Moram da se zapitam da li smo mi u istoj zgradi i da li smo imali kontakt sa istim predstavnicima?![url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=859342#p859342:fe2au4kg je napisao(la):nenadbuco » Pon Jun 21, 2021 5:20 pm[/url]":fe2au4kg]Današnje uručenje ključeva uz čašicu viljamovke Sve pohvale za predstavnike firme East Side.
Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Lepo, čestitke i srećnonenadbuco":3lon0ha1 je napisao(la):Današnje uručenje ključeva uz čašicu viljamovke Sve pohvale za predstavnike firme East Side.
Srećno, prelepe fotke![url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=859342#p859342:2bytckhh je napisao(la):nenadbuco » Pon Jun 21, 2021 5:20 pm[/url]":2bytckhh]Današnje uručenje ključeva uz čašicu viljamovke Sve pohvale za predstavnike firme East Side.
laniccca":1rh9qcyr je napisao(la):Evo da se javi bahati komsija. Sticajem oknolnosti, i useljeni smo i predat nam je stan na koriscenje tako da saglasnost investitora nije bila potrebna mada smo pitali i dobili zeleno svetlo jer ce prvo svi iz vertikale to raditi jer zele klime u spavacim sobama, drugo, mi smo trazili da oni to rese na prihvatljiv nacin umesto kompenzacije za kasnjenje, za sta nisu imali sluha. Trece, ako pogledate samo zgradu prekoputa, sve klime su na spoljasnjim zidovima i gledaju ka ulici tako da smo zvali i inspekciju te smo dobili informaciju da samo moramo da resimo odvod tako da me sme da kaplje na plato, sto je i uradjeno. Kada i ostatak komsija iz vertikale odradi svoje, bice vam skladnije za oko.
Meni neke druge stvari vise bodu oci s obzirom da vec zivim u zgradi ali polako. Videcete i sami da ce vam klima biti najmanji problem.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=860940#p860940:1qu7cga5 je napisao(la):MareM » Pon Jun 28, 2021 7:07 pm[/url]":1qu7cga5]Draga bahata komšinice, cestitam na useljenju
Što se tiče klime, kontaktirao sam investitora da vidim kakav im je stav po tom pitanju, na šta mi je rečeno da je dato odobrenje da se postavi klima, ali ne spoljašnji deo tj. na ulicu.
Pogledao sam šta tačno piše za klime i Odluku o komunalnom redu ("Sl. list grada Beograda", br. 10/2011, 60/2012, 51/2014, 92/2014, 2/2015, 11/2015, 61/2015, 75/2016, 19/2017, 50/2018, 92/2018, 118/2018, 26/2019, 52/2019, 60/2019, 17/2020, 89/2020, 106/2020, 138/2020 i 152/2020), koja se odnosi na postavljanje klima-uređaja.
Nisam video kako je klima postavljena, ali prema članu 7 stav 1 Odluke navodi se:
’’Pri izvođenju radova na spoljnim delovima zgrade subjekti iz člana 6. ove odluke dužni su da se staraju da se ti radovi izvedu stručno i kvalitetno i da izborom vrste materijala i boja ne naruše celokupan izgled zgrade i okoline.’’
Dalje u članu 15 Odluke navodi se:
Klima-uređaj postavlja se tako da se onemogući izlivanje kondenzata na spoljne delove te zgrade, susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene, odnosno površinu u javnom korišćenju. Uređaji se postavljaju na način kojim se ne dovodi do oštećivanja same zgrade, susedne zgrade i ne ugrožava bezbednost građana i okoline.
Grad Beograd propisao je i da se crevo za odvod kondenzovane vode ne sme sprovoditi u oluke, kao ni do same zemlje, odnosno trotoara. Pravilo kaže da crevo mora da se sprovede nazad u stan. Kako objašnjavaju iz gradske komunalne inspekcije, povezivanjem odvodnog creva klima-uređaja većeg broj stanova na oluk zgrade može doći do oštećenja olučnih cevi, pa i do oštećenja i narušavanja izgleda fasade i cele zgrade.
Bice simetricno posto je, kao sto smo videli, estetika ovde jedini preostali problem. Evo, sta vise, posto su u mojoj vertikali stanovi od 70 kvadrata, u kojima je, realno, jedna klima malo, pogorovo na toj strani zgrade gde ujutru upece zvezda, licno nudim da mi se jave komsije iz moje vertikale. Ja castim klime. Kupujem svima u vertikali samo da bi ostalim komsijama izgledalo izgledalo estetski lepse. Javite se.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=860991#p860991:2rtnvh4j je napisao(la):shadestudio » Uto Jun 29, 2021 4:18 am[/url]":2rtnvh4j]Prvi put cujem da se fasada vizuelno sredi kada se umesto jedne ubaci jos pet klima.