Da, u potpunosti podržavam da se u zemlji bezakonja ukine i vlasničko pravo kao jedno od poslednje netaknutih. Po mogućstvu da nabijemo klince pod nokte seljaku jer nam je dunulo da proteramo put kroz njegovu kuću.
Ideja da neko hoće da se obogati je u potpunosti ista kao da ti imaš rep. Prva rečenica kad uđeš na pravni fakultet je da je bolje da sto prevaranata izbegne zatvor nego da jedan nedužan zaglavi. Čak i da ima ljudi koji hoće da zavrnu državu, i dalje su u daleko podređenijoj situaciji, jer je došao neko na prečac i rekao im da se sele, pa sam odredio koliko da im se plati, pa su morali sami da angažuju veštaka, pa idu protiv države i suda koji jedno drugom namiguju. Oni koji su "nameštenici", njima je moglo da se isplati 10x više, a onom ko nema vezu ne može ništa. Kao da oni ucenjuju državu, a ne da im je država živote upropastila, i za kuću daje im pola kuće. I za šta služi sud ako ne da presudi pošteno, hoćeš da kažeš da će sud da presudi da mora 10x više da se plati seljaku? Smešno
"Značajni državni projekat" Šta to znači? Ako je značajan, što onda ima po 20ak radnika na 20 km trase? Ako je značajan što se godinama razvlači? Kako će na kraju da se put kroz ravnicu radi 4+ godina 15ak kilometara? Šta bi bilo da nije od tolikog značaja?
I te fore da se glumi krimos haha. Državni posao - nema, čovek seljak, to radi 24/7. Privatni biznis - nema, ima gazdinstvo za koje možeš da ga povučeš, nema seljak knjigovođu, retroaktivno oporezivanje ne postoji. Bilo kakva retroaktivnost ne postoji. Tačno se zna koliko unazad može da se proverava, ti kao veliki stručnjak bi to trebao da znaš. Pritom, ti plaćaš prema poreskom rešenju, kuća je u katastru, nije frilenser koji nešto mulja. Opet kažem, poresko rešenje donosi poreska uprava, i ne određuje seljak koliko treba da plati poreza, nego država. Ako mu vredi više kuća, onda će u sledećem rešenju biti više. Je l to važi i ako vredi kuća manje, da mu se vraćaju pare? "Skrivanje prave vrednosti" haha, druže ja evo uvezem kola, i ja kažem ovaj ferari vredi 100e, i šta carina kaže u pravu si brate plati carinu na vrednost od sto evra, ili kaže čekaj da vidim katalošku vrednost, da procenim ja to?
Jeste, Pivići iz Slovca hoće da slome državu...daj burgija...neće mafijanje ex keramičara i pankera da je slomi, slomiće je lokalni seljak sa dva hektara pod detelinom, što mučenik ne može da se iseli iz kuće dok mu se ne plati, jer nema pare sam da napravi drugu kuću.
Štaviše ništa od ovoga država ne bi smela da uradi čak i kad bi to radilo posao, jer bi radila motka, jedna stvar je kad država navali na jednog čoveka, drugo je kad navali na 200 njih, tu se priča ozbiljno menja.