Šta je novo?

Dragan Djilas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A tebi je Obradovic odgovoran ako radnica u stampariji iznese test u brusu? :D

Mirni protesti protiv smene Đilasa
IZVOR: B92, BETA
Beograd -- Bojan Pajtić je izjavio da će DS pozvati građane na miran protest ako bude pokrenuta inicijativa za smenjivanje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.
129045818752385b3457918977259387_orig.jpg

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=17&nav_category=11&nav_id=754604

Da nije tuzno bilo bi smesno, oni se sada zale na nacin kako se bira gradonacelnik, pa cak i proteste spremaju.
E demokratijo....

На шта се овај ДС срозао...

Bolje bi bilo da odu da citaju hemingvejea ili nesto po izboru

Не видим у чему је проблем. ДС је пре годину дана највећи проценат гласова добио управо у Београду, што значи да је готово 40 одсто гласача (скоро као сви остали заједно) било углавном задовољно Ђиласом као градоначелником. Међу њима био сам и ја, а чини ми се и добар део форумаша. Ви који сте били против њега сада ћете имати сатисфакцију, јер су за смену све странке заступљене у градском парламенту. Имаћете прилике да уживате гледајући на месту градоначелника или млађаног Александра Јовичића, или ДСС-ову ведету Андреју Младеновића, или вечног Мркоњића кога помињу социјалисти. ДС ће предложити непосредан избор градоначелника, ваши пулени који су у већини то ће одбити, "жути" ће мало цвилети на улици и мирна Бачка. Она гомила која није изашла на изборе вагаће ко је у праву и можда ће проценити да је алтернатива у облику горепоменуте тројке превелика цена за луксуз у облику апстиненције. А можда ће, баш као и ви, бити одушевљени. Нема више "Студија Ђ", нема "Ђитлера", Бус Плуса... Па шта ћеш лепше.

Prvo zakoni se nemjenjaju uoci izbora u normalnim zemljama ,kao sto se prase ne goji uoci bozica ali mi smo banana , mnogi koji su glasali za djilasa mislili su da se gradonacelnik bira direktno sto nije tacno .Pa tako ko god skupi u skupstini vecinu moze da postavi svog covjeka bez izbora .Kad im nije odgovaralo onda su promjenili zakon na danasnji .Poslije bogdanovica jer nisu imali jakog covjeka da bude izglasan direktno.Djilas je uradio neke stvari to niko ne spori koje su vidljive i nemogu se sakriti.Da ovi nemaju nekog keca u rukavu neznam jer Jovicic sigurno nece biti na mjestu gradonacelnika

Izbori za Gradonačelnika 2004 su bili neposredni, prvi i poslednji put, Bogranović je tesno dobio Vučića u drugom krugu
50,19 prema 48,40
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D0%B7 ... D0%B0_2004.
Ja glas dao Boganoviću, protiv Šeljeljevaca (težak izbor, zaista :p )

Elem, pod kojim okolnostima se izbor promenio na delegatski, tj da odbornici, u praksi - koalicije, a ne mi građani, biraju Gradonačelnika?
NIje fer od DS-a da menja pravila kada počne da gubi. Tako se ne neguju demokratske institucije.

..........

Đilas je uradio nekoliko dobrih stvari dok je bio gradonačelnik, za koje znam da se sada neaktivni "jovanovm" ne bi složio :) , i sa kojima neće smeti da se hvali...
Ja sam mu zahvalan za proterivanje automobila sa priobalja, za sve što je učinio da se Gazela konačno rekonstruiše, što su uklonjena dva velika "nehigijenska naselja". Za most na Adi, iako sam ubeđen da je rešenje preskupo i pogrešno, sam svestan da bi odlaganje trajalo još mnogo godina, ali to je sve Bogdanovićevo maslo.

Elem, što kažu poslovice: ko je bio gori, sada je doli, ničija nije gorela do zore ... itd itd.

Da od stranke nije napravio cirkus u kojem galami jedan Šapić (Pekić, pa deset mesta pa onda i Đinđić, se okreću u grobu) znao bih na čijoj bih bio strani. Ovako ne vidim razliku između Đilasovog mulja i SNS-a.
I ovde je Vučić u problemu. Zna on da nema sposobne ljude, ali zbog unutarstranačke podrške mora da popusti šljamu da utole grad za plenom i za moći. Šljam će doći na mesto malo manjeg šljama.
Jedni ko ovde dobija je SPS, i da nisam zamalo izgubio glavu 1996 zbog njih, još bih i rekao hvala bogu da se i oni pitaju.

Ali za sve ovo je kriva DS sa svojim izborom kadrova i svojom negativnom selekcijom. Ej - Šapić :roll:

Nije DS pobedio SNS, ili neko treci, oni su sami sebe pobedili, politikom koju su vodili, a koja se zasnivala, svi znamo na cemu.
Ne verujem ni da ce SNS, i ona ex modelsica nesto da nam pomognu (iako je ona hrabro krenula u borbu sa antenama u Jove Ilica), ali su ovi toliko losi da je jedini izbor bilo sta drugo ili opet bojkot, barem za mene.
Nema teorije da dam glas DS ili Djilasu u ovom krugu, makar mi se ruka osusila, ukoliko izbora uopste i bude.

Meni je i to sto Relja kaze da je pozitivno danas sumnjivo, i ja sam se obradovao kada su ocistili rome kod Belvila, ali danas vise tako ne razmisljam. Nekako mi je krivo da uvek najslabiji ispastaju, oni su lako iseljeni dok su bogatasi ostali, a steta koju su siromasni napravili je mizerna u odnosu na ove koji su zasticeni kao beli medvedi. Ne mogu da pravdam nesto dobro ukoliko je ono povezano sa losim, a imam utisak da su romi koleteralna steta, koja sluzi kao marketing za neke naredne izbore i nista vise.
Na njima je najlakse sakupiti poene, pogotovo ako se ne spominje ostatak price.

Nije Sapic kriv sto je na tom mestu, nego onaj koji ga je tu postavio. A taj koji ga je tu postavio dobro zna zasto je to uradio, jer ocigledno Sapic nema ni trunke demokraticnosti ili zelje da nesto sredi u ovom drustvu, sto su njegovi predlagaci ocigledno dobro znali. Sapic je obican vojnik bez mozga koji slepo slusa sta mu kaze sef. Uostalom to je ceo zivot i radio, slusao sta mu kaze trener.

Kadj je iselio rome imao je plus a da je iselio one divljake punih novcanka iza bloka 45 ka ostroznickom mostu e to bi bio potez za glas

DS je pukao sa nekim Tadićevim potezima što se mene tiče, imao je par protivustavnih poteza koje mogu da elaboriram ako treba. A protiv Đikija se vodi opasna kampanja u vreme kada on realno i ne može ništa posebno da uradi. Moćnike i da želi ne može da ukloni, nema više roma :D itd.. Ne verujem da će preživeti sl izbore a ni ja sam ne bih glasao za njega.

Ја могу донекле да разумем зашто су се пре десет година све партије сем ДС-а сматрале шљамом и муљем. Остале су имале и и даље имају мрљу деведесетих а ДС, као наследних ДОС је носио ту енергију жеље за бољим животом. И на том маркетиншком потезу су живели све ове године. И сам сам у паници од "шешељеваца" гласао за Тадића и то себи не могу опростити.

Данас, мислим да је потпуно јасно да је ДС једнак "шљам" као и сви остали, и после свега што су његови кадрови учинили, ја не могу да поверујем да још има људи који деле политичку сцену на "шљам" са једне и ДС са друге стране.

Ја сам признао да сам појео оно што се не једе гласајући за жути олош али очито да још има људи који лажу себе. Када је неко доказао да је олош, за њега се више не гласа. ДС-ови кадрови су постали толико бахати управо због људи који и поред очитих доказа и даље деле сцену на "шљам" вс ДС сматрајући да колико год ДС буде лош и криминалан увек ће бити бољи од "шљама" са друге стране.

"Имаћете прилике да уживате гледајући на месту градоначелника или млађаног Александра Јовичића, или ДСС-ову ведету Андреју Младеновића, или вечног Мркоњића "

A mladjani Balsa? Vecni Micunovic? Sta znaci vedeta Mladenovic?
Dokle vise tog licemerja zuti? Dokle dvostruki standardi? Dokle ta cutnja o tome da vam odgovara vlast zutih jer vam je lepo, a ne jer ste iskreni i posteni (da jeste ne biste licemerisali o kadrovima drugih na ovaj nacin)? Dokle vi pricate o tudjim kadrovima dok jedan Sapic doktor Nambija i Bijelic sofer vladaju Beogradom?!

Smeta naziv Studio Dj? To isto SNS izmislio? Ili zdravorazumski clanovi foruma kojima se povraca od izvestavanja satro medija svih Beogradjana?

Djilas mora da padne jer je bahato i bezobzirno unistavao sve pred sobom... To zna svako ko nije direktno u poslu sa njim... Sve je sprecavao da bi on rastao novcano i u moci... Svi ga mrze jer nije davao drugima da zive... Raspitajte se malo sta je radjeno u domenu medija i marketinga prethodnih godina... Raspitajte se koliko niko nije smeo nista da uradi da ne naljuti gazdu ridjeg? A sve to koristeci poziciju vlasti... A tek onda se raspitajte za ubrzanje radova mosta na Adi, za kartonske terazije, za Bus plus... Malo li je zuti (da zovem vas zuti jer za mene ne zasluzujete bolje licemeri i dvolicnjaci)? Malo li je upravljanje Beogradom od 1997?

@stf opusteno, i ja sam glasao na nekim izborima za DS, pa i na ovom forumu sam pisao u pozitivnom svetlu kada se spominjao Djilas kao buduci gradonacelnik.
Valjda je normalno da covek bude optimista, ali opet danas ne bi tako glasao, jer je vise nego dovoljno vremena proslo, a imali su uslove da mnogo toga ucine boljim za nas Beogradjane, a da to nista ne kosta. Da su samo bili demokraticni prilikom odabira kadrova, te omogucili demokratiju u gradskim medijima, uveli nove ljude, bez putera na glavi, koji su voljni i sposobni da se upuste u borbu sa aktuelnim problemima...
Na prethodnim izborima sam sve precrtao i dopisao Verica Barac, i danas sam zadovoljan sto sam tako glasao.
Mozda neki drugi put i zaokruzim nekoga, ali moram da znam zasto, trenutno ne mogu samo da budem protiv, nije ovo ipak vreme Slobe. Ukoliko pocne da lici na vreme Slobe, eto mene opet na ulici.
Tuzno je sta je sve DS uradio, da bi bio na vlasti. Nemojte zabraviti da su oni izgubili i one izbore kada su se udruzili sa SPS-om, tada su trebali da ostanu opozicija, ali im je dupe zinulo, pa su reinkarnirali SPS, umesto da ih sve pohapse na dugogodisnje robije. Sve zarad nekih pasnjaka, himalaja... Isto su uradili i sada, uspeli su da naprave od Tome i Vucica pozeljne demokrate i intelektualnu elitu. Sve su to oni uradili, ovi drugi nista nisu morali da rade, samo da cekaju da ovi potonu u svojoj "demokratiji".

Feanor":2tv509z2 je napisao(la):
Malo li je upravljanje Beogradom od 1997?

Od 1997 je Beogradom upravljao SPO (Đinđić je smenjen kada je puka koalicija Zajedno).
Posle 2000 je upravljao DOS.
DS kao takav upravlja gradom od mandata Bogdanovića 2004, naravno u koalicijama.

Београдом је од 1997. до 2000. управљао СПО, уз помоћ СПС-а. То је време најгоре урбане девастације нашег града. Земун је страдао раније, под Шешељом и садашњим напредњацима. Прошетајте мало земунским парковима, тек толико да вас стотине "привремених" објеката, које је подизао свако ко је у касу радикала уплатио "прилог" од више хиљада марака, подсете шта су радили данашњи борци против корупције. Покојни Богдановић је порушио срамоту поред Дунава, није имао снаге ни смелости за даље. Јовичића, Младеновића и Мркоњића помињем као особе које фигурирају као алтернатива за Ђиласа. По мени, то је олош који му није ни до колена. Ови млађи ништа у животу нису радили осим политике, а о Мрки као оберлопурди сувишно је трошити речи.

О свим Ђиласовим манама које помињете, писао сам и ја. И мене нервирају Гангула и Балша, гомила осорних бирократа из другог ешалона, а нажалост и моје разочарање Тимофејев. Али зато, хладне главе, бележим и гомилу инфраструктурних пројеката који су реализовани за Ђиласовог вакта који се поклапа са жестоком економском кризом и много празнијом касом него пре 2008. - сређене све мостове, осим Панчевачког који је у надлежности републике, бројне реконструисане булеваре и улице, БГ воз, комплетно обновљене троле, нове трамваје и аутобусе, нове и реконструисане вртиће и школе, доплате трудницама, пензијске додатке за најстарије суграђане, улагање у обилазницу иако није надлежност града, Интерцептор, ПКБ, спасавање Универзијаде у последњи моменат, почетак реалне приче о метроу... Једноставно, убеђен сам да је, упркос свим манама, "риђи" далеко бољи домаћин и способнији градоначелник од свих који би га потенцијално заменили. И - без обзира на галаму појединих форумаша - немам проблема да то јасно кажем.

Феаноре, немаш разлога да пениш. Ја нисам члан ДС-а, не радим у градским фирмама, не дружим се ни са ким од њих, а као неко кога су плаћали странци много боље сам пролазио у Слобино време - када су други зарађивали пар стотина марака, добијао сам хиљаде. У јучерашњем посту ја сам мирно констатовао да ви који "мрзите" Ђиласа (пази које категорије користите када су политичари у питању) имате благу већину у градском парламенту, те да ладно можете сменити садашњу већинску странку у власти (не заборави социјалисте који остају) и блокирати иницијативу за непосредне изборе за градоначелника. Ја само имам осећај да ће они које прижељкујете бити много гора опција и да ће нас вратити петнаест година уназад. Но, неке ствари ће се лакше спровести у дело: арапски хотел уместо Добровићевог Генералштаба, савска обала без Карлове брзе ЛРТ линије...

И још један плус за Булеварца. Због идеализма. Ја, нажалост, и даље покушавам да код политичара извагам мању штету.

Bulevarac":6v17o8v1 je napisao(la):
Tuzno je sta je sve DS uradio, da bi bio na vlasti. Nemojte zabraviti da su oni izgubili i one izbore kada su se udruzili sa SPS-om
Лични утисак је да овај потез представља почетак краја ДС. Мени лично су се тада згадили за сва времена. Уместо да оду у опозицију и тамо буду пола мандата и врате се ванредно у великом стилу, они су васкрсли мртви СПС који представља канцер овог друштва и од њега направили поново фактор у овој држави од кога зависе сви.

relja":1wcqica5 je napisao(la):
Feanor":1wcqica5 je napisao(la):
Malo li je upravljanje Beogradom od 1997?

Od 1997 je Beogradom upravljao SPO (Đinđić je smenjen kada je puka koalicija Zajedno).
Posle 2000 je upravljao DOS.
DS kao takav upravlja gradom od mandata Bogdanovića 2004, naravno u koalicijama.

Spo je nakon osvojene vlasti pokazao da je jedna od najkorumpiranijih stranaka, u njihovo vreme je bila katastrofa od otimacine, delilo se kapom i sakom prijateljima, prijateljicama... Mislim da je i Verica Rakocevic tada dobila lokal u centru kao drugarica od Dane. Tada je nastala i ona kuca na zgradi pored Brankovog mosta, koje je predstavljala svetionik ludila u koje smo zapali. Njihova vladavna se onda premestila na Beogradski Sajam, gde su godinama uzivali, zasticeni kao beli medvedi. Inace sam i za taj SPO mislim glasao, a i aktivno ucestvovao u demonstracijama 9. Marta.
Nikada vise ne bi glasao za SPO (nadam se da me muka nece naterati da to misljenje promenim).
Ja i ne mislim da su ovi bolji od Djilasa, ne verujem im nikako, ali mislim da bi jedan dobar poraz Djilasa na samim izborima, mozda pokrenuo DS, da nesto zbilja menja, jer ne zelim da prihvatim da je jedino Djilas sposoban da nesto uradi u ovom gradu, to jednostavno nije tacno, ali zbog nedemokratije koju su koristili prilikom vladavine, niko od tih novih, boljih, manje uprljanih nikada i nije mogao da izbije na povrsinu. Na povrsinu izbijaju Gangule, Balse.. pa normalno da je od njih Djilas bolji, obrazovaniji, upuceniji u materiju, ali daleko od toga da je on najbolji i jedini.

Ок, сада знамо да су политичари трули. Добро јутро!
Нема другачијих!

Само не мрзите своју браћу, своје суграђане и сународнике, какви год били у вашим очима у том тренутку. Стрпљење, љубав, разумевање... Не серем, верујте ми! Сам сам толико пута био заведен, радио ужасе заслепљен, а против свог окружења, па и сам себе, на крају се испоставило. Више не бих ударио на некога, због плитких идеологија. Намерно не именујем никога из тог мрачног, себи окренутог света политике и интереса.
Само уз уздржаност и безгранично поштовање. Можемо окренути тај процес, прекинути то врзино коло заслепљености, мржње и правдања самог себе. Стварајте себи лепше окружење, али живите и за друге, тек тада ће нам свима кренути.
Када у већини стекнемо неке врлине и вредности, заједништво које ће срушити талог, само ће нестати. Сањам неки нови национални занос где ће бити важно бити увек бољи. Ја сам у једном тренутку схватио да треба да се трудим...

Тада ни ове појаве од људи, просто неће бити тема...

Bulevarac":4tex8gq4 je napisao(la):
...
Ja i ne mislim da su ovi bolji od Djilasa, ne verujem im nikako, ali mislim da bi jedan dobar poraz Djilasa na samim izborima, mozda pokrenuo DS, da nesto zbilja menja, jer ne zelim da prihvatim da je jedino Djilas sposoban da nesto uradi u ovom gradu, to jednostavno nije tacno, ali zbog nedemokratije koju su koristili prilikom vladavine, niko od tih novih, boljih, manje uprljanih nikada i nije mogao da izbije na povrsinu....

Pozitivna selekcija? Ali, to je tako suprotno prirodi tih ljudi i praksi u politici... :)

Od osnivanja, DS se krunio na Demokratski centar (OK, Mićunović se vratio, ali to dokazuje proces krunjenja), Koštuničin DSS, Batićev DHSS, Vuksanovićeva frakcija, Čedin LDP... pa nekako je prirodno da se ugase... Od preminulih Tošića, Pekića, preko osnivača koji su napustili straknu početkom 90-tih, ubijenog Đinđića, preko Zotje iz Niš, Tadićevog društva sa žurki i eksperata iz oblasti reklama do inženjera/magnata reklama i reality programa...nekako je logično da se dezintegrišu sa Šapićem :)
SPO je praktično nestao, nestali su i radikali...dešava se, dakle nije nemoguće.

Mene nervira sto se i dalje u Srbiji nekako zutima daje tad epitet strucnjaka...
A istina je da su danas svi isti... Nema razlike...

U tom smislu naravno da mrzim Djilasa i da zelim da se smeni, jer smatram da samo ceste smene i nesigurnost na pozicijama moze politicare da otrezni... Isto tako ce biti i za sledece koji dodju...

Za razliku od nekih ja smatram da je ono sto je Djilas uradio u gradu samo proizvod dobrog budzeta i vec zapocetih ili planiranih projekata...
Tamo gde je trebalo da se radi i razmislja dobijali smo Terazije od kartona, megalomanski most, Bus plus, raspad GSP-a, unistavanja javnih preduzeca, "objektivan" Studio B...

Lako je uzeti kredit i obnoviti most... Tesko je spreciti svoje partijske sluge da se tale na glupim i pljackaskim projektima kakvih je u BG bilo i previse...

Moj ideal je da Beograd nekad vode grupe gradjana koje nemaju nikakve veze sa strankama na nivou drzave... Da se te GG ne bave uopste drzavnim temama vec samo zivotom u Beogradu... Da smo malo bolje organizovani i aktivni lako bismo se pokrenuli...

Meni posao daje priliku da se upoznam sa ljudima koji rade u gradskim strukturama, i mogu samo da vam kazem da je tuga sto ovaj forum ima 10 puta aktivnije ljude od njih... Da ne pominjem gde bi bili kada bi ljudi sa foruma radili za pare na poboljsanju Beograda...

Vjerovatno bi se vec vozili metrom i sa vise linija gradske zeljeznice ali mi se nepitamo

Feanor":ppgn5h88 je napisao(la):
Mene nervira sto se i dalje u Srbiji nekako zutima daje tad epitet strucnjaka...
A istina je da su danas svi isti... Nema razlike...

U tom smislu naravno da mrzim Djilasa i da zelim da se smeni, jer smatram da samo ceste smene i nesigurnost na pozicijama moze politicare da otrezni... Isto tako ce biti i za sledece koji dodju...

Ovo je najvažnije moraju da znaju da su smenjivi. Pa nije sns dobio izbore zato što ljudi žele "acu i tomu", već im je bilo dosta demoNkrata. Eh kamo sreće da naprednjaci isto tako izgube naredne izbore, ali ništa od toga. Uvek protiv vlasti!

U mojim očima Aca i Toma definitivno dobijaju sl izbore. pitanje je samo hoće li drugi činilac morati da bude sps. A ja bih baš voleo da sps malo odmori. Ali i da URS nastavi sa odmaranjem. Kao i Bg inicijativa :D E sad, isto tako me plaši i mogućnost da Aca osvoji većinu, ali sve se to pregura!

Bg inicijativa me oduševila sa svojim postovima... Slike đubreta meni više govore o narodu nego o gradskoj vlasti. Ako ti ne umeš da ubaciš kesu sa Đubretom u kontejner tu ti Điki nije kriv. Kao ni za to što je tvoje dete pokidalo ormarić u školi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh