1930

toranj visok jednu milju, 1956

braca vesnin, palata sovjeta, Moskva

condo tower, Menhetn, 1929

Gaudi, NY hotel, 1905

Imperial hotel, Tokio

toni garnije, grad

Interesantna fasada. Cik pogodite cime se bavi firma :D
OHNWlongaberger.jpg

Sjajno. Veoma inventivno. Jel se bave organizacijom piknika? :D

oigu.jpg

zadnja varijacija stadiona u kijevu gde će se odigrati mečevi EURO 2012

napomena: ovo nije šala :D

Crystal island u Moskvi, rad Normana Fostera - 450 metara, 2,500,000 kvadrata korisnog prostora, buduća najveća zgrada na svetu, nalaziće se na ostrvu

Predloženo rešenje za novi vladin administrativni centar u libiji

0,1020,1063554,00.jpg

:vops:

bigvlada":2qxkxip3 je napisao(la):
vidi se da je i na njih imala uticaja Brazilija, jako lepo :kk: Jel ćemo mi da pravimo nešto od toga? :)
Pa mi to pravimo na Terazijskoj Terasi :laugh:

^^ meni je ono daleko bolje uredjenije od 3ćeg bulevara, ne deluje ko da je u centru grada, deluje daleko urbanistički uredjenije nego treći, pa i ove niže zgrade su lepo naredjane jedne pored druge sa 20tak m praznog prostora a ne pola kilometra...

Ono je bilo malo ironično, hteo sam da kažem da me zbog spratnosti podseća na Treći bul. A da je urbanistički uređenije-jeste, i to mnogo, mnogo bolje.

Vrh