angry bird
Higher intermediate
Kod nas stvari jednostavno ne funkcionisu na nacin da se covek osvrne oko sebe, seti se sta se pricalo pa pogleda sta je uradjeno, premota malo film unazad i uporedi kako je ziveo juce a kako danas, i onda na osnovu toga ode i glasa za ili protiv nekoga.kopmania":38eqh82h je napisao(la):Ja živim na voždovcu, sve opštine se razvijaju, izgradjuju osim ove !
Novi beograd non stop nešto novo dobija. A šta je voždovac dobio ??? Ništa, teretane od nacionalističih grupa !! SNS vodi voždovac, i voždovac se raspada, i sada opet dobijamo njih !! E strašno (facepalm)
To da neko pogleda oko sebe i u svoj novcanik i na osnovu toga opredeli svoj glas za nekoga, zalim slucaj ali mislim da je to jos nedosegnut nivo funkcionisanja svesti vecine ljudi. Sudeci barem po onima koji glasaju. Jednostavno ja srpske birace vidim kao konzervirano glasacko telo. Njima da izadje njihov lider u koga se kunu ko god on bio, i da pusti vetar u mikrofon iz mase bi se prolomio aplauz i povici "too majstore!"
I hteo bih da se osvrnem na trenutnu Vucicevu popularnost, evo kako ja sve to vidim:
"U jbt sve veci racuni, sve poskupljuje! Gladan sam, cek da otvorim frizider da vidim sta ima 'se jede. Au skoro pa prazan! Ma nema veze, nema kobaje u frizideru al' zato ima Miskovica u zatvoru.
Cek cek pa nema vise ni toga. Ma dobro nije ni bitno, ja cu da glasam za Vucica, govori tiho i dramaticno i ima lep dzemper. A i visok je i naocare mu dobro stoje."
Malo sam uprostio ali mislim da se u velikoj meri sve svelo na to.
Mislim da je narod svestan da je sto se ekonomije, razvoja i nekog boljeg zivota tice sve otislo u...Honduras. I kad je vec tako 'ajde barem malo da gledamo velikog brata. Nema boljitka, nema posla, nema hleba al' zato ima hapsenja. I zato sa paznjom pratimo nove epizode i osluskujemo najave ko je sledeci. Nekada je vazilo ono dajte samo"hleba i igara", danas vazi samo dajte "hleba, igara i hapsenja". Zapazio sam da je PPV dan pre sprovodjenja akcije "grom" cak i to najavio na nacin kao kakav voditelj dnevnog pregleda pomenutog rijalitija, rekao je nesto u stilu "u svakom slucaju ocekuje nas interesantna nedelja"."Stay tuned folks", ne menjajte kanal, bice jako interesantno.
I jos da dodam, neko je lepo zapazio da oko 65% ljudi nije glasalo. Dakle 65% glasaca je reklo da od svih ponudjenih bira opciju nijedna od ponudjenih. To jest da upotrebim izraz koji mislim da je vise narodski, mars svi u p...Honduras! Ali njih ocigledno niko ne konstatuje niti smatra da je bitno da se njihov stav cuje, i da se nad tim zamisli. A svima im se mnogo dize na legitimitet i na to sta narod kaze. Pa oslusnite onda malo sta vam govori iz godine u godinu, pa ako vam je stvarno stalo do njegovog misljenja kao sto nije, onda razmislite dal je mozda odavno doslo vreme da uzmete domine ili sah, pa pod ruku i malo na kalis sa ostalim penzosima.