Šta je novo?

Dragan Djilas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kopmania":38eqh82h je napisao(la):
Ja živim na voždovcu, sve opštine se razvijaju, izgradjuju osim ove !
Novi beograd non stop nešto novo dobija. A šta je voždovac dobio ??? Ništa, teretane od nacionalističih grupa !! SNS vodi voždovac, i voždovac se raspada, i sada opet dobijamo njih !! E strašno (facepalm)
Kod nas stvari jednostavno ne funkcionisu na nacin da se covek osvrne oko sebe, seti se sta se pricalo pa pogleda sta je uradjeno, premota malo film unazad i uporedi kako je ziveo juce a kako danas, i onda na osnovu toga ode i glasa za ili protiv nekoga.
To da neko pogleda oko sebe i u svoj novcanik i na osnovu toga opredeli svoj glas za nekoga, zalim slucaj ali mislim da je to jos nedosegnut nivo funkcionisanja svesti vecine ljudi. Sudeci barem po onima koji glasaju. Jednostavno ja srpske birace vidim kao konzervirano glasacko telo. Njima da izadje njihov lider u koga se kunu ko god on bio, i da pusti vetar u mikrofon iz mase bi se prolomio aplauz i povici "too majstore!"

I hteo bih da se osvrnem na trenutnu Vucicevu popularnost, evo kako ja sve to vidim:
"U jbt sve veci racuni, sve poskupljuje! Gladan sam, cek da otvorim frizider da vidim sta ima 'se jede. Au skoro pa prazan! Ma nema veze, nema kobaje u frizideru al' zato ima Miskovica u zatvoru.
Cek cek pa nema vise ni toga. Ma dobro nije ni bitno, ja cu da glasam za Vucica, govori tiho i dramaticno i ima lep dzemper. A i visok je i naocare mu dobro stoje."
Malo sam uprostio ali mislim da se u velikoj meri sve svelo na to.
Mislim da je narod svestan da je sto se ekonomije, razvoja i nekog boljeg zivota tice sve otislo u...Honduras. I kad je vec tako 'ajde barem malo da gledamo velikog brata. Nema boljitka, nema posla, nema hleba al' zato ima hapsenja. I zato sa paznjom pratimo nove epizode i osluskujemo najave ko je sledeci. Nekada je vazilo ono dajte samo"hleba i igara", danas vazi samo dajte "hleba, igara i hapsenja". Zapazio sam da je PPV dan pre sprovodjenja akcije "grom" cak i to najavio na nacin kao kakav voditelj dnevnog pregleda pomenutog rijalitija, rekao je nesto u stilu "u svakom slucaju ocekuje nas interesantna nedelja"."Stay tuned folks", ne menjajte kanal, bice jako interesantno.

I jos da dodam, neko je lepo zapazio da oko 65% ljudi nije glasalo. Dakle 65% glasaca je reklo da od svih ponudjenih bira opciju nijedna od ponudjenih. To jest da upotrebim izraz koji mislim da je vise narodski, mars svi u p...Honduras! Ali njih ocigledno niko ne konstatuje niti smatra da je bitno da se njihov stav cuje, i da se nad tim zamisli. A svima im se mnogo dize na legitimitet i na to sta narod kaze. Pa oslusnite onda malo sta vam govori iz godine u godinu, pa ako vam je stvarno stalo do njegovog misljenja kao sto nije, onda razmislite dal je mozda odavno doslo vreme da uzmete domine ili sah, pa pod ruku i malo na kalis sa ostalim penzosima.

Vidi ovako Nebojsa.
Ukoliko pozelim da citam bilo koji portal dnevne stampe uradicu to i bez tvoje sugestuje.
Mislim i da je to misljenje vecine forumasa.
cenim svacije misljenje, kao sto smatram da je kranje prirodno da se razlicito oblacimo0, volimo razlicite boje, neko voli brinete neko plavuse...
Ali ti ga brate pretera...
Ako radis na povecanju posete Kurir-a , kazi brate lepo da posetimo taj portal 10-tak puta dnevno. Nema potrebe da nas ovde zasipas suludim linkovima. :D
Na kraju krajeva, sve ove vesti nemaju nikakve veze sa temom Dragan Djilas.

P.S.
evo posto je tvoja opcija na Vozdovcu pobedila ja cu iskoristiti priliku da ti prvi cestitam.
Pozivam i ostale forumase da mi se pridruze. 8)
Nadam se da ces nas u buduce izvestavati o uspesnim projektima realizovanim na Vozdovcu, a ne jeftinim tracarskim pisanijem Kurira :dil:

Nebojsa cestitam na pobedi tvoje opcije i molim te nemoj postovati svaku vest sa kurira, jer ovaj forum nije takav. Imas burek, krstaricu, b92,.... i tamo deli vesti i linkove, a ovde ostavljaj samo ono sto je najbotnije i tice se teme.

Takodje pisanje velikim slovima koliko sam ja upucen u formusku kulturu predstavlja dranje i nekulturu, tako da bih te zamolio da iskljucih caps lock prilikom pisanja postova. Hvala.

Pridružujem se, a Nebojši predlažem da nadje neki drugi forum za propagiranje političkih opcija gde će naći više istomišljenika kad već nema konstruktivne predloge i kritike osim objavljavljivanja već objavljenih tekstova.

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Sto se tice nekih specijalnih komentara u vezi ove teme sve price su vec ispricane i pticama je vec jasno sta je zuto preduzece nakon smrti Zorana Djindjica za ovih 10 godina radilo i cime se bavilo, uostalom nisu slucajno spali na ove grane na kojima su danas. Svima je to jasno sem perjanici preduzeca i verovatno nekolicini oko njega, pa sad najavljuje pobedu na gradskim izborima. Gde se taj covek nalazi samo on zna. Ili, zna sta ga ceka od onog trenutka kad vise nebude na celu DS, tj kad bude absolutno dostupan pravosudnim organima. U tom slucaju vuce celokupnu stranku u totalni glib zajedno sa sobom odbijajuci na sve nacine da se skloni sa mesta predsednika. Nadam se da ce DS imati snage da se oslobodi najgoreg rukovodstva u svojoj istoriji ukljucujuci i lopove iz drugog reda, licno se nadam sto se tice moje opstine da se onakav lik koji sada parazitira u onim kancelarijama i bavi se stracaranjem ja ga zovem 'vrtic men', i koji svakim pojavljivanjem u medijima nanosi nevidjenu blamazu i stetu DS vise nece naci na njenom celu ukljucujuci takodje i predhodnog koji je pre neki dan uhapsen. Sto se tice DS ako im je ostalo imalo pameti i prisebnosti, ovu dvojicu ukljucujuci sve lopove iz predhodnog perioda podhitno bi trebalo da iskljuce iz stranke i prepuste organima pravosudja. Na taj nacin bi se DS bar trenutno moralno procistio a izborom novog rukovodstva pokusao da se vrati tamo gde ipak pripadaju, gde su bili do smrti Zorana Djindjica!

Dao sam ti plus jer je ceo post osim prve recenice korektan.
To je tvoj stav. Ti imas odredjeno misljenje sa kojim se ja u jednom manjem delu slazem, mada je to manje bitno. Bitno je da je tvoj post - tvoje razmisljanje i zato si dobio +

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

a meni se dopalo ono "vrtić men" mada svi menovi su to radili sa vrtići, igrališta, besplatne aktivnosti za penzionere pa verujem da će to raditi i naslednici. To je razradjena šema establišmenta na lokalu i svih preduzeća bilo koje boje.
A ja se lično ne osećam ni kao gubitnik ni kao dobitnik.
Deja vu

E DR Gangula dao ostavku na mesto gen. sekretara!! ko da su me culi tebra :) :)
Jos da ga skinu i sa mesta predsednika nase opstine
Nesto se tamo desava, sigurno nije dao ostavku tek tako!

skinuće njega pa će da dodje neki novi Doktor nauka, ima ih vala u svim političkim preduzećima

Гангулу је сменио са места генералног секретара ДС, само руководство те странке из разлога што је преко неких друштвених мрежа вређао аустријског министра дипломатије Себастијана Курц-а (Sebastian Kurz). Вређао га је због презимена.
У буквалном преводу значи Себастијан Кратки !

Иначе је Хер Курз био скоро у "њиховој лепој" па су се и тамо наслађивали са коментарима типа, "Пусићка дала Курц-у ..., Пусићка пољубила Курц-а, Пусићка ухватила Курц-а, итд итд.

Али, народ ко народ.

Nego sta vi mislite o ovim svim dugovanjima BGa

Covek - vrtic od kako je seo u opstinsku parazitsku fotelju ne pojavljuje se nigde sem na twiteru a i tamo kad se pojavi obicno se nalupeta gluposti za medalju. Velikom bratu, troglavom arapinu je to izgleda konacno zasmetalo. Izgleda da je big brother, troglavi arapin tog dua fantasticus konacno to uspeo da ukapira neverovatno samo posle koliko vremena, kao da je namerno cekao da se stranka pocepa na tri frakcije gde vise niko nikog nemoze da gleda i gde svako svakom smeta i dozivi sunovrat kakav nije od svog osnivanja sa neizvesnom buducnoscu. Sve u svemu ovo je iznenadjujuce dobar potez za DS, sta ce biti dalje videcemo. Lose bi bilo ako bi se ispusene lule iz proslih vremena, Tadic, Sutanovac itd sada vratile na stare polozaje jer troglavom arapinu je izgleda ostalo jos samo par nedelja do smene. Bice ovde igranke na pretek!

http://www.pravda.rs/2013/12/24/odzvoni ... 8-januara/

http://www.kurir-info.rs/aleksandar-sap ... ak-1149395

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... cije-u-DSu

Gos. Dragan Djilas nastavlja da vredja pamet i razum gradjana Srbije.
Gostujuci sinoc na RTS-u pokusava da nam objasni da dug Beograda nije 960 miliona €, vec manjem, jer je Sinisa Mali u to uracunao i kamate!!!
Pa zar ce te kamate neko drugi da servisira?
Najtuznije, sto je Djilas u trenutku dolaska na vlast, u Beogradskoj kasi nije imao minus vec pristojan plus...
Takodje, imam utisak da SNS ekipa nema viziju kako da napravi novac vec samo prica o stednji. Nazalost, kad novac nemate ne mozete ga ni stedeti.
Sve u svemu, bahatost u trosenju novca i dizanju kredita koja je bila prisutna proteklih godina, ima svoju cenu. DS je tu cenu platila politicki - na izborima, a nama gradjanima ostaje da to platimo ekonomski.
Nazalost, rebalans koji je nedavno uradjen upravo pokazuje da ce teret stednje najvise podneti oni koji su najmanje odgovorni i gde je bilo najmanje bahacenja.
Tako je najvece smanjenje udela u budzetu grada stavka za skolstvo i predskolske ustanove...

Sve u svemu dragi sugradjani, spremite se za jedan duzi period stagnacije, nazadovanja i 'stezanja kaisa' :!:

laki72":25ho2x6r je napisao(la):
Gos. Dragan Djilas nastavlja da vredja pamet i razum gradjana Srbije.
Gostujuci sinoc na RTS-u pokusava da nam objasni da dug Beograda nije 960 miliona €, vec manjem, jer je Sinisa Mali u to uracunao i kamate!!!
Pa zar ce te kamate neko drugi da servisira?
Najtuznije, sto je Djilas u trenutku dolaska na vlast, u Beogradskoj kasi nije imao minus vec pristojan plus...

Čisto radi terminologije:

Kad se obračunava trenutna zaduženost ne prikazuje se dug sa kamatama. Potpuno je normalno da će onaj ko je zadužen platiti i kamate, ali ja ovde pominjem metodologiju prikaza i obračuna.

Minus/Plus u kasi je nešto potpuno drugo i to može da predstavlja dve stvari: deficit/suficit gradskog budžeta ili slobodan i raspoloživ novac u budžetu. Nikako se ne radi o zaduženjima, koja je grad svakako imao i ranije. Što se tiče deficita budžeta, normalno je da je deficit veći jer su primanja svih budžeta drastično manja (lokalnim vlastima naročito zbog strahovitog kresanja republičkih sredstava pre nekoliko godina), a što se tiče raspoloživih sredstava, njih je bilo na pretek, tako da bi Đilas mogao da se pohvali da je ostavio 5 milijardi dinara u kasi (mada je naravno taj novac nedovoljan i za pokrivanje tekućih obaveza).

GOJE":2aou77kc je napisao(la):
Čisto radi terminologije:

Kad se obračunava trenutna zaduženost ne prikazuje se dug sa kamatama. Potpuno je normalno da će onaj ko je zadužen platiti i kamate, ali ja ovde pominjem metodologiju prikaza i obračuna.
....

Zavisi šta ko želi da prilaže: ostatak duga glavnice, ostatak duga kamate...
Ako bi Grad od kreditora tražio i dobio izvod otvorenih stavki, on bi sadržao spisak dospelih neplaćenih rata kredita (da ih nismo platoli) kao i nedospelu glavnicu i nedospelu kamatu. Ta nedsopela kamata je naša obaveza, krajnje jednostavno - to treba da platimo.

@Goje
Mozemo mi da se vadimo na terminologiju, znam ja o cemu mi pricas, ali je fakat iznos koji dugujumo zbir te dve stavke.
-preostali iznos kredita
-preostala kamata
=ukupan dug

Ako ti meni pozajmis na godinu dana100€ sa kamatnom stopom 100% cinjenica je da ja treba da vratim 200€, zar ne?

Mogu ja da kazem da je moj dug 100€, kamata 30, tvoji troskovi 20 i da je preostalih 50% porez na moju glupost sto uzeh tako nepovoljnu pozajmicu, ali realnost je da moram da spremim 200€ za tebe.

Znaci sledece:
grad duguje po osnovu kredita skoro 700.000.000€
po osnovu kamata skoro 300.000.000€
Po osnovu neizmirenih obaveza XYZ
...
Ukupna zaduzenost je zbir ovih iznosa

Malo li je? :roll:

laki upravu si .. po meni kad uzmes telefon na kredu placas i kamatu .... racunao je ili ne ti je placas po meni si upravu u dugovanja i to treba racunati ....e sad ako neki drugi placa kamate onda ne ali ako ti onda da...

Secanje na coveka koga cu vecito postovati.

dr-zoran-djindjic5269.jpg

dr-zorandjindjic26936n.jpg

dr-zoran-djindjic598619.jpg

drzoraniniandbillgates.jpg

drzoranknjige.jpg

drzoran-djindjic31479.jpg

drzoran-djindjic431686.jpg

drzorandj555874.jpg

drzoran-djindjic22738.jpg

drzorandjindjic06b.jpg

Не знам колико има заиста људи који поштују лик и дело покојног премијера?! Верујем не више него што је највише добио гласова на неким изборима? При том, не знам ни да ли је за њега директно гласано некад, ни колико је добио гласова. Ја жалим због његове погибије, али се плашим да се користи пракса у нашем народу по којој о мртвима треба све најбоље.
Даље нећу, јер је и ово вероватно довољно шокантно рећи, онима који су стекли култ обожавања личности. Само ето да не буде не опажено, сем контроверзних поређења, бледа су ми сећања на нека друга достигнућа...

Ali ima jedna mala caka, nikad se ne racuna kamata, jer u slucaju da se prevremeno otplati kredit, onda tolike kamate nema, sto znaci da nema ni tolikog duga.

Oni svi tumace kako ko hoce i sta mu za kampanju najvise odgovara.

Kao sto je vucic pre izbora pricao da ima 350 000 clanova u stranci, pa se sada ispostavilo da ima duplo manje, tako ce se i za ostale izrecene cifre nakraju zakljuciti da su duplo manje.
Pricano je o 100 milijardi investicija, za 1 godinu dana bilo ih je 700 miliona. Spinovanje nista druga i poneka laz cisto da deluje ubedljivije

Nema tu cake:
trenutne obaveze su glavnica i kamata, jer niko nije tražio prevremenu otplatu. Niko ne priča o prevremenoj otplati.

Ukoliko bi mi tražili prevremenu otplatu, vratili bi smo svu preostalu glavnicu i još neki trošak na ime gubitka planirane zarade kreditora (umeto ostatka kamate bi platili npr još neki procenat preostale glavnice, sve zavisi kakav ugovor je potpisan).

Kako god, ne možemo se praviti da kamate nema - kada se plaća, plaćaju se rate u ukupnom iznosu (glavnica+kamata), stanje na računima grada je manje za toliko, i sve druge ostale finansijske obaveze se planiraju u skladu sa rataaa koje treba da se plate, a ne plaća se samo glavnica.
Ako neko kaže da grad treba da plati, karikiram, 100 miliona, a ispostavi se da su stvari računi veći jer u tih 100 miliona ulazi i kamata koja je sastavni deo tih računa, onda je taj masno slagao.

Ne može se u javnost izlaziti sa polovičnim podacima, tj od knjigovodstvenih podataka prikazivati samo jedan konto, jer "tako lepše izgleda".

...

Ili krajnje prostim jezikom: nisi dužan koliko si pozajmio, nego onoliko treba da platiš.

Борчанац":2rke9viy je napisao(la):
Не знам колико има заиста људи који поштују лик и дело покојног премијера?!

ја не, јер ништа велико није урадио, првенствено зато што се окружио лоповима и белосветским шљамом прве класе. да је могао, могао је, али...

Борчанац":2rke9viy je napisao(la):
Ја жалим због његове погибије, али се плашим да се користи пракса у нашем народу по којој о мртвима треба све најбоље.

па и дижу га у небеса управо због те наше "о покојнику све најбоље". да је жив, пљували би данас њега само тако

Okruzio se sljamom, sad vec sasvim jasno, zato sto jednostavno nije imao previse izbora. Da je bilo vremena i mogucnosti za zdrav izbor, da su okolnosti bile povoljnije siguran sam da bi taj izbor bio sasvim drugaciji. U tom trenutku jedini izbor je bio, milosevic ili srbija, nazalost 'kvalitet kadrova' kojim se raspolagalo bio je takav i ono sto se zapocelo moralo se odraditi do kraja i po cenu raspolaganja tim kadrovima. Usamljen protiv tog sljama nije mogao nista, takodje tu je bio kostunica sa svojim idejama i razgranata paukova mreza ostataka milosevicevog rezima koja nije ni taknuta tako da nama ni dan danas taj 6. oktobar nije osvanuo. Vrlo brzo nakon 5. oktobra bilo je sve jasno, tj kakav je sljam nakon milosevica dosao i to je bilo ogromno razocarenje za narod. Narod je danas ubijen u pojam, nalazi se u agoniji, onaj ko ima srecu da radi robija od jutra do sutra za 250 evra. To je zaostavstina tog sljama koji je dosao na vlast posle milosevica i koji je u tom trenutku bio nada i sunce na kraju tunela naspram onakvog rezima. Zoran Djindjic je u takvom okruzenju bio osudjen na propast i danas kad kazem 'zuto preduzece' mislim upravo na taj sljam a tu je svakako i onaj Dinkic i svi ostali sateliti, osim malog broja ljudi poput Zarka Koraca ili Vesne Pesic.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh