Борчанац":34tgaeyg je napisao(la):
Борчанац, а не
Borcinac!!!
Љут сам на тебе, јер супротно најстаријем светском писму ( преко којег ће мост
) не користиш ћирилицу
Izvinjavam se na gresci u spelovanju.
Hahaha. Ovde si me skecao. Pisem latinicom jer mi ide brze a i imao sam losa iskustva sa kojekakvim sajtovima i forumima na kojima se cirilica pretvarala u neke kvacice pa pisem ovako jer mi je bitno da svi vide i procitaju to sto sam napisao.
Борчанац":34tgaeyg je napisao(la):
А година је 7522.
Словени су исто рушење традиције, јер за све Словене назив је Срби
Вера нам није подваљена, налетећеш и на тај део приче. Сада када си кренуо да је склапаш, само терај даље
Србине мој стари добри...
Ko je pomenuo da smo mi Sloveni? Oni poticu od nasih predaka bas kao i mi. A i kasnije smo se mesali jer su oni imali veliku selidbu natrag u prapostojbinu odakle smo zajedno osvojili pola Evrope. Zalim slucaj sto ce sada Eurofili da crknu od muke ali postoje nepobitne cinjenice, istorijski zapisi i arheoloski nalazi koji sve to dokazuju.
Vizantija je poslala 2 svestenika prvo u Bugarsku njihovom tadasnjem vladaru gde su veoma brzo obrlatitli istog i ubrzo je ceo narod presao u Hriscanstvo. Zatim su ti isti ljudi presli na dvor naseg tadasnjeg vladara (jednog od trojice brace koji je vladao Srpskim delom, drugi je vladao Bosanskim a treci Dalmacijom). Kada su pridobili vladara slatkom pricom krenuli su da pokrstavaju pagane kako su ih oni tada zvali. Na njihovim svetilistima su gradili crkve i zatirali tragove. Oni koji nisu hteli da predju u drugu veru su bili ubijani a sacica je ostala jer su se povukli u sume i na planine i nepristupacne delove. Narod Vlasi posebno sa prostora Bora su primer dela Srba koji su uspeli da sacuvaju neke stare obicaje i u svojim obicajima imaju jos uvek koirscenje magije i lecenje travama.
Inace do svega ovoga je doslo zbog velikog problema Vizantijskog cara da odbrani hriscanske primorske gradove koje su pagani pre toga sve do jednog zauzeli a ni jedan vojni pohod nije im uspeo pa su smislili ovu perfidnu prevaru. Uostalom svi znamo ko je vazio u svetu za najvece spletkare. Naravno Vizantijski dvor.
A vera jeste podvaljena jer nasa rodna vera je mnogobozacka, verovanje u prirodu i njene moci i propagira zivot u prirodi i u sadejtvu sa istom a ne njeno unistavanjea koje se trenutno obavlja sirom Srbije pod izgovorm ulaganja i razvoja.
Inace da napomenem osnovnu razliku izmedju pozitivnih rodnih vera i negativnih jednobozackih. Za Stare Srbe bozanstva su bila planete i pojave na koje nisu mogli uticati jer su prirodne. Za hriscanstvo i ostale jednobozacke religije bozanstvo je u vidu coveka, njegov izaslanik je covek i svestenici koji Vam daju savete kako da budete pokorni su takodje ljudi koji prenose bozije reci. Ma nije nego ! A mi smo svi veverice.
Jos jedna izuzetno negativna konotacija ovakvih vera je sto predstavljanjem boga i njegovog izaslanika u vidu coveka dolazimo sada do apsurdne situacije da su neki ljudi umislili da su bogovi i igraju se sa prirodom menjajuci je i time unistavajuci celu planetu. Takodje tu su i oprosti i iskupljenja za najgore grehove.
Ako je tako kao sto kazes zasto su morali da:
1. Uzmu nas jezik i malo ga promene a onda kazu da su nas oni opismenili
2. Promene nas kalendar ovim novokomnovanim unistavajuci sve moguce zapise naseg kalendara i ponistili 5000 godina Srpske istorije i kulture
3. Ukinu sve nase obicaje proslava dolaska proleca, leta i jeseni i mnoge druge a nas obicaj slava zamenili svojim slikovitim apostolima i svetcima.
4. Uniste sva nasa svetilista pod izgovorom da su bezboznicka ?! Pa valjda je vera koja je nastala pre njihove duzna postovanja a ne istrebljenja.
5. Se drze uz vlast svih ovih godina umesto uz narod ako su vera ovog naroda? Pre ce biti da su samo obicna privatna firma koja ne placa porez.
Da si malo proucavao Rimsko carstvo i Vizantiju shvatio bi koliko su perfidne bile njihove zavere. Skoro kao i danas samo sto tada nisu imali TV vec proroke i svestenike da obmanjuju stado.
Inace hriscanstvo je poznato po tome da sve sto su radili su od nekog preuzeli, da ne kazem ukrali jer to bi bio greh a onda bi njihova vera bila odmah bazirana tj. postavljena na grehu i ne bi vise pila vodu ? Sam krst je u stvari Egipatski simbol za boga sunca a oni su prvo krst sa krugom promenili u samo krst. Slicne flasifikate su radili jos mnogo puta tokom istorije. Toliko o veri koja nema nikakvih dodirnih tacaka sa nasim narodom jer je nastala i pisana je od strane drugog naroda za njihove potrebe.
I jos jednom da porucim svima. Dzaba polemisete oko ovog mosta.
Od te gradnje, kako stoje stvari, nece biti nista ... barem ne na ovoj lokaciji ...