Jeca":3ei71trj je napisao(la):
Ovako, okačene su table sa nazivima ulica, kućnim brojevima i sl. kojih nema malo, trebalo je sve to obeležavanje platiti. Posle, znači, sledi skidanje svih tih oznaka, postavljanje novih, a mi svi - pravac na sva ona mesta gde smo se već uredno prijavljivali, da vršimo izmenu adrese.... Lepo je što se komisija za dodeljivanje naziva ulicama drži nekakvog pravilnika o privremenom dodeljivanju brojeva, ali taj pravilnik ima ozbiljnih nedostataka, očigledno, a ne predlaže baš ni racionalno i finansijski isplativo rešenje. Ovo je veliko naselje, dovoljno veliko da zbrka sa brojevima izazove dosta problema i "pojede" mnogo para, nije to isto kao kad neka kuća ili čak i zgrada dobije privremeni broj. Mnogo štošta je kod nas, izgleda, privremeno.
"pojede" mnogo para
Lepo si rekla. U gradu ima nenormalno prekobrojnih koji tako vrte neke stvari iz supljeg u prazno poput ove sa privremenim resenjima i sve full obeleze, pa onda sve nanovo.
Pa onda odes u SUP da dva puta za godinu dana menjas licnu kartu, odnosno adresu, ali u svakom slucaju nahranis ono celjade iza pulta.
Iako postoje racunari, baze podataka i slicne stvari, ti odes u GDS da ti neko proda stan, a njega uopste ne zanima da li ce da ga proda ili nece jer ce drzava da ga "nahrani" radio on posao dobro ili ne.
Pa onda da ti ne nabrajam takse sudovima koje su ljudi placali zbog kasnjenja administracije, a sa cime oni nemaju veze, pa takse koje ce se placati za promenu adresa u Ugovorima koje imate zbog uknjizenja, pa takse bankama za aneksiranje ugovora sa novim adresama ko ima hipoteku i razne druge "gluposti"
Upravo ovi nazivi ulica su sustina problema celokupnog drzavnog aparata zbog kog smo mi na dnu svih mogucih lestvica i zasto kod nas niko ne dolazi. Sretnem u BG drugaricu koja zivi u inostranstvu i pokaze mi neki dokument (da li vozacku ili licnu kartu) i vidim godina vaznosti 2042. ili tako nesto. Samo sam se pridrzao za banderu da se ne srusim. A nama Dacic kao veliki napredak pred izbore objavi kako ce licna karta da se menja na 10 umesto 5 godina i kako je to njegova velika zasluga.
Ma naje****** smo svi ovde kako god okrenes.
Sto se tice naziva ulica ja sam za vise neke tematske nazive jer je Stepa bas jedna planski odvojena celina. Bilo bi lepo da kopiraju ili Belville ili Cerak Vinograde po imenima ulica, ne mislim nazive, vec ideju. Ja znam da ta dva naselja imaju bas dobre nazive koje niko nikad nece imati razlog da promeni, Belville cvece, Vinogradi drvece.
Belville(po zasadjenom cvecu u toj ulici): Ружа, Лала, Крин, Јоргован, Зумбул, Циклама, Шебој, Ђурђевак, Сунцокрет, Мимоза, Љубичица, Маслачак, Невен и Ирис.
Cerak Vinogradi(po zasadjenom drvoredu u toj ulici: Cerova, Jasenova, Kedrova, Breza, Crvenih hrastova, Lipa, Platana,...
Uzgred, postoji li u Beogradu pored ova dva jos neko tematski uredjeno naselje poput ovih, ja ne znam ni za jedno vise, Stepa je kao stvorena za ovako nesto.
Sada kad vec imate udruzenje i ako ima neko kreativan ko ce smisliti nesto ovako, mogli bi bar oko toga nesto da uradite jer za to niko ne bi pravio problem, bar tako mislim.