Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Ništa novo, višegodišnji sudski proces kao i kod ostalih dvadesetak vlasnika u Popučkama...
 
Ohrabrujuce je sto ce sad da raspisuju nove eksproprijacije ako vec nisu? Od gasovoda do...
 
Za gasovod nije isto, radi se o nepotpunoj eksproprijaciji, odnosno zemljište ostaje kod vlasnika. Ne očekujem tu neke probleme..
 
jesu li toliko nesposobni da zavrse vise to, sto nisu poceli da rade pre 5 godina kad znaju vec koliko su nesposobni ?
 
Rekao bi da su sa eksproprijacijama stigli do pola? Ovakvim tempom bi trebalo da se zavrsi za 2 godine ali rekose da ce pricati o ovome sad u junu kad ponovo dodju i da ce se ubrzati...
U sustini se nista ne zna i sve izgleda jako diskutabilno. Zelje i ambicije l su jedno ali realnost je drugo i stvarno ispada da su trebali da krenu barem 1god. pre pocetka radova sa eksproprijacima
 
I zaboravio sam da napomenem da je juce dolazio ministar odbrane u poseru. jedino sto je poznato je da se razgovaralo o sadasnjim i buducim projektima kao i zakonodavstvu i njihovom statusu vezanim za nas grad. Detalji bi trebalo da budu poznati danas, sutra...
 
Polako ljudi, nije bas sve tako crno. :D
Prolazio sam kolima u ponedeljak, utorak i sredu pored autoputa i vidi se da se nesto radi. Bio sam i prosle nedelje isto, ali prosle nedelje sam isao iz pravca Lajkovca, ove nedelje nisam isao dalje od Slovca i skretanja za Ub.
Posto se ja ne razumem u gradjevinu, ispricacu vam ono sto sam video iz kola.

Obelezeno na karti kao 1, tu su bili radnici i izlivali su neke stubove kao za neki most, tu su bili par dana.
Na delu obelezenom kao 2 tu ima neka velika masina koja aktivno busi zemlju, pretpostavljam da pobijaju sipove. Radili su i u ponedeljak i sredu, vrteli su kad sam prolazio. Nije samo stajalo da glumi ukras.
Na delu koji je obelezen kao 3, prosle nedelje sam video veci broj radnika, tu su isto nalivali beton.
Na delu obelezenom kao 4, bilo je isto solidan broj radnika, skoro su zavrsili ceo most sto se tice onih greda sto idu na stubove. Mozda je ostalo jos jedan - dva "dela" da odrade.
Na delu 5, dotle je trasiran gasovod, tu je negde kraj. Prosao sam putem Ub - Lajkovac preko Ruklada i pored McDonalds-a. :D Jos se radi. :D
radovi.png
radovi2.png
radovi3.png
radovi4.png
 
I zaboravio sam da napomenem da je juce dolazio ministar odbrane u poseru. jedino sto je poznato je da se razgovaralo o sadasnjim i buducim projektima kao i zakonodavstvu i njihovom statusu vezanim za nas grad. Detalji bi trebalo da budu poznati danas, sutra...
Da pogadjam. Dosli su da utanace koliko ce morati Valjevo da dopremi autobusa za kontramiting.
 
Kada bi trebalo da se otvori mcdonalds?
Na zajedničkom radnom sastanku koji se usledio, razgovaralo se o dinamici radova koji su u toku, predstojećim aktivnostima kako bi se oni ubrzali i podršci lokalne samouprave ovom projektu. Tom prilikom Kostić je istakao da će dve benzinske pumpe i jedan restoran McDonald’s biti otvoreni u septembru.


Drugi McDonald’s pokušaćemo da izgradimo do kraja godine, jer je to dodatna želja ove kompanije. Naime, kada smo dogovarali posao sa njima, bilo je reči o jednom restoranu iz pravca Beograda prema Čačku, ali pošto im se svidela lokacija, insistirali su da napravimo još jedan objekat sa druge strane auto-puta. Motel ostaje za drugu fazu radova, odnosno iduću godinu i već je dokupljen plac za taj objekat, rekao je Kostić, dodajući da će ovaj projekata doneti brojne benfite ubskoj opštini i njenim građanima.


Imam utisak da su tek od skoro to krenuli da rade, jos se gradi objekat. Bas se vidi lepo kad krenes putem Ub - Lajkovac koji prelazi preko Milosa Velikog, tu je bas kod tog nadvoznjaka. Prvo se gradi ovaj sto je u traci od Beograda do Cacka, posle ce ovaj u suprotnom smeru.
 
Danas sam dosao do nekih informacija u vezi eksproprijacija ( koliko su tacne ). Trinest kuca je ostalo sto traze visoke naknade ali uvidom u prostorni plan za Popucke ( prosledio sam ranije ) sa druge strane pruge ta domacinstva nisu obuhvacena. Samim tim nemaju osnova za zahtevne iznose i jedan vlasnik je vec odustao tako da ce verovatno tokom juna ta pitanja biti resena.
Ako neko zna nesto vise...
 
Danas sam dosao do nekih informacija u vezi eksproprijacija ( koliko su tacne ). Trinest kuca je ostalo sto traze visoke naknade ali uvidom u prostorni plan za Popucke ( prosledio sam ranije ) sa druge strane pruge ta domacinstva nisu obuhvacena. Samim tim nemaju osnova za zahtevne iznose i jedan vlasnik je vec odustao tako da ce verovatno tokom juna ta pitanja biti resena.
Ako neko zna nesto vise...
Ja imam skroz drugu informaciju, imali su ljudi ročišta, ali se baš nešto zakomplilovalo, tako da mislim da se u junu neće sigurno rešiti većina slučajeva.
 
Juce sam video msinu za busenje sipova gde je krug,da nisu resili da reprojektuju pa da stave most na zemlju Pivica?Mozda ne mogu da se dogovore oko cele parcele pa ovako stave samo stubove

.
Capture.JPG
 
Nema to baš smisla, čak i da hoće most tu, opet moraju da kupe zemlju. Da ne kažem da bi to bilo skuplja varijanta u milionskoj cifri. Možda transportuju mašinu na drugo mesto, možda ima veze sa gasovodom, ne znam, ali sam vrlo sumnjičav da će most.

Da li se dešava nešto sa druge strane nadvožnjaka preko pruge? To je trenutno važnije nego Pivići, jedino tu eksproprijacija koči betonske radove. A ostaje most 2 koji još nije započet, jer tuda prilaze mostu 1, ostali su u radovima ili završeni.
 
Verovatno ce sad to sve da se objasniti pocetkom juna kad opet budu dolazili na otvaranje fabrike. Barem je tako ,,obecano'' od najviseg vrha vlasti.
Ali pre toga cekaju da vide dali ce se ispuniti kvota za miting😂😂😂😂
 
Evo jedna bitna informacija. Danas sam saznao da su u Popučkama, svi koji su imali spor sa putevima Srbije sudjenja odložena iz razloga što su Putevi Srbije tražili nova veštačenja i to bukvalno na zadnjim ročištima, kada je sve trebalo da se završi, a pre toga se nijednom nisu pojavili, prema tome ne verujem da ce isti skoro biti rešeni, ne znam što su se odlučili na ovaj korak
 
Znajući naš mentalitet, nemaju sad love za to, pa da odugovlače s rešenjem. Na svim bukvalno projektima debelo se kasni sa eksproprijacijom, i rešava se baš kad je ostalo samo što nije otkupljeno da završe celu deonicu.

NBG-Surčin na primer su uklanjali objekte 20 dana pred puštanje u saobraćaj.

Da li se eksproprijacija plaća iz budžeta ili iz kredita koji je uzet za put?
 
Ne znam stvarno odakle se plaća, ali ako se plaća iz budžeta, nemoguće da se nema para za ovakve slučajeve, posebno za nešto, što je trebalo odavno da bude rešeno.
 
eksproprijacija se plaća iz kase puteva Srbije i verovatno nemaju pare sad, jedino da im se uplati iz neke rezerve državnog budžeta...
 
Danas sam prošao, slabo ima radnika da rade, uglavnom su mašine parkirane na trasi aaobraćajnice. Spazio sam, a to je neko već i napisao iznad, kod onog dela gde su pivići stoji mašina koja buši zemlju za šipove, i pored stoji položena ispletena armatura. Deluje kao da planiraju sa naprave nekakav most, ili možda samo prolaz. Mada i to stoji parkirano. Dalje u iverku nema aktivnosti, bar se ne vide sa puta.
 
Pa dobro kad saberemo drobnjaka koji je tražio novo veštačenje, da na trasi od 20km nema 20-30 radnika, i to da Vesić ne pominje završetak deonice za kraj ove godine, možemo slobodno da zaključimo da se ovaj projekat gura u drugi plan, i da nema ništa od puštanja ni ove godine.

Što se tiče šipova kod Pivića, verovatno je za gasovod neki nosač nešto, završetak tih radova je najavljen za 15.10. tj. do početka grejne sezone.

@sergio_spector možemo li da očekujemo da ćeš opet ići na trasu kad vreme/obaveze dozvole, ili smo ispucali šansu?
 
Vrh