Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Ja kako sam razumeo uključenje sa Iverka na brzu saobraćajnicu će biti ovde verovatno regulisano semaforom levo,pa na budući nadvožnjak na mapi.

Screenshot_20230125-154923.jpg
Screenshot_20230125-154954.jpg

iMarkup_20230125_155514.jpg
 
Ne znam zašto ali svaki put kad vidim kako je zamišljena ova brza saobraćajnica sa ovim uklapanjem obilaznica setim se ove slike 😀:
C2235824-C02F-4F25-A2C2-415E712F56BD.jpeg
 
Ja mislim da si kačio već, ali svejedno. Ne zna se da l je usporenija tema ili radovi, al ipak ne stižemo sve da pohvatamo. :D

Ima li ikakvih novih snimaka, izjava bilo šta? Ne odnosi se samo na tebe scs
 
Obišao danas,radi se na nadvožnjacima.
Ovo prvo na slici je most na Kolubari u Slovcu
IMG_20230129_103006_669.jpg
IMG_20230129_103011_981.jpg


nadvožnjak u Popučkama krenule pripreme
IMG_20230129_105257_196.jpg
IMG_20230129_105343_213.jpg
IMG_20230129_105346_149.jpg


i na zadnjoj slici rade se Šipovi za nadvožnjak kod budućeg kružnog toka na Iverku.
IMG_20230129_110135_809.jpg
IMG_20230129_110138_453.jpg

I sve će ovo biti dobro tek kad se po završetku radova ove godine rehabilituju duple trake od Iverka do Valjeva u obadva smera znači i Beogradput i Valjevoput,jer su u katastrofalnom stanju.
 
Hvala Trialin
Jel možeš na mapi obeležiš gde je ovo sa zadnje slike u Iverku?
Vezano za prvu na Slovcu, misliš da grede mosta napreduju? Meni se čini da tako stoje već neko vreme. I nejasno mi je zašto ne otkopaju to parče brda posle mosta, fali par desetina metara do nastavka trase koja je već pri kraju.
I za sliku u sredini kod Popučki, šta li onaj bager radi? Tu treba sad šipovi za nadvožnjak se rade, a ne prebacivanje kamena. One kuće prekoputa verovatno još nisu srušene jelda?
 
Da grede su mislim još ranije gotove ali kolko vidim nema dizalica da nastave ih stavljaju
 
Nema dizalice ali ima bagera koji skidaju brdo,nisam se pentrao sa te strane na prugu nepristupačno je.I da rade se i nadvožnjaci posle Divaca generalno na više mesta.I kod Pivića ima neki materijal dovezen verovatno i tu će da krenu sa nasipanjem.(Valjda su isplatili ljude).Bager u Popučkama ne znam šta radi verovatno priprema zemlju za šipove.
 
Nema dizalice ali ima bagera koji skidaju brdo,nisam se pentrao sa te strane na prugu nepristupačno je.I da rade se i nadvožnjaci posle Divaca generalno na više mesta.I kod Pivića ima neki materijal dovezen verovatno i tu će da krenu sa nasipanjem.(Valjda su isplatili ljude).Bager u Popučkama ne znam šta radi verovatno priprema zemlju za šipove.
Ma njima su Pivici i nasipanje za 15 dana dovedeni pred asfalt kada bi se krenulo u ofanzivu. Najvise vremena ce im oduzeti od nadvoznjaka u popuckama do samog spajanja, tu ima dosta posla i problema..
 
I taj deo od nadvožnjaka ka Va, ima samo jedan most, na jedan raspon. Najveći most je premošćen, drugi i treći su na pola recimo, ostalo je na jedan raspon, relativno brzo se to rešava. Dok temperatura postane pristojna, imaće šta da se asfaltira. Samo da se uđe u posed.
 
Obično nedeljom ne rade ništa pametno, već ubijaju sate, imam informaciju da se ta nedelja lepo plaća.
 
Lepo što je nacrtan ovaj gornji pravac iznad kružnog toka za dalje ka severnoj obilaznici Valjeva, Osečini i Loznici, ali kako sad stvari stoje teško da će biti išta od toga
 
prođoh danas tuda nakon tačno godinu dana, baš i nisam oduševljen dinamikom radova
 
Али када ће почети да се ради веза од Ибарске магистрале до петље Лајковац,такозвана обилазница око Лајковца???
 
Juče prođoh, od dela koji se vidi sa puta, a to je otprilike od Lajkovca do Divaca, bilo je majstora na nekom prvom malom nadvožnjaku na početku trase. Zatim onaj dugački most su postavljene grede sve do onog brda koje autoput preseca sa kućom, a iza nje ka Lajkovcu su završeni svi stubovi ali još nema greda mosta. U nastavku ka Slovcu na dno trupa autoputa do reke se stavljaju kamene ploče da reka kad nabuje ne spere zemlju i sitnije kamenje trupa autoputa. Dalje kosina brda preko puta velikog kamenoloma se i dalje ne skida, a most iza nje je u istom stanju ko na Trialinovim slikama, tj nema nastavka stavljanja greda na drugu polovinu mosta gde fale. Pivići ništa, nisam video nasip koji Trialin pomenu. Nakon toga još poneki nadvožnjaci se rade, a do Popučki se ne vide radovi sa puta do mesta ukrštanja sa putem gde se onaj bager sa Trialinovih slika vrti ni sam ne znam zašto (al znam da su ga Kinezi izvođači kupili pre godinu dana sa još 2 mašine, pa možda se vrti da bi opravdao kupovinu. Preko puta kuća stoji i dalje napola srušena a iza nje je isto visok nasip kamena trupa autoputa spreman da se približi putu kada sruše tu kuću. Zaključak, relativno sporo u odnosu na početak ide, a problematične eksproprijacije i dalje stoje
 
Vrh