Juče prođoh, od dela koji se vidi sa puta, a to je otprilike od Lajkovca do Divaca, bilo je majstora na nekom prvom malom nadvožnjaku na početku trase. Zatim onaj dugački most su postavljene grede sve do onog brda koje autoput preseca sa kućom, a iza nje ka Lajkovcu su završeni svi stubovi ali još nema greda mosta. U nastavku ka Slovcu na dno trupa autoputa do reke se stavljaju kamene ploče da reka kad nabuje ne spere zemlju i sitnije kamenje trupa autoputa. Dalje kosina brda preko puta velikog kamenoloma se i dalje ne skida, a most iza nje je u istom stanju ko na Trialinovim slikama, tj nema nastavka stavljanja greda na drugu polovinu mosta gde fale. Pivići ništa, nisam video nasip koji Trialin pomenu. Nakon toga još poneki nadvožnjaci se rade, a do Popučki se ne vide radovi sa puta do mesta ukrštanja sa putem gde se onaj bager sa Trialinovih slika vrti ni sam ne znam zašto (al znam da su ga Kinezi izvođači kupili pre godinu dana sa još 2 mašine, pa možda se vrti da bi opravdao kupovinu. Preko puta kuća stoji i dalje napola srušena a iza nje je isto visok nasip kamena trupa autoputa spreman da se približi putu kada sruše tu kuću. Zaključak, relativno sporo u odnosu na početak ide, a problematične eksproprijacije i dalje stoje