Апсолутно, код нас се због небитне форме губи суштина.Ja sam strogo za to da se saniraju lokalni putevi kojima jedva stizemo do tih velikih puteva. Svaki put cak i bez zvanicnog naziva bude krsten od vozaca i naroda, meni je svejedno da li se zove A 8 ili Ruma-Sabac.
zna li neko sta se desava sa brzog puta Badovicni Slepcevic, cuo sam da su mjestane uspjeli da se izbore za neke promjene u vezi petlji umjesto kruznih tokova. Kako to napreduje obrzim da treba da bude gotovo ove godine?
Prihvatljivo je i najpraktičnije da uz oznake tipa A1, A3 itd. uvek stoji i naziv većeg grada u kom pravcu se krećemo, kao što i jeste u 99% slučajeva. U taj 1% spada nekoliko znakova koje sam zapazio pred uključenje na obilaznicu oko Budimpešte gde su samo navedene oznake puteva bez navedenih gradova. Vozio sam po Austriji i Nemačkoj i nigde nisam video takve oznake kao pred obilaznicom oko Budimpešte.Sve oznake sa A1, A2...M1, M2... itd, su itekako praktične kako pratite putokaze. Lako se pročitaju pri većoj brzini nego npr. "Miloš The Greath". Takođe su i poludeskriptivne A - autoput , M - motoput. Ime mi daje infomaciju kakve kateogorije je put, što je meni kao putniku isto bitno. "Miloš The Greath" mi ništa ne znači.
Kakva je situacija sa bankinama?Kruzni tok na putu Ocage-Klenje se ukida. Dobijamo jos jedan most. Trebali smo da krenemo danas da radimo zemljane kanale, medjutim i tu dolazi do uzmena na celoj deonici. Plasim se da cemo doci u pat poziciju da necemo imati otvorene pozicije. Ponovice se verovatno scenario sa petlje Ruma, da necemo imati vremena da zavrsimo a trazice nam pustanje u saobracaj. Ludnica stvarno, svako se danas bavi projektovanjem.
po onome što je rađeno sa eksproprijacijom i preparcelacijom više izgleda da će ići sa zapadne strane u odnosu na postojeći put, pretpostavljam da će stari put postati leva traka u pravcu ka rumi, uostalom trasiranje neko je urađeno od te pumpe na slici do paje kiflice, tj. omv pumpe (bivše), ne zam šta je ovo levo trasirano ka fruktalu i zašto skreće, možda neka servisna
sta se desava sa brzog puta Badovicni Slepcevic,
Срећа у несрећи, код већине кружних токова имамо надвожњаке, па се у будућности могу направити просте петље.Pogledao sam prilog. Policajac se poziva na zakon i propise. Da svi poštuju propise i nema problema. Tu se i slažem sa njim, ali on poptpuno ignoriše deo problema koji se odnosi na to da li je saobraćanica adekavatna. Zašto imamo na brzom putu ograničenje 100 pa na 40. Zašto je put rezervisan za motorna vozila isprekidan na svakom kružnom toku (posle svakog kružnog toka imamo znak za put rezervisan za motorna vozila i prekid tog znaka na početku kružnog toka)!?! Teoretski možemo da stavimo ogranicenje 40km/h i ako svi poštuju sve je super, ali onda nećemo stići na odredište u nekom razumnom roku.
Očigledan je problem da se povećao broj nesreća od kada je otvorena nova saobraćanica. Ne može se to samo pripisati "lošim" vozačima. Očigledno je da ima neki propust u samoj brzoj saobraćanici.
Kada se pravi brza saobraćanica, ona se pravi sa ciljem da se reše postojeći problemi: da se izmesti saobraćaj iz naseljenih mesta, da se reši problem preoprterećenost magistrale, da bude brza i udobna vožnja i iznad svega bezbedna. Ona se pravi i za te "loše" vozače jer će i oni koristiti taj put. To sve treba neko da predvidi.
Glavni problem ovde su kružni tokovi na brzom putu. To je promašaj i nedopustivo imati na putu ove kategorije. Može se tu praviti "pravna" igrarija sa znakovima ali to je izvor svih problema. Praviti uštedu na nadvožnjacima na brzom putu je isto kao praviti uštedu tako što ćemo kupiti polovne i ćelave gume i staviti na novi auto.
Prošli put sam izneo i tezu da je ovde "ušteda" upitna, kada se uzme u račun dugogodišnje popravljanje ograda i šteta nastalih usled nezgoda na samim automobilima. Sve je to šteta samo je pitanje ko plati na kraju. U svakom slučaju plaćaju obični građani jer oni plaćaju i štetu i kamate na kredite za put. Samo što neko može i da pogine.
Ako je uopšte i bilo uštede jer posle svakog kružnog toka ide neki nadvožnjak koji je mogao biti iskorišćen za petlju.
najprostiji odgovor na ovo je da ta saobracajnica, kao ni ova od Slepcevica do mosta u Badovincima, nije pravljena za poboljsanje zivota i neki prosperitet, vec za Rudarsku kompaniju. svaki kruzni tok je veza za buduci rudnik. Na nama, nasoj deci i unucima je da otplacujemo te puteve, to je za nas predvidjeno.Pogledao sam prilog. Policajac se poziva na zakon i propise. Da svi poštuju propise i nema problema. Tu se i slažem sa njim, ali on poptpuno ignoriše deo problema koji se odnosi na to da li je saobraćanica adekavatna. Zašto imamo na brzom putu ograničenje 100 pa na 40. Zašto je put rezervisan za motorna vozila isprekidan na svakom kružnom toku (posle svakog kružnog toka imamo znak za put rezervisan za motorna vozila i prekid tog znaka na početku kružnog toka)!?! Teoretski možemo da stavimo ogranicenje 40km/h i ako svi poštuju sve je super, ali onda nećemo stići na odredište u nekom razumnom roku.
Očigledan je problem da se povećao broj nesreća od kada je otvorena nova saobraćanica. Ne može se to samo pripisati "lošim" vozačima. Očigledno je da ima neki propust u samoj brzoj saobraćanici.
Kada se pravi brza saobraćanica, ona se pravi sa ciljem da se reše postojeći problemi: da se izmesti saobraćaj iz naseljenih mesta, da se reši problem preoprterećenost magistrale, da bude brza i udobna vožnja i iznad svega bezbedna. Ona se pravi i za te "loše" vozače jer će i oni koristiti taj put. To sve treba neko da predvidi.
Glavni problem ovde su kružni tokovi na brzom putu. To je promašaj i nedopustivo imati na putu ove kategorije. Može se tu praviti "pravna" igrarija sa znakovima ali to je izvor svih problema. Praviti uštedu na nadvožnjacima na brzom putu je isto kao praviti uštedu tako što ćemo kupiti polovne i ćelave gume i staviti na novi auto.
Prošli put sam izneo i tezu da je ovde "ušteda" upitna, kada se uzme u račun dugogodišnje popravljanje ograda i šteta nastalih usled nezgoda na samim automobilima. Sve je to šteta samo je pitanje ko plati na kraju. U svakom slučaju plaćaju obični građani jer oni plaćaju i štetu i kamate na kredite za put. Samo što neko može i da pogine.
Ako je uopšte i bilo uštede jer posle svakog kružnog toka ide neki nadvožnjak koji je mogao biti iskorišćen za petlju.
Taj kruzni sto se pomera 800 m nece imati bas nikakvu funkciju. _na taj izmedju bogatica i Zminjaka sam zaboravio.Kruzni tok kod mosta, kružni tok na putu badovince prnjavor se pomera nekih 800 metara ka očagama, i kruzni tok kod zminjaka