spatiotecte":rg8j3kok je napisao(la):Bice velika greska ako urade most samo sa jednim kolosekom jer jednog dana ce moci ta pruga da se koristi za gradsku zeleznicu izmedju Panceva i Batajnice i da poveze sva okolna naselja i onda ce tu biti usko grlo.
Zato što već postoji dobar put do pančeva koji bi mogao de se deniveliše i da bude više nego dovoljan za pančevo. Jednostavno ne vidim potrebu za ovim mostom i neki dodatnim putem. Ono što nama treba je gradski most preko ade huje.mekbejn":9924qqiz je napisao(la):Zašto?
Пројекат је по мени и овако ок уз неке техничке пропусте који су евћ овде наведени. Ја не сматрам да је трагедија што нема двоколосечне пруге. Треба бити реалан. Двоколосечна пруга до Панчева се управо дограђује и реконструише а двоколечена жел. обилазница по мени финансијски не би била оправдана. Ја просто не видим та нека велика насеља која би била повезаана њом нити путнике који би на тој деоници пунили возове јер понављам, Панчево као највећи играч у тој зони управо добија фантастичну железничку везу са градом.Galeks":1jgzaqc2 je napisao(la):Sto znaci ako naprave drumsko zeleznicki most, sa dva zeleznicka koloseka, svi misle da bi projekat bio ok? Ako sam razumeo
Delija":36ikdapf je napisao(la):Ја просто не видим та нека велика насеља која би била повезаана њом нити путнике који би на тој деоници пунили возове јер понављам, Панчево као највећи играч у тој зони управо добија фантастичну железничку везу са градом.
Михаило":3qx7qbt3 je napisao(la):Требало би урадити анализу кретања, али поприлично сам сигуран да број путника на овим релацијама никако не би оправдао изградњу и експлоатацију овакве пруге за путничке сврхе. Не знам да ли постоји и један град који има велике дневне миграције између ободних насеља, увек је то ка центру и од центра.
Михаило":19ww3qfw je napisao(la):Наравно да постоје кретања периферија-периферија, али су у односу на центар-периферија толико мала да нема смисла инвестирати у тако нешто у скорије време.
Михаило":3gsnrl8c je napisao(la):Наравно да има, дупли колосек целом трасом, дупли тунели, станице, и на крају сама експлоатација која би генерисала велике губитке због мало људи који би је користили.
Изузетно мало. То је збирно неких 200-300 000 људи максимално раштрканих на потезу од око 50-70км. А од тих 200-300К њихових 90% дневних токова је ка центру и обрнуто. Кружне метро и линије градске железнице су луксуз највећих метропола попут Шангаја, Москве, Токија, Пекинга. Дакле све градови са практично милионским сабурбанизацијама и метро областима и то без самог урбаног језгра.spatiotecte":116410wm je napisao(la):Hajde redom: Batajnica - Dobanovci - Surcin - Ostruznica - Zeleznik - Petlovo Brdo - Jajinci - Beli Potok - Lestane - Vinca - Starcevo - Pancevo.
Malo li je?