Pozdrav svim učesnicima diskusije o ovoj deonici državnog puta, registrovao sam se danas na forum da bih vam saopštio neke detalje koje verovatno ne znate o toku ovog projekta. Ja sam stanovnik sela Štitar koje se nalazi 5km zapadno od Šapca, selo je inače na ruti kroz koju treba da prođe budući državni put. Naime, kroz naše mesto prolazi pruga Šabac-Loznica koja razdvaja selo na dva dela i uz prugu se neposredno nalazi na desetine domaćinstava, a trasa državnog puta prema projektu treba da prođe neposredno uz prugu sa njene desne strane i prvobitno je planirano rušenje 36 kuća koje se nalaze uz prugu, moja kuća je jedna od tih 36. Peticijom koju je potpisalo više od 2000 stanovnika sela pokusavamo da nađemo način da izbegnemo rušenje naših kuća i tražimo način da se ruta ovog puta izmeni ako je to moguće. Prošle jeseni naša peticija je predata gradskoj upravi Grada Šapca i usvojena na sednici skupštine grada. Gradsko JP Infrastruktura je sačinilo tri predloga izmene ove rute kako bi se izbeglo rušenje 36 kuća i predlozi izmena rute su poslati ministarstvu građevinarstva i infrastrukture. Od prošle jeseni do danas, otkako su predlozi poslati i peticija usvojena, mi nismo dobili nikakvo obaveštenje. Ali u poslednjih nekoliko meseci, od proleća ove godine smo primetili da u selo dolaze vozila sa inženjerima iz Beograda koji vrše geodetska merenja na novoj lokaciji u selu i zabodeni su drveni kočići na određenim mestima po njivama. Nismo zvanično obavešteni o merenjima, ali na osnovu navedenih inženjerskih aktivnosti smatramo da su u toku merenja i razmatranje novih opcija za promenu rute što nas konkretno jako raduje. Da naglasim, pruga koja prolazi kroz selo i deli ga na dva dela je veliki problem jer Železnice Srbije iz nekog razloga ne dozvoljavaju izgradnju nadvožnjaka preko pruge kojim bi se izbeglo rušenje velikog broja kuća. Budite sigurni u jedno - eksproprijacija u Mačvi još nije ni blizu realizacije, ima puno problema na prolasku kroz Mačvu i dalje kroz Podrinje sve do Loznice zbog te pruge i naselja kroz koje prolazi pruga i budući put. Eto to sam hteo da vam saopštim kako stoje stvari iz prve ruke. Pozdrav iz Mačve.