Netačno. 14 stepeni, komšije i mi ložimo. Preko dana je koliko toliko prijatno napolju, ali unutra je hladno, pogotovo već predveče i ujutru. Naravno, tu zagađuju i TE i saobraćaj, kao što si rekao, ali i dalje je ubedljivo najveći emiter (ako moze u jednini), domaćinstvo koje se greje na ugalj/drva, šta god da koristi, odnosno pojedinačno ložište.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=690223#p690223:10vhtpma je napisao(la):Zvezdara64 » 18 Dec 2019 04:08 pm[/url]":10vhtpma]Trenutno je 14 stepeni. Retko ko se greje, a kvalitet vazduha je los ili veoma los. Vetra nema, do 2 m/s. Zagadjenje je najverovatnije od TE i izduvni gasovi automobila.
Meni je interesantno da se ovom zagađenju masovno pridaje značaj tek od ove i prošle godine. Pre toga, a možda se i varam, mi se čini da se nije toliko obraćala pažnja u javnosti.
Verujte mi da je ovo svake godine uobičajeno, što naravno nije dobro ni u kakvom slučaju. Pogotovo danas će biti katastrofa, odnosno večeras, zbog slave. Interesantan podatak jeste da je za Sv. Nikolu najveća potrošnja energije u Srbiji. Tako da bih ja večeras čak očekivao da budemo prvi u svetu po zagađenju vazduha.
Drago mi je da se ovako "paniči", i drago mi je da je javnost koliko toliko informisana o štetnosti, posebno PM čestica. Ali se nadam da neće ostati samo na paničenju, jer će nam to odjednom postati normalno i zaboravićemo ozbiljnost ovog problema. Država mora ozbiljno da se pozabavi ovim problemom, posebno da investira/subvencioniše i smanji broj domaćinstava sa ložištima.