Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Aladin":mjfi7x0d je napisao(la):
lajfizgoinon":mjfi7x0d je napisao(la):
Pitaj i za grejanje kad već ideš :)

Meni su rekli da je grejanje CG sa kalorimetrima.

Super ako je tako... Da li neko ima iskustva sa takvim načinom grejanja, kolike su moguće uštede, obzirom da pola godine potrošnje uopšte neće ni biti?
 
Evo upravo se vratio iz GDS-a :) Ukratko uputili su me na projektanta i žalili se na svoju tešku sudbinu. Kontaktiraćemo projektanta pa ćemo videti šta dalje... U principu kažu da oni samo mogu da daju preporuku i da ne mogu da nateraju nikoga da postavi klime gde oni kažu pošto klime nisu po projektu...
 
lajfizgoinon":2npig1n2 je napisao(la):
Aladin":2npig1n2 je napisao(la):
lajfizgoinon":2npig1n2 je napisao(la):
Pitaj i za grejanje kad već ideš :)

Meni su rekli da je grejanje CG sa kalorimetrima.

Super ako je tako... Da li neko ima iskustva sa takvim načinom grejanja, kolike su moguće uštede, obzirom da pola godine potrošnje uopšte neće ni biti?

Ustede su nikakve, ovo je po meni cak i skuplji vid grejanja, koliko sam video placanje preko leta je 1700 - 2500 din za odrzavanje sistema, a zimi na to ide i obracun potrosnje.
 
Зависи како се грејеш. Ако све одврнеш на максимум да ти буде баш топло као што је људима без калориметара, платићеш исто.
Ово је направљено да ти даје могућност уштеде, док си на послу да смањиш, да неке просторије не грејеш ако немаш пара, кад си на одмору да искључиш и сл.
Значи код класичног грејања плаћаш хтео не хтео, а овамо ипак имаш контролу.
Сада се иде на то да се и у старим зградама уграђују калориметри, тако да ће за 5 година свима бити исто.
 
Da li iko ima neku validnu informaciju o datumu puštanja u prodaju objekata 5 ili 6?
 
Petica bi trebalo 1. februara. Tako rece zena juce. Ukoliko puste ranije odmah cu napisati...
 
Jel zna neko ko je skoro bio u GDSU da li ima trosobnih stanova od 75m2 u objektu 1?
 
Ja mislim da je mrka kapa po tom pitanju, ali bolje idi da proveris. Bio je jedan dvosoban na 2. spratu u lameli a, a u b se ne secam, mozda jedan. Bilo je to pre mesec dana.
 
micir27":145ecudh je napisao(la):
Ja mislim da je mrka kapa po tom pitanju, ali bolje idi da proveris. Bio je jedan dvosoban na 2. spratu u lameli a, a u b se ne secam, mozda jedan. Bilo je to pre mesec dana.

Jel ulaz "A" sa strane ulice, ili je to "B"?
 
Ulaz A je sa ulice, dnevna gleda na istok, a spavace na zapad. Ulaz B obrnuto. Dnevna u objekat dva i to u zid zgrade, spavace na istok. Po meni losa opcija.
 
micir27":qay0kf74 je napisao(la):
Ulaz A je sa ulice, dnevna gleda na istok, a spavace na zapad. Ulaz B obrnuto. Dnevna u objekat dva i to u zid zgrade, spavace na istok. Po meni losa opcija.

Koja to struktura stana je takva da u ulazu A dnevna soba gleda na istok, a u ulazu B na zapad?
 
Ja sam to vec objasnjavala, ali ajde jos jednom.Trosobne stanovi od 75 kvm koji se nalaze na kraju zgrade i imaju velike terase od dnevne sobe gledate ovako: ukoliko ulaz u lamelu gleda na ulicu na toj strani je i dnevna soba, a ukoliko gleda na dvoriste onda je na toj strani. Ukratko dnevna soba je sa one strane gde je ulaz u zgradu. Nije kao trosobni u sredini koji su paralelni i identicno orijentisani bez obzira na ulaz. Ovi su obrnuti. Obejkat 4 ulaz koji gleda na objekat 5 i dnevna soba gleda na njega sto znaci na sever, a spavace su juzno. Ulaz ka Savi, obrnuto. Sve se vidi na planu. Ovo vazi za objekte 4, 5, 6 i 2, a kod objekata 1 i 3 je ono sto sam napisala Aladinu. Nadam se da je jasno.
Ovo je plod dugovremenog istrazivanja i pokusaja da shvatim nesto sto bi trebalo da je jasno svima. Isto tako sam pazljivo posmatrala terase pa sam i tu dosla do odgovora, ali samo za ove stanove pa evo i to da demistifikujem. Sprat 3, 4 i 6 imaju zidane terase dnevnih soba, a za spavace znam sigurno za drugi i cetvrti, tako da je po tom pitanju cetvrti sprat najbolji. Sad se vec sve to moze videti na objektu 2, a ne da se lomi glava kao sto sam je ja lomila. Kao da otkrivam tajnu ko zna cega o :D Tako da ljudi, pravac gradiliste da posle ne boli glava. Terase koje nisu zidane nemaju jos uvek ograde, ali cete znati po drvenim daskama da ce tu doci ograda. Eto. Nadam se da sam pomogla.
 
Hmm, meni sad nista nije jasno :). Izvini ako smaram, ako nije zidana terasa, kakva je? Ja sam uzeo na trecem spratu. Tu je zidana samo od dnevne, a od spavace nije?
 
Aladin":t1o8o59f je napisao(la):
Hmm, meni sad nista nije jasno :). Izvini ako smaram, ako nije zidana terasa, kakva je? Ja sam uzeo na trecem spratu. Tu je zidana samo od dnevne, a od spavace nije?

ako ja znam da protumačim projekat fasada one ograde terasa koje nisu zidane su od leksana
 
Koliko ja znam obicne metalne ograde. Nema nista od leksana iako bi bilo lepse.
@ Aladin
Da, na trecem je zidana od dnevne, a od spavace nije, mislim na onu malu. Ne smaras, sta ce mi ovoliko znanje kad sam na kraju kupila stan na povucenom spratu :D Mada sam i to izucila, pa ko ima pitanja o orijentaciji, izolaciji tu sam.
Pozdrav
 
Dobro nije tako strasno ako je ona mala sa metalnom ogradom, vise mi znaci spratnost. Meni smeta sto je kod tih stanova prozor od manje sobe na terasi a od vece su vrata, vise bi mi znacilo da jedna soba ima terasu, a druga da je nema :).
 
Mi smo u ponedeljak krenuli da kupimo taj stan, na 3. ili 4. spratu u objektu 4, te orijentacije! Ne verujem... Znaci ti si vlasnik mog nesudjenog stana. :lol:
Ne, stvarno, mi smo stalno vagali da li 75 ili 85, jer stan koji sve vreme zelim je 85, ali nas je mucio krov. I onda su uradili neke izmene, prvo u dvojci, pa nam sef objekta 1 rece da ce i oni. Sve u svemu da ti nisi kupio taj stan mi nikada ne bi presekli da uzmemo ovaj koji je po meni najlepsi stan trenutno i po pitanju starogradnje, a i novogradnje, a da je u Savskim blokovima. Jeste povuceni sprat, ali ocigledno ne moze sve. Bar nije klasicno potkrovlje sa kosim krovom i prozorima na istom.
U tom od 75 sam bila u dvojci, na 3. spratu i super je. Nema veze sto ima metalnu ogradu mala, bitna je po meni velika. Sve je super funkcionalno, ali meni je falila ta soba i eto. Zrtvovah spratnost, jer mi je samo to bio adut za taj stan. Za tu kvadraturu stan je odlican :kk: ko god ga kupi bice zadovoljan.
 
Pozdrav LJudi,

Prvo da vas obavestim da završavam sa procedurom za regularan kredit (20 % učešća bez subvancija u ponedeljak 28.01.2013-te). Završio sam sve za 2.5 meseca ( u proceduru sam ušao sredinom novembra 2012-te) a najviše sam čekao na katastar da mi upišu hipoteku (skoro mesec dana). Videćemo koliki će na kraju biti svi dodatni troškovi ali su negde između 3000 i 4000 Eur za stan 90 000 Eur (ušešće 18 000 kredit 72 000).

Imam pitanje za ljude koji su duže na forumu ili prate Stepu ili su se tamo uselili u stan. Koliko su koštali priključci za komunalije (vodovod i kanalizacija) iz člana 10 ugovora koje plaćamo pri useljenju kao i priključak za ED i PTT ?

Što se tiče plana postavljanja klima tu sam naišao na ozbiljan problem sa GDS-om. Kontaktirao sam sve u lancu Investitor (GDS) - Projektant (Set Šabac i izvesni gospodin Raonić) Izvođač (Exing Co) i priča se svodi na sledeće:

Prvo su me šetali u krug i prebacivali odgovornost i lopticu sa jednih na druge, dok nisam zatvorio krug i naravno vratio se u GDS. Onda me je primila njihova šefica pripreme (koju slučajno poznajem iz viđenja) i objasnila da klime nisu po projektu i da im ne pada na pamet da plaćaju dodatne pare za nešto što nije po projektu. Pošto sam im ja objasnio da je to želja budućih stanara i da je Projektant voljan da uradi dopunu projekta (naravno treba mu Nalog GDS-a i traži dodatnu lovu) počeli smo priču o JUS standardima teškom položaju državnih firmi itd i sl.

Ja sam im na kraju rekao da je to njihova dobra volja i lep primer saradnje Investitora i Kupaca gde možemo na vreme da otklonimo problem (za mesec dana postavljaju Demit fasadu na Objektu 2 ) i da moramo brzo da delujemo. Onda je počela priča da će ih optužiti da su se nešto dogovarali sa proizvođačima klima i opet smo skrenuli sa teme putem raznih ubeđivanja da oni to ne mogu da urade... Jedan od izgovora im je bio i da u mnogo skuoljim zgradama u BLoku 29 nisu to odradili !!!

Rastanak je bio sa zaključkom da ja njima napišem e-mail na office@gds.rs i da će oni razmotriti sve ali da se ne nadam puno....

Ja mislim da je ovakvo ponašanje Direkcije sramno (radi se o cifri od oko 5-6000 EUR) i toliko sam se iznervirao da mi dodje da odustanem od kupovine na kraju balade i tražim da mi vrate 20 % koje sam dao za učešće !

Elem ja ću im napisati zvaničan e-mail pa ćemo videti kako će se stvari odvijati.... Javiću vam se ukoliko mi budu potrebni kontakti za peticiju.

Pozdrav
 
@micir27 Mi smo ga rezervisali pre dve nedelje, prosle nedelje smo napravili ugovor, sreca je bila samo sto su obrnuli strane sveta, pa je bio taj stan, sa tom orijentacijom slobodan. A koliko sam ukapirao, bio je isti takav na petom slobodan? Sto on nije odgovarao?

Sto se klima tice, ja sam voljan da je platim sam, neka samo kazu na koje mesto da se stavi po projektu i nek kazu gde da je donesem da mi je ugrade u toku gradnje. Meni je veci problem to sto bih hteo da stavim sanitarije kakve ja hocu a ne koje mi oni dodele. Lakse mi je da to uradim u toku izgradnje, nego posle da se bakcem sa majstorima opet. Opet ja bih to platio ali su me izvrdali, kao oni to ne rade, ne moze tako, kako moze kod ostalih to da se uradi u toku izgradnje, samo trazim da mi umesto njihovih sanitarija stave moje koje im donesem.
 
@Aladin
Jednostavno samo 3. ili 4. sprat smo hteli zbog tih zidanih terasa, ali kod nas je zaista od samog starta postojala zelja za stanom od 85 kvm. Da nije tako cekali bi objekat 5 ili 6. Drugo, ako mogu na peti, e pa onda mogu jos dva sprata u stan koji zelim. I tako...
Bili smo do sefa koji radi na kecu, sve nam je pokazao i potvrdio da je povuceni sprat skroz dobar, sta vise da je izolacija odlicna, gore je sendvic zid, neke mane krova ce biti ispravljene, a sam krov ima dobru izolaciju i po njemu nemamo sto da brinemo vec da se opustimo i uzivamo. Tako da smo zadovoljni i srecni. :)
 
Da li neko zna kakva se ulazna vrata ugradjuju u stanove u objektu br 2? U tehnickom opisu GDSa a njihove sekretarice potvrdjuju da su citiram "protivprovalna"!!! Pa valjda su svaka protivprovalna:)..Na moje pitanje koliko uporisnih tacaka ide u zid,slezu ramenima..pa mi se cini da ce biti "protivpromajna" tj klasicna brava cilindar eventualno plus reza....?
 
Мислим да су као у Степи, она најјефтинија од 130 евра.
Јесу као блиндирана, али она најјефтинија кинеска, нису класична врата као у старим зградама ако си на то мислио.
 
pa ako imaju unutra celicne sipke koje ulaze na nekoliko tacaka u zid onda okej...nek su i kineska..mada i dalje nemam predstavu gde se krije tolika razlika u ceni,verovatno na ustrb zvucne izolacije i kvaliteta materijala..
 
Kineska vrata? Jedan moj drugar nije mogao da udje u stan sa takvim vratima. Jednostavno nisu htela da se otkljucaju. Zar nije bolje da doplatimo, ako treba za neka domaca?
 
Vrh