Šta je novo?

Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu)

nikola011":2aa3i58z je napisao(la):
.
Sutra necemo moci da gledamo nista drugo na TV-u osim naselja Stepa Stepanovic :lol:

Gledam juče sa terase neuobičajenu živost u naselju (a još i praznik), ne mogu čudom da se načudim šta se dešava. Ne stižem da čitam novine vikendom, od hiljaditog "velikog spremanja", pa nisam u toku. Uklanja se smeće, neko granje, čisti, špartaju nekakvi kamiončići, nešto donose-odnose, ovo-ono... U svojoj naivnosti pomislih - da li je moguće da će se potruditi malo više oko uređenja partera, da smo uspeli nešto "izboksovati".. Konačno.
Kad ono - svečana podela ključeva, druga runda, sa drugim likom u glavnoj ulozi. :) Na zapadu ništa novo.
 
Mnogo bre vi kukate, pa ne postoji naselje u Beogradu koje je proslo vise zvanicnika i to sa samog vrha.
Koliko su samo tepiha u stanovima izgazile njihove skupe cipele.
Stepa je ponos i dika ove drzave. Za samo godinu dana u naselju i samim stanovima bili su:
1. Boris Tadic
2. Dragan Sutanovac
3. Oliver Dulic
4. Dragan Djilas
5. Velimir Ilic
6. Aleksandar Vucic

Ja stvarno ne znam sta vi bre vise hocete od ove drzave, zar vam ovih 6 komada nije dosta?!
Samo se nesto bunite :)
 
vojska.jpg
 
Izvor: Gradjevinska direkcija Srbije

Sada se konacno moze steci pravi uvid u izgled kompletnog naselja sa uradjenim prilaznim putevima iz Kumodraske ulice.
Pretpostavljam da je @gizmo zasluzan za ovako dobre slike. Hvala!


s01.jpg


s02.jpg


s03.jpg


s04.jpg


s05.jpg


s06.jpg


s07.jpg


s08.jpg


s09.jpg


s10.jpg


s11.jpg


s12.jpg


s13.jpg


s14.jpg


s15.jpg


s16.jpg


s17.jpg


s18.jpg


s19.jpg


s20.jpg
 
najjači su mi stanovi na poslednim spratovima. jel ima njih još u prodaji?

i još koliko je ostalo do kraja celog projekta stepa stepanović?
 
Po planu je trebalo da bude zavrseno na prolece, ali ce se otegnuti prema njihovim novim planovima bar do jeseni. Ima dosta kasnjenja na nekim objektima.

Stanova na poslednjem spratu ima koliko hoces. I meni su po projektu bili najprivlacniji, ali na kraju nisu bas ispali kao najsrecnije resenje. U lameli 4 su napravili ili one "rupe" u krovovima, ili potpuno otvorene terase sto uz kosavu i vremenske situacije u Beogradu nije bas srecno resenje. Vec pri prvoj vecoj oluji (jos pre leta) sve zgrade koje su bili zavrsili su pokrivali folijom i radili novu izolaciju i krpljenja. Stanovi na kojima su stavili onaj pleksiglas deluju zasticenije (mada se meni ne svidja toliki pleksiglas, em zvoni kad pada kisa, em stvara efekat staklene baste) nisu postavili roletne jer im navodno ne trebaju, a i stedeli su na vecim prozorima gde su velikim delom stavljali one fiksne bez otvaranja.
Neki koji su se uselili dovodili su gradjevince da im pogleda krov i receno im je da je malo fuser odradjen lim, neki spojevi sa dimnjacima i sl. i da ce to vremenom sigurno pokazati svoje. U principu, mnogo vise tim stanovima steti taj fuseraj. Cak i da je sve otvoreno, a da je odradjeno bas onako kako treba, mislim da ne bi bilo lose.

Po meni ce najveci problem biti ledenice jer su krovovi pod nagibom od 10% i dugo ce drzati sneg, a svi trotoari su tik uz same zgrade sa ogradom jer su vecinom uz betonske potporne zidove pa nemas kuda da ides nego bas pored same zgrade.
 
Koji su to lažovi i prevaranti u GDS, ja stvarno nemama reči...klasični šibicari. Zvala sam ih pre neki dan da pitam za stanove manjih struktura u izgradnji, kažu ostalo je samo prizemlje, nadaju se da ima među kupcima bu**** kojima će uvaliti i to. Ej, od 30 do 50 kvadrata, sve je kao rasprodato...4600 stanova! Još se ponašaju neopisivo arogantno, kao da treba da mi poklone stan. A na sajtu ponuda stanova - koliko hoćeš, i da biraš stranu sveta, spratnost, funkcionalnost ...Pa ukoliko su ti stanovi rasprodati, zašto i dalje stoje u ponudi na sajtu koji se, navodno, redovno ažurira?
 
stanovi na sajtu su ti koji jesu u stvarnosti, samo sto su zapravo floor planovi, odnosno tipski... nigde ti ne pise gde i sta se stan nalazi nego samo u kojoj lameli se nalazi i u kojim blokovima...

najbolje je da odes direktno do GDS-a i pogledas i licno. Prodali su skoro 3,500 stanova do sad, mozda i vise, tako da ima zainteresovanih, nije da nema...

@ nikola, slike gore su prilicno stare, jos pre 4 meseca sigurno, vidim da nisu azurirali stvarno stanje na sajtu.
 
U Stepi ima trenutno dosta ljudi koji se bore za vrtice i skole. Prema vesti koju je objavio grad, Beograd ce u 2013. dobiti 3 nova vrtica medju kojima nema nijednog u naselju Stepa Stepanovic.
Borba bi morala da se pojaca pre konacnog usvajanja budzeta Grada za 2013.godinu.


Недеља, 18. новембар 2012.

Најмлађи Београђани у 2013. добијају још три нова вртића

Малишани у Новом Београду током следеће године добиће два потпуно нова вртића у Универзитетском насељу у Блоку 67 и у Војвођанској улици у Блоку 61, а у њима ће укупно моћи до борави минимум 550 деце. Према речима градске секретарке за образовање и дечију заштиту, Љиљане Јовчић, финансијским планом за следећу годину већ је предвиђена набавка комплетне опреме за ове вртиће, укључујући намештај за просторије у којима бораве деца, неопходну опрему за васпитаче и стручне сараднике, као и технолошку опрему за дистрибутивне кухиње.

– Попут вртића „Звездана прашина” на Бежанијској коси, који је отворен у априлу ове године, и ови вртићи имаће најсавременији систем климатизације и вентилације, централни видео- надзор, дворишта опремљена меким подлогама и справама за безбедну игру деце. Такође ће имати и посебно дизајниране екране који ће васпитачима, деци и родитељима приказивати енергетске перформансе објеката и уштеду енергије, будући да је реч енергетски ефикасним вртићима – каже Јовчић.

Идејна решења за изградњу поменутих вртића прибављена су путем архитектонско-урбанистичког конкурса, а према речима Директора Агенције за ивестиције Марка Благојевић награђени радови одликују се високим квалитетом у решавању функционалних, естетских и проблема енергетске ефикасности.

– Ови објекти су техно-економски оптимизовани. За грејање и хлађење ових вртића користиће се различити системи примене геотермалне енергије, хидрогеотермалне енергије и енергије сунца, чиме постају потпуно независни од прикључка на топлане и за њихово загревање потребна је само одређена додатна количина електричне енергије неопходна за рад примењених система и уређаја – истакао је Благојевић.

Модеран вртић и у Стублинама

Најмлађи житељи обреновачког насеља Стублине такође ће у следећој години добити свој вртић, а радови на изградњи у пуном су јеку. Родитељи овог насеља с пажњом прате извођење радова, будући да је овај вртић почео да се гради на њихову иницијативу. Весна Обреновић, мајка двоје деце, нарочито је поносна што је град Београд одговорио на њихову молбу и што ће њихово село добити тако велелепну дечју установу, присећајући се како је са пријатељицом ишла од куће до куће скупљајући потписе за петицију.

- Ако вам кажем да сада наша деца иду у вртић који је удаљен 12 километара, онда не морам да вам говорим колико ће нам значити будући вртић- каже Весна Обреновић.

Вртић у Стублинама је површине око 1.700 квадратних метара и моћи ће да прими око 200 деце, а осим малишана из Стублина у овом вртићу боравиће и деца из Великог поља, Пиромана и Трстенице.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1530863
 
ovo su vrtići koji su započeti da se grade u ovoj godini. ja sam napravio temu vezanu za ovaj u belvilu.


da bi se u stepi napravio vrtić za sezonu 2014, trebalo bi da krenu na proleće da počnu da grade.
 
Fenomenalan prilog vesti B92 (VIDEO) :lol:

Meni je ovo na prvu ruku bilo duhovito, ali govori uopsteno u kakvoj mi drzavi zapravo zivimo.
Koliko je citav sistem los i koliko jedna bezazlena stvar moze da se dovede do takvog vrhunca gluposti da je to prosto nekom normalnom nezamislivo.

Kao bolju ideju predlazem sledece, ulice mogu imati nazive Prva Stepina, Druga Stepina, neka to bude po lamelama, i svaka ce imati oko 30-tak brojeva i sve bi bilo OK. Da se uopste za pocetak niko ne bavi nekim posebnim imenima.

Da li iko moze da mi odgovori zasto je ovo moralo bas ovako da ispadne?!?!

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... _id=663551
 
Mene prosle nedelje taksista zaustavi i pita za broj 407nesto i ja naravno pojma nemam napamet gde se taj broj nalazi! Da me je pitao za zgradu bilo bi sasvim OK ali za postanski broj - tek je to bez smisla odradjeno! I onda mi na pamet padne kakav ce to pakao da bude postarima, taksistima, raznosacima pica (ideja by komsija bakivet, pozdrav komsiji) i ostalima koji ce morati da rade na isporuci SiS...
 
Evo mog dosadašnjeg iskustva: adresa stanovanja stvarno je nama, stanarima, iščašena sasvim - i tu se svi slažemo. Zvanične brojeve zgrada uopšte ne znam, jedva sam i svoj sopstveni zapamtila, pa je mala verovatnoća da bilo kog namernika uputim na željenu adresu, osim ako mi ne kaže oznaku zgrade iz faze izgradnje, po građevinskim parcelama (4A, 6G, 4Ž itd.), to još i znam otprilike. Eventualno pomaže i boja fasade zgrade, ali sada već i to gubi značaj, jer se i boje zgrada dupliraju i tripliraju, kako naselje napreduje. Što se isporuke nameštaja i ostalog tiče, nisam imala problema, jer sam svima naglašavala da je u pitanju novo naselje u izgradnji Stepa Stepanović, tako da mi je sve uredno došlo i ništa nije zalutalo. A što se tiče pošte i dostave pošiljaka, svaka čast mom poštaru, ko god on bio. Očekivala sam da tu bude problema, ali sam svu poštu uredno primila do sada, račune i tako to. Naravno, volela bih da se naše ulice u naselju preimenuju. Ali, to će sada biti popriličan trošak (sve to košta, prenumeracija, nove oznake, ovo-ono), a da ne kažem maltretiranje koje nas u tom slučaju čeka oko ponovne zamene ličnih dokumenata ili promene podataka u njima. To nam zaista nije trebalo, ali šta koga briga za to, očigledno. Podnećemo i to, ako se desi, navikli smo da tuđi nemar ide preko naših leđa.
 
Pitanje za one koji zive u Stepi

Citao sam jedan clanak o Vozdovcu i neko je napisao sledeci komentar:
"Najlepse na Vozdovcu je nesto sto ne mogu uslikati, to je miris cokolade iz Starka ujutru i uvece."

Oseca li se ponekad ta cokolada?!
 
Toliko puta sam ga ovde pomenuo. Pre sat je podneo ostavku i ostavio poruku na twitter-u.
Pa eto da se i Stepa pozdravi sa njim, ipak je on covek koji je dao najveci doprinos za realizovanje ovog projekta.

dulicend.jpg
 
Kako su trenutno neki stanovnici naselja Stepa Stepanovic jako domisljati u gomilanju istog, a mnogi ne znaju cemu sluze veliki postanski sanducici, dajem predlog da se ukljucite u ovu akciju.

Dvostruka dobit:
1. Mozete osvojiti jako lep telefon.
2. Medijskom osudom losih komsija mozete uticati na njihovo ponasanje.

Fotografišite gde sugrađani bacaju smeće i fotku pošaljite na nagradni konkurs
R. Bulatović | 29. 11. 2012. - 13:25h | BLIC

Prvi ekološki fond u Srbiji, Ecotopia, pokrenuo je edukativan projekat "Izeš naviku", sa ciljem podizanja ekološke svesti građana Beograda i Srbije o neophodnosti promena ružnih navika ljudi, koje značajno doprinose zagađenju sredine u kojoj živimo.

Oni pozivaju Beograđane da se uključe u projekat tako što će fotografisati "lepe navike" naših sugrađana/komšija, i učestvovati u Konkursu „Izeš naviku" za najbolju i najautentičniju fotografiju. Na kraju svake sedmice biraće se fotografija nedelje. Konkurs je otvoren do 15. januara 2013. godine.

254516smecef.jpg


Svi učesnici konkursa svoje fotografije mogu postavljati na foto-konkurs na Facebook fan stranici fonda Ecotopia http://www.facebook.com/EcotopiaFond, putem svog Tviter naloga uz korišćenje hestaga #izesnaviku , ili ih mogu poslati na mejl adresu: izesnaviku@ecotopia.rs .

Svi učesnici konkursa su u obavezi da navedu ime i prezime autora fotografije, kada i gde je fotografija nastala, kao i kojoj od navedenih kategorija pripada.

Na primer: Đorđe Đorđevic, novembar 2012. godine, Savski nasip, Novi Beograd, kategorija: Gde god nađes zgodno mesto, tu đubre posadi.

Pristigle fotografije bice objavljene na Facebook stranicama http://www.facebook.com/fond.ecotopia, fan stranici http://www.facebook.com/EcotopiaFond, i na Tviter nalogu: http://www.twitter.com/ecotopiafond.

Nagrade najboljima - mobilni telefon Galaxy S III, HTC One X, Nokia Lumia 920, Galaxy Note II N7100 biće uručene na događaju koji će se održati 4. februara 2013. godine, kada Fond Ecotopia slavi 5 godina postojanja.

Tim povodom biće dodeljene i specijalne nagrade - Zelene zvezde - institucijama, kompanijama, medijima i pojedincima za poseban doprinos u oblasti zaštite životne sredine.

Projekat su podržali Grad Beograd – Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Balkanski fond za demokratiju.
 
Vrh