[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853977#p853977:38t4ydmt je napisao(la):
Munja » Пет Мај 28, 2021 6:39 pm[/url]":38t4ydmt]
Верујем комшија
Муњо да редовно пратите овај форум и да је непотребно да понављам, али укратко
Pustite inernet i televiziju kada ćemo da se uselimo u stanove.
Не могу да пустим зато што тренутно имамо понуду која делује добро, а давалац услуге диктира темпо.
За три дана нећемо причати о томе јер тада неће бити актуелно.
Када ћемо се уселити не знам, искрено верујем да нико од људи на градилишту не зна, посебно не оне госпођице/госпође које са свима нама разговарају и чију идентичну причу ми једни другима овде потврђујемо. Варијације на тему се дешавају кад је неко мало нервознији, прети, галами и сл, али мање-више све је то "трла баба лан"
Kada će da.se poprave isfušareni radovi u stanovima koje i ne pokušavaju da poprave a ima ih previše.
Ово је потпуно индивидуална ствар. Неки од нас редовно посећују градилиште, неки мало ређе, неки слабо. Можда неки будући станар ни појма нема о свему овоме. Какогод, поправља се у ходу и оно што може. У ствари, пре бих рекао да се крпи јер поправка подразумева довођење у исправно стање, што подразумева да је исто већ било исправно. Пластично речено, мој зид у купатилу, нпр, очигледно не може бити срушен да би се направио нов који ће да буде под виском и либелом како то грађевинска наука заповеда. Казује нам се само по себи да ту исправке бити неће никада. Али ја зато комшиницина ролетна поправљена јер је то 1) могуће и 2) она је докторирала на тему "хватање лажних мајстора за гркљан". Комшијине фуш лајсне ће, пак, можда бити сређене, али само ако он реагује док су радови у току и ако загрми тамо где треба. И тако за сваки стан појединачно.
Šta je bilo sa tehničkim prijemom zgrade kada će to da se desi.
Па, то може и сутра да буде готово, али хвала Богу да није, јер би то значило да је неко некога позвао иза ћошка да се испричају.
Технички је, по мени, неколико пута био разлог да се мајстори врате на оно што је "готово" и исправе крупније грешке. Неће свако да ставља свој део тела у процеп и стави потпис да је зграда ОК, а после да "свира клавир" због тога. Пројекат мора да оговара изведеном стању. Ако нечега нема, онда нема ни пријема. Мислим... вероватно постоје неке ситније ствари које у ту процедуру не улазе нужно, али ако ни нама лаицима не изгледа да је готово... онда је све јасно.
Po svemu što sam video na licu mesta ako se uselimo do septembra biće dobro.
Ја не верујем у тај 10. јун који се помиње, али у крај јуна верујем.